Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• e=mc²

őstag

válasz BlacKSouL #75506 üzenetére

Én most már lassan két éve 4:40-kor kelek, mert Budapest X. kerületébe járok dolgozni, ~50 km-ről a 10-es úton befelé. (Kellene már az az M10-es autópálya) Ha sikerül elindulnom autóval 5:30-ig, akkor nagyjából 1:10 az utazásra fordított idő. Ha nem, akkor 1:30-1:40 hétköznaptól függően.
    Munkaidőm hivatalosan 7:00-től van, azonban mivel autóval járok, valahol parkolnom is kell. Van némi parkolóhely, meg a környező utcákban is meg lehet állni, ha időben érkezel. Ha nem, akkor jóval távolabb. Ezért még korábban indulok, így már 6:20-körül bent vagyok a cégnél.
    Persze cifrázhatom hogy elmegyek az M1 felé kertek alatt és akkor Rákóczin beérkezem délről, némileg kevesebb idő alatt, de ez 20 km többletutat jelent (amit a cég nem fizet ki, mert nem ez a legrövidebb).

Mivel 7-től dolgozok, ebédszünettel 15:40-ig vagyok bent. Ha nem indulok el 15:30-kor (!), akkor hazafelé 1:30-1:40 a menetidő és márpedig nem gyakran megyek el munkaidő vége előtt. Ha netán kicsit ráhúzok, mondjuk 16:30-ig, akkor két óránál rövidebb útra nem számítok.

Tömegközlekedve ez még szörnyűbb lenne, mivel nagyjából a busz ugyanarra megy, mint én autóval, csak lassabban. És még át is kell szállnom villamosra, ugyanis a busz csak az Árpád hídig jön be.

A lefekvéssel többnyire az a gond, ha este 10-kor sikerül elaludnom(!), akkor alszok nagyjából 6 és fél órát. De általában ez nem sikerül, így elalvás kb. fél-egy órával később jön el.

Nyáron szeretek korán kelni, akkor ez nem gond, mert hamar világosodik, de októbertől-márciusig jóval rosszabb. (és még rosszabb lenne, ha a téli-nyári időszámításhoz hozzányúlnak)

Új hozzászólás Aktív témák