- ldave: New Game Blitz - 2026
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- bambano: Bambanő háza tája
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT
Opel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Markizmark
addikt
-
-
ArthurShelby
addikt
válasz
Micsurin
üzenetére
Azért néha elbizonytalanodom: elég-e a 30i, ott a 40i (csak az már fenntartási költségben is jóval odébb van, meg árban a (6-os) kézivel főleg), de ha 40i, akkor már miért nem m5... szóval a végén megnyugszom, hogy jó a 30i

Aztán hogy jót/jól vettem-e vettem e, de a piacot látva/nézve ott is megnyugszom idővel, hogy max még alkudni lehetett volna, de jobb nem volt (talán egy, de akkor épphogy meglett volna a pénzem rá, (tudom is hogy kihez került, jó kezekben van, ), de az cserébe nem m-es
) . Meg ennek a hangja...
Most meg ész nélkül locsolom rá a lóvét próbálom extrázni (most kap épp hátsó rolót, i-bus-t, meg automata világítás kapcsolást, plusz sallangok). -
Petyyyyy
addikt
-
-
föccer
nagyúr
válasz
Micsurin
üzenetére
Őt nem ismerem. Eladtam neki egy kis házikót, első ingatlanuk a feleségével, tök szimpatikus fiatal pár, bár az egyszerűbb, kétkezi munkás gyerek fajta. Annyira megörültek, hogy sikerült találni valami olyan lakható kecót, amit helyel közzel ki tudtak fizetni és azonnal kültözhető volt és volt benne szerelőakna...

Mesélte, hogy egyébként autószerelő és azért fontos neki az akna és akkor már megkérdeztem tőle, hogy nem nézné-e meg a zafirát, mert a korábbi ajánlott szerelő tök csalódás lett. Ja, vigyem le simán. Eddig pozitív. Azt mondja dokumentál, szervízlapot ad, számlát állít ki. Szóval meglátjuk, ha mindenben tartja a szavát, akkor megtartom

üdv, föccer
-
Micsurin
nagyúr
válasz
Micsurin
üzenetére
Félre értés ne essen nem az AA/CP fejek fikája a szándékom, csak el kell dönteni mi a terv aztán lenyelni a békát, hogy egy ~1 gurigás autóra mennyi pénzt fog az ember ellocsolni. Tekintve nem az érték növelés lesz a cél csak a saját használatiérték növelése.
Apumnak mi is AA fejet fogunk behegeszteni a hosszúhétvégén a XER-be mert neki már fontosabb a kényelem mint a dübörgés. ...én ellenben úgyis max a dízel morgást hallgatnám azt meg nyugodtan elnyomhatja a modern talking remix.
-
Markizmark
addikt
válasz
Micsurin
üzenetére
Ízlés dolga persze, ha nem használod ki akkor felesleges a CID.
Touch n Connect, meg utólag átgondolva egyik droidos navis fejegység se az igazi egy H astrába, mert nagyon lent van a kijelző, oda lekacsintgatni nem veszélytelen, gondolom ezért sem volt Touch n connect az astrákban gyárilag, hanem csak zafikban. -
Markizmark
addikt
válasz
Micsurin
üzenetére
Hááát, ha van rá akkor inkább csak egyszer szedd szét és tedd be e CID-et.
LWPM-mel és az egyéb 1-2 kiegészítő modullal tolató kamerát is varázsolhatsz rá, valamint teló kijelző tükrözést is tudsz csinálni, aminek azért már értelme is van, pl navizásnál.
Plusz egyedi üdvözlő kép, stb, de ez már csak perverzió. -
peet137
tag
válasz
Micsurin
üzenetére
Én is ebben bízom, bár nem UHP-t akarok, hanem egy egyedi BT lejátszót a rádió AUX-ra, de ha lenne madzag, az sok felesleges bontástól megkímélne
Azt még nem döntöttem el, hová szerkesztem, de a kesztyűtartó tűnik a legjobbnak erre, ahhoz nem kell faragni a beltérben semmit. Viszek neki 12V-t valahonnan, amit a szivargyújtó világítása kapcsolna egy relével.
Nekem is vannak mindenféle csatik a motortérben, amik nem mennek sehová
-
mephi666
nagyúr
válasz
Micsurin
üzenetére
F-nél alapból olyan óra volt a kocsiban, amin nem volt fordulatszámmérő... kicseréltük, bekötöttük az új órát, azonnal volt jel és működött
...pedig pakliban volt, hogy kábelt is kell neki húzni anyósülés mellől, ha nincs gyárilag benne... és ez egy 92-es facelift előtti példány volt... egyszerűbb gyárilag mindent kihúzni-behúzni mindegyik modellbe, maximum nem kerül a végén felszereltség függvényében 1-2 dolog bekötésre -
Richard!
addikt
válasz
Micsurin
üzenetére
Nem volt, 1.4 benya/101 nyiha és 4x100-as gyári OPC Line alufelni. Nyilván a világ hülyesége lenne az átépítési engedélyes több hónapos és 100+ ezer forintos procedúrát végigcsinálni...
Csak gondoltam hátha már valaki elmélkedett ezen, netán megcsinálta magának.
A szememnek szimplán jobban esik a 4 tárcsa, mint a gagyi dobfék
-
peet137
tag
válasz
Micsurin
üzenetére
Akkor neked most a hátsó hangszórók meg is szűntek? Annak a HELYÉRE kötötted a mélynyomót? Én meghagynám azt is, párhuzamosan a subbal.
Az 50k környékét néztem én is sub vonalon, többet nekem nem ér.
Még agyalok azon, hogy lehet "gyorscsatis" az egész rendszer hátul, elvégre mégiscsak kombi, hébe hóba mennek bele nagyobb cuccok is
-
peet137
tag
válasz
Micsurin
üzenetére
Ez a lényeg, nekem az is elég, ha a gyári minőségnél kicsit jobbat tud, nem is tervezek ajtót bélelni sem... Asszony Nissanjában van egy két utas Car Audio 6,5 set az ajtóban, egy 12" aktív sub a csomiban, meg egy JVC x342bt fej. Mondjuk ott nagyon sok lehetőség van a fejegységen, külön vágási frekik (a sub is tudja amúgy), frekinkénti EQ, stb. Elég jól szól a cucc, pedig az egy ca 15k-s hangszóró szett csak.
Nincsenek nagy igényeim, na
Kezd elfáradni a gyári hangszóró az ajtóban, sokat recseg már szegény. -
peet137
tag
válasz
Micsurin
üzenetére
Ha jól sejtem, ezek szerint 6,5" a hangszóró, eggyel kevesebb infot kell begyűjteni a netről, köszi!
A csipogót hagytad a gyárit?
A mélynyomónál, ahogy néztem, csak arra kell figyelni, hogy tudjon az erősítő vágni tudjon frekit. Ez igazából alap manapság, sztem
Mindkép hagszóró jelét elvitted hátra? Ha igen, akkor csatlakozótól (rádió hátuljától) vagy az ajtókból egyenként? -
-
válasz
Micsurin
üzenetére
Sokszor írtam, lehúztuk a légtömegmérőt mert rángatott az autó, mindjárt nem rángatott.
Csere, megint rángat.
Trafósor volt (mielőtt valaki elemezné és jelezné hogy nálad tuti nem trafósor, tudom, nem is ez a lényege a postnak).
Szóval ha nem kap meg egy jelet, átáll biztonsági üzemre, a hibát így nem tapasztalod, de nem az okozza a hibát amit kiiktattál (vagy nem feltétlenül). -
-
-
peet137
tag
válasz
Micsurin
üzenetére
A cél az, hogy ne kelljen hozzá külsős, mert én vas megyei vagyok és ahogy néztem, többnyire Pest környékén csinálnak ilyet.
Megvan amúgy az én kódom is természetesen, különben nem is agyalnék cserén, de ha a letanítást nem lehet megcsinálni másik autóval, csak valami spéci módon, akkor inkább nézek kicsit többért nullázottat.
-
-
metrion
aktív tag
válasz
Micsurin
üzenetére
Persze nyílván, de ha mondjuk nem várok 1-2 percet akkor meg pl nagy melegben megbolondul 1 pillanatra. Ez azt jelenti, hogy mikor raknám a 2-at akkor felpörög a motor és mintha beragadna a pedál. Ilyenkor kinyomott kuplunggal várok, hogy leessen a fordulat.
De persze üresjáratban is lehet szimulálni, kb 1.5 mpre beragad a pedál ilyen 2000 rpm fölött.
Hibakód sosem volt mióta nálam van, fizikai hibát viszont látok az IAT szenzor csatijánál, mégpedig, hogy a vezeték csúszik ki. Aliról megrendeltem az új csatit, de sajnos még nem jött meg... -
Markizmark
addikt
válasz
Micsurin
üzenetére
GID-CID között az érdemi különbség csak a színesség meg a méret, amúgy semmi. GID-re még navis fejegységet is tettek gyárilag.
Húh, elég sokmindent tud az LWPM.
Arra alkalmas ABS kockával DDS funkciók, vízhőfok, töltés, csak a digitklímának sokféle értékét lehet megnézni, pl befúvott levegő hőfok, gáznyomás, kabin hőfok, stb, ECU élő adatok. Dízelnél látható elvileg a DPF telígtettség is szeriintem, legalábbis van rá külön DPF licenszcsomag úgy láttam.
Akkor létre lehet hozni sebesség vagy egyéb függő történéseket, pl menetfény felkapcs 65km/h felett, vagy akárhány km/h felett kb akármi, gyújtásra mit csináljon, járó motorra mit csináljon...
Tényleg csilió dolgot tud amit PC-n tudsz konfigurálni és aztán ahogy az autóra dugod teszi a dolgát, ha pedig lehúzod akkor mintha ott se lett volna, mint az OCM.Ezen felül meg akármilyen lámpa animációt létre lehet hozni akár távirányító gombhoz kötve is. Ez már csak ilyen látvány funkció, de jópofa.
A csoportból származó leírás:
Aki nem ismerné az eszközt: ez egy Opel Zafira B/Vectra C/Corsa D és Astra H modellekkel kompatibilis komfort modul.Működését konyhanyelven nagyjából úgy tudnám elmagyarázni, hogy az átlag autó használó számára elérhetővé tesz olyan dolgokat, amire az autó alapvetően képes lenne, mert minden műszaki feltétel adott, de valamiért a gyárban úgy gondolták hogy erre nincs szükség. Mondok pár példát a könnyebb érthetőség kedvéért: az autó az elektromos ablakemelő segítségével mozgatja az ablakokat fel és le. Egyes modellek képesek arra, hogy a távirányító nyitó/záró gombjainak folyamatos nyomva tartásával nyissák vagy zárják az ablakokat. Viszont arra nem képes, hogy a távirányító egy gombjának egyszeri megnyomával működéssék az ablakokat. Ez a modul lehetővé teszi ezt. Egy másik példa: az autó tisztában van a szenzorai által mért adatokkal, úgy mint hűtővíz hőmérséklet, töltési feszültség, turbó nyomás, EGR pozíció, lambda jelek, stb, mégsem írja azt ki sehol. Ezzel a modullal ez is lehetséges.Amiket tud a modul:💻 Hibakódot olvas/töröl💡Első és hátsó lámpa animációk lejátszása💻 Motor és egyéb vezérlőkből történő kiolvasás/kijelzőre kiírás⬆️⬇️ Ablakok gombnyomásra nyitása/zárása🚙 OPC tűsöprés🖲️ Kormány vagy rádió gombokról végrehajtható bármilyen művelet💡 Tolatáskor villogó pótféklámpa (igény szerint bármi más) és/vagy lehallkuló rádió💡 Hazakísérő fény tetszőleges hosszúságban🚬 Hozzáférés a DPF vezérlőhöz. Regenerálás manuális indítása, szűrő telítettségének kijelzése, legutolsó regenerálás óta megtett távolság🚪 Nyitott ajtókról visszajelzés📐 Tolató radar által mért távolságok kijelzése🇭🇺 Magyar nyelvű modul menüÉs még számos egyéb funkció... -
Markizmark
addikt
-
peet137
tag
válasz
Micsurin
üzenetére
Na ez nekem egy újabb eddig ismeretlen plusz info. Nyilván az én autóm digitklímás is ráadásul

Tényleg úgy tűnik én is elengedem ezt a fejcsere témát. Keresek valami komolyabb transzmittert, mert ami most van kettő, abból az egyik igenjó telefonálni, de tré módon zenél, a másik meg vica-versa
Még az AUX-ban bízom, meglátjuk, amit terveztem elkölteni fejegységre, abból meg lecserélem a hangszórókat és nézek valami olyan szubot, ami alul-felül tud frekit vágni és bekötöm direktbe a kábelkorbácsba. Itt a kapcsolószálat hova lehet kötni? -
Markizmark
addikt
válasz
Micsurin
üzenetére
Cardroidos srácokkal dumálj, elmondod mit szeretnél és megmondják mit tudnak nyújtani, eléggé ajánlott társaság. Persze ha csak zenézni szeretnél, akkor felesleges a csilivili meg a navi. Akkor persze jó a sima 2din pio vagy a CD70 CDC40 stb.
Én egyébként most egy nem droidos 2din-es andoid autós fejegységet vennék egy nagy gyártótól. Csak az már 2-essel kezdődik. Pl Pioneer SPH-DA250DAB. De még arra is figyelni kell, hogy ne csak vezetékes android autot tudjon.
-
Markizmark
addikt
válasz
Micsurin
üzenetére
Sajnos ez van, én a 2 DIN android autos fejegységeket nézem egy ideje, de ennyit nem ér. Csak lehetőség.
Csak azt mondom feleslegesen túlbonyolítottnak érzem az Opelt BC és elektronika terén.
Valószínűleg sokan rosszul képzelik el ezeknek az opeleknek a felépítését. Az a középső kijelző nem csak egy kijelző, abban van maga a BC és abban van a rejtett menü, tehát nem csak ténylegesen egy kijelző. Ráadásul a fejegység, a kijelző és még a klímavezérlő is szorosan összedolgoznak. Ha egy tájidegen fejegységet beteszünk akkor több vezérlőben is lesz hibakód, hogy nincs kommunikáció a fejegységgel.De ha ennyire azt mondod a ~100-120 ezres droidos ftw konkrétan mit? Junsunt végig futottam meg az Eonont de nem látok olyat ami kerettel jönne és ne kéne faragni.

Facebookon Cardroid műhelyre keress rá.
-
Markizmark
addikt
válasz
Micsurin
üzenetére
Hallottad a tutit? Problémád van azzal, hogy felsoroltam a lehetőségeket?
Mit vártál? Nem droidos, de valamire való fejegység ami tud android autot vagy carplayt az még ennél is jóval több (200 körüli) és hiába van hozzájuk canbus adapter attól még csak max a kormányvezérlése lesz megoldva a fejegységnek.
A köztes út meg a >100k droidos fejegység, ami szól is és szolgáltatása is van, a megmaradó gyári funkciók (rejtett menü, órabeállítás stb.) mellett.
Lehet ezzel vitázni, de ez van, a 60k-s piohoz képest másik lépték az igaz.
Gyári navis fejegységekre pedig tudtommal lassan 10 éve nincs térkép frissítés, ha netán valaki arra akarna fejleszteni. -
peet137
tag
válasz
Micsurin
üzenetére
Na ez egy elég komoly érv az aftermarket fejegység ellen. Nem kell a fájás

Én is sokat agyaltam ezen, de akkor én is elengedem. Próbált valaki esetleg jelet levenni valamelyik hangszóróról egy szubra? Mindenképp vagy aktív sub lenne, vagy erősítőn keresztül, ott úgyis lehet vágási frekit állítani, ez nem probléma..
Nekem sajna kell vagy az aux vagy a BT, ezért a CDC40 kiesett. -
Markizmark
addikt
válasz
Micsurin
üzenetére
Nem gyári fejegységhez kelleni szokott canbus adapter amit a rádió mögé kell tenni. A rádiókon pedig van erre való app, ami emulálja a gyári rádió gombjait és onnantól be lehet állítani az órát valamint be lehet lépni a rejtett menübe és még a multikormánnyal is lehet vezérelni a fejegységet. Szóval nem mindegy, hogy 30k az a nem gyári fejegység, vagy 120k.

De tény, hogy a gyári megoldások utólagos beépítése igényesebb hatást kelt. Viszont a droidos fejegységeknek van más egyéb előnyük, mivel azok kvázi tabletek. -
Markizmark
addikt
válasz
Micsurin
üzenetére
Van MP3-ból auxos meg nem auxos, pont mindkettő megfordult a háznál. Viszont a Somlyai Attila tud BT adaptert adni pl CD70-hez amivel lehet zenézni, de telefonálni nem. Arra meg tud UHP modult adni. Szóval gyári cuccokkal össze lehet hozni amit csak akarsz. GID vagy CID kijelzővel gyári navit is lehet betenni.
-
peet137
tag
válasz
Micsurin
üzenetére
Én még nem szedtem ki a fejet, de az autóm 2007.04 gyártás, a fej jó eséllyel ennél idősebb és azokon a net tudásbázisa alapján nem lehet auxolni. Azért rendeltem egy kábelt aliról hozzá, ha megjött, megnézem, lehet-e vele valamit kezdeni.
9 gombos CD30MP3 amúgy.
Tényleg, OPCOM-mal ezt nem lehet megnézni? Pl sorozatszám alapján, vagy valami hasonló módon. -
peet137
tag
válasz
Micsurin
üzenetére
Meghallgatni nem volt szerencsém egyet sem, de a képek alapján, plusz amit megadnak nekik súlyt, szerintem töredékét nem tudják a teljesítménynek, amit ráírnak. Én pl pont azért terveztem a JVC-t, mert az van az asszony verdájában egy aktív ládával a csomiban és hát, eléggé jól szól. De a CD30MP3 se BT-t nem tud, se auxot, se normális SW kimenet nincs rajta.
-
Markizmark
addikt
válasz
Micsurin
üzenetére
Ezeknek a kínai droidos de gyárinak hatni akaró fejeknek pont annyira gatya a hangzása mint amilyennek gondolom?

Pl CD30-tól mind jobb. Droidos fejegységek között is van difi bőven. Van aki alis sz*rt árul 2x áron, és vannak akik kínait tesznek be és árulnak de jó minőségben, garival stb. Olyan ugye nincs ami nem kínai. Nem is a hangással vannak gondok sokszor, mert az elég jó, hanem hogy agyvérzést kapsz az idegtől amikor akad a rendszer és újra is indul néha mert melege van.
-
Markizmark
addikt
válasz
Micsurin
üzenetére
Pl Touch and Connect fejegységen sincs settings és BC gomb, ezeket a fejegységeket B zafirába lehetett kérni, nem hinném, hogy ezzel ugrott volna a BC menü szóval kiváncsi vagyok mit tud az OCM modul, nekem van, de a fejegység is gyári abban az autóban szóval nem releváns ha én tesztelem.
-
Markizmark
addikt
válasz
Micsurin
üzenetére
Srác aki csinálja és árulja nem titkolja, hogy nyomtatott, árul más egyéb pótalkatrészt is, pl tükör állító pöcköket, amik szintén típusbetegségek.
Egyébként azért a pár1000 Ft-ért ő ad áramkorlátozó elektronikát is a komplett felújított zsalu mellé, amit a zsalumotor elé kell kötni, így már sose fogja többet eltörni. Cserébe kéri vissza a törött zsalut, hogy aztán másnak is tudjon mit adni legközelebb.
Én is hamarosan meg fogom csinálni, egyelőre fixáltam friss levegő álláson. -
Markizmark
addikt
válasz
Micsurin
üzenetére
"szívósor" volt említve nem szívócsatorna. Utóbbi esetében tiszta előbbi esetében meg bőven kell ott már mást is takarítani a bontás elkerülhetetlen...
A hengerfejet akkor se kell levenni, a helyén pedig nem fogod kézzel megfelelően elpucolni, csak a dióhéjas módszerrel. -
MaddeNNNN
addikt
válasz
Micsurin
üzenetére
A dióhéjasnak közvetlen befecskendezéses motoroknál igen.
Itt egy igen jó videó róla. -
Markizmark
addikt
válasz
Micsurin
üzenetére
Kíváncsi lennék, hogy kézzel mennyire tudnád kipucolni a hengerfejben a beömlőket úgy, hogy nincs levéve, és főleg mennyi idő alatt csinálod meg. Pont az a lényege a dióhéjazásnak, hogy az elég puha ahhoz, hogy a hengerbe jutva nem okoz károsodást, de kb ugyanúgy lepucolja a felületet, mint a homokszórás.
-
ncc1701
veterán
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Videó stream letöltése
- PlayStation 5
- Mától Huawei okosórákkal is lehet érintésmentesen fizetni
- Papírnehezékként használható csúcs-GeForce-ot árul egy francia viszonteladó
- BestBuy topik
- Diablo IV
- Samsung kuponkunyeráló
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Kuponkunyeráló
- További aktív témák...
- Roborock Q5 PRO robotporszivó (garis)
- Bontatlan WORX Landroid Vision M600 AI-alapú robotfűnyíró eladó!
- SZUPER Akcióban Új Bontatlan Dyson V15 Origin 3 év gyártói garanciával Azonnal Átvehető
- HomeAssistant Center - spórolj pénzt automatizálással!
- Dualtron Popular dual motor 14Ah, szervizelt, +új gumi
- iPhone 13 128Gb 100%(1év Garancia)- ÚJ EREDETI AKKUMULÁTOR - AKCIÓ
- 27% - Corsair Premium Individually Sleeved TÁPEGYSÉG KÁBEL Pro Kit Type 4 Gen4
- 27% - GIGABYTE RX 7800 XT GAMING OC 16G Videokártya
- Csak 1 db! 27% Áfás, Új Mac Studio M2 Ultra 24/60 mag, 64GB RAM, 1TB SSD
- AKCIÓ! BESZÁMÍTÁS! Részletfizetés 0% THM ÚJ RTX 5090 több típusban 3 év garanciával 27% áfával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Mannol-t nem tudom "hova tegyem".
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Azt még nem döntöttem el, hová szerkesztem, de a kesztyűtartó tűnik a legjobbnak erre, ahhoz nem kell faragni a beltérben semmit. Viszek neki 12V-t valahonnan, amit a szivargyújtó világítása kapcsolna egy relével.