- Gurulunk, WAZE?!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Rap, Hip-hop 90'
- shadowkidhu: SFF Itthoni labor
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- bambano: Bambanő háza tája
Aktív témák
-
BlacKSouL
addikt
-
BlacKSouL
addikt
Na hát most aztán már tényleg tök fölösleges az hogy idebent vagyunk ketten is. Papírmunkát úgyis délelőtt csinálunk inkább, vagy mikor hárman vagyunk, de délután se segítségkérés, se semmi nem jön be. Gyakorlatilag azért vagyunk bent, hogy bent legyünk. Mondjuk 24 fokban ücsörögni és semmit nem csinálni úgy hogy dupla bért kapunk... nem olyan szörnyű, de ma pl el tudtam volna képzelni magam a strandon is.
-
BlacKSouL
addikt
válasz
csapos2 #4210 üzenetére
Jóvanna,
csak most kicsit bekattantam, részben a melóhelyzet miatt, részben meg amiatt hogy ráálltam a mérlegre, és elszörnyűlködtem. Úgyhogy nekiálltam kitervelni hogy miként szabadulhatnék meg pár fölösleges kilótól, és elkezdtem mozogni kicsit. Éjfél múlt hogy géphez ültem, átfutottam a maileket, msn-re fel se néztem még, ide is csak bekukkantottam, Annácskát meg csak rutinból eleenőriztem, és úgy elcsodálkoztam hogy működik, hogy ijedtemben belinkeltem
Amúgy semmi okosabb nem jutott eszembe, minthogy végig kéne futtatni egy pár irtót, hogy mit mondanak a gép egészségéről, aztán annak megfelelően továbbmenni. Pl átmenetileg felraknám a NOD32-t, lefuttatnám teljes kereséssel, aztán ilyen antispyware-féleségeket mint Spybot S&D, Spyware Terminator, vagy online keresőkből jó lehet esetleg a Panda ActiveScan, vagy a TrendMicro HouseCall. (Ha linkek kellenek szólj, mert azt úgyis holnap adok márMárminthogy ma)
Tűzfalat helyedben újrakonfigurálnám, először is letiltanék mindent vele, vagyis ha olyan lehetőség van kitörölném a fehérlistáját, aztán újra elkezdeném betanítani. De mindenekelőtt az msn-t visszacserélném, és lekaparnám a Google Toolbart. Megint megnéztem a hibaüzit, és azt mondja, hogy nem tudta elküldeni a mailedet! ami arra utal, hogy valami megpróbál maileket küldözgetni a nevedben, általában valami trójai, vagy efféle nemkívánatos nyavalyatörés.
Eh, jó lenne idén Horvátban is liftezni egyet, nehogy úgy járjak, mint a viccben, hogy karácsony gyakrabban van..
Szóval az élet egy szaros szendvics, és minden nap egy újabb harapás. És most még kifejezetten optimista időmet élem
mod: Ja, az összetirincsol, és a szét-/összezsíbol szavak közkeletűek, vagy vehetem tájnyelvinek?
[Szerkesztve] -
BlacKSouL
addikt
válasz
FehérHolló #4207 üzenetére
Lásd aláírásom..
Más: anno beszéltük itt valakikkel Kenó ügyben, én sosem játszom, de a sorsolást mindig megnézem. Hogy miért: [link] (időközben megtörtént a construction) -
BlacKSouL
addikt
válasz
FehérHolló #3893 üzenetére
Mit láttatok? Én centi vastag retket. De hogy az MÁV vonatok esetén nem tükröződik, az tuti.
mod: Ja, az más. Akkor azt látni ahogy két halvány mell utazik végig szép magyar tájakon
[Szerkesztve] -
BlacKSouL
addikt
válasz
FehérHolló #3888 üzenetére
Miért, nem azt akarta elérni hogy megdugd?
-
BlacKSouL
addikt
válasz
FehérHolló #3883 üzenetére
És miért nem adtál te is a mellének egy ötöst?
Mondván hogy az üzletben is a próbadarabok vannak így közszemlére téve, csomagból kivéve, és azokat is meg lehet tapizni.
-
BlacKSouL
addikt
Na akkor visongva élvező szolgálatra kész nők figyelem!
Elmentem. Aludni!!
(Sértődés, megbántás, önteltség, egoizmus, igazságérzet-keresés, féltés, félreértés, cinizmus, gúny szaga érződik a levegőben. Jövök holnap este, hátha kitisztul az idő...)
[Szerkesztve] -
BlacKSouL
addikt
Na mi a helyzet? Történt valami míg nem voltam erre?
-
BlacKSouL
addikt
''Sajnos''
a tesztben legjobban szerepelt Voyager GT 2GB ihletett meg, és lettem egy ilyen tulaja. Erről tudok majd esetleg érdemben nyilatkozni.
És nem lesz attól baja hogy csak formázgatom ész nélkül? Aztán izzítom a teszttel, aztán megint formázom...stb. De mindegy, majd csak kipróbálom.
Eddig azt néztem, hogy egy 700megányi mp3-at 56 sec alatt írt fel, és kb 50-52 alatt másolt vissza a vinyóra. Emlékszem haver 256MB-osát annakidején 5-6 percekig írta tele
Egyébként olyat akartam én is, de pont jókor jött a teszt, és ha már egyszer jóval gyorsabb, és olcsóbb is...
[Szerkesztve] -
BlacKSouL
addikt
válasz
PazsitZ #3435 üzenetére
Na jó, ezt nagyjából eddig is tudtm, de akkor úgy kérdezem, hogy gyakorlatias különbség van-e?
Azért kérdezem, mert a nagy tesztben a 32 kB-os clusterrel érezhetően gyorsabb volt a Voyager GT, mint a 4kB-ossal. De az nem derült ki hogy F16 vagy F32. Viszont F32-vel meg nem nagyon lehet 32kB-os clustert. Tehát akkor most hagyjam így ahogy gyárilag(F16 32kB) vagy inkább tegyem át F32-re, és vegyem le a clustert? Hogy járok jobban?
Vagy menjek valami szakmai topikba a hülyeségeimmel? -
BlacKSouL
addikt
Milyen érdemi különbség van hogyha FAT16 vagy ha FAT32-re van formázva egy pendrive?
mod: 2GB-os
[Szerkesztve] -
BlacKSouL
addikt
A gyerekek a hátsó üléseken balesetet okozhatnak. A balesetek a hátsó üléseken gyerekeket okozhatnak...
-
BlacKSouL
addikt
Fúú, ezt hányszor emlegettük haverral: [link]
-
BlacKSouL
addikt
-
BlacKSouL
addikt
válasz
Janoska26 #3219 üzenetére
Most örüljek annak hogy más nagyobbat szív? Dehogy.
Naanáááááá
Hazamegyek, kiborítom a hűtőt, aztán ha nem találok gyomromba valót, akkor lezúzok betolni egy baszomdrága sonkás burgert a Montanaban. Miért kerül 450-be egy ilyen sonkás izé? És főleg miért adnak kisebb adagot mint mikor még 420 volt? És miért egyre rosszabb a szezámos-mézes csirke a kínaiban? És miért kerül egy nagy adag 800-ba mikor egy lendülettel betolom, és még jól se lakom tőle? És miért nem telt el már ez a 20 perc mióta ezeket a marhaságokat írom?
És mit jelent az hogy ájendzsí?
[Szerkesztve] -
BlacKSouL
addikt
Meennyünkmááá hazaaaa
-
BlacKSouL
addikt
Nekem a betanulás másfél óra volt. 4 segítőt fogyasztottam el, mert már nem bírták ideggel. Ezúton is gratula az Andrássy úton lévő szalonnak.
Aztán hordtam pár évig, és előbb lecsökkent félórára, majd 10 percre egy-egy szem felrakása. Végül, mikor pl rohantam táncpróbákra, akkor volt hogy 1 perc alatt ''behagyítottam'' mind a két szemembe, még azzal együtt is hogy az egyiket először néha fordítva raktam be. A kivétel meg csak elsőre furcsa. Meg másodikra-harmadikra. Aztán teljesen rutin lesz. Néha mikor 15-16 óra után kikerült a szememből a max 12 órára ajánlott lágy lencse, akkora megkönnyebbülés volt, úgyhogy kifejezett élmény volt turkászni a szememben. Amúgy meg így magában én se szívesen fogdosom a saját szemem(másét se), de ha a lencsével matatok, akkor semmi gond. Berakásnál ugyanis nem érsz a szemedhez, kivételnél meg ha jól csinálod szintén, de max az amúgyis jól benedvesített ujjad hegye ér oda a szemed sarkánál egy picit, míg ki nem csippented. Fájni egyáltalán nem fáj, akkor meg mitől kell fosni??
Egyébként vízbe kifejezetten nem ajánlott, úszáshoz meg pláne. Nem viseli el ugyanis az anyaga a sima vizet. Én kipróbáltam egyszer egy régi elhasznált lencsével, és mikor rácseppentettem egy kis vizet, úgy összeráncosodott mint egy mazsola. Arról nem is beszélve hogy a víz ki is moshatja, arra meg lehet keresztet vetni. Talán a kemény még csakcsak, de én azt se vinném szivesen vízközelbe.
[Szerkesztve] -
BlacKSouL
addikt
válasz
csapos2 #3167 üzenetére
Mostanában filmeket nem nézek, illetve mégis, TV-t azon szoktam/szoktunk gyakran. Sajna most nem nagyon jutott idő másra, főleg netezgetés, sulihoz egyéb dolgok amit még csinálok. Játszani az utóbbi két hónapban semmit.
Nimrod: Pl. ezért akarnék, de mégsem veszek új vga-t. az x600 már elég öregecskedő darab, de mivel arra amit mostanában csinálok bőven elég, játszani meg nem nagyon jut időm, ezért tudom hogy fölösleges pénzkidobás lenne. -
BlacKSouL
addikt
Ok, köszi a válaszokat. Azért a Péter féle verziót este meghallgatom majd
Akkor marad csak a pendrive beruházás. -
BlacKSouL
addikt
Beszéljetek már rá észérvekkel, hogy miért cseréljem le tökéletesen működő, és egyébként megelégedettséggel eltöltő, lassan két éves 17'' Acer-emet egy 19'', de még inkább egy 20''-os új monitorra.. Tulajdonképp fontolgatom a váltást, csak valahogy nem érzem azt az átható vágyat, hogy miért is kéne tulajdonképp cserélni. Sokat nem szánnék rá, Úgy 60k körül megállnék, és ismerősöm még talán el is tudná sózni a régit, tehát úgy 40k-ból ki tudnám hozni. Nagy igényeim nincsenek, normális sebesség, átlagos képminőség, ...ennyi.
-
BlacKSouL
addikt
válasz
Twiggydoll #2999 üzenetére
Nekem meg ilyet 15 perc múlva [link]
Jancsi: volt róla szó, jóban is vagyok nagyjából, de nemtom még mi legyen. Többiek is mondogatták...majd még utánaolvasgatok hogy jó lenne-e az nekem. Egyelőre úgy vagyok hogy zárjuk le inkább, de majd meglátjuk.
[Szerkesztve] -
BlacKSouL
addikt
Megkérdezték hogy ha nem kéne Gödöllőre járni, hanem itt adminisztrálgatni, háttérsegítségnyújtani, akkor vállalnám-e hogy még maradok. Mondtam hogy akkor talán igen, ezért visszavonatták a közös megegyezésre vonatkozó kérelmemet, és így a szakszervezet által kiharcolt csop.leépítéses dolgok vonatkoznak rám is. Elvileg felmentést kapnánk már mostantól júli 16-ig, de nem tudták még adaptálni megfelelően és kellő számban a feladatokat, így kellünk nekik még addig, tehát a felmentés ránk nem vonatkozik, csak azokra akik nem végeznek alapvető feladatot. Ez így lett a szakszerv által is elfogadott, de cserébe kértek nekünk plusz juttatást, amolyan ösztönzőként.
Más kiskapu szerintem már nem kell, fölösleges lenne azzal húzni, hogy elmegyek 16-a előtt táppénzre, nem veszem át a felmondást csak egy hónappal később, mikor keresőképessé válok, ha kb egy hónapnyi táppénzt el is tudna intézni a doki, és aztán így kitolódna a felmondási idő egy hónappal. De ha nem tudnám mivel kiíratni magam, akkor csak fölösleges nyűglődés. Jó ez már így. -
BlacKSouL
addikt
Pakkot kaptam. Aszondja: ''Tájékoztatás - csoportos létszámcsökkentésben való érintettséget megállapító munkáltatói döntésről..''
A lényege, hogy júli 6-ig kell dolgozni, 10-16-ig felmentést kapunk, de előbb nem, és ha valaki ezalatt nem megy szabira vagy táppénzre, akkor kap majd' egyhavi bónuszt ösztönzőnek, nehogy el akarjunk menni addigis míg nem biztosítanak mindent a normál működéshez. Vagyis a következő nem egész egy hónap meló után még kapunk kicsit több mint három havi pénzt. Az azért elmegy. Júli 16-al adják át a felmondást. Így azért elég jól ki lehetett jönni a dologból.
Elég nagy ám már a kihaltság errefelé. -
BlacKSouL
addikt
Az de durva!!
Teljesen egyedül vagyok idebent. A szinten még 3-an dolgoznak, de itt a nagyteremben, meg az első szekcióban tök egyedül. Benyomtam a légkondit, félretúrtam a papírokat, hátradőlősre állítottam a széket, megbontottam egy sört... ja nem, ezt csak szerettem volna
Súlyos..
-
BlacKSouL
addikt
Hol az éccakai műszak?
Holnap délelőtt teljesen egyedül leszek az irodában. De nem úgy hogy kevesen leszünk, hanem hogy tök egyedül. Merthogy három embert nem lehetett ketté osztani, legalábbis nem arányosan, illetve nem 50-50%-ra, ezért azt találták ki, hogy délután két ember, délelőtt meg egy. Na nem mintha ennek hármunk közül bármelyik is örülne. Hát én kezdem az egyet. Ahogy az oroszlánkirályban is elhangzott: ''..essztakkkkkibaszást..'' -
BlacKSouL
addikt
válasz
burgatshow #2557 üzenetére
Néztem, csak meg akartam örökíteni az utókornak. De azért felvettem.
Nimrod: Minthogy a fény gyakorlatilag elhanyagolható idő alatt elér hozzád, a hang meg 330 métert tesz meg másodpercenként, ezért ha a villanástól elkezded számolni a másodperceket, akkor ahány másodperc, annyiszor 330 méter. Plusz minusz amennyit sebességben a szél esetleg elvesz vagy hozzátesz, de az 1-2% max.
Ez nem legenda, fizika
[Szerkesztve] -
BlacKSouL
addikt
Hát b.asszák meg a reklámjukat, pedig elkezdtem felvenni a safety car-tól...
-
BlacKSouL
addikt
A youtube-ot a japánok pingelik, vagy mivan?
-
BlacKSouL
addikt
válasz
parandroid #2535 üzenetére
Eh, most akkor mivan? hospital confirmed [link]
N1: A Recent Features alatt az első, igaz csak képek. Videót egtyelőre nem találtam sehol, de Sport Klub megismétli éjféltől az egészet
[Szerkesztve] -
BlacKSouL
addikt
válasz
parandroid #2532 üzenetére
Hamiltonnak nem azt mondták a rádión hogy eltört a lába? Mondjuk igaz hogy ez az eséshez képest semmi.
-
BlacKSouL
addikt
Starjánban most jön meg a második vihar, úgy fél4 tájékán már elkezdődött egy, de aztán két órán keresztül szakadt, volt itt jég is, meg minden. Aztán félórája elcsitult, most meg megint olyan fekete lett az ég, hogy villanyt kellett gyújtani. A környező utcákból a vihar 10. perce után 10 centis patak folyt lefelé, a legmélyebb részeknél össze ís gyűlt, de aztán onnan is lefolyt már lassan. Most megint elkezdett csepegni. De a legfurább, hogy az előbbinél is, meg most is aránylag kevés villámlás volt, de egyet olyat bevert, hogy a dörgéstől 3-4 centit kilengett az ablak, a tüdőm mintha lövést kapott volna, a fülem meg egy pillanatra megsüketült. Asszem valami alattomos infrahangok lehettek, meg az is furcsa volt, hogy a villanás után 2 sec eltelt, akkor csattant egy rövidet, majd újabb egy sec után 10 másodpercig tartó dübörgés volt....most megint. Láttam már pár villámot, és hallottam dörgéseket, de ez a három eddig számomra szokatlan.
Pataki Zita most mondja hogy ez lesz jövőhéten is.
Amúgy nem tudja valaki hogy hol lehet Starjánhoz közel Corsair Flash Voyager GT 2GB -ot kapni? Kéne nekem kettő belőle, de ebben a városban halálos a hardverkínálat. Tudom, gugli, de mondom hátha valaki rávágja keresgélés nélkül is.
Na de most F1 ...
[Szerkesztve] -
BlacKSouL
addikt
Shrek a tv2-n
-
BlacKSouL
addikt
válasz
(Kolombusz) #2380 üzenetére
Miért, az SRS -el se menne többre
-
BlacKSouL
addikt
'' Há méghálok, há méghálok fijajiiim, fijajiiim,
áz út mellé temessetek fijajiiim, fijajiiim,
á fárkámot, kinnhágyjátook fijajiiim, fijajiiim,
ára járnak szép menyecskék, iillegetiik, biillegetiiik
fijjjajiiiim...''
Bizony aki néptáncot tanul, tanul az egyebeket is. -
BlacKSouL
addikt
válasz
burgatshow #2345 üzenetére
Egy UFO-t? Kivel?
-
BlacKSouL
addikt
válasz
burgatshow #2343 üzenetére
''Élj úgy, hogy ha végigpereg előtted életed filmje, ... az ne a mindentudás egyeteme legyen...''
-
BlacKSouL
addikt
Néha egy-egy zenéhez olyan dolog kötődik, ami a zenét hallgatva újra átpörög az emberen. Nálam most ez hozta elő a '99-es évet lélekben: [link] Egyetem, Óbuda, Albérlet...hmm. Annyira jó volt akkor sokminden. Nem mondom hogy most szar, csak így utólag az nagyon jó volt. Végre elszabadultunk itthonról, azt csináltunk amit akartunk, éltünk bele a világba.
Pics.ba hogy 8 évvel ezelőtti dolgokról már nosztalgiáznom kell. -
BlacKSouL
addikt
válasz
BlacKSouL #1823 üzenetére
Na aki esetleg nem látta: [link] Szerintem nem lett jó. Rossz lett. Karcos, smirglis, sprőd, arrogáns hang szembenáll a mézesmázos, olajozott, kedves, pökhendi hanggal. És a karakterhez az előbbiek illenek. Ja igen, én ezzel jellemeztem, hogy Szakácsi hangja arrogánssá, Kullkáé pökhendivé teszi a dokit, és az előbbi az előkelőbb.
-
BlacKSouL
addikt
válasz
BlacKSouL #2112 üzenetére
Hmmmm. Kitalálták, hogy ha sikerül megszervezni, akkor még egy hónapig itt is folyhatna valami munka, nem kéne utazgatni, és akkor júli 8-ig lenne a munkavégzés, 16-án adnák át a felmondást. És egy hónap pluszt meg kifizetnének. Ez jól hangzik, csak nemigen lehetne megszervezni rendesen. Juteszembe:
Ha tudom a pontos felmondás időpontját, akkor kérhetem, hogy nekem két nappal korábban adják át, mert nem leszek itthon, és nem tudom átvenni?? -
BlacKSouL
addikt
válasz
Janoska26 #2113 üzenetére
Nem is lenne baj, csak az előző munkahelyemen is ez volt. Ott is a rossz beszerzés-logisztika-gyártás kommunikációs folyamat volt rossz, és az ebből eredő elkerülhetetlen hibák takarítgatása volt a dolgom. Nekem kellett volna másokat basztatni, akiket nem volt szabad basztatni, engem meg basztattak, hogy miért nem látszik az eredmény. Aztán látszott, egy darabig, akkor gyorsan változtattak, és megint szar lett.
Hát nekem kellett kezelni a hiánylistát, ha hiányzó tételek voltak, akkor megfelelő beszerzőtől kellett kérnem hogy rendeljen. A gyáraknak a hiány miatt veszteséges volt a gyártás, mert átmenetileg raktározni kellett a félkész árut. De kamiont csak hetente küldtek, tehát csak hetetne lehetett pótolni a hiányzó dolgokat. Aztán mikor nagyjából lecsökkent a lista, és már egész faszán ment minden, akkor kitalálták, hogy fölösleges hetente küldeni a szállítmányt, elég kéthetente is. Na mondanom se kell, hogy ha páratlan hét csütörtökön jelentkezett a hiány, akkor következő páratlan hét keddig b.szhattuk a pótlást. De még ez se lett volna gond, de nem mindig lehetett tudni, hogy mikor mennyi lesz a túltermelt mennyiség, amihez az eredetileg beküldött kellékanyag nem elég. És én már csak akkor tudtam meg hogy túltermelés volt adott rendelésen, mikor már a telephely jelezte nekem, hogy nem lesz elég kellékanyag, pedig a gyár ott volt mellettünk a raktárnál.
Tehát hogy érthető legyen: Ruhagyár angliai központtal(HQ, beszerzés, értékesítés), logisztikai raktár és szabászüzem Pesten, varrodák az ország különféle pontjain. -
BlacKSouL
addikt
Ha nem kiabálom el, akkor ma dolgozom utoljára. Itt. És ha van egy kis eszem akkor ilyet.
Nem mintha a szarlapátolás, vagy a téglahordás ne lenne rosszabb, de tulajdonképp mi is szart lapátolunk itt. Ha eljöttem elmondom mi volt a legnagyobb bajunk az egésszel. -
BlacKSouL
addikt
Úgy utálom ezeket a hülye képregényszavakat, mint zamek, meg zap. Akkor már sokkal inkább haverom dirr -je
-
BlacKSouL
addikt
válasz
burgatshow #1808 üzenetére
Vagy mehet az orrod felé is.
issza meg má' ennyi az időÉn viszont már itt se vagyok. reggel fél8-kor kelek.
Doctor House-nak Szakácsi volt a magyar hangja. Kulka pedig nem jó magyar hangja. Próbáltam tolerálni, de a sztori teljesen háttérbe került, mert csak ara tudtam figyelni, hogy mennyivel kevésbé illik hozzá. Sokkal ércesebb hang kell, Kulkának pedig pont hogy túl lágy. Szerintem választhattak volna jobban is utódot. Pl akár Reviczky is sokkal jobb lett volna. De olyan tökéletesen illő mint Szakácsi sose lehet.
[Szerkesztve] -
BlacKSouL
addikt
válasz
burgatshow #1753 üzenetére
Tehát 3 fogról van szó. Egy bölcsesség már odavan, egyet majd tömnek, egyet meg még húznak júliusban?
Gyökérkezeltesd, az a király.
Én néhány éve kiélvezkedtem magam, két egymás mellettit kezelték, kicsit szétment az ideg a pofámban, mert ha érzéstelenítőt adott, akkor úgy elbrenolódott a képem, hogy attól fájt az egész, ha meg nem adott eleget, vagy egyáltalán, főleg a végén, akkor meg olyan volt, mintha a fogamon keresztül a szememben forgatná a kis reszelős tűket. Másfél hónapig jártam, de végül csak betömte. Azóta ha alumíniumkanál hegyét érintem a töméshez, akkor elektromos áramot fejleszt, mert igen érdekes csípős, savanykás íz érződik míg összeérnek. Ha még kettőt betömnek, akkor mondom hogy alutömést tegyen bele, és akkor jó kis galvánelem lesz a számban, és majd világítani fog az orrom.
Egyébként borzalmasan utálom a fogászatot. Már ha a nyelvemre teszi a doki a nyelvlenyomó faizét, akkor elokádom magam, nemhogy még amikor beizzítja a fúrót, és az égettszag az orromba, a fogtöredék meg a torkomba megy, és 10-20 másodpercekig se levegőt venni, se köhögni, se okádni nem szabad, mert átfúrja a fejem.
[Szerkesztve] -
BlacKSouL
addikt
válasz
burgatshow #1748 üzenetére
Ha már kihúzták minek tömik be
-
BlacKSouL
addikt
Száradjon befelé a f.asza annak a gyökérnek aki arra ér rá, hogy állandóan hívogat minket, de egyből leteszi ha felvesszük. Sokat nem tudunk tenni, nekem már van feketelistám, az ilyeneket simán felveszem-leteszem, de akkoris, smirglivel körbetekert ráspolyt dugnék a seggébe, és leültetném egy fatuskóra. Letiltom a hívószámot, és a legváratlanabb időkben fogom hívogatni a f.aszarcúját.
30/678-6718 Lehet részegen szórakozni -
BlacKSouL
addikt
válasz
csapos2 #1727 üzenetére
De, még igen, most vannak kínos gondolkodások, hogy a korábban felvázolt szituban hogy lehet okosan kiszabadulni a dolgokból. A munkaügyisünkkel most beszéltem, írtunk egy kérelmet, hogy jövőhét végétől közös megegyezéssel engedjenek el, mert úgysem tudnék Gödöllőre járni, csak még a csoportvezetőnk a tegnapi álláspontot tudja, hogy akkor itt kihúzom valahogy a következő két hetet, aztán meglátjuk. Nemtom még hogy mondom meg neki, hogy a háta mögött én egyezkedek a munkáltatóval, de meg kell értenie hogy az ilyenkor folyó általános ködösítések nekem nem elfogadhatóak, ilyenkor már mindenki a saját érdekeit nézni, én sem tehetek másképp, és a nekem jelenleg legoptimálisabb megoldás az lenne, ha a cég rábólintana a kérelmemre, és jövő péntekkel elfogadnák a közös megegyezéses elbocsátást. Sajna nem tudni mit mondanak, ha visszautasítják, akkor kénytelen leszek táppénzre menni, de az kissé kiszúrás a csopvezetőmmel, vagy vállalom hogy két nap felbumlizok Gödöllőre. Úgyhogy most gondban vagyok, de nem tehetek róla, ki akarok szabadulni.
-
BlacKSouL
addikt
Dolgoztok-e? Emberek?
Ja igen, és többiek.
[Szerkesztve] -
BlacKSouL
addikt
Ébren lévő modik felé kérés: [link] Köszi
-
BlacKSouL
addikt
válasz
parandroid #1625 üzenetére
Lehet hogy őt pingeljük orrvérzésig a klikkertopikban?
-
BlacKSouL
addikt
Végkielégítés nemigen jár, mert alig három hónapja dolgozom, épphogy letelt a próbaidő, tehát nem is foglalkozom a végkielégítéssel.
Ha közös megegyezés van, vagyis lehetséges, akkor úgy van, hogy adott napig dolgoznék, addig kifizetnének, plusz a 3 hónapra járó ki nem vett szabadságot(kb 3 napnyi pénz) És akkor felmondási idő nélkül megszűnik a jogviszony; én nem kérek több pénzt, ők nem dolgoztatnak tovább. Jól gondolom? -
BlacKSouL
addikt
Csak simán jelzek a munkaügyisünknek, hogy szóljon ''odafent'' a HR-esnek, hogy én szeretnék közös megegyezéssel eljönni? És akkor mik a kilátások ha elfogadják? Adnak egy dátumot, hogy mondjuk júni 15-től megszűnik a munkaviszony, és akkor addig a napig bezárólag kifizetnek, és csókolom? Ha nem fogadják el, akkor végülis ugyanott vagyok ahol most. Lehet hogy teszek egy próbát. Köszi
csapos: Mit veszíthetek? Egy pert?
Van jogász fórum? Na akkor keresgélek.. -
BlacKSouL
addikt
válasz
csapos2 #1398 üzenetére
Csak simán nem jövök be holnaptól? Szerintem szerződésszegésért beperelnek. Nem hiszem hogy csak úgy el lehet jönni egy munkahelyről, hogy bocs, de holnaptól nem jövök. Ha felmondok, akkor meg ledolgoztathatják az egy hónapos felmondásit, akár Gödöllőn is. És azt mondom, hogy itthon még el is dolgoznék egy hónapig, de jövő héttől egyedül lennék, meg nem is ide jön már a hívás.
-
BlacKSouL
addikt
-
BlacKSouL
addikt
Azt mondtátok közösbe, hát nesztek:
Naszóval.
Megszűnik a munkahelyem, és az eddig általunk végzett munkát most Gödöllőn fogják folytatni. Felajánlották, hogy aki esetleg akar, az ha úgy gondolja, akkor ugyanazért a fizetésért eljárhat 90 km-re dolgozni, autót esetleg adnak, de minden másról gondoskodni magunknak kéne. Vagyis összeszedni a tizen-huszon kilométerre lakó kollégákat, és úgy elindulni a minimum 1:10 -es útra. Minden nap.
Namost egyelőre a legtöbbünk visszautasította, hiszen mindenkit ide köt a családja, ingázni meg inkább Amerikában szokás. Azért jelentkeztem én is ide, mert én most itthon tudok dolgozni. A csoportos leépítés részleteiről tárgyalnak, illetve mivel kb félmilliós ügyfélkört kéne átvenni a gödöllői csapatnak, ezért még nekünk kéne betanítani őket, meg ilyesmi, de ugye a társaság nagy része máris elment táppénzre. Állítólag ezen a héten adják át a tájékoztatót, mely szerint kb egy hónapra rá majd felmondanak. Addig nyomjuk itt, aztán júliustól megszűnik. Erre kitalálták, hogy na akkor hétfőtől két hétig Gödöllőre kell járnunk, kocsival, összefuttatni a rendszereket egymással, és addig is úgy járni, mint eddig, a két hétben meg mintha vállaltuk volna. Csakhogy tuti nem lesz elég 2hét a betanulásra, és mi van ha megint két hétre, aztán megint két hétre odarángatnak minket?
A kérdés az, hogy ha nem vállaltuk a gödöllői munkát, akkor kötelezhetnek-e minket arra, hogy oda járjunk ha akarunk ha nem? A szerződésben az itteni telephely van megnevezve munkavégzés helyének, de persze azzal, hogy esetenként kötelezhetnek hogy máshol dolgozzunk. Én már most kurvára megszabadulnék a cégtől, de nincs garancia, hogy ahogy beigérték, aki átveszi most a tájékoztatót, annak átadják a felmondást júli elején. Én Gödöllőre nem akarok járni, felmondani nem akarok, bár nem veszítek vele semmit, meg amúgy is ledolgoztathatnák az egy hónapot. Most akkor mit lehet tenni?
Jövő héten már tuti mindenki elmegy táppénzre, egyedül meg akar a franc eljárni dolgozni egy másik városba míg ki nem rúgnak. Most akkor jobban teszem ha én is kiíratom magam? De állítólag addig nem adják át a tájékoztatót, míg táppénzen vagy. És addig nem adatják át a felmondást, míg a tájékoztatót meg nem kaptuk. Ha tájékoztató van, akkor sem adhatják át a felmondást, míg táppénzen van valaki. De táppénzhez mostanában nyomós indok kell. Elvileg ha átadják a felmondást, akkor nekem nem kötelezően ledolgoztatandó egy hónapos felmondási időm van, amit ha jó akkor nem dolgoztatnak le még júliusban, ha nem jó, akkor ledolgoztathatná, de úgyis kivenném a szabit. Már úgy vagyok, hogy szarnék a lóvéra is, csak szabaduljak meg innen míg meg lehet. A mai nappal egyébként megkezdődött a rendes munkaidőm, tehát ha ma mondanának fel, már életbe lépne az egy hónap.
Tehát ha nem megyek táppénzre hétfőtől, akkor nekem egymagamban el kell járni mindennap Gödöllőre melózni úgy, hogy egy embernek ugye nem adnak kocsit, az utazást nem fizetik, egyedül kéne beoktatni a másik gárdát úgy az anyaggal, hogy magam is alig három hónapja vagyok épphogy benne a témában.
Vagy elmegyek táppénzre hétfőtől.
Ötlet, észrevétel, javaslat? -
BlacKSouL
addikt
Aki munkajogi dolgokban eléggé otthon van és naprakész és tud segíteni, keressen már meg priviben!
Köszi -
BlacKSouL
addikt
válasz
FehérHolló #1179 üzenetére
Kicsit nehéz lenne ölbevenni, babusgatni, csak a ház maga 11kiló, így mindenestől kb 14-15kg. A Hustler már untat, reggel meg kel a fene, délutánra megyek, bőven elég ha úgy 10 felé kicseppenek az ágyból.
-
BlacKSouL
addikt
Úgy megörültem hogy végre gép elé kerültem, de most hogy itt vagyok, semmi értelmeset nem tudok magammal kezdeni, ráadásul álmos is vagyok. Max megnézem megy-e a Hustler...
...megy, de az se érdekel.
Meghalt Darvas Iván
[Szerkesztve] -
BlacKSouL
addikt
válasz
(Kolombusz) #1029 üzenetére
Majd ha kifizetik neki azt a lóvét amit a Microsoftos fejlesztőknek is, akkor szerintem gond nélkül megmondja.
-
BlacKSouL
addikt
Aki ezt [link] a zenét meg tudja szerezni, azazhogy kölcsönözni valahonnan, az ne sajnálja azt a pár másodpercet míg elküldi nekem mailben.
Kate Ceberano - 3 small words; az album: The girl can help it. Megköszönném.
[Szerkesztve] -
BlacKSouL
addikt
válasz
(Kolombusz) #1025 üzenetére
Az egyik tanárom az APEH-nél főfő infós, meglehetősen jól nyomja, - kb azóta foglalkozik informatikával, mióta létezik DOS, de ha jól emlékszem anno cobolban, fortranban, assemblyben, pascalban meg effélékben is programozott; - na lényeg a lényeg, azt mondta, miután kipróbálta, hogy a Vista jó lesz majd valamikor néhány SP után, de egyelőre nem éri meg váltani. Neki én elhiszem. Másnak nem feltétlenül.
-
BlacKSouL
addikt
Éretlenek az ATV-n!!!!
Aki ismeri, az tudja, aki nem meg nézze meg!
(kurva reklámok)
[Szerkesztve] -
BlacKSouL
addikt
válasz
parandroid #1003 üzenetére
Nah, kellett variálnod itt összevisza. Én megoldom egyszerűen. Egy vinyó, egy partíció. Ha elszáll, egyszerre megy minden. Tök tiszta lappal lehet kezdeni
Ráadásul még filmeket se gyűjtök. -
BlacKSouL
addikt
Tényleg arról szól egy ilyen: [link] hogy minél többször végig tudnak dübörögni a városon? Mert 1-2szer még ok, de egész nap oda-vissza
-
BlacKSouL
addikt
A repülős bárányt rég láttam. Járt erre mostanában?
Jah, megvan, elkapta a vihar: [link]
[Szerkesztve]
Aktív témák
Hirdetés
- Gurulunk, WAZE?!
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Új tokozással jön az Arrow Lake utódja?
- Háztartási gépek
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- High-tech fűtőtest? Nem, szellős GameMax ház!
- Hiába van április, a hardverek nem tréfálnak
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Synology NAS
- További aktív témák...
- LG UltraGear 27GR95QE-B Gamer Oled Monitor!27"/2k/240hz/0,03ms/HDMI 2.1/Konzolhoz is
- Makulátlan! HP EliteBook x360 830 G8 Érintős Fémházas "Kis Gamer" Laptop 13,3" -50% i7-1185G7 16/512
- UHH! HP EliteBook 850 G8 Fémházas "Kis Gamer" Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 32/512 Iris Xe FHD HUN
- Akció! Dell Latitude 7410 Üzleti Strapabíró Profi Fémházas Ultrabook 14" -80% i7-10610U 16/512 4K
- AOC Gaming monitor 165Hz 1ms!
- APPLE Macbook Pro 14" (2023) - M3 - Asztroszürke - 16GB/512GB - 110 Ciklus - 2 év Garancia - MAGYAR
- Beszámítás! Lenovo Thinkpad T495 üzleti notebook - R7 Pro 3700U 32GB RAM 512GB SSD Radeon Vega 10 W
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 12, Xiaomi Redmi Note 12 Pro, Xiaomi Redmi Note 12 Pro+
- iKing.Hu - Apple Macbook Air 13 M1 - 2020 - Használt, megkímélt
- AlzaPower CAT6 UTP 40m, szürke kábel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest