- lezso6: Miért is jó, ha dohányzol?! Megéri rászokni!
- urandom0: Kicsit most elfáradtam...
- ldave: New Game Blitz - 2025
- <Lacy85>: Időmilliomosok előnyben - Játékfejlesztés #1
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- sparks: 15 év droid után iPhone tapasztalat, 7 nap alatt
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- petipetya: Nagy chili topic. :)
-
LOGOUT
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Clay
senior tag
válasz
rothfb #48617 üzenetére
Tényleg nem akarlak megbántani, de engedd el ezt a témát, mert a hozzászólásaidból látszik, hogy nem értesz hozzá. Érdeklődni lehet, de hiába válaszolnak neked, te csak a saját álláspontodat erőlteted. Vannak romantikus elképzeléseid a dologról, de azok nem fedik a valóságot, bármennyire is szeretnéd.
Szerk.: Közben daneel_hu kicsit jobban kifejtve válaszolt, szerintem nagyon érthetően leírta, amire kíváncsi vagy.
-
daneel_hu
addikt
válasz
rothfb #48617 üzenetére
"Reszel. Itt inkább az a kérdés minden gyártó esetében, hogy kell e "reszelni". Én már idáig sem szeretnék eljutni."
Szerintem elég rendesen körbeírták, miért kell manapság egy ilyen okostévén "reszelgetni".
Ezek a programok már annyira bonyolultak, hogy teljesen kizárt a hibamentes működés. A legjobb esetben is csak arról van szó, hogy bizonyos userek nem vesznek észre hibákat, mások pedig igen. (utóbbiaknak egy alacsony százalékuk jelenti a hibát a gyártónak - ami szerintem tök jó, mert pl én nem ilyen vagyok)Ha 2020-ban valódi, szoftverhiba-mentes műszaki cikket szeretnél vásárolni, akkor inkább ne vegyél semmit, mert ilyen nem létezik.
Van fogalmad arról mekkora egy 900 megabyte-os kód? (ennek egy része nyilván grafikai elem, de akkor is bődületesen nagy adatmennyiség ez, és ennek egy jelentős része nyers program)900 MB = 921 600 KB.
Anno C64-en () írtam egy egyszerű tetris-t assembly-ben, ha jól rémlik 4 000 sor volt a teljes cucc. A hanghatásokkal, grafikai elemekkel együtt ez lefordítva volt nagyjából 10 KB.
Nyilván a webOS-t sokkal magasabb szintű nyelven írják (de ez csak tipp).
Összevetve 90 000x nagyobb a kód ami egy 360 000 000 db gépi kódú utasításmennyiségnek felelne meg ha primitív assemby lenne, de nyilván ennél sokkal nehezebb az összehasonlítás.
Abban biztos lehetsz, hogy 100 milliós nagyságrendű a sorszám.Biztos nem lesz benne hiba, ó persze. Símán lehet, hogy egyetlen változó okoz problémát egyetlen utasításban.
Új hozzászólás Aktív témák
- PlayStation 5
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- lezso6: Miért is jó, ha dohányzol?! Megéri rászokni!
- Felpúposodott egy Galaxy Ring, a Samsung besegített
- Elemlámpa, zseblámpa
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Futás, futópályák
- urandom0: Kicsit most elfáradtam...
- Milyen program, ami...?
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 256GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3359
- BESZÁMÍTÁS! ASUS PRIME H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 XT 8GB Chieftech BD-25B 600W
- Apple iPhone SE 2022 / 256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Dell Latitude 5440 Intel i7-1365U vPro 32GB RAM 1000GB SSD 14" FHD Gar.: 2027.03.21
- Ipad Air M2 11" // Wifi+Cellular // Számla+Garancia //
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest