Hirdetés
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- weiss: Autó költségek
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha különkiadás – Bors
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
-
LOGOUT
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
huszar90
üzenetére
Ne felejtsd el, hogy a plazmatévék is tudtak beégni, de ez nem érdekelte azt, aki a kiváló képminőségre törekedett. Aki lcd-t vett egész más szempontokat vett figyelembe. Nincs ez másképp most sem. Sajnálatos, hogy be tud égni egy oled, de ha figyelmesen elolvasod a kezelési könyvet láthatod, hogy felhívják a figyelmedet a statikus ábrák veszélyeire. Ennél többet plazma tévék kezelésijében sem olvastál soha, pedig két évtizedig gyártották őket. Aztán ne felejtsük el azt sem, hogy egy átlag nyugat európai fizetés többszöröse a hazainak, így a 4-500e Ft-os ár, ott nem számít érvágásnak. Azt akarom mondani ezzel, hogy az oled (szerintem) megmarad egyfajta plazma utódnak, ami azt jelenti, hogy szűkebb lesz a vevőköre, mint az lcd-nek, hiszen rengeteg embert nem érdekel, mit néz otthon, csak legyen elfogadható kép és annyi. De csak szerintem.
-
daneel_hu
addikt
válasz
huszar90
üzenetére
Az APPLE is ezt csinálta és elég jól elvan mostanság.

A PRO kategóriában átvedlettek a teljesen consumer szintre, és a világ egyik legdrágább cége lett kapitalizáció alapján.
Csakhogy az LG-nek nincsen olyan sztárterméke mint az iPhone, amelyet ekkora tömegével lehet értékesíteni.
Az OLED még mindig prémium cat, ergó nem veszíthetik el a bizalmat abban a szegmensben.A milla feletti tévévásárlók zöme vagy jól kereső informatikus, vagy vállalkozó(cégtulajdonos) vagy magas fizetésű vezető.
-
daneel_hu
addikt
válasz
huszar90
üzenetére
Egyébként ezzel nem nagyon lenne gond, de kíváncsi lennék a gyártó (LG) honlapján vagy a használati utasításban írnak-e erről a jelenségről. Mármint, hogy vigyázni kell vele.
Az egy dolog, hogy beég a piros és sárga logó, de erre előzetesen figyelmeztetni kellene az usereket.
+ a profiloknál is az oled light jelentőségére, emlékeim szerint nem nagyon van olyan gyári profil amelyen 20-30-as oled light virítana. 70+ volt a jellemző. -
Joshi
titán
válasz
huszar90
üzenetére
A 100.000 óra az az idő, amikor a panel fáradásának következményeként a fényerő 50%-ot esik. Na most ha napi 10 órát használod minden egyes nap, akkor kiszámolható hogy 10x365x10=36.500 óra 10 év alatt ami bőven kevesebb mint amennyit megad az LG. De ahogy írták nem ez miatt lesz gond hanem más egyéb alkatrész miatt, de ez ugyan úgy meg van LCD tévénél is.
Az első valamire való tévémet 2014 decemberébe vettem 350K-ért, ma már sehol sincs. Ok hogy a mostani Sony OLED 65"-os és egy milla volt, és ezt nyilván nem 3-4 évre vettem, de nem merném kijelenteni hogy 10 évig ezt használnám ha működne. Ha 5 évet elmegy én már elégedett leszek.
-
törölt tag
válasz
huszar90
üzenetére
10 évig hiba nélkül? Ez rengeteg idő. Ezalatt bőven fáradnak az alkatrészek, illesztések, bármi elromolhat. Az esély megvan rá hogy elmegy, akár tovább is, de biztos vagyok benne, hogy nem 10 évre tervezték, és itt már a kádgörbének azon a részén vagyunk, ahol növekszik a meghibásodás valószínűsége.
A drága tévé (telefon, autó, bármi) nem azért drága, mert tovább marad hibátlan.
-
Dadan01
senior tag
válasz
huszar90
üzenetére
Mitől lenne siralmas az az eredmény? Ha egy üvegpoharat a földhöz vágsz, el fog törni, legyen az olcsó vagy kristály. Nem rendeltetésszerű használat az, hogy napi 16+ órát megy rajta ugyanaz az tartalom. Illetve ha pontosan arra kell, ott az lcd és ebben az esetben nem a képminőség a döntő tényező, hanem hogy a statikus tartalmat bírja. Mire kell neked? Filmre? Akkor oled. De ha itt parázol hosszú hsz-ekben, akkkor vegyél bármi mást és legyen mentes az álmod a beéégéstől.
-
xedamen
senior tag
válasz
huszar90
üzenetére
Imádom, hogy fél perc alatt elérted, hogy képet küldjenek, nekem egy nap alatt nem sikerült

Én azt vártam, hogy majd mindenki dobja a képet, hogy "neszevazesemmibaja", de nem így lett.
Biztosan nem azért, mert be lenne égve... Csakhát ott a kérdés, hogy akkor miért?Mindegy, én ma átveszem a TV-m, engem nem érint (max 14 napon belül visszaküldöm), én barátomnak kértem infót, aki eddig is bizonytalan volt, mostmeg végképp.

-
Ren Hoek
veterán
válasz
huszar90
üzenetére
Alapvetően szerintem az emberek itt használják a TV-jüket, és nem hetente tesztelik, hogy jaj mikor égett be.

Ha beégne, permanensen, akkor az észrevehető filmnézésnél/játéknál is elég hamar. Ha meg nem vehető észre, akkor minek aggódni ezen? Jobb nem foglalkozni vele. -
Ren Hoek
veterán
válasz
huszar90
üzenetére
Semmi értelme, mert nem lehet jól lefotózni. Főleg telefonnal. Ahhoz csúnyán be kell égnie, hogy telefonnal le lehessen fotózni..
Olvass vissza kettőt ott az infó.
A lényeg, hogy a piros, sárga logók különösen érzékenyek, pl B6-ba az RTINGS kb 300 óra kumulatív alatt beégett. (Tehát szakaszonként, komp ciklussal kell járatni rajta de 300 órát legalább) A fehér viszont egyáltalán nem...
Normál esetben, ha nem nézel kábel TV-t logókkal, nem nem használod durván sokat monitorként, csak adott játékok 100-100 órákra, és filmek, akkor 0% esélye van a beégésnek.
Itt láthattunk pár extrém használatot, kábelTV logók, monitorként 12 óra / nap... de még látható, hogy ez sem okoz szinte semmi gubancot... Egyébként sem vörös képet bámulod egész nap, minimális inhomogenitás előfordulhat előbb utóbb mindegyiken... de azt soha nem veszed észre valódi tartalom esetében.
Én 10-20-30 óra/ játékra, 16:9 sorozatokra és szélesvásznú filmekre használom napi pár órát. Azt is alacsony OLED fénnyel. Erre is vettem, monitorként és kábel TV-re nem használnám.
-
-
chris0000
őstag
válasz
huszar90
üzenetére
jah elég kemény,nem akartam elhinni,de ez van.
pedig még direkt figyeltem mikor teszteltem egy boltban,csak ott még akkor pont kibírta úgy látszik...
ez kb. olyan,h 15 percet mehet a háttér,mert szerencséd lesz,de lehet 18-nál már beég...
elég gáz
ki kiváncsi erre,én nem...
Új hozzászólás Aktív témák
- HIBÁTLAN iPhone 16 Pro Max 256GB White Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, 92% Akkumulátor
- HP EliteOne 800 G6 All-in-One i5-10500 16GB 512GB 24" Érintőkijelző!! 1 év garancia
- Eladó Realme gt neo 2 5g Dobozában tokkal
- Garmin Forerunner 405 GPS óra
- Apple iPhone X Space Gray Ikonikus dizájn, Face ID, OLED kijelző 64 GB Használt, megkímélt ,100%
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

elég gáz
Vhiktor