- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- MasterDeeJay: Asus Q170M-C coffeetime mod!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- lkristóf: Prohardver fórum userscript – hogy lásd, mikor neked válaszoltak
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- ATI vs. NVIDIA kezdetektől napjainkig II.
-
LOGOUT
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
alaves
üzenetére
Érdekes olvasmány, ilyesmire tippeltem. De van pár érdekes részlet.
Amit szerintem érdemes talán említeni itt az ez a 4.4 szekció végéről (felhasználói szempontból):
"We do not compensate OLED luminance completely to maintain initial luminance, because OLED compensation rather accelerates degradation. Instead, we match OLED luminance to target degradation curve."
Vagyis, ha jól értem, akkor ezért nem szokták a gyártók nyakra főre javasolni a manuális pixel frissítést, mert szerintem az a processz csinálja ezt (is).

Persze aztán lehet rosszul gondolom.
Tehát, ha nyakra főre manuálisan kompenzálgatsz, akkor épp gyorsítod az öregedési folyamatot (elvileg). Meg úgy általában is csökken a pixelek fényereje idővel (mondjuk ez is egyértelmű végülis).A tippem az, valószínűleg a gyors refresh az valami fajta gyorsan elvégezhető akár "tömbös"/soros feszültségkompenzáció lehet. A lassú meg ezt a pixelenkénti feszültség és OLED öregedési LUT tábla olvasás és kompenzáció lehet minden egyes pixelre (jóval lassabb folyamatnak tűnik).
Új hozzászólás Aktív témák
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- VR topik
- World of Tanks - MMO
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Sötétvörös iPhone 18 Pro, ezüst-fekete iFold?
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- További aktív témák...
- LG 65M4 - 65" Wireless OLED evo - 4K 144Hz - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync
- LG 65C5 - 55" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen8 CPU
- Hisense 65A85H 4K Ultra HD Smart Dolby Vision IQ , Dolby Atmos 120Hz Gaming OLED TV
- Új Bontatlan LG OLED EVO AI 65C51LA - 164cm - 2029.02.10-ig Garanciás -
- Samsung QE55S90DAEXXH 55" S90D 4K UHD Smart AI 144Hz OLED Gaming TV
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 13 128GB,Átlagos,Dobozaval,12 hónap garanciával
- RITKASÁG! Microsoft Surface Pro 11 Qualcomm Snapdragon X Elite 16GB 512GB OLED 120Hz Gar!
- iKing.Hu - Xiaomi 15T Pro 12GB/256GB Mocha Gold használt, karcmentes 6 hónap garancia
- HP EliteBook 855 G7 15,6" Ryzen 5 PRO 4650U, 16GB RAM, 256GB SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Vhiktor