Hirdetés

2024. március 29., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  OLED TV topic

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2021-12-12 22:14:59

LOGOUT.hu

OLED Televíziók - témaösszefoglaló

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#5021) Piftuka válasza rendon (#4996) üzenetére


Piftuka
veterán

A megjelenített képet nagyon sok tényező befolyásolja, de azért jegyezzük meg, hogy az általad említett probléma létezik, valós, és "shadow detail" a neve. Magyarul az árnyékok/árnyékos területek részleteinek megjelenítése.

És a kezdetektől egészen napjainkig nem készült még olyan televízió, ami képes a tökéletes, valódi fekete, kiváló kontraszt megjelenítésére oly módon, hogy a sötétbe "burkolózott" finom részleteket is lásd, csakúgy, mint a valóságban.
(Ahol például most, a teljesen sötét szobámban, a monitorom az egyetlen fényforrás, és már a közvetlen környékén is éppen csak "sejtem" a tárgyakat, de még mögötte 20 cm-rel lévő fal redői is felderengnek azért, ha meresztem a szememet.)

Voltak, vannak megoldások, amelyek egészen jó végeredményt produkálnak, mindig lehet a tévé képbeállításait hangolgatni, de modelltől és technológiától függően (legyen bár CRT, LED, plazma, vagy OLED) a végeredmény a "hmmm, ez egészen tűrhető", "nahát, ez tök jó", és az "ez már majdnem-majdnem tökéletes" között fog elhelyezkedni. :K

Bárki bármi mást állít, ne higgy neki! ;]

"Aquila non captat muscas."

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  OLED TV topic
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.