Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Lalikiraly: Asus Gaming V16 - RTX5050
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 12 – Ecetek és zsiradékok
- vrob: Próbálkozás 386 alaplap újraélesztésre
- ldave: New Game Blitz - 2026
- leslieke: leslieke farmerzsebe
-
LOGOUT
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
h377
tag
BX vs CX: [link]
Itt azért látszik a fényerő különbség, kérdés, ha nem egymás mellette van, akkor mi a helyzet. Illetve ami fontos szerintem, hogy ha falra szereled a BX-et, akkor a HDMI 2.1-es portok a TV hátulján vannak, ide valószínűleg nem lesz jó a hagyományos HDMI csatlakozó, csak a szögben állítható... Én nem akartam hangfalakat és a CX rendesen meg is lepett, hogy milyen jól szól, ahhoz képest, hogy a TV-ben vannak a hangszórók.Illetve megosztanám még Veletek saját tapasztalataimat az OLED vs QLED témában:
Nekem két ablak van a nappaliban, egy szemben a TV-vel, egy pedig oldalt. Játékok esetén, főleg multiban be kell sötétíteni teljesen, mert akkor jönnek ki csak a részletek, azaz akkor látok jól mindent a képernyőn, mivel tükröződik a TV illetve a fényereje sem túl magas világos tartalmaknál. Sajnos ezt a mérések is alátámasztják. Világosban szobában és világos jeleneteknél nekem kevés a fényereje még OLED 100-on is.... Sokszor probléma, hogy be kell sötétíteni, mert a nappali, konyha és étkező egy légtér és az utóbbi kettő már elég sötét, szóval elég rosszul jön ki, hogy kint süt a nap, a nappali ablakokat sötétíteni kell, a konyha+étkezőben pedig szinte fel kell kapcsolni a villanyt....Van egy Q80T-m is, de nagyon messze van a CX-től, nyilván árban is...
Kép- és hangminőségben messze elmarad a CX-től, sőt fényerőben sem tud sokkal többet normál tartalmaknál, csak tényleg a nagyon világos jelenetek esetén. Burn-in ide, max fényerő oda, akkor is az OLED a nyerő nekem. Főleg, hogy a VA panel a Samsungban 120Hz-en olyan overshoot-tal kapcsolgatja a pixeleket, hogy elviselhetetlen, de még sajnos 60Hz-en is. A nagy kontrasztú textúrák rendesen villognak vagy csíkot húznak. Nagyon gáz... Nem beszélve a VA panel természetéből adódó motion blur-ről. OLED után ez nagyon észrevehető, addig fel sem tűnt.QLED-en is jók a feketék, de játék módban képminőségben, tényleg úgy van, ahogy írják/mondják az OLED a legjobb. Nincsenek kifakult színek, jó az input lag, a pixel válaszidő pedig a legjobb.... Szóval itt az OLED esetén a tükröződés + a gyengébb fényerő együttesen ronthat a helyzeten. De a Q80T is kb. ugyanúgy tükröződik, mint az LG. Gondolom ebben sokkal jobb a Q90T, ahogyan írják.
Összességében a Samsungnak is "jó a képe", de az is állítgatja a fényerőt, csak az nem a világos, hanem a sötét tartalmaknál (FALD)... Q90T-re még kíváncsi lennék, Kolléga írta is fentebb, hogy neki az van, mert annak durva fényereje van, de most kezdek rájönni, hogy az OLED kimagasló pixel válaszideje, kontrasztja és színei kompenzálják a "gyenge" fényerőt...
"Röviden" ennyi....

CX-re felment amúgy a 03.11.30-as FW, korábban írtátok, hogy visszavonták... Én akkor lecsaptam rá.
Lehet nem jól tettem 
Bár úgy látom már itt is fent van: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy A50 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Készletkisöprés! Microsoft Surface Laptop 5 i5-1245U 16GB 512GB 13.5" TouchScreen 1 év garancia
- SanDisk Extreme Portable 8TB (SDSSDE61-8T00-G25)
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE A520M R3 3100 8GB DDR4 256GB SSD 1TB HDD GTX 1650 4GB ZALMAN N4 RGB 450W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Vhiktor