Hirdetés

Aktív témák

• VladimirR

nagyúr

válasz ngabor2 #3166 üzenetére

arrol, hogy miert csak most tudta meg?
    mert a volan-oknak, mint ez altalanossagban is megfigyelheto, semmire nincs penze/embere - 5 even keresztul jaram volanbusszal iskolaba, 3-szor talalkoztam ellenorrel
    a buszvezetonek meg nincs mindenre ideje, mert koti a menetrend (ha 7-re jarnal dolgozni, nem 5-re, fel sem tenned a kerdest ;p) - vannak (de talan mar csak voltak) olyan jaratok, amik hatsoajtos felszallasi rendszerrel mukodtek, es hatul volt egy fazon, aki ellenorzott berletet, mindent, es ott lehetett a jegyet megvaltani - csak ugye nincs penz, nincs ember

es arrol hogy miert igy?
    fentebb nem veletlenul irtam azokat, amiket:
    -''diakberletet barki vehet, akar a 92 eves nagyanyam is'' - sot, vehet maganak is, mondjuk nezegetni - hasznalni viszont nem hasznalhatja: nem a vasarlashoz, hanem a hasznalathoz kell a jogosultsag, es annak igazolasa
    -''...es probalj meg felslisszolni a kovetkezore, hatha nem olyan szemfules a sofor'' - vagyis ez alapjan siman bliccelhetek ilyen modszerrel, legrosszabb esetben csak egy kesobbi busszal tudok menni

en egyebkent ugy latom, hogy a sofor majdnem* helyesen cselekedett, megszuntette a kedvezmeny jogosulatlan** igenybevetelenek lehetoseget

*: fentebb emlitettem ugye a helyszini birsagot
    **: egyfelol nem posztja ellenorizni, hogy azert nincs cetlije, mert balfasz es nem tajekozodott az ot megilletko kedvezmenyek igenybecveteleinek feltetelerol, vagy azert, mert bliccman - meg ugye valaki nagyon okosan, jogait lobalva (mint az ilyenkor jol megszokott) felvazolta, hogy de az ellenor uccse nezheti meg a diakot, a rendor meg nem adhatja ki, jol bekaphatjak (lol, bazzeg, ez pont te voltal, bar nem pont ezekkel a szavakkal ;p)

ne felejtsuk mar el, hogy az volan, az allam igen nagy kedvezmenyt nyujt ezzel a diaktamogatassal, sajat erdekunk, hogy tisztaban legyunk vele, mikor, hogyan hasznalhatjuk - ha pedig nem tesszuk, joggal leszunk megbaszva

Aktív témák