Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Exian

addikt

Egyébként bemutatom nektek pancserságom netovábbját :DDD

Pár hónapja lecseréltem a sima öreg (100 Mbites) routeremet az említett 1043ND gigabites routerre, meg be lett iktatva egy gigabites switch is, mert kevés volt a router 4 LAN portja, meg nem is tudtam odáig kihúzni minden géptől a kábelt, hanem csak a switch-ig és onnan ment 1db kábel a routerig.

Na most, a sima 100 megás routerrel nem volt semmi gond, ment szépen. Aztán a gigabitesre való cserekor kezdődött, hogy naponta csomószor elszállt a kapcsolat a switch és a router között, egyszerűen lerúgta a router azt a LAN portját, amire a switch volt csatlakoztatva. Ilyenkor elaludt a ledje is. Az UTP dugasz ki- majd visszadugása után helyrejött a kapcsolat, egy ideig. Aztán megint elszállt. Néha napokig elment hiba nélkül, de nagyon sokszor lerúgta a portot a router.

Azt hittem, hogy a router a rossz, ezért vettem a múltkor említett ASUS gigabites routert. Erre tök ugyanez volt azzal is a szitu, folyton elszállt az a LAN port, amire dugva volt a switch... nem értettem, gondoltam, akkor már csak a switch lehet a hunyó. Lecseréltem azt is: A HELYZET VÁLTOZATLAN maradt :)

Na és akkor ugrott be az agyamba, hogy amikor ~4 éve ideköltöztünk, valami nagyon nagyon tróger módon taknyoltam össze az UTP kábelt valamelyik (rejtett) szakaszon, el volt vágva a kábel és mivel még semmi szerszám és UTP kábel és csatlakozó nem volt nálam az üres lakásban, egyszerűen összeközöztem az érpárakat és tixóval (!!!) szigeteltem :DDD a másik 2 érpáron meg ment egy telefon.

Most fogtam, behúztam új kábelt és raktam jófajta Cat6 UTP csatikat és azóta érdekes módon egyetlen portlerúgás sem volt, azóta folyamatos a kapcsolat a switch és a router között :D

Gondolom a 100 Mbit-es eszközökkel azért nem volt gond, mert azok eleve csak 4 éprárat használtak és amúgy sem volt olyan érzékeny.

Új hozzászólás Aktív témák