Hirdetés
-
LOGOUT
Ezt a fórumot azért hoztuk létre,hogy ne zavarjuk azon felhasználókat, akik még csak most ismerkednek a tablettel, vagy akár az Android rendszerrel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Süvi
őstag
Sziasztok!
Vettem ismét egy ilyen készüléket itt az aprón, viszont úgy néz ki becsaptak.
Nem frissül, power+volume up csak USB ikon, ha bekapcsol alkalmazások nem települnek csak nehezen.
Mit lehet ilyenkor tenni?
Mit mondjak a szervizbe mi a gond vele, hogy foglalkozzanak vele?Köszönöm
-
PCMaster133
csendes tag
Xposed fennt van. A designja nem tetszik. Meg a sok op3n szar. Tudom titanium backuppal el lehet tavolitani. El is van. Nekem csak a move app to sd func. hiányzik a 4.4.2ből ez a kokec megoldás a link2sd meg hát... De mindegy csak egy felvetés volt hátha valaki csinált már custom romot a kicsikére. Köszönöm a válaszaitok!
-
válasz
PCMaster133 #3308 üzenetére
Ha ennyire nem bírsz magaddal, rootold és tegyél rá xposed framework-öt, azzal jó sok funkcióval fel tudod tuningolni a gépet. A hozzáállásod azért furcsa, mert sokan azért kritizálják a nagyobb gyártókat, hogy miért nem szűz Androidot tesznek a gépre. Mellesleg írd már le, hogy normál használat mellett pontosan milyen funkció hiányzik neked, amit a telefonod tud, a tablet meg nem?
-
PCMaster133
csendes tag
Nem is a KitKat hanem a 4.4.2 -vel vannak problémáim. A telefonomon is 4.4.4 CM11-van és még azt is én állítom be hogy mikor merüljön le a telefonom ha érted mire gondolok. Szóval minden. Deee igazából el vagyok vele nincs vele olyan nagy problémám csak szimplán jó lett volna ha valahogy rá lehet varázsolni de ha nem hát nem. Csak egy felvetés volt. Habár nem értem az androidot hiszen nekem volt iOS-es készülékem és ott ami épp volt iOS verzió arra tudtad frissíteni semmi rom flash stb... egyszerűen gyárilag támogatott volt hogy én a friss op. rendszert akarom használni. Nem tudom hogy androidnál miért nincs ez. Jó persze tudom mivel sok után gyárott fos van meg hogy azok nem támogatják softwaresen meg hogy iOS csak a saját telefonjuk op. rendszere. Mivel iOS csak iPhone-on van ezért könnyű úgy egy új rendszert legyártani hogy kompatibilis legyen a régi/új eszközökkel is. Androidnál ez nem így van mivel nem csak a Google-nak vannak androidos készülékei hanem nagyon sok telefon gyártó cégnek... ezzel tisztában vagyok de akkor is milyen zsír lenne ha nem kéne kalózkodni a frissítésekkel hanem kibaszottul minden eszközzel menne... Remélem a jövőben ezt meg tudja oldani a Google vagyis az Android...
-
DraXoN
addikt
válasz
PCMaster133 #3303 üzenetére
Főképp a driverek okozzák a gondot (úgy nagyjából, meg a beállítások, bár utóbbin könnyebb segíteni).
Szerintem nem olyan régi még a KK, hogy aggódni kéne miatta.. Amíg mennek az alkalmazások szerintem jó az. Az x86-os proci többet korlátoz mint az, hogy KK a rendszer (és szerintem épp a proci a nagyobb gond, sok program nem fut raja emiatt jól vagy sehogy sem).Egyébként meg lockolt booltoaderes Sony-t nem lehet hard brickelni, csak soft brickelni, az meg menthető.
-
PCMaster133
csendes tag
válasz
Orionhilles #3304 üzenetére
Ééértem. akkor semmi esély rá csak ha egy ember ráírja a romot vagyis készít rá. Most már le esett gapps ... Google Apps xd, köszönöm a segítséget akkor jó hogy nem szarakodtam vele mert úgy sem ment volna.
-
válasz
PCMaster133 #3301 üzenetére
-
Orionhilles
senior tag
válasz
PCMaster133 #3303 üzenetére
A script ellenőrzi, ami a rom zipjében van.
Írkálhatod amire akarod, de felesleges, ha el is kezdi flashelni, és végez, úgyse tud majd elindulni.Gapps: olyan flashelhető zip amiben a Google appjai vannak.
-
PCMaster133
csendes tag
Éértem. Ezt a ROM ellenőrzi vagy a tablet mármint a software ami a flashel. Mert ha a rom akkor tabu, de ha a software akkor nem elég csak átírni a build.prop-ot (Már próbáltam de nekem túlságosan bonyolult és nem láttam át) Szóval ha a build.prop-ban a Motherboardot átírják clovertrail-re és a modelid-t meg W032i-C3, stb... akkor sem lenne lehetséges? Bocs a hülye kérdéseim miatt még "kezdő" vagyok a témában
Meg olvastam ilyen Open Source 5.1.x romokat valami AOSP meg gapps nem értek hozzá én azt próbálhattam de nem mertem le flashelni mert a régi Sony telefonomat sikerült le hard brickelnem és kuka. Abban le volt zárva a bootloader de nem tudtam és nyomtam egy flash romot azt kuka
Volt egy ember aki azt mondta segít de nem keresett fel a mai napig sem úgyhogy mindegy
-
Orionhilles
senior tag
válasz
PCMaster133 #3301 üzenetére
Nem menne fel rá a zip sem. A recoveryben a build.prop tartalmaz egy olyat hogy dev name, az minden zip ellenőrzi, ha egyezik akkor megy tovább. Jobbik esetben nem is sikerül semmit flashelni, rosszabb esetben soft brick és droidboot alól helyreállítod. Olyan eszköz kéne amiben ua ez a soc van és van hozzá cm.... Abból lehetne portot csinálni maximum.
-
PCMaster133
csendes tag
Nem tudom ti hogy vagytok vele, de nekem ez a gyári Op3n Dott-os ROM nem jön be. Legszívesebben CyanogenMOD-ot tennék fel de mivel unsupported nem merem és annyira nem értek hozzá. Ha valaki ért pl akik csinálták az 5,58GB-os flasht azoknak nagyon de nagyon megköszönnén ha egy 4.4.4-es vagy 5.x.x-es ROM-ot csinálnának
CyanogenMod port is jó van a hivatalos oldalukon fennt hogy hogyan kell, de mint mondtam én nem értek hozzá. Amúgy semmi baj nincs a tablettel mostmár hogy "nagyobb" a tárhelye csak simán idegesít hogy nem rakhatok rá olyan romot amilyet én szeretnék. Meg a KitKat is már kezd (Régi) lenni mivel most jön az új android szóval egy Lollipop az a minimum volna. Ha valaki tudna ebben segíteni és lenne rá ideje nagyon meg köszönném.
--------------------------------------------------------------------+1 kérdés:
Mi van akkor ha nem device supported rom-ot rakok fel az androidos eszközre. Mint pl erre a tabletre ha fel akarnám rakni a CM11.1-es romját mondjuk a samsung galaxy tab3 pro-ét vagy bármelyik tablet romot ami wifi supported akkor mi történne? Brick,Hard Brick,Soft brick? Vagy esetleg működne? vagy kuka? Válaszotokat előre is köszönöm
-
syler123
veterán
válasz
Orionhilles #3299 üzenetére
Erre még a frissítések sem mennek fel
Ráadásul 1gb ram windows mellé, hát, tettek volna rá inkább androidot.
-
syler123
veterán
válasz
Orionhilles #3297 üzenetére
A másik hogy a 32gbos tárhely is kevés Windowsra, pláne a 8gb...
-
domerator
veterán
Egészen biztos hogy erre a vasra nem lehet valahogy felhegeszteni a windowst? Van egy windowsos tabletem intel procival és egészen jól fut, mondhatni kiváló. Csupán a hardver kicsit alsókategóriás... full műanyag ház ami tekeredik is rendesen, szóval vigyázni kell rá. Milyen jó lenne ezen a kis aluházas gyöngyszemen is wint futtatni...
-
gg72
veterán
válasz
RoundRobin #3290 üzenetére
Olvastam, de nem találom, mert azt sem tudom mit keressek. Akkor marad így hibás töltéskijelzéssel.
-
gg72
veterán
válasz
RoundRobin #3288 üzenetére
Kösz. Na, most azt tudni kell, hogy abszolút hülye vagyok a droidhoz, már az, hogy idáig eljutottam, az is csoda. Szóval az ifwi.bin file visszatétele nekem töéletesen kínai. Mit és hogyan csináljak?
A wifi amúgy működik, csak a töltéskijelzés nem. -
gg72
veterán
Sziasztok! Ma fel akartam telepíteni szüleim tabjára a gyári frissítést, természetesen nem sikerült, csak a kis USB-s jel jelent meg pár pillanatra a kijelzőn, semmi több. Így aztán feltettem a 5,58GiB rootolt verziót, ez fel is ment, megy szépen a tab, egyet kivéve: a töltésjelző 0%-ot mutat és hiába teszem töltőre, nem érzékeli, vagyis legalábbis nem jelzi ki. Amúgy az egész rootolási procedúra előtt az akksi fullra fel volt töltve, szóval szerintem valami a kijelzővel nem stimmel. Hogyan tudnám ezt rendbe hozni?
-
mezois
tag
Sziasztok! Ha ábel scriptjét szeretném felrakni akkor rootolni kell a tabot? És a scriptet a flesh tool ban kell futtatni? Mert akartam ezt az uj gyári frissitést felrakni de nem sikerült és most csak boot menü van!
-
róland
veterán
Egy megoldási mód, ha factory reset kell a géphez: [link].
-
mezois
tag
Sziasztok! Én frisiteni akartam azzal az uj szoftverrel amit a facén közzétett az op3n dott csapata de 5%-nál megált és mostmár a tab sem kapcsol be kérlek segitsetek!
-
Hoshi_HUN
csendes tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni.
Az egyik ilyen tabletünk egyszerűen kikapcsolt, majd amikor be szeretnénk kapcsolni, a forgó Op3n Dott logóig jut, nem megy tovább... Gyári ROM, nem lett vele mókolva. Itthoni megoldást tudtok rá javasolni?Előre is köszönöm.
-
-
philips20
aktív tag
Most hogy szétszedtem, már tölt rendesen, nem értem.
-
philips20
aktív tag
Uff
Ma megadta magát a tabom, vagy az Aksi, vagy a töltés vezérlő ???
Egyszerűen nem tölt, pedig azt írja hogy tölt, egy helyben áll, pl 29% on de azt tartja, mind1 is, már ki kapcsolt így nem tudom a particionálást vissza csinálni.Ha valaki tudja meik az a nad amin a rendszer van, akkor kérem írja le vagy képen mutassa meg, mert szeretném ki sütni, mielőtt vissza viszem.
-
ktmt
aktív tag
válasz
mtomee01 #3261 üzenetére
Az átparticinonáló szoftverrel visszalehet állítani az eredeti szoftvert, azt azonban szerintem senki nem állította, hogy ezzel a garancia is visszatérne. Ha van olyan, aki már így gariztatott, az elmondhatná a tapasztalatait.
Csak tippeltem, hogy a garancia visszaszerzése lenne a cél, de milyen más oka lenne??? -
mtomee01
újonc
Sziasztok!
Egy olyan kéréssel szeretnék hozzátok fordulni hogy a tabletemnek szeretném vissza tenni az eredeti sw-t biszont nem találok sehol sem eredeit ami visszaállítja a kinézetet is meg mindent. Anno megcsinéltam rajta hogy az sd re mentse az appokat e szerint a videó szerint https://www.youtube.com/watch?v=uySLFWlE6N4 . Most az lenne a célom hogy visszaállítom teljesen gyári állapotra sw vel mindennel együtt és átparticionálni a szerint amit itt találtam. Az lenne a kérésem hogy valaki nem tudna ehhez a folyamathoz linkeket adni nekem?
Előre is köszönöm
további szép napot!
-
korgoth
csendes tag
Sziasztok!
Már pár napja olvasgatom (keresgélem) szabadidőmben a hsz-eket, de nem találtam olyat aki hasonló hibával küzdene.
Bizonyos időközönként, mikor magára hagyom a tabletet (nem kapcsolom ki), legközelebb nem kapcsol be (a kijelzőn sem jelenik meg semmi, töltésre sem reagál). Ilyenkor pár napig szenvedek vele, aztán egyszer csak bekapcsol (és nincs lemerülve) és megint működik. Megváltoztatott partícióméretekkel használom már 3-4 hónapja, az utóbbi pár hétben kezdte el produkálni a hibát. A múlt héten újra flasheltem, de azóta előjött egyszer megint.
Mikor először sikerült a kis pihenőjéből felkelteni, mintha pont erősebben megragadtam volna, gondoltam arra, hogy valami érintkezési hiba lehet, de nem tudtam biztosan reprodukálni a következő alkalommal.
Van esetleg ötletetek?Keresem a fórumon az eredeti állapot visszaállításának leírását, de nem találtam, csak a megosztott eredeti fájlokat. Le tudná írni valaki mik a lépései, hogy garanciáztatni tudjam?
Előre is köszönöm!
-
pane
tag
Ennyit lát belőle a flash tool
-
pane
tag
Nem tudom milyen állapotban van. ki vagy be kapcsolt.
Megindítottam a flash tool és azzal úgy néz ki menne a dolog.
De nem tudom melyik ROM legyen. Vagy van e más megoldás visszahozni.05/31/15 14:40:36.635 INFO : Phone Flash Tool V 3.1.8-2 (build on Mon Feb 11 18:23:41 RST 2013)
05/31/15 14:40:36.635 INFO : Using xFSTK version: 1.3.6.
05/31/15 14:40:36.684 INFO : Using Android Debug Bridge version 1.0.31
05/31/15 14:40:36.709 INFO : Total size of downloaded flash files: 0.00 bytes
05/31/15 14:40:38.026 WARNING: Cannot load the remote servers from the remote xml config file, please check the file url in the option panel
05/31/15 14:41:12.479 INFO : Unzip Flash Archive "E:/Downloads/Android 4.4.2_Op3ndott.zip"
05/31/15 14:41:34.469 INFO : Loading Flash file (E:/Downloads/Android 4.4.2_Op3ndott/flash.xml)
05/31/15 14:41:34.525 INFO : Ready to flash! -
pane
tag
Sziasztok
Op3n Dott flasherel kezelt eszköz. Mely gond nélkül működött eddig.
Következő helyzetbe került:
Belső tárhely/android/obb mappába másoltam játélot SD kártyáról, másolás közben elsötétült a képernyő és azóta semmire sem reagál.
80% a töltöttség, belő tárhelyen van még bőven hely, usb debug szerintem be van kapcsolva, Windows érzékeli az usb kapcsolatot de nem láthatók a tárhelyek.
Mihez kezdjek? -
RoundRobin
aktív tag
válasz
Jhonny Cage #3253 üzenetére
Sajnos nem.
-
Jhonny Cage
tag
Lenne egy észrevételem, az összefoglalóban a visszaállító csomag linken nem a gyári rom van feltöltve hanem a teclastos!Egyébként sokkal jobban működik mint az opendottos!Nem lehet megoldani, hogy működjön a wifi vele?
-
róland
veterán
Köszönöm az összefoglalóban bemutatott átparticionálós leírást! Én is beléptem a kibővített tárhellyel rendelkezők táborába.
-
Új hozzászólás Aktív témák
- BONTATLAN Új Ipad 9th 10th 11 gen. Air 6 7 , Ipad Pro Mini 7 IPADEK Azonnal DEÁK Térnél Átvehető.
- újszerű iPad Mini (6. generációs) 64GB Wi-Fi space gray Apple garancia asztroszürke tok
- Lenovo Tab M10 HD 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bontatlan Új M2 M4 IPAD PRO 2022 12,9 128GB - 256GB Wi-Fi Azonnal DEÁK TÉRNÉL Átvehető.
- Microsoft Surface Go 3, Intel Core i3-10100Y, 8Gb, 128Gb SSD, 10,5
- BANKMENTES , KAMATMENTES részletfizetés ACER PREDATOR HELIOS 18
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- AKCIÓ! Sony PlayStation 5 825GB SSD lemezes konzol extra játékokkal garanciával hibátlan működés
- AKCIÓ! Lenovo Legion Slim 5 Gamer notebook - R7 7435HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB GDDR6 WIN11
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest