Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Okos Otthon összefoglaló:
Új hozzászólás Aktív témák
-
soldi3r
veterán
Egyszeru, szerelvenydobozba epitheto relekbol milyet erdemes venni? Mondjuk Shelly vagy Sonoff?
E30 (oo=[][]=oo)
-
soldi3r
veterán
Kismegszakitobol melyiket erdemes venni ha mondjuk Sonoff / eWeLink kompatibilitas szempont, illetve az OMV/HA is.
E30 (oo=[][]=oo)
-
soldi3r
veterán
-
soldi3r
veterán
ZJSBL7 kismegszakitoval foglalkozott mar valaki? Latom van tuya es ewelink kompatibilis. Sot elobbibol meg Modbusos is. Valyon HA-tal ossze lehet baratkoztatni?
E30 (oo=[][]=oo)
-
soldi3r
veterán
Erre megeri varni? Jobb/rosszabb lesz mint egy kinai? Pl a tuyashoz vagy az ewelinkeshez kepest?
E30 (oo=[][]=oo)
-
soldi3r
veterán
Szevasztok! Egy OMV-s dockerben futó HA-hoz milyen Zigbee-s brigde köthető? Kitétel lenne, hogy a Tasmota fw-t rá lehessen erőltetni. A Sonoff ZigBee Bridge-et találtam, van ezen kívül más is?Ha több AP-re lenne szükségem, akkor több bridget kell használnom, vagy van erre más megoldás? WiFi AP-ből pl 3db-ra van szükségem.
[ Szerkesztve ]
E30 (oo=[][]=oo)
-
soldi3r
veterán
válasz BlackJack21 #33054 üzenetére
Nekem egy régi hardveren fut jelenleg az OMV, viszont az cserélve lesz, amint lesz kedvem és időm foglalkozni vele. Miben fut a HA?
Nekem kb 8-10 eszköz lesz összesen szétszórva, szóval ezt nem gondolnám problémának.
Találtam néhány ethernetes verziót, pl SmartWise Zigbee Bridge Pro vagy Tuya TYGWZ-01 Zigbee Smart Life Gateway. Ezekből 2-3db egy hálózaton mennyire lenne problémás? A gond, hogy a ház 18m hosszú, szóval abba is kellhet 2db, és a műhely 30-40 méterre van.E30 (oo=[][]=oo)
-
soldi3r
veterán
válasz BlackJack21 #33083 üzenetére
Nálam 2 eszköz (a ház utolsó és a műhely első világítása) között lesz 30-40m távolság. Nincs közbenső eszköz ami továbbítana. A WiFi sem ér oda stabilan, LAN-on megy át a hálózat is.
E30 (oo=[][]=oo)
-
soldi3r
veterán
válasz tradeelek11 #33053 üzenetére
Kicsit sajálom, de úgy tűnik, ha Zigbee, akkor nem tudom elkerülni az RPi-t. Ha arra tenném a HA-t, akkor az RS485-öt egy shieldről tudom használni? Úgy egy Tuya Smart ZigBee 3.0 Ethernet Gateway elég lenne a házban és egy RS485 to Zigbee wireless modulelal el tudnek jutni a másik épületbe. Vagy maradok a WiFi-nél, AP van műhelyben is. Esetleg mixelve, bár ez utóbbi tűnik a legrosszabbnak.
E30 (oo=[][]=oo)
-
soldi3r
veterán
Ha már szóba kerültek a relék. Egy kültéri refi csillárkapcsolóval van kapcsolva. Az egyik ág direktben, a másik egy mozgásérzékelőn keresztül kapcsol.
Hogyan lehetne egy harmadik, mindentől független vezeték nélküli kapcsolást is megoldani? Hogy bármelyik kapcsolóval fel és le is lehessen kapcsolni.[ Szerkesztve ]
E30 (oo=[][]=oo)
-
soldi3r
veterán
Szevasztok! Az Avatto thermostatoknak mennyire kezelheto az applikaciojuk?
E30 (oo=[][]=oo)
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest