Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Gazdaság, jog  »  OTP Bank topic

Hozzászólások

(#17161) namenlos válasza twice (#17158) üzenetére


namenlos
tag

Az aktuális elszámolási időszak minden hónap 13-án, nap végén zárul. Ha ez nem munkanapra esik, akkora fordulónapot követő első munkanap nap vége. Ez azt jelenti, hogy csak azokat a tranzakciókat fogák az aktuális időszakba beleszámolni, ami eddig az időpontig lekönyvelésre kerül (azon tranzakciók, amik "könyvelés alatt" státuszban maradnak, azokat a következő időszakban kell majd viszafizetni). Tehát, ha most veszel valamit, azt már biztos nem könyvelik le ma nap végéig, így hiába vagyunk az aktuális időszak utolsó napján, nem fogja a most visszafizetendő tartozás egyenlegét növelni. (Mivel a könyvelés 1-3 munkanap is lehet, főleg ha nem OTP-s terminál volt, ezzel lehet játszani.)

Mivel még az aktuális időszak tart (még lekönyvelhetnek függő tranzakciókat), a visszafizetendő egyenleg a következő napon jelenik meg, jön róla SMS, jelenik meg a kivonat.

Visszafizetni bármikor lehet, annyi, hogy ha előbb utalod, túlfizetésként fog megjelenni, és csak akkor fogja elszámolni a rendszer, ha már lezárt az időszak és van fizetendő tartozásod.

A hitelkártya-rendszer nem igazán real-time, szóval ha most utalsz valamit, az nem fog egyből megjelenni (hétvégén meg egyáltalán), éjszaka könyvelik le a befizetést, addig egyszerre lehet tartozás és túlfizetés is a számlán, szóval érdemes másnap megnézni, amikor befrissül az egyenleg.

Útvonal

Fórumok  »  Gazdaság, jog  »  OTP Bank topic
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.