Hirdetés

2024. május 9., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Gazdaság, jog  »  PayPal (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 04:35:44

LOGOUT.hu

A topik a PayPal használatához kapcsolódó kérdésekkel foglalkozik.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#44751) V/ válasza ρσгτσ (#44749) üzenetére


V/
Topikgazda

No akkor még egyszer amire nem válaszoltál.Mindig ezzel jössz: előtte hitelesítette 0 USD -vel ez pontosan mit jelent? És melyik bankról van szó?
Amikor hozzáadtad a bankkártyát a bankodtól az Internetes fizetés erős hitelesítési metódusa sikeresen megtörtént. Jött a VISA vagy MASTERCARD-os szövegezésű banki felület, ott kezdeményezted a hitelesítést ha sms akkor megjött a kód beírta és azt a választ láttad hogy hitelesítve?
Egyszerre két PayPal fiókhoz nem tartozhat egy bankkártya. Ha az X-hez hozzáadtad akkor az Y-hoz nem lehet hozzárendelni.
Arról nem is beszélve ogy nem szereti a bankkártyás rendszer az eltávolítás és azonnali ugyanazon kártya hozzáadás metódust.
Ha magyar a regisztrációd akkor fel sem merülhet a bankszámla hozzáadás után fizetés a számláról, ez magyar fiókok esetén nem opció.

(#44752) V/ válasza ACE- (#44750) üzenetére


V/
Topikgazda

Írta, hogy semmi. Nem teljesül a fizetés.
Mindig van valami szöveg, visszajelzés ha egy fizetés akár teljesül, akár nem .

(#44753) ρσгτσ válasza ACE- (#44750) üzenetére


ρσгτσ
őstag

+ V/:
Válaszoltam már feljebb ezekre, de akkor újra leírom.

Nem ír semmilyen hibát a PayPal. Se értesítés, se üzenet, semmi. A banknál sincs probléma, mert menet közben már beszéltem velük is. Nem értik mi lehet a gond, mert elfogadják a fent említett jóváhagyást és utána már nem jön semmilyen kérés a PayPal -tól semmilyen tranzakcióra az említett első account -on.

Azokon az oldalakon jön csak hiba, ahol éppen fizetni szeretnék PayPal -lal, de az semmilyen lényegi információt nem tartalmaz, csak "error", és hogy nem történt meg a fizetés.

"Amikor hozzáadtad a bankkártyát a bankodtól az Internetes fizetés erős hitelesítési metódusa sikeresen megtörtént. Jött a VISA vagy MASTERCARD-os szövegezésű banki felület, ott kezdeményezted a hitelesítést ha sms akkor megjött a kód beírta és azt a választ láttad hogy hitelesítve?"

Feljebb írtam, hogy megtörténik a hitelesítési folyamat. Egyébként banki alkalmazáson keresztül jön a push, amit jóváhagyok. A bank pedig jóváhagyja. Ez így működik az összes bankkártyánál, összes banknál, amit használok.

Évekig működött ez a fizetési mód ezen az account -on. Ez a kártya októberben lett csatolva a fiókhoz, mert akkor kaptam újat, mivel az előző lejárt. Azóta 20-30 tranzakció ment le probléma nélkül, aztán egyik napról a másikra nem működött a PayPal fizetés ennél a kártyánál. Semmihez nem nyúltam és nem állítottam át.

MKB bankról van szó, de ez nem igazán lényeges. Hiszen ha ezzel lenne probléma, akkor nem működne évek óta megfelelően. Illetve nem működne akkor sem, ha éppen másik account -hoz adom hozzá a kártyát.

Szerk.:
Felveszem a kapcsolatot a PayPal -lal, mert nem egészen értem mi a hiba és rajtuk kívül senki más sem. Se ahol fizetni szeretnék, se a bankomnál.

[ Szerkesztve ]

ZX Spectrum - Commodore 64

(#44754) V/ válasza ρσгτσ (#44753) üzenetére


V/
Topikgazda

Ahogy most leírtad működni kell a fizetésnek. Ha a kártya hozzáadásról a PayPal igazolást is megkaptad akkor végképp.
Így ez olyan szituáció ami nem fordulhat elő, így válasz sem lesz rá. Még a PayPal sem tud rá válaszolni, mert ez banki probléma.
A bankodnak nem kell mindent elhinned.Néha akivel beszélsz nem is látja a fizetés technikai folyamatát mert nincs rá jogosultsága ezért azt mondja mait leírtak neki.
De azt nem lehet megmagyarázni hogy a két PayPal fiókhoz egyidőben miként tudtad oda rendelnie ezt a kártyaszámot. Mert az lehetetlen a biztonsági szabályaik alapján.

[ Szerkesztve ]

(#44755) ρσгτσ válasza V/ (#44754) üzenetére


ρσгτσ
őstag

Ez a két fiókos téma lényegtelen, mert semmit nem tettem azért, hogy egyik napról a másikra ne működjön az adott account -on az adott kártya. Egyszer csak nem volt jó.

Persze az általad leírt ok miatt nem lényegtelen, de már előtte sem működött a fizetési folyamat.

Nem banki probléma. Szerencsére ez nem OTP vagy hasonló. MKB -nál minden folyamatra rálátnak. 2 céges PayPal fiókot is kezelünk MKB bankkal.

Itt ha olyan tranzakciót látnak, ami visszaélésre ad okot, akkor elutasítják a kérést és azonnal tiltják a kártyát. Aztán a bank rögtön telefonál. Akár éjjel 2 -kor is, ha akkor történik ilyen. Szóval ott mindenre rálátnak és azonnal hívnak.

Nem volt náluk semmilyen beérkező kérés semmilyen tranzakcióra a hitelesítés után.

Szerk.:
Pl. az HBO GO fizetést vagy 6x próbáltam sikertelenül...ha ez eljut a bankig és mindent visszautasít, már tiltották volna a kártyát.

[ Szerkesztve ]

ZX Spectrum - Commodore 64

(#44756) V/ válasza ρσгτσ (#44755) üzenetére


V/
Topikgazda

Azért lényeges mert blokkolásra kerülhet a kártya vagy a fiók.

A banki dologban nem akarod vitázni veled, de nálam előfordult hogy azért nem tudtam fizetni mert a kártyán lévő CVV2 kód nem egyezett a banki kártya adatoknál eltárolt adattal., ami a kártyán volt az volt az érvényes, másoknál véletlenül megszűnt az általa megadott limit, eltűnt az online vásárlási engedély, deaktiválódott a kártya és nem jelzett a banknak a kártyatársaság hogy blokkolta a kártyát, szóval vannak azért banki problémák.
A fizetés technikai részleteit nem látja a telefonos ügyfélszolgálatos mert nincs rá jogosultság, az hogy az automatikus védelmi rendszerük, a kártya használati rendszer 100 %-osan hibátlan az csak a mesében van, arról nem is beszélve hogy itt még közbe esik a kártya cég a Visa vagy Mastercard rendszere is ami szintén nem 100 %.

A HBO Go pedig rendszeres előfizetéssel fizeted, ha volt már előfizetésed akkor a lejáratakor automatikusan szedi le. Mi látható a PayPal beállításoknál a Automatic payments (Automatikus kifizetések) HBO GO bejegyzésnél? Mert ott van könyvelve a fizetés.

[ Szerkesztve ]

(#44757) mexel


mexel
veterán

Utaltak a paypal számlára egy bizonyos összeget. Most egyenlegként rajta van, ha a hozzáadott bankkártyámra szeretném utalni onnan annak van összege? Vagy hagyjam rajta és a következő vásárláskor levonja onnan?

(#44758) V/ válasza mexel (#44757) üzenetére


V/
Topikgazda

Attól függ hogy forint vagy deviza. Nem lehet bankkártyára utalni ha magyar a regisztrációd. Csak a bankszámládra, ez ingyenes, de a devizák automatikusan forintra váltódva mennek ki a PayPal árfolyamával számolva, amely most 1 EUR = 350,6183 HUF, 1 USD = 311,2439 HUF, 1 GBP = 411,1001 HUF. A bankod devizavételi árfolyamához hasonlítsd.
El tudod dönteni hogy megéri-e vagy majd levásárolod amikor olyan devizában kell fizetni.

[ Szerkesztve ]

(#44759) mexel válasza V/ (#44758) üzenetére


mexel
veterán

Köszönöm szépen a választ, számlára gondoltam, kártyát írtam. Ha így váltanak nincs értelme hiszen úgyis fogok vásárolni.

(#44760) V/ válasza mexel (#44759) üzenetére


V/
Topikgazda

Arra figyelj ha kártyáról akarja kiegészíteni mert kevesebb van mint amire felasználnád, annál állítanod kell a váltást hogy bankod váltsa.

(#44761) ACE- válasza mexel (#44757) üzenetére


ACE-
addikt

Ha HUF, akkor egy magyar bankszámlára tudod ingyen utalni, ha más valuta, akkor a Paypal konverziójával (ami elég szar) tudod HUF-á alakítani, és úgy átutalni a bankszámládra. Más megoldás nincs, esetleg elköltheted onnan az adott valutában.

Revolut (7000 Ft azonnali) Curve (5font)

(#44762) V/ válasza ACE- (#44761) üzenetére


V/
Topikgazda

Automatikus a váltás forintra kiküldésnél és az árfolyam az relatív, nálam ha az Erste bankhoz viszonyítom sűrűn előfordult hogy a PayPal árfolyam jobb volt. Persze más banknál más a devizavételi árfolyam, de ennek nagy jelentősége nincs, csak egy viszonyítási alap a kesergésre, hiszen miért PayPal-ra lett küldve, kérve a deviza, itt ez az árfolyam van. Ha valaki jobbat akar akkor nem PayPal-t használ.

(#44763) ACE- válasza V/ (#44762) üzenetére


ACE-
addikt

Jah, a lényeg hogy a Paypal vásárlási védelme nincs ingyen, és ez az árfolyamnyereség is bele tartozik.

Revolut (7000 Ft azonnali) Curve (5font)

(#44764) V/ válasza ACE- (#44763) üzenetére


V/
Topikgazda

Ugyan melyik banknál, fintech cégnél ne lenne benne árfolyam nyereség és egyéb költség? ;]
Az arányok persze vitathatóak, mert nem egyforma a beárazás, nem nekünk ügyfeleknek fognak kedvezni.

(#44765) geckowize


geckowize
őstag

Sziasztok,

Kaptam néhűmy eurót a paypalomra és szeretném átváltani az elsődleges fizetési eszközt EUR-ra, azonban már 4 napja hiába próbálom, ezt írja:
Sajnáljuk, úgy tűnik, jelenleg nem működik a rendszer. Próbálja újra később.

Már gyanítom, hogy ez nem egy ideiglenes hiba, hanem jól feltételezem, hogy ha valaki kap valamiféle elsődlegestől eltérő valutát a paypaljára, a paypal nem fogja engedni azt a valutát elsődlegesként beállítani?

Érdekes módon HUF-ot és USD-t simán enged elsődlegesre beállítani, csak EUR-t nem, ami kéne... Tehát ha az lenne a baj, hogy magyar állampolgárság van beállítva és mást akarok, mint HUF elsődleges fizetésnek, akkor az USD-t sem kéne engednie...

(#44766) V/ válasza geckowize (#44765) üzenetére


V/
Topikgazda

Már gyanítom, hogy ez nem egy ideiglenes hiba, hanem jól feltételezem, hogy ha valaki kap valamiféle elsődlegestől eltérő valutát a paypaljára, a paypal nem fogja engedni azt a valutát elsődlegesként beállítani?
Nem így van, arra állítod át amelyikre akarod, sőt nem is kell rajta pénznek lenni.
Ebben a percben állítottam át forintról.

Lehet hogy böngésző, oldalfordítás,reklámblokkoló, felugró ablak tiltás hiba. Töröld a PayPal kezdetű sütiket, a böngésző gyorsítótárat, újra indítva lépj be. És próbáld meg, esetleg másik böngésző

(#44767) ACE- válasza V/ (#44766) üzenetére


ACE-
addikt

Javíts ki ha tévedek, de nem úgy működik, hogy ha euróban fizetek valahol, és van az euró egyenlegemen pénz, akkor abból fogja fizetni? Függetlenül attól, hogy mi van elsődlegesnek állítva? Tulajdonképpen ennek az elsődlegesnek mi az értelme?

Revolut (7000 Ft azonnali) Curve (5font)

(#44768) geckowize válasza V/ (#44766) üzenetére


geckowize
őstag

Érdekes, mert nekem sem másik böngészőből, sőt, még mobilról sem működik... Úgyhogy nem hinném, hogy bármi köze lenne a böngészőhőz sajnos.

(#44769) V/ válasza ACE- (#44767) üzenetére


V/
Topikgazda

Nem úgy működik, ha $ vagy forint az elsődleges egyenleg akkor nem is látja az €-os egyenleget, pont ezzel tudunk "trükközni" hogy ne használja fel az adott egyenlegen lévő pénzt, hanem a bankkártyáról használjon. Persze forint esetén teljesen mindegy hogy egyenlegről vagy kártyáról megy.

[ Szerkesztve ]

(#44770) V/ válasza geckowize (#44768) üzenetére


V/
Topikgazda

Mobil app-ban nem is lehet állítani, nem tudom elképzelni sem hogy miért nem tudod állítani, főleg ha még pénz is van rajta.
Mielőtt megkaptad már volt € egyenleged?
Ilyen hibát leírva se igazán láttam.
Írj nekik hogy ők mit látnak, miért nem lehet. Nem biztos hogy segít de állítsd át angol nyelvre a fiókodat majd azután ezen az oldalon belépve próbáld átállítani.

(#44771) ACE-


ACE-
addikt

V/: Azt tudod hogy az mitől lehet hogy szinte minden héten azt írja, hogy "unusual activity" volt a fiókomban ezért KÖTELEZŐEN változtassam meg a jelszavam? Mi lehet az az aktivitás amit ez kivált? Nem kaptam ismeretlen helyről belépési kísérletet és semmit, sokszor be sem lépek hetekig. Most is csak azért léptem be hogy megnézzem ezeket a beállításokat amit írtatok...

Revolut (7000 Ft azonnali) Curve (5font)

(#44772) V/ válasza ACE- (#44771) üzenetére


V/
Topikgazda

Az általában olyankor jön elő amikor meg van jegyezve valamelyik eszközöd a belépéshez és nem azzal lépsz be. Én nem szoktam megjegyeztetni mert csak belegabalyodok 2 telefon, 2 számítógép és egy tablet ami szóba jöhet és még a munkahelyi rendszerből is esetleg, feleslegesen ne visítozzon inkább nincs megjegyzés vegye úgy hogy mindig új eszköz van használva.
A biztonság résznél nézz körbe

(#44773) ACE- válasza V/ (#44772) üzenetére


ACE-
addikt

Hol lehet azt kikapcsolni, be van kapcsolva a két lépcsős ellenőrzés... Alapban Authenticato app-ra van állítva, ha a telószámot akarom beállítani backup-nak, akkor meg a csodálatos informatív "Something went wrong" hibaüzenet fogad... Azért vicc ez a szolgáltatás hogy mennyi baj van vele... Na most töröltem a telószámot, újra hozzá próbálom adni most azt írja hogy "already registered" vicc :)

[ Szerkesztve ]

Revolut (7000 Ft azonnali) Curve (5font)

(#44774) V/ válasza ACE- (#44773) üzenetére


V/
Topikgazda

Belépsz, jobbra fent a Log Out előtt a fogaskerék ikon Security fül és 2-step verification a sor végén Update és Turn off.
Bár erre mi lenne az okod?
Az alkalmazás mellé a telefonszám mint másodlagos belépési azonosítás nem biztos hogy használható ötlet, főleg úgy hogy ugyanazon eszközről van szó, inkább egy másik eszközt kell felvenni biztonsági tartaléknak. Két eltérő metódus.
A telefonszám ha meg van erősítve akkor nem jó ötlet eltávolítani és újból hozzáadni, de nem is lehet törölni, ha nincs másik elsődlegesnek megadva, szóval nem tudom hogy mit szeretnél, de más fiókhoz sem lehet egyébként egy elsődleges telefonszámot hozzárendelni.
Nekem nincs különösebb baj ezzel a szolgáltatással, vannak működési kritériumok ha azzal nem kerülsz "vitába" akkor működik minden évek óta.

[ Szerkesztve ]

(#44775) ACE- válasza V/ (#44774) üzenetére


ACE-
addikt

Megmondom őszintén nem tudom most hogy miről beszéltél. Nyilván Authenticator-os bejelentkezésnél azért jó a backup, ha esetleg az app meghal, vagy a telefon meghal. Az sem baj ha ugyanaz a szám, mert a SIM kártya könnyen átrakható új telefonba, és a belépés megtehető. Nem kikapcsolni akarom a kétszintű hitelesítést, csak akkor szeretném, ha pl. épp fizetek vele. Gondolom ezt a feature-t nem tudja a Paypal, mert nem látok ilyen beállítást.

Nem a telószámot akartam eltávolítani, beállítani, hanem a backup lehetőséget. Azt nem engedte. Fos az egész teljesen mind1, lehet-e vagy nem, az ilyen hibaüzenetektől berosálok egy ekkora cégnél...

Revolut (7000 Ft azonnali) Curve (5font)

(#44776) V/ válasza ACE- (#44775) üzenetére


V/
Topikgazda

Ezt kérdezted: Hol lehet azt kikapcsolni, be van kapcsolva a két lépcsős ellenőrzés
Erre írtam a kikapcsolást, akkor félreértelmeztem ezt a mondatot, ha nem erre vonatkoztattad.
De ha pont a fizetéskor akarod kikapcsolni a hitelesítést az annyira nem jó ötlet, hiszen a bankkártyánál is nem véletlenül oda hozták be.
Minek egy hitelesítés ha pénzmozgatásnál nem akarod használni, ezt tényleg nem értem, de igazad van, nem lehet a PayPal-on ezt megoldani, mert a biztonság fontosabb mint a felhasználó egyéni igénye. Aztán hogy ez rossz azt mindenki eldönti.
Természetesen bármelyik hitelesítő alkalmazást használod annál beállíthatsz kiskaput, azt nem a Paypal-nak kéne biztosítani a leírt okok alapján, hiszen az alkalmazások nem csak a PayPal-t kezelhetik, így szerintem nem a PayPal-on kellene backup, ezért is építették be ezt al ehetőséget most már mindegyikbe.

[ Szerkesztve ]

(#44777) geckowize válasza V/ (#44770) üzenetére


geckowize
őstag

Szia,

A linkről belépve is próbáltam, annyi, hogy akkor angolul írja ki a hibát...
"We’re sorry, things don’t appear to be working right now. Try again later."

Mobil appban észrevettem, hogy nem lehet ilyet, viszont mobilról külön böngészőből asztali nézetben próbáltam, hogy kiderüljön, biztos nem a böngészővel van-e baj.

Mielőtt megkaptam a pénzt, nem volt semmiféle egyenlegem, csak a (magyar) bankszámlám és a (magyar) bankkártyám volt hozzácsatolva a fiókomhoz.

Már írtam a helpdesknek, elvileg kapcsolatba fognak velem lépni, kíváncsi leszek..

(#44778) ACE- válasza V/ (#44776) üzenetére


ACE-
addikt

Mintha más bolygóról jöttünk volna. Nyilván arra gondoltam, hogy csak akkor szeretném a kétlépcsőst használni, amikor épp fizetek. A Paypal backup meg pont arra jó, ha az authenticator backup valamiért nem működik, gondolom épp emiatt is rakták bele... még mindig úgy beszélsz, mintha ez benne sem lenne, pedig ott van:

Revolut (7000 Ft azonnali) Curve (5font)

(#44779) V/ válasza ACE- (#44778) üzenetére


V/
Topikgazda

Arra utaltam, hogy az alkalmazás esetén én nem a PayPal-ra tenném a "biztonsági lehetőséget" főleg ha más helyen is az alkalmazás van használatban.
Amit szeretnél arra nincs lehetőség, de ez nem azt jelenti hogy nincs biztonsági metódus a PayPal-on, mert nem azt írtam.
Akkor ezt akarod: csak akkor szeretném a kétlépcsőst használni, amikor épp fizetek
Erre van írva ez a mondat most aláhúzott része.
Minek egy hitelesítés ha pénzmozgatásnál nem akarod használni, ezt tényleg nem értem, de igazad van, nem lehet a PayPal-on ezt megoldani.

Lényeg az hogy van biztonsági belépési mód, de nincs olyan hogy fizetéskor bekapcsolva és kikapcsolva használsz valamit a PayPal-on erőshitelesítésnek.
Szerintem ez így akkor már tisztázott.

[ Szerkesztve ]

(#44780) V/ válasza geckowize (#44777) üzenetére


V/
Topikgazda

Ha jött € és nem volt € egyenleged akkor azt a forint egyenlegre teszi átváltva.
A Paypal-egyenleg listánál akkor most te hol látsz nem 0-át?

(#44781) ACE- válasza V/ (#44779) üzenetére


ACE-
addikt

És olyat sem lehet hogy egy gépet megjelölök biztonságos belépési böngészőnek? Pl. itthon ill. melóhelyemen a gépemen a Chrome böngésző ne kérjen kétszintű hitelesítést, csak ha máshol idegen helyen lépnék be. ?

Revolut (7000 Ft azonnali) Curve (5font)

(#44782) V/ válasza ACE- (#44781) üzenetére


V/
Topikgazda

Az elméletben működne, mert van a gyors fizetési üzemmód is amikor automatikusan fizet, be sem kell lépni, de én ezt nem tekintem biztonságos megoldásnak.
További jóváhagyás kihagyása a gyorsabb kifizetésért a magyar menüben.
Viszont most a másik fiókomnál teszteltem azt hogy nincs kétlépcsős azonosítás beállítva és még is minden belépésnél sms-ben kapott kóddal kell megerősítenem magam, pedig ez a gép és a böngésző is el van tárolva, szóval el sem tudom most már képzelni hogy mi miként működik.
A másik fiókkal ahol van a kétlépcsős azonosítás nem kísérleteznék, mert az jól van beállítva és olyanok is működnek ami másnak nem.
Sosem a PayPal fiókot törik fel, hanem azt amivel hozzálehet férni.

(#44783) geckowize válasza V/ (#44780) üzenetére


geckowize
őstag

Jött EUR, nem volt EUR egyenlegem, de nem tette rá a HUF egyenlegre átváltva, hanem EUR-ra rakta.

A PayPal balance-omnál ez van:
HUF: 0 HUF
EUR: 1,21 EUR
USD: 0,00 USD

Közben a support valamiért átirányított a PayPal Merchant Tech supporthoz (úgy tudtam, hogy az a business userek számára van), majd azok visszairányítottak a normál PayPal supporthoz...

(#44784) zsenyeg válasza toto0569 (#43327) üzenetére


zsenyeg
újonc

Szia!

Engem most próbáltak lehúzni egy módszerrel, lehet hogy nálad is ezt akarják. Facebook marketplace hirdetésre írt vissza egy nő, hogy érdekli megvan-e még. Először magyarul írt, de látszott, hogy google translate, ezért angolra váltottunk. Megbeszéltük a dolgokat, és kérdeztem, hogy hogyan akar fizetni? Azt mondta hogy elutalja előre paypal-on, és majd jön az ügynökségétől valaki és átveszi. Eddig nem gyanakodtam. Ma dél körül szólt, hogy akkor utalja a pénzt paypal-on. Kaptam egy teljesen paypal-os formátumú levelet, amelyben tájékoztatnak, hogy elindult a transzfer, de csak akkor kapom meg ha egy bizonyos összeget befizetek. Kaptam egy linket a levélben: https://buy.chainbits.com/ meg egy btc address-t. A "paypalos" levél szerinte 55e forintot kell fizetnem, ennyivel többet utalt a vevő.

Na itt volt az a pont amikor rájöttem, hogy át akarnak verni. Közben végig kapcsolatban voltam a vevővel viberen, egyből mondtam neki, hogy nekem ez bűzlik, nem tudok ilyen utalási módszerről a paypal-nál. Kértem, hogy vonja, vissza az egészet, hadd nézzek utána a neten, és hadd kérdezzek rá a paypal customer service-nél. Innen már indult a fenyegetés, újabb hivatalosnak tűnő levelek formájában, amiben már fbi logo is volt jó nagy piros háttérrel kiemelve, stb. Természetesen a paypal customer support chatban egyből tisztázta, hogy ilyen nincs, az eladónak sosem kell semmilyen pénz befizetnie sehova azért hogy megkapja az utalást.

Ha ilyen tapasztalsz az biztos átverés lesz.

(#44785) Pszihonaranc


Pszihonaranc
senior tag

Sziasztok!

Revolutról lehet valahogy pénzt tenni paypalra?

(#44786) V/ válasza Pszihonaranc (#44785) üzenetére


V/
Topikgazda

Banki utalással forintot. Ha magyarországi a regisztrációd. Összefoglaló 11. pont.

[ Szerkesztve ]

(#44787) Pszihonaranc válasza V/ (#44786) üzenetére


Pszihonaranc
senior tag

Köszi a gyors választ!

Viszont ha jól értelmezem, előtte hozzá kell adni a revolutot a paypalhoz, igaz? Ha igen, akkor sajnos nem tudom hozzáadni, mert olyat ír, hogy ehhez a számlához nem lehet több paypal fiókot csatolni. :(
(pedig még soha nem csatoltam hozzá korábban)

(#44788) V/ válasza Pszihonaranc (#44787) üzenetére


V/
Topikgazda

Nem kell, hiszen csak forintot utalsz az Unicredit bankos PayPal forintos számlára, egy a lényeg hogy a közlemény rovatba be legyen írva a transfer id vagy az utalás azonosító mert anélkül nem tudják a PayPal egyenlegeden jóváírni. Az a szöveg van kiírva, hogy előtte hozzá kell rendelni, de nem komoly.
Pl. még úgy is utalhatsz hogy egy Unicredit bankfiókba besétálsz és pénztári utalással töltöd fel az egyenleget megadva bankszámlaszámot az összeget és a közleményt, ilyenkor ugyan mit adnál meg előre?

(#44789) Pszihonaranc válasza V/ (#44788) üzenetére


Pszihonaranc
senior tag

Teljesen jogos!

Meg is próbáltam az imént, de most revolut részen van az elakadás, ugyanis ott csak IBAN számot tudok megadni, a paypalos szám meg más formátumú :F

[ Szerkesztve ]

(#44790) V/ válasza Pszihonaranc (#44789) üzenetére


V/
Topikgazda

A forint utalásnál is IBAN-os a felület?A Revolut forintszámlaszám IBAN kezdetű?, nem hagyományos?
Akkor lehet hogy sztornó amit írtam, az lenne a lényeg hogy országon belüli utalásnak és annak megfelelő számlaszámról kell jönni.
Arról nem tudok hogy működik-e az hogy ugyan IBAN-ra át lehet írni ezt a számot is és hogy ha úgy érkezik azt akkor le tudják-e könyvelni. Elméletben igen.
IBAN HU51109180010000000115050684
Legfeljebb visszautalják.

[ Szerkesztve ]

(#44791) Pszihonaranc válasza V/ (#44790) üzenetére


Pszihonaranc
senior tag

Revolutnál ilyen a forma:

Country of recipient's bank
Hungary

Currency
Hungarian forint

IBAN
HU## #### #### #### #### ####

Company name
(vagy magányszemély esetén First and middle names, Last name(s)

Email (optional)

[ADD RECIPIENT]

Addig tovább sem tudok menni megadni az összeget, stb, amíg ezeket ki nem töltöm.

De megpróbálom a zseniális módszered egy kisebb összeggel, aztán ha sikerül szuper, ha nem tovább gondolkodunk :R

Szerk.: Kipróbáltam, eljutottam a következő oldalig, most meg valami címet kér...

[ Szerkesztve ]

(#44792) Pszihonaranc válasza Pszihonaranc (#44791) üzenetére


Pszihonaranc
senior tag

Megpróbáltam valami halandzsa címmel küldeni 100 forintot, lesz ami lesz. Elméletileg elment, holnap kíváncsi vagyok, hogy megérkezik-e!

(#44793) V/ válasza Pszihonaranc (#44792) üzenetére


V/
Topikgazda

Én is kipróbáltam hogy az IBAN-os számra küldve könyvelik-e, majd kiderül hogy igen vagy nem és mennyi idő. Ma 06:16 volt az utalás időpontja és 5 mp a PP számlára érkezés.

(#44794) Pszihonaranc válasza V/ (#44793) üzenetére


Pszihonaranc
senior tag

Az nagyon szép eredmény. Hagyományos számláról utaltál, vagy revolut? Én ma kaptam emailt, hogy a küldés megtörtént, de paypalon még nem írták jóvá. Nem tudom mi lesz :DDD

(#44795) V/ válasza Pszihonaranc (#44794) üzenetére


V/
Topikgazda

2-4 nap is lehet mire könyvelik. Hétfő, kedd a valószínű. Wise számlámról ment.

(#44796) Pszihonaranc válasza V/ (#44795) üzenetére


Pszihonaranc
senior tag

Hát, a te 5 másodperceddel nincs pariban :D
Viszont 2x (mert ha működik még kéne rá tenni, mert 100ft az kevés lesz) 2-4 nap időm most nincsen erre :s

Valaki esetleg lenne olyan rendes, hogy revolut utalásért cserébe dob nekem a paypalra egy pár ezret? Én küldeném először, kockázat nulla.
Köszi szépen

[ Szerkesztve ]

(#44797) V/ válasza Pszihonaranc (#44796) üzenetére


V/
Topikgazda

Amit vastagítva írtál az nem kellene kiemelni. És ilyet privátban kell megbeszélni, szóval az a szöveg ne maradjon el, mert akkor hirdetésnek kell vennem a hsz-t.
Munkanapon 15:00 előtt indított utalás az másnap délig azért ott szokott lenni, max 2 nap.

(#44798) Csápájev


Csápájev
őstag

Sziasztok
Twitchen szeretnék biteket venni,feliratkozni,de nem engedi paypal, ezt írja:
"A fizetés nincs feldolgozva
A tranzakció nem jött létre. Kérjük, használj másik kártyát, vagy lépj kapcsolatba a bankoddal. A részletekért kattints ide!"
Viszont ugyanitt donatelni enged a paypal. :U
Mi lehet a baj?

[ Szerkesztve ]

(#44799) V/ válasza Csápájev (#44798) üzenetére


V/
Topikgazda

Ha bankot emlegetik akkor a kártyahasználati gond lehet, limit, fedezet probléma, vagy kártyás rendszer gond, gondolom nem csak hitelkártyával lehet ezen a helyen fizetni?

[ Szerkesztve ]

(#44800) Csápájev válasza V/ (#44799) üzenetére


Csápájev
őstag

Többféle fizetési mód van,csak gondoltam paypal lenne a legbiztonságosabb.
Donate-et adni paypalon keresztül is lehet.

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  Gazdaság, jog  »  PayPal (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.