Hirdetés

2024. május 10., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  OLED TV topic

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2021-12-12 22:14:59

LOGOUT.hu

OLED Televíziók - témaösszefoglaló

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#81889) Lujo123 válasza Sasi001 (#81860) üzenetére


Lujo123
junior tag

Akkor ez megint hasonló elnagyolt és túlzó kijelentés mint a felfűti a nappalit és a C2 nehezebb mint az S95B. Azért mert itt egyvalaki megosztott egy hajlott panelről képet, S95B-ről meg nem, abból ne vonj le messzemenő következtetést, főleg ne olyat hogy legalább annyi a hajlott panel. Sőt, volt itt 2 hajlott C2 is, a másik az enyém volt és cseréltettem is. Ha a kolléga bontottat vett, akkor lehet az enyémet kapta meg, mert ugyanott vettük és hasonló volt a hajlás. A tinting valóban probléma, érthetetlen, hogy miért nem tudják úgy felvinni az AR réteget, hogy ne okozzon ilyet. De ez attól is függ, hogy milyen szögből és távolságból jön elő és hogy látható-e valós tartalomnál is. Mert ha pont olyat fogsz ki, ahol ez valóban látható abból a pozícióból ahonnan nézed az problémás. De ez csak pár dolog, az összképet is kell nézni. Nem véletlen, hogy a C2-t ajánlják sok helyen a legjobb ár-értékű terméknek, mert mindenben jó (bizonyos területeken persze vannak jobbak és viszonylag kevés vele a szívás a support meg jó. 2022-es milyen Tv-t vegyekben ezért is ajánlották több helyen az S95B-vel szemben, mert a C2 egy kerek, kiforrott termék viszonylag minőségi anyagokból. Ezt támasztja alá, ha megnézed az Amazon értékeléseit:

LG C2 széria
1246 rating, 4,7 pont az 5-ből, 85% 5*, 4% 1*. Utóbbi egy része a beépített reklámok, sok adatközlési feltételt kötelező elfogadása ha minden alkalmazást használni akarsz. Ami egyébként tényleg gáz, de a többi gyártó is sajnos hasonló irányba megy/ment. Szerintem pofátlanság még reklámokat is az ember képé tolni bármilyen termék megvásárlása esetén. Plusz még vannak a panel homogenitása miattiak negatív kommentek is.

S95B
364 rating, 4,3 pont, 72% 5*, 9% 1*! Utóbbiak közül több a gyenge kiviteli minőségről szól, hajlott panel, nem tartós kiépítés, pár hét/hónap alatt tönkrement. Illetve vannak olyanok is, ami szerintem a leggázzabb, hogy firmware upgrade után csökkent fényerő, VRR hibák, stb. Előbbi olyan, mintha azért választanál egy gyártó egy bizonyos autóját mert 300LE kraft van benne, a konkurencia meg kevesebbet ad. Aztán jön egy frissítés és már csak 250LE-d van, egyszerűen átvertek. A másik meg azért gáz, mert nem az a baj, hogyha egy update elront valamit, emberek írják a kódot, de hogy majd 2 hónap alatt nem javítják (talán a mostani fw igen, de nem 100%) az sok kérdést vet fel. Mondhatod, hogy te nem használod azt a feature-t, de ki tudja mi lesz a következő és ott is várhatsz-e heteket/hónapokat a javításra. Ilyeneket illene pár napon belül orvosolni. Az sem válasz, hogy nem frissíted a fw-t, vagy visszaállsz valami régire. Minden Internetre kötött eszköznél kötelező kellene hogy legyen a frissítés, mert biztonsági sérülékenységeket is javítanak és gondolom senki sem akar résztvevője lenni a következő nagy DDoS-nak.

Szóval az, hogy nem egy liga nem állja meg a helyét. Ha csak fényerőt nézel, akkor Miniled kell, egyik OLED sincsen ebben egy ligában azokkal. G2 meg C2 között nem olyan nagy eget-verő a különbség, átlagusernek nem is ajánlják a G2 miatti felárat. Ha meg az összképet nézed, akkor meg van olyan ahol csúnyán leszerepel. Ne érts félre, nem azt mondom, hogy egyik jobb/rosszabb. Egyik sem tökéletes és mindegyiknek van hibája, de az hogy az egyik milliószor jobb az egyszerűen nem igaz. Sony-ra már lehetne mondani, hogy más liga, no de árban is...

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  OLED TV topic
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.