Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• emiki6

veterán

válasz sixpak #2774 üzenetére

Nem arról beszéltem, hogy jobb leszel ha jobb a motion clarity. (Mármint van aki jobb lesz, mert több információ, kisebb latency, nagyobb mozgás "felbontás" lehetővé teszi a gyorsabb, pontosabb reakciót.)
    Hanem arról, hogy a motion clarity bizonyos játékok élményéhez hozzáad.
    Ahogy bizonyos játékok élményéhez hozzáad 1440p helyett a 4k, raszter helyett az RT vagy mid helyett az ultra preset.

Egy fast paced játék, ami arra van optimalizálva, hogy lehessen több fps-ed jobb élmény lesz, ha van is több fps-ed és meg is tudod jeleníteni.

A motion clarity javításának egyik legpraktikusabb és értelemszerílűbb módja a hz és az fps növelés. Aztán vannak egyéb technológiák is (BFI, BLS stb), de a magas fps/hz-et semmi nem helyettesíti ahogy magasabb felbontás nélkül sem lesz élesebb a kép.

Illetve azt is hozzátenném, hogy igyekszem elkülönítőleg fogalmazni: véleményt, tényt, jelenséget, preferenciát stb mind annak megfelelően szoktam fogalmazni. Más véleményét, tapasztalatait, preferenciáját nem szoktam érvényteleníteni, de sajátommal igyekszem kiegészíteni.

Továbbá a 360hz mellett nem azért állok ki, hogy hitegessem magam, hogy nem feleslegese vettem (tény persze, hogy nagyon kevés olyan játékom van, ami ki tudja használni és az is, hogy kevés igényli).

• 4264adam

veterán

emiki6

kolléga szerintem valami ilyesmit szeretett volna mondani:

- Mint ahogy van aki a stutter-re érzékeny --> kilőve az OLED Tv mert a pásztázó kamera mozgást darabosnak érzékeli, nekem is ezért lett elállva az LG A2 majd C2-től egyszerűen az LCD technológiás stutter (Frame time hold idő) nem zavar. Maradt a Q80 és QN91A TV-nek.

Monitor esetén pl: van amikor a Fallout 4 játék motorja a fix 180FPS-ről bekacsint tartósan 40-60FPS-re Boston környékén, ekkor ha a G-sync On lenne: a monitor frissítési rátája elég alacsony =FPS érték / elég magas a frametime értékem. 20ms felett tartósan.

Ha ezt a 40-60FPS-t a monitor fix 360Hz frissítésén / alacsony frametime értékén nézem kevésbé tűnik darabosnak, fárasztónak.

Kicsit segít / folyékonyabbá teszi az alacsony FPS érzetet már csak a frissítés is.

Aztán ez valakinek vagy zavaróbb vagy sem mint OLED TV esetén a stutter.

Ilyen nagy FPS dropp esetén simábbnak hathat a szemnek (Magas Hz Monitor használat).

• Tense

támogató

Pontosan, nagyon jó megfogalmazás, és ez a lényeg, 144hz felett én azt mondom, parasztvakítás, semmihez nem tud hozzátenni a plusz fps, sem a tehetséghez, sem hogy minden szebb, és jobb, még a szemnek sem..

Új hozzászólás Aktív témák