- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- gerner1
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sh4d0w: Árnyékos sarok
-
LOGOUT
A topik a PayPal használatához kapcsolódó kérdésekkel foglalkozik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Laraxior #43245 üzenetére
Szerintem kérdezz rá a bankra mert erre még a pénzmosási törvény késleltetés sem vonatkozik sem összegileg, sem pedig azért mert egy vásárlás visszatérítése. Az sem lehet hogy nem megfelelő számlára ment.
Náluk kell lenni a pénznek, bár szoktak hivatkozni hogy a Covid miatt lassabb a feldolgozás, bár én ezt nem igazán értem, mert legfeljebb valami jóváhagyás szükséges. -
válasz
marquuard #43241 üzenetére
A trükk az lehet hogy rendszere blokkolt mert gond van fiókkal és ezért nem tudod a törlést kérni mert blokkolt felhasználó nem kérheti.
A chat felületen szerintem ezen tudnak segíteni vagy azt írják hogy csinálj új regisztrációt ezzel meg ne foglalkozz, de inkább a lezárás lenne jó, mert a végén még kitalálják hogy a magyar személyles fiókokra is lesz inaktivitási díj és felszámolják mert inaktív, ami persze hülyeség lenne, mert te meg akarod szüntetni. -
válasz
wander #43239 üzenetére
A saját forintos bankszámládat hozzáadod és arra a PayPal deviza váltással forintban megkapod, a mai árfolyam 1 € 353,08 Ft, 1 $ 298,14 Ft azután ezt feltöltheted a Revolut számládra. Nem néztem a Revolut árfolyamokat, de szerintem azok jobbak a fentieknél. Ha devizában akarod majd ezután elkölteni akkor pedig az már kettős deviza váltás.
Megoldhatod, de nem éri meg. -
válasz
wander #43235 üzenetére
A számlaszám a lényeg és az a Revolut tudtommal nem magyar forintos bankszámla, az a válasz nem rád vonatkozik.
Még ezzel a Wise magyar forintos bankszámlával is gondjuk van, aminek így néz ki a száma 12600016 13332222 80006000 és bizony nem IBAN szám formában adható hozzá.
De akkor tedd azt hogy megléped ezt:
A HUF-számlád adatainak megtekintéséhez lépj a > Kezdőképernyő Számlák > lapjára, válaszd a Magyar forint > lehetőséget, majd koppints a magyar zászlóra (az adatokat a „Helyi” lapon találod). A helyi HUF-számlád adatai egy számlaszámból, egy bankkódból és egy egyedi referenciából állnak.
Ha a bankszámla első 8 száma (a Wise esetén a 12600016) a MNB által is igazolt forintszámla, akkor megpróbálhatod hozzárendelni, de akkor elő szokott jönni a virtuális számla gondjuk. Az számlának a te nevedre kell szólni, gyűjtőszámla nem jó.
Most ránézve az a gond hogy ugyan egy Raiffeisen Bank gyűjtőszámlaszám van 12001008-01644328-00400008 de nem adhatsz meg közlemény adatot a PayPal-on, azt várják el hogy saját neveden lévő, lényegében egyedi számla legyen.
Az utaláshoz ezt írják: Mivel egy gyűjtőszámláról van szó alszámlákkal, ha valaki pénzt küld egy ügyfél helyi HUF-számlájára, annak meg kell adnia ezt az alkalmazásban feltüntetett egyedi referenciát közleményként, ellenkező esetben az átutalás nem ér célba.
Szóval ezt nem adhatod hozzá, nem fog működni ha erre utalnál ki pénzt az visszapattan és 1500 Ft büntit vonnak le. -
válasz
wander #43233 üzenetére
Magyar fiókod van? itt a topikban arról van szó legtöbb esetben és arról írtam.
A bankszámláknak az adott ország szerinti devizaalapúnak kell lenni, ha osztrák a fiókod vagy német akkor €-os kell hogy legyen. A Revolut bankszámlaszámod az milyen?
Ez a szöveg azon bankszámlákra vonatkozik amelyek - nem magyar fiók esetén - fizetési eszközként használhatóak. -
-
válasz
wander #43231 üzenetére
Sehogy, a bankkártyájukat azt hozzárendelheted, de én a nem eldobhatós számút javaslom.
Virtuális bankszámla és azt nem engedik meg hozzárendelni. Arról nem is beszélve hogy ki van írva vastagított betűkkel hogy Csak magyar forintban vezettet bankszámlát csatolhat. A Revolut bankszámlád nem az, még ha nem lenne virtuális akkor sem lehetne hozzáadni. -
wander
tag
Sziasztok!
Hogyan tudom hozzáadni a Revolut bankot Paypalhoz? Nem fogadja el a számlaszámot a Paypal. -
válasz
marquuard #43228 üzenetére
Új fiók a megoldás. A szerződési feltételeik szerint betöltött 18 éves kor szükséges, mert a pénzügyi és adás-vételi szerződésekhez neked cselekvőképesnek kell lenni. A mi törvényeink szerint is ennek korhatára 18 év.
Nem keresnek, hiszen nem jöhetett volna létre a regisztrációd, lényegébe egy érvénytelen fiók dolog van. -
marquuard
veterán
Sziasztok. A paypal felületen volt egy értesítés, hogy személyi+lakcím ellenőrzést kéne végrehajtani. Ezt megtettem. Jött a viszontválasz, hogy sajnos ez így nem oké, el kell venniük a teljes hozzáférést mert 5 éve amikor regisztráltam, még nem voltam 18 éves. Most vagyok 23, próbálnám visszaszerezni a hozzáférésem de ez nem ilyen egyszerű. Account closure-t és újraregisztrációt kérnek, lehetőleg ne az eddig használt email címemmel.
Ennek tényleg ez a legelegánsabb módja? Engem az 5 év alatt nem kerestek meg ilyen problémával, a fizetési előzményem pedig elég hosszú. Nem teljesen világos, hogy ezzel mi a gond.
Illetve lezárnám én a fiókot, de ez sem megy ilyen egyszerűen:
-
válasz
ravenski #43222 üzenetére
Köszönöm hogy megnézted, de én konkrétan a 9. pontra utaltam, nem kell felhívni őket.
Annyi gond azért lehet hogy hiába lehet megadni más országbeli telefonszámot, lehet hogy az eleve osztrák mobilszolgáltatókhoz rendelt sms szerver nem küldi magyar számra az sms-t.9. Belépési telefonszám azonosítási és telefonszám változási probléma megoldása
Köszönet rekid-nek a megosztásáért
Ez használható akkor is, ha szám hordozott telefonszáma van valakinek megadva és nem kapja meg rá az SMS-eket és ezért telefonszámot kell változtatni.
Tanács annak, aki úgy járna, mint én és nem tudna belépni a PayPal fiókjába, mert megváltozott a telefonszáma így nem tudja megkapni az SMS-ben a megerősítő kódot:
Írj egy levelet ide angolul: europeanservices@paypal.com
Írd le, hogy megváltozott a telefonszámod, ezért nem kapod meg a kódot és ezért nem tudsz belépni. Add meg a levélben az új telefonszámod országkóddal.
Ezek után fel fog hívni valamikor (engem 12 órán belül hívtak) egy ügyfélszolgálatos, aki beazonosít a klasszikus kérdésekkel (neved, e-mail címed, rendes címed) és bekéri az új számot, amire meg fogja változtatni a rendszerben megadott számod. (A beszélgetés angolul
zajlik.)
Menet közben az ügyintéző megváltoztatta velem a belépési jelszót, amihez az e-mail címemre küldte a linket (ez is az azonosítás része volt) így jó ha számítógép közelben vagy és van Internet elérés. Persze mobil is jó.
Annyit tennék még hozzá, mivel a telefonszám fontos információ a PayPal-on, ezért mielőtt megváltozna, célszerű lenne belépni és az új számra módosítani.
Ha aktiválva van a 2 lépcsős belépési védelem, akkor pedig eleve célszerű megadni egy másodlagos telefonszámot.
Annak kicsi a valószínűsége, hogy mindkét telefon egyszerre veszne el, cserélődne a száma.
2. Másik lehetőség a Chat felületen kérni segítséget.
Megjegyzés: Ez a chat munkanap csak 9.30 és 18:00 közt érhető el.
Köszönet a megosztásáért borges7-nek
1. Lépj a Contact Us oldalra: [link]
2. Válaszd a Password and account access-t.
és folyt.. -
Teaway
veterán
válasz
ravenski #43220 üzenetére
Bocsi, nem ravenskinek akartam, hanem V/-nek:
"az akinél fizettél tudja szabályozni hogy mi legyen a PayPal háttér pénzforrása, addig a szintig hogy akár csak hitelkártyát is beállíthat"Ilyenbe már én is belefutottam, kártya volt beállítva az eladónál, és hiába volt pénz a PP egyenlegen, nem vette le.
-
ravenski
csendes tag
köszönöm, sajnos már kb. 2 hete nem megy. Ezek a telefonszámok automata üzemmódban vannak és nincs élő segítség, csak annyi, hogy bemondja, hogy küldjek üzenetet. De hova és hogyan?
-
válasz
ravenski #43220 üzenetére
Milyen mobil szám lenne, mert ha nem flottás, nem Telenor vagy Digi mobil akkor csak pár órás technikai hiba lehet. Egyébként szerintem a chat eléréssel tudod kikapcsoltatni és másik telefonszámot azután majd hozzárendelni.
Az elérés leírása az Összefoglaló,
Tippek az egyszerűbb PayPal használathoz9. Belépési telefonszám azonosítási és telefonszám változási probléma megoldása
A második módszer a chat a leírásban -
ravenski
csendes tag
Van egy osztrák Paypal számlám, tudom az emailt és a jelszót is. Nem enged belépni, a kétlépcsős azonosítás miatt - nem kapom meg a SMS kódot a magyar telefonszámomra. Van-e erre valakinek megoldása? Valószínű ez a ügyfélszolgálatos telefonszám 01206092639, de hogyan kellene ezt itthonról hívni - országkód? +43-mal nem működik.
-
válasz
hellboy #43218 üzenetére
Ez nem egészen rajtuk múlik, az akinél fizettél tudja szabályozni hogy mi legyen a PayPal háttér pénzforrása, addig a szintig hogy akár csak hitelkártyát is beállíthat.
A két faktoros belépést azért célszerű beállítani, mert az azonosítóidat akár a mobilról is, nem csak számítógépről le tudják nyúlni, vagy egy olyan helyről ahol már fizettél. -
hellboy
csendes tag
Igaz tényleg kaptam sms-t a regisztáricókor csak a kétfaktoros azonosításhoz nem állítottam be a telfonszámot.
Szóval nem kamu, a saját telfonom és még létező szám, csak a kétfaktoros
bejelntkezést nem vállaltam be.Köszi a segítséget és a szakértői topic vezetésedet V/.
Annyit nem értettem, hogy miért nem egedte a kártya megadása
nélküli vásárlást a Paypal.
35eFt-s vásárlási összeg volt és volt 38eFt az egyenlegem, és még be is állítottam
hogy elsődlegesen a paypal egyenlegből próbálja a vásárlást teljesíteni. -
válasz
hellboy #43215 üzenetére
Telefonszámot meg azért nem adtam meg a Paypal-nál mert tavaly
még azt olvastam hogy ott is gondok vannak pl ha megváltoztatod és
a karanténos supporjuk nem az igazi.
Nem csinálhatsz regisztrációt telefonszám nélkül, szóval lenni kell egynek és neked is van, de ha ez kamu szám akkor sürgősen cseréld igazira. Az a karanténos téma ha te változtatod meg a számot akkor nem szükséges. Hívni nem lehet őket, de elérhetőek más módon és visszahívnak, ha szükséges az ügyintézéshezSzóval maga ez sms küldés - erős hitelesítás nem világos:
hogy a Paypal is küld egy sms-t vagy a MC/Visa jöváhagyási oldalára megyek és a banki sms-t kell megadni ott vagy a banknak az oldalára navigál majd a Paypal.Szerintem a leírásban a szöveg és képek egyértelműek, az erős hitelesítési eljárás banki dolog.
-
hellboy
csendes tag
Bocsánat nem mentem tovább a linkre
[link]
akkor ha jól látom ez az Erstés oldal ahol a sms után + netbank jelszóval
lehet majd tovább lépni. Így gondolom az sms-t is a banknál lévő számra kapom.
Erste oldaláról:
Érvényes E-csatorna jelszavának bekérését minden esetben megelőzi az Internetes vásárlás ellenőrző SMS-kód kiküldése. Internetes vásárlás ellenőrző SMS-kód küldés nélkül nem kérjük be E-csatorna jelszavát.
E-csatorna azonosítóját kártyás vásárlás jóváhagyásakor soha nem kérjük be
Az Internetes vásárlás ellenőrző SMS-kód és az E-csatorna jelszó megadására szolgáló oldal minden esetben az Erste Bank saját oldala, melyre a kereskedői vásárlás során irányítják át. -
hellboy
csendes tag
válasz
PROTRON #43213 üzenetére
Nem akarnám én kártyával használni, de hiába volt pénz az egyenlegem
amikor vásároltam volna és fedezte volna teljesen az egyenleg a vásárlás összegét
(pont ezért utoltam az ucb szla-ra, hogy kártya nélikül tudjak egyenlegből vásárolni)
maga Paypal nem hajtotta végre a vásárlást addig amig a kártyát nem adtam hozzá az accounthoz.Milyen storyk voltak a telfonszám nélküli használatról, azért első körben talán a
jelszavadat meg kellene szerezni a csalóknak nem?
Persze tudom hogy nincs lehetetlen.
Ezért is jó ha nem nagy a napi limited,
Ha valami nagy összegű dolgot vennék, akkor megnövelném a vásárlási limitet.
Maga ez az erős ügyfélhitelesítés lenne az pont ami megakedályozza hogy
illetéktelen lopjon pénzt a kártyád használatával.Telefonszámot meg azért nem adtam meg a Paypal-nál mert tavaly
még azt olvastam hogy ott is gondok vannak pl ha megváltoztatod és
a karanténos supporjuk nem az igazi.Szóval maga ez sms küldés - erős hitelesítás nem világos:
hogy a Paypal is küld egy sms-t vagy a MC/Visa jöváhagyási oldalára megyek és a banki sms-t kell megadni ott vagy a banknak az oldalára navigál majd a Paypal. -
válasz
hellboy #43212 üzenetére
Hát a banki erős hitelesítésről van szó, a PayPal belépési védelme az más dolog.
A leírásban ott vannak az Erste Bank-Visa képernyői, ha Mastercard a kártya akkor Erste bank-Mastercard képernyői lennének ott.
Ez amit idéztél az a Trasferwise-Mastercard kártyánál volt és az volt a lényege a megemlítésének, hogy a kártyakibocsájtó az eltérő azonosítást használhat mint amit én ott idéztem az Erste erős hitelesítése kapcsán.
Kötelező a PayPal-on egy telefonszám megadása, ami célszerű ha mobil. -
PROTRON
addikt
válasz
hellboy #43212 üzenetére
"Ha nincs a paypal-on telfonszám beállítva, akkor hova küld sms-t?"
Első és legfontosabb hogy ha bankkártyával akarod használni a paypalt a saját érdekedben mielőbb kötelező beállítanod a kétfaktoros hitelesítést...nem régóta használom a paypalt, de azóta is több friss story került fel ide.
Ha nem akarod bankkártyával használni, akkor is állítsd be. Bármikor lehet venni egy feltöltőkártyás csomagot 1500 hufért, amit ilyen szolgáltatásokhoz használsz és évente 1x feltöltőd 3k huffal.
Nekem is lejárt az előre feltöltött bankkártyám amit tombolán nyertem, legalább nem tudnak lenyúlni pénzt. -
hellboy
csendes tag
Szia V/ !
" legyen pontos a telefonszáma és várja a két jóváhagyási képernyőt"
Milyen jóváhagyási képernyőröl van szó? A banknak egy oldaláról?
Ha nincs Paypal-on telfonszám beállítva, akkor hova küld sms-t?Jól gondolom hogy minden kártyás vásárláskor ezt végig kell csinálni havonta?
" feladott egy listát hogy válasszam ki a tranzakciókból azt, amit ezzel a kártyával fizettem"
Ha nem vásároltam még a kártyával akkor milyen listát fogok kapni,
volt lehetőség arra hogy egyik tranzakció sem valid ?Tavaly már használtam a Paypal accountom, csak azt csinátam hogy az
UCB-s számlára utaltam és a paypal egyenlegemből fizettem, szóval
a kártyámat (ami időközben le is járt) nem használtam még netes vásárlásra. -
válasz
hellboy #43209 üzenetére
Nem kell hozzá app, ha megnézed az Összefoglalós leírást a 3. pont egy Erste Visakártya hozzáadás van mintaként, de a MC esetén is úgy van, hogy jön az Erste sms jóváhagyás. Nekem sincs mobilbank és app. Az a lényeg hogy a kártya tényleg aktivált legyen és a kicsi 600-1000 Ft pénz is elérhető
-
hellboy
csendes tag
Sziasztok!
Ha lejárt a kártyám és újból megadom a lejártai időt és cvc kódot,
akkor a Paypal fog egy próba terhelést végezni rajta.
Gondolom ezt majd erős ügyfélhitelesítéssel kell jóváhagyni.
Viszont ha nincs mobilbankom, akkor hogy fog ez működni?
Az appstore-ban olvasott kommentek alapján próbálnám elkerülni,
hogy a George-t telepíteni kelljen. -
válasz
novi68 #43204 üzenetére
Úgy emlékeztem hogy az Unicredit fiókban utaltattad, elnézést.
Ha az OTP számládról ment akkor természetesen az OTP az akivel egyeztetni kell. Megvan az utalási azonosítód és az alapján ők elő tudják keresni, de lehet hogy már jóvá is írták a számládon. Lényeg az hogy a PayPal-ról a pénz egy Unicredites számláról megy vissza. -
novi68
tag
válasz
ottalai #43203 üzenetére
Szia,remélem,igen.... A sajnálatos módon lezárt Paypal fiókomhoz volt megadva egy számlaszám,ahova utalhattam pénzt,ha valamiért nem működött a kártyás dolog. Utaltam is,de a jóváírás előtt (majd 2 nap) lezártam a fiókom,tehát nem tudják az ahhoz a fiókhoz tartozó kereskedői azonosítóhoz rendelni az összeget. A megadott számlaszám Unicredites volt...
-
válasz
novi68 #43201 üzenetére
Szerintem írtam neked akkor hogy ha nem tudják lekönyvelni valamiért, akkor 15-30 nap közt visszamegy a pénz ahhoz a bankhoz ahonnan küldve lett.
Eezt erősítik meg lényegében. Vedd fel a kapcsolatot a bankkal, mert a pénz ott van náluk.
Ha megfelelő személyes adatok lettek az utalási információkkal megadva akkor illene értesíteniük téged, de van amikor nem tudnak, mert nem kérik el a telefonszámot.
Egy hozzászólás ilyen mértékű vastagított szövegű megjelenítése nem elvárt írásmód. Mi is csak figyelem felhívásra és csekély mértékben alkalmazzuk. -
novi68
tag
Sziasztok,korábban írtam,hogy mit tettem meggondolatlanságom okán,nevezetesen,hogy utaltam a Paypal fiókomhoz megadott számlaszámra egy összeget,mert szerettem volna vásárolni. Aztán miközben vártam,hogy jóváírják az összeget,véletlenül bezártam a fiókomat. Írtam a Paypal-nak,hogy szeretném visszakapni a pénzem,de ezt írták,nem tudom,mit lépjek a továbbiakban: " Üdvözöljük a PayPal-on! A nevem Ionela, és itt vagyok, hogy segítsek. Először is szeretném megköszönni, hogy a rendszerünket választotta a fizetések teljesítésére, nagyra értékeljük. Az e-mailje alapján megértettem, hogy átutalt pénzt bankszámlájáról a PayPal számlájára, majd bezárta a PayPal számláját Sajnálom, hogy hallottam, hogy szembesül ezzel a problémával, és megérzem az ügy fontosságát az Ön számára. Kérem, engedje meg, hogy ezt tisztázzam Önnek. Kérjük, vegye figyelembe, hogy a feltöltés sikeres legyen, bankszámlával kell rendelkeznie a PayPal számlánkon, és ha számlájához van kapcsolva bankszámla, nem tudja bezárni a fiókját, mivel belső rendszerünk leáll Ön. Javasoljuk, hogy vegye fel a kapcsolatot bankjával, és kérje meg őket, hogy nyissák meg az alapjait, mivel az Ön pénzét nem vitték át zárt számlára. Azért is, mert a számlája zárva van, nem tudok nyomot nyitni a rendszerünkben lévő pénzeszközein. Ezúton szeretném megköszönni türelmét és továbblépését, remélve, hogy problémája a lehető leghamarabb megoldódik." Köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
● Tekintsd át a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (Jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, a PayPal szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- Formula-1
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Okos Otthon / Smart Home
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Milyen monitort vegyek?
- Mozilla Firefox
- sziku69: Szólánc.
- Milyen NAS-t vegyek?
- További aktív témák...
- Geforce GTX950 2GB OC
- Apple Watch SERIES 8 45mm gold GPS + Cellular, STAINLESS STEEL! Akkumlátor 100%!
- Vadonatúj iPhone 13 PRO 128GB alpine green KÁRTYAFÜGGETLEN! 6 hó garancia!
- iPhone 16 128GB ultramarin 1 hónapos! MEDIAMARKT számla, 3 év Apple garancia! Makulátlan! + tok!
- Ducky Shine 5 RGB Brown switch
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Intel Core i7-9700 CPU, processzor (SRG13)- Számla, garancia
- Apple iPhone SE 2020 64GB, Yettel függő, 1 Év Garanciával
- Beszámítás! Dell Optiplex 3000 SFF asztali számítógép - i5 12500 8GB RAM 256GB SSD Intel UHD 770 IGP
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 64GB DDR4 1TB SSD RTX 3080 10GB CM CMP 510 Seasonic 750W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest