Hirdetés

2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  OLED TV topic

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2021-12-12 22:14:59

LOGOUT.hu

OLED Televíziók - témaösszefoglaló

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#29093) daneel_hu válasza renatto (#29082) üzenetére


daneel_hu
addikt

"Nyílván, de ha úgyis a panel a grízes, akkor nem mind1, hogy egy 500 ezres tévében kell cserélni vagy egy 2 millásban? Mondjuk 300k a panel, amit ha úgy gyárt le hogy az elektronikai csatlakozás passzolhat a B sorozathoz is, aminél rámegy a hátlapra és mondjuk passzol a W-hez is ahol a soundbarban van ez. Akkor ha a panel megfő, úgyis csak a panelt cserélik ki, sem az elektronikát, sem a soundbart, akkor szinte mind1, hogy a 300k-s panel egy 500k-s tévébe vagy egy 2 millásba kerül. Leszámítva hogy az utóbbiba az üveglapot is cserélni kell legfeljebb, ami miatt nem lesz többszöröse az ár. Innentől hótra' felesleges lenne szűrni, csak Jó-NemJó és meget a polcra. Pixelhibás úgysem lehet, tinting, banding, beégés meg bármikor játszik."

A W-széria panelcseréje lehet fajlagosan a legolcsóbb (a W nem üveglapos!), ha azt vesszük, hogy a panel mellett milyen kiegészítő alkatrészeknek kell lenniük a lezárt szervízcsomagban. A B és C esetében nem tudom minek kell még lennie, gondolom a teljes műanyag keret + hátfal bennevan a csomagban.

2 millió eladott készülék esetén 60% LG, tehát 1,2 millió legyártott panel kell. 55, 65 és 77-es méretben. Kérdés mennyi ebből az E, legyen 5% = 60 000 db globálisan. (55 és 65 colos)
Fogalmam sincs mennyi lehet az üveglap és a bar plusz költsége, de ha csak 50 000 ft-tal számolsz panelenként és a tulajok 10%-a 1x(!) kicserélteti akkor az egy 300 milliós költség pluszban a gyártónak. Minden szám csak feltételezés, pusztán csak a matek kedvéért írtam le, hogy mekkora számok keletkeznek globális szinten amennyiben X panel nem annyiba kerül mint a másik hanem kicsit többe.
A 300 milliót értsd úgy, hogy ennyivel több a költség mintha C vagy B-szériára kérnék ugyanezeket a cseréket.

Ahol nincs panel vagy valamilyen oknál fogva nem tudnak szerezni ott csere játszik, egy drágább készülék esetében jóval nagyobb a jóváírás összege.

Az sem igaz, hogy a 6x annyi kerülő W esetében nincs értelme a válogatásnak, pusztán a presztizs miatt van értelme, mert nem mindegy, hogy egy B-ben kell cserélni panelt vagy a flagship készülékben.
Aki 3-4 milliót kiadott egy 77-es W-re az nem fogja 3 alkalommal kicseréltetni a panelt a készülékben, a második alkalommal röhög egyet, és visszakéri a pénzt.

Kár, hogy Joshi bannolva van, ha jól rémlik a VW-konszernél melózik, jó lenne tudni ott mi megy a Skodákba és mi megy az Audikba. :)

De mindenki azt hisz amit akar.
Nekünk tök más jellegű gyártásunk van, de kurvára van minőségi osztályozás, és nem csak megfelelt vagy nem megfelelt kategória. ;) Lehet az LG-nél csak JÓ vagy SZAR kategória van, de akkor jó nagy hülyék ha így csinálják.

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  OLED TV topic
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.