Hirdetés
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Milyen mosógépet vegyek?
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- 5¼ floppy meghajtó izzítás 30 év pihi után
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- 20241101_080855
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Való Világ: A piszkos 12 - VV12 - Való Világ 12
- Nagy chili topic. :)
- Asszociációs játék. :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mawyx
őstag
Hajrá, engem még nem hívtak be sehova. Egyik sportboltot már a jelentkezésben lefikáztam, na jó, nem, csak megjegyeztem, hogy az angol- francia jelentkezési formanyomtatvány erős egy kicsit
Egy nő gondjait amúgy sem megoldani kell, hanem meghallgatni./Eastman/ | Ami árammal működik, vagy rá lehet tenni egy számítógép tetejére, az informatikusi munka :)
-
-
Mawyx
őstag
válasz venember83 #5105 üzenetére
Legfeljebb nem vesznek fel, de bocs már, de egy szimpla eladói állásra, ahová nem is kérnek nyelvet, de olyan adtlapon kell jelentkezni, amin minden angol, a gombok kivételével, mert a gombokon francia felirat figyeg, az azért kicsit érdekes Szótárral fordítgattam, mert bár angolt nem kértek, de azzal még boldogultam is, de a franciával valahogy nem. Egy nyelvtudás nélküli, infó területen teljesen bénán mozgó ember tökéletesen megfelel a követelményeknek, de nem tudja kitölteni a jelentkezési lapot, mert nem tud nyelveket, de a számítógépet se használni fordításra.
[ Szerkesztve ]
Egy nő gondjait amúgy sem megoldani kell, hanem meghallgatni./Eastman/ | Ami árammal működik, vagy rá lehet tenni egy számítógép tetejére, az informatikusi munka :)
-
BlacKSouL
addikt
válasz venember83 #5105 üzenetére
Nana.
Engem anno sima diákmelós raktárosból úgy "léptettek elő" irodistává, hogy felfedeztem egy hibát az azonosítócímkén, amit évek óta használtak, és angolul volt rajta a szöveg. Kaptam érte privátban egy sört a magyar főnöktől, meg felajánlotta, hogy ne égessem magam a raktárban, menjek fel az irodára melózni. Persze ehhez kellett az hogy újító szellemű, és nagyon közvetlen, jó fej volt. Ki is rúgták érte. Mármint azért mert túl közvetlen volt, és állítólag nem tudta megoldani a feladatait.Aláírás (nem kötelező megadni)
-
McKane
senior tag
most olvasom az origo.hu-n:
" [...] Nagy hírveréssel készül az új Dallas is, melynek pilotjára az eredeti színészek közül többen is aláírtak, kisebb szerepekben Larry Hagman (Jockey), [...] "hurrá-hurrá !
nagyon imádom azt a sorozatot.. azon nőttem fel
-
föccer
nagyúr
Lehet a fülükbe jutott, hogy a barátok közt durván lekörözte epizód számban, és most megpróbálják utolérni őket
üdv, föccer
Építésztechnikus. Építőmérnök. Ingatlan adás-vétel vevő oldali támogatása. Mérnök tanácsadás, felújításhoz, átépítéshez. Excel feladatok megoldása. Lézergravírozás.
-
tildy
nagyúr
válasz kraftxld #5104 üzenetére
Azt tudtam , hogy Amerikában kb meghalsz autó nélkül, meg hogy itt UK-ben is vidéken , de a saját bőrömön még nem tapasztaltam meg, csak érdekes volt, meg feltűnt, hoy rögtön első nap autót keresnek.
"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
bobsys
veterán
sajnos itt is ez a helyzet raadasul egy havi berlet 240 aud kornyeken van
a benzin meg 1,4 dodo literje, nemcsak idoben eri meg hanem penzben is kiveve ha a belvarosban laksz, mert ott 3 dollarnal kezdodik a parkolasi dij orankent es nem is parkolhatsz annyit amennyit akarsz hanem csak x orat, utcankent mas
Es kokemenyen elviszik a kocsidat ha lejart a max parkolasi ido es kapsz meg gy parszaz dollaros buntetest meg egy birosagi targyalastEnterprise Admin? Kirk kapitany leszel? - Ne törődjél semmivel, egyél zsömlét kiflivel
-
Tothgera30
Ármester
Nah, indulok is, szép napot mindenkinek...
"A pokol nem hely, hanem állapot"
-
addikt
Szép napot, hetet mindenkinek
-
kételkedem
addikt
Ma reggel a vonaton két fiatal srác beszélgetett egymással, olyan hangerőn, hogy az egész vonat zengett tőlük. Tuzsérról Kékre járnak be suliba, ez 9 megálló. Az izmosabb srác minden megállónál megpróbálta kitalálni, hogy hol járnak és hogy milyen megállók vannak még. Bár az iskolai tanévből lassan 7 hónap eltelt, nem sikerült megjegyeznie ezt a néhány állomásnevet! Vajon hányszor ment be a suliba egyáltalán? Bár iskolába mentek, egy ceruza nem sok, annyi tanszer sem volt náluk! Az izmos srác nagy vonalakban felvázolta a mai programot: "Bemegyünk azt legkésőbb a kettessel megyünk haza, eszünk, lefekszünk egy kicsit aztán gyúrunk Koma!"
Ha egy alapvetően nem buta, láthatóan egészséges, jó fizikumú fiatalnak annyi az élet, hogy ha van kedve bemegy a suliba, aztán alszik egy kicsit, majd gyúr egy kicsit, akkor az hol és milyen munkát fog kapni? Mikor és mennyi adót fog fizetni?
[ Szerkesztve ]
Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy megőrizd a nyugalmadat! °°XLIII°° "Isten, áldd meg a magyart" Kölcsey 1823
-
Bubee82
őstag
válasz kételkedem #5115 üzenetére
Ha egy alapvetően nem buta, láthatóan egészséges, jó fizikumú fiatalnak annyi az élet, hogy ha van kedve bemegy a suliba, aztán alszik egy kicsit, majd gyúr egy kicsit, akkor az hol és milyen munkát fog kapni? Mikor és mennyi adót fog fizetni?
Ez gondolom költői kérdés volt
-
-
koshmar
addikt
Az amerikaiak elég érdekesek, ugyanis
-Centiméter helyett inchet, méter helyett yardot vagy lábat
-liter helyett gallont
-köbcenti helyett köbinchet használnak.Mondjuk lehet, hogy ez nem érdekesség- náluk így van és kész.
[ Szerkesztve ]
Egy medvével nehéz beszélgetni, mert gyakran félbeszakit..
-
nagyúr
nagyon modernek akkor...
ahhoz képest, hogy még angliában is yard-ban, inch-ben volt kiírva minden az utak mentén 4-5 éve...
viszont akkor messze nem olyan olcsó a benzin, mint az USA-ban.
persze azért a magyar árakhoz képest kánaán van...Pleased to meet you - hope you guess my name
-
venember83
nagyúr
A munkanélküli segély és a fekete munka adó- és járulékköteles?
-
nagyúr
válasz venember83 #5124 üzenetére
a munkanélküli segély az adóköteles...
tök vicces volt, éveken át dolgoztam, és befizettem a fizetésem közel felét adóba, majd amikor kirúgtak, kaptam két hónapig havi bruttó 82 ezret, majd adóbevalláskor a felét vissza kellett fizetnem... Ki van ez találva.Pleased to meet you - hope you guess my name
-
kételkedem
addikt
válasz venember83 #5124 üzenetére
Indirekt módon a fekete munkából szerzett jövedelemből is keletkezik adóbevétel, erre való a fogyasztási és a jövedéki adó.
Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy megőrizd a nyugalmadat! °°XLIII°° "Isten, áldd meg a magyart" Kölcsey 1823
-
nagyúr
válasz koshmar #5121 üzenetére
Az angolszászok azért angolszászok, mert az ilyen saját ősi, könnyen átváltható mértékegységeiket használhatják.
mit nem értesz ezen?
2,54 cm az 1 inch
12 inch az 1 láb (foot)
3 láb az 1 yard
220 yard az 1 furlong
8 furlong az 1 mérföld.tehát 1 mérföld az pontosan 5280 yard
ki van ez találva!
mondjuk van ott más is, pl. a súly az font (pound)...
a kedvencem a PSI, ami a nyomás mértékegysége, és pound per square inch, azaz font per négyzetinch
Amikor anno a miskolci egyetemen átképeztek egy hét alatt olajmérnökké (1000 dollárért), akkor ez volt a kedvencem a számításokban.Pleased to meet you - hope you guess my name
-
koshmar
addikt
válasz fokukac #5128 üzenetére
Egy szóval nem mondtam, hogy nem értem.
Fejből tudom, hogy melyik mértékegységük nálunk mennyi.
Csak csodálkozom, hogy náluk mennyire másak a mértékegységek.
De el kell fogadni, úgy mérik xy-t, mi meg így.Az én kedvencem a láb, ami 33 cm, és amikor hallottam órán, hogy a repülő 33000 lábon repül, egyből felordítottam, hogy az "10 kilométer!!!!"
Egy medvével nehéz beszélgetni, mert gyakran félbeszakit..
-
kételkedem
addikt
A hétvégén kérdezte a fiam, hogy miért ilyen mértékegységek vannak náluk? Én kissé bizonytalanul azt válaszoltam, hogy az emberi testrészek nagyságából van származtatva. Az inch az ugye hüvelyk, ami 2,54 cm, 1 láb az kb ~ 30,5 cm.
Hülyeséget mondtam a gyereknek, vagy van valami alapja az elgondolásomnak?Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy megőrizd a nyugalmadat! °°XLIII°° "Isten, áldd meg a magyart" Kölcsey 1823
-
tildy
nagyúr
Attól függ minek a súlyáról van szó. Ha emberé, akkor stone.
Amúgy főleg a súlynál és a térfogatnál használják az SI-t is, melléírják.
[ Szerkesztve ]
"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
nagyúr
válasz FehérHolló #5134 üzenetére
ó, akkor sokan milliomosok lennénk...
Ui. Én azért hiszek Bob Dylennek...
Pleased to meet you - hope you guess my name
-
zoltanz
nagyúr
Kiváncsi vagyok mikor jön ki az első hobbi terepjáró Ferrari, amekkora divat most.
-
bnss
veterán
Szép napot mindenkinek!
"Ép hardverben ép szoftver..."
-
Tothgera30
Ármester
Kékre hátrányos helyzetű (nagy részben roma - vagyis csak) fiatalok járnak, akik nem fejezték be a 8. általánost és kisegítő iskolában kell tanulniuk . Illetve kis többsége akik befejezették az alapfokú képzést, na ők szakmát tanulnak, de van amelyiknek már gyereke/családja van .
ui.: Gondolom a 7-es, 8-as vonattal jársz, hát ne csodálkozz. Szerencsére nekem a 6-ossal kel járnom minden nap, vagy néha korábban, ez annyiból jó hogy "tisztább" a környezet, kevesebb a kulturálatlanság, bár ha minden nap találkoznék az általad említett fiatalokkal és hosszabb időt kellene letöltenem velük egy légtérben már régen felakasztottam volna magam. - magánvélemény
-
koshmar
addikt
válasz Tothgera30 #5141 üzenetére
Igaz szavakat véltem felfedezni a szövegedben,
Én is ezért szeretek vagy nagyon korán vagy késő délután járni a városban, mert akkor- kénytelen vagyok kimondani- kevesebb a c*gány.Ha a fentebb említett időponton kívül jársz a városban, akkor állandóan pénzt/cigit kunyerálnak, vagy úton-útfélen beszólnak.
És kellemetlen, ha öten jönnek veled szembe, te meg egyedül mész.Egy medvével nehéz beszélgetni, mert gyakran félbeszakit..
-
Mawyx
őstag
-
McKane
senior tag
na, délelőtt megvolt az állásinterjú..
szerintem egész jól sikerült ,majd kiderül március 10.-e fele.. -
Tothgera30
Ármester
válasz koshmar #5142 üzenetére
...Pár éve egy ismerősöm megjósolta: "Haver, ha nem húzunk el a megyéből, pár év múlva Chicago lesz, és nem a szebbik fele, hanem a gettó stílusú, bandaháborúkkal, drogokkal, kúrvákkal." Tehát erősen tervezem hogy nyissak külföld felé, még fiatal vagyok, jelenleg semmilyen komolyabb párkapcsolatom nem fűz ide, így nem sok értelme lenne maradni, kivéve ha normálisan fizetnének...
Új hozzászólás Aktív témák
● Tilos a politizálás!
- 2024 Apple Watch SE 44 mm, Apple garancia: 24.12.23., 100% akku
- Gamer PC (Ryzen 5 5600, 32GB DDR4, RTX 4060 8GB, 2TB NVMe SSD, 750W Gold)
- Tekken 7 collector's edition
- XBOXONE fat,S,X,series S/X készülék, kontroller/joystick felújítás,javítás-szervíz és adásvéte
- H96 MAX RK3318 TV okosító - 2/16 GB - Új, és foxpost az árban!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest