Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• hunspikey

őstag

Volt tegnap végre egy délutánom eljátszani a G3-al és a következőket gondolom - vásárlás előtt állóknak érdekes lehet:

Panel homogenitás: fényévekkel jobb mint az előző (65C9) OLED-em. Konkrétan nulla jele van dirty screen effektnek, semelyik primér, semelyik szekunder és egyéb színek slidejain nem található a legkisebb felhőcske se, hiába kerestem.

Banding: szintén nulla. 5%-os, 2%-os szürke slide-al teszteltem, egyszerűen hibátlan

Color tinting: nekem 77colos G3-van erről tudok nyilatkozni, itt egészen, de egészen minimális. A 65C9 bődületesen sárgás volt a széleken, ettől persze egy sárga slide zöld lett középen, szóval ott volt baj. A G3 minimálisan érintett főleg cián szekunder szín slide esetén, a többi szín oké, a primérek közül nüansznyi látszik a piroson, nyilván ez okozza a cián slideon látható minimális eltérést. Érdekes, hogy lilán nem látom. Sárga teljesen jó.

Vignetting: nulla mértékű. Ugyan olyan fényes a sarok mint bármi más. Tökéletes.

Készülék ház ropogás ahogy melegszik: ez gond volt a C9 esetén, a G3 tökéletesen némán melegszik HDR esetén is - nem recseg, nem ropog, kikapcsoláskor sem, amikor visszahűl. Bravo LG.

Amit még kiemelnék: akik mindenképp szeretnének megvakulni, de ezt relatíve szép kép mellett akarják megtenni, azoknak jó hír, hogy a Vivid mód igen is használható a G3 esetén. Dolby Vision - vividdel teszteltem rengeteg anyagon és hál istennek a szürke gradációja rendben van. A C9 iszonyú black crush-al nyomta a Vividet, a G3 hibátlan alsó near black részleteket mutat - annyira, hogy pl a Star Wars ébredő Erő nyitójelenetében amikor a Finalizer? csillagromboló beúszik a bolygó elé, ebben a módban látszik a legtöbb struktúra és részlet a romboló hasán! Más kérdés, hogy jelentős zajosodás is megjelenik amennyiben nem volt tökéletesen zajmentes a filmed, illetve látok némi fehér részlet vesztést, de ez meg azért nem zavaró mert kb 2000 nittel megy - amitől amúgy is a heggesztőpajzshoz nyúlsz, nem hogy még részleteket firtatsz. Örülsz, hogy reggel feltetted a naptejet... Iszonú fényes- szerintem viselhetetlen.

Avatar 2-vel pl (ami teljesen zajmentes, lévén CGI az egész) teszteltem, amikor megjönnek az elején a földi űrhajók én komolyan elfelejtettem becsukni a szám. Elképesztő.

A fényerőn túl megemlíteném, hogy teljesen helyesnek látszanak (műszerrel tutti nem az) a színek illetve az árnyalatok, az átmenetek sem sávosodnak -szerintem az LG a Philips mintájára rendbe tette ezt a képi módot. Már csak át kéne nevezni Vividről, Full fényerőre- mert a Vivid hülyén hangzik, főleg azok után, hogy teljesen szépen beállítható.

Mindenképp írtsd ki belőle a Trumotiont- ez horror, illetve a fehéregyensúlyt állítsd meleg 50-re, illetve szerintem érdemes kikapcsolni az a funkciót, ahol részletre vagy fényességre lehet állítani (bocs nem tudom mi a neve), mert ez kontraszt és színvesztést okoz.

Amúgy HDR, illetve Dolby képi módnak az Otthoni mozi mód a legalkalmasabb, gyönyörű - messze elég fényes, és mindent tudsz állítani.

Jól sikerült TV a G3- az MLA panel tényleg hozza az ígérteket- nem csalódtam.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés