Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Toomy: FOXPOST: régen jó volt, de már jobban jársz, ha elfelejted
- Torda: Így lehet fillérekből prémium okosotthon rendszert építeni 2025-ben
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- droidic: Saját hálózat, saját szabályok – Építs profi infrastruktúrát!
Aktív témák
-
Esmein
nagyúr
ezek se hülyeségből sétálnak...
Bővebben: link -
Lord Zero
addikt
válasz
ngabor2
üzenetére
ezt találtam:
Bővebben: link
fentiek szerint tehát nem krisztus rázta meg a vargát -
net84
őstag
Kérdés: hivatalos Microsoft partnerként igényelhetek beta win vista tesztoprendszert????
-
net84
őstag
válasz
parandroid
üzenetére
akkoriba az vette el a kedvem a ph!-tól, mikor elszaporodtak az ilyen és ehhez hasonló topico-ok...
Most már kevésbé zavar. Megszoktam. Van/volt/lesz ilyen... Ezért hagytam abba az irc-t, utánna c6-et. -
Incognito
senior tag
válasz
parandroid
üzenetére
Kell ez is. Ha nem lenne, unalmas lenne (na jó, nem).Jó nincs rossz nélkül. Ha csak jó lenne, honnan tudnád, hogy az jó. Most fáradt vagyok filozofálgatni, vagy nem is tudok...
-
parandroid
félisten
ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ! Most ez miért kell nekünk?
p -
gozso
őstag
nem kell telepítened az everest-et:
..zip--- -
parandroid
félisten
Az a lényeg, hogy a teljes árbevételből először lejön az anyagköltség (ami ugye értelemszerű), a költségek (munkadíak, igénybe vett szolgáltatások, rezsi, helyi adók, stb), aztán a visszaforgatott befektetések (beruházás, fejlesztés). Ami ez után marad, az az adózás előtti nyereség, ebből adózik a cég, és ebből lesz a nettó nyereség - ami 100milliárd esetén könnyen lehet 1 milliárd körül. Az nem is olyan rossz eredmény.
Nem vagyok közgaszdász, ez csak úgy zan ésszel végiggondolva, meg amennyit én látok belőle a cégnél.
p -
erdeya
senior tag
válasz
parandroid
üzenetére
Füstbe ment terv

-
erdeya
senior tag
Ez már nehéz kérdés.
A cég ahol dlgozom, 2004-ben 40mrd forint árbevételt ért el, bruttó árbevétel
6 047 868,- forint, adózás utáni eredménye 1 816 171,- forint.
Éppenhogy nem veszteséges...
Ez tehát attól függ, hogy milyen arányban vannak a ráfordítások és a bevételek.
[Szerkesztve] -
erdeya
senior tag
válasz
parandroid
üzenetére
Ezt hol lehet megnézni?
-
Incognito
senior tag
válasz
Viktor0610
üzenetére
Ebben lehet valami...
-
-
erdeya
senior tag
Badabumm... és elindult!
Olyan 20 perce kapja már a cpu burnt.
Nem gyenge a jószág. Akkor kapcsol be, ha már csak a füstöt kell lefújni a gépről
Ha a billentyűzetre teszem a tenyerem, kb 40-45 fokot érzek, de a kijelző alját tapogatni hosszú távon már kellemetlen, az olyan 60-65 lehet. Talán több. -
Josh
tag
Ha valahol azt olvasom, hogy egy cég éves árbevétele 1.000.000.000 forint, akkor ebből még ugye lejön a sok adó, és végülis ebből mennyi a tényleges haszon?
-
Sanya
nagyúr
Alapelvek megsértése miatt moderálva
-
parandroid
félisten
Az enyém most viszonylag sűrűn megy. Bővebben: link
p -
erdeya
senior tag
válasz
Incognito
üzenetére
Nem tudom, ezt szeretném én is kideríteni.
Ugye hőfokot nem tudok nézni, mert a bios le van kódolva, az everest meg nem megy fel, mert a rendszer fájlokat nem tudom írni. (és amúgy is céges gép, tehát a telepítő el sem indul)
Mindegy, most már 12 erce megy a cpu burn, de még semmi. -
erdeya
senior tag
Nem azért kédezem, hogy kétségbevonjam a HP mérnökeinek tudását, de nem kéne néha bekapcsolnia a notim ventijének?
Befogtam a nyílásokat, indítottam egy CPU burnt (4-5 percig ment), az irodában 32 fok van
és nem indul a venti. A gép mondjuk stabil, az oké, csak már a billentyűzet is süti a tenyeremet.
Hány fokon kéne bekapcsoljon? -
anaqer
veterán
Klíma nagy jóság, de szvsz ezt a ''napi 5 óra'' dolgot rögtön lehet is elfelejteni (kivéve talán ha havi átlagban nézed). Nálam forróbb napokon egyfolytában megy amikor itthon vagyok, nem is igen értem hogyan húztam már ki két nyarat itt a tetőtérben nélküle.
A legszebb talán az benne, hogy éjszaka lehet végre rendesen aludni. Mert nappal még csak-csak zuhanyozgat az ember, vedeli az ásványvizeket, miegymás - de az hogy nincs másfél órás forgolódás elalvás előtt, nincs háromszor felébredés meg lucskosra izzadva kelés az már magában megéri. -
Incognito
senior tag
válasz
Viktor0610
üzenetére
Ott az 1 pont.
peterkeT: te meg ülj le 1.
-
válasz
parandroid
üzenetére
Olyankor teljesen mindegy...
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Max. előtte meg utána egy közös fürcsi... -
Incognito
senior tag
válasz
parandroid
üzenetére
Engem nem érdekel, izzzzadok mint az állat meg kipirulok:

-
-
parandroid
félisten
válasz
ngabor2
üzenetére
Megnéztem a ''Magyar szólások és közmondásokban'', de az eredetéről nem ír semmit.
Ha ez segít, akkor van olyan is, hogy 'Megverte, mint Isten a vargát'.
Incognito: egy klimatizált kávéházból, hideg sört kortyolgatva én is szívesen nézelődök ki a vízpartra - vagy akár csak egy-egy forgalmas utcára...
p
[Szerkesztve] -
Incognito
senior tag
Én bírom a meleget. Szeretem a nyarat, főleg a sok alulöltözött leányzó miatt
. -
net84
őstag
2-3 éve szereltük be a klímát. A tetőtérbe van bekötve 2,7kw - 2 nagyszobára, nappali, lépcsőház és időnként a fürdőszoba van hűtve vele. Nyárra létfontosságú...
Nem gondolkodtunk a fogyasztáson, kellett oszt kész. 1,5 éve már nem élvezem a hatását. Nálam besötétített ablakoknák csukott ajtónál ~25fok van napközben, estére kinyitom az ablakot, megy a venti és akkor is sikerül megtartani a hőmérsékletet.
A klima csak a kezdő ára miatt nem kell...
A villanyszámlán nem látszik meg, van elég nagyfogyasztó a házban, hogy ez már csak elenyésző...
[Szerkesztve] -
Monya78
veterán
válasz
parandroid
üzenetére
Oksa nincs harag...

Amúgy a főnök most küldöt haza
további jó forumozást mindenkinek!!! -
ngabor2
nagyúr
Mi a története a ''megrázta, mint Krisztus a vargát'' szólásnak?
-
faster
nagyúr
válasz
parandroid
üzenetére
Nálunk csak az esti órákban ment, napközben nincs senki otthon, bár akkor szerintem amíg dolgozik a kültéri rész kompresszora, addig annyit eszik, amennyi rá van írva.
[Szerkesztve] -
parandroid
félisten
Monya: no offense, gondoltam nevetve jobban kibírod délután 4-ig, de megértem, ha nem vagy humorodnál...
tildy: körbekérdeztem pár ismerőst a tapasztalataikról, akik már tavaly meglépték ezt a klímásdit, azt mondják nem vészes, nem kell a legnagyobb értékekkel számolni, meg nem is megy a berendezés folyamatosan. Egy darab 2,1kW-os cuccal, szintén tetőtérben állítólag éves átalányban bőven kihozza egy egyedülálló fiatalember az 5k-s villanyszámlát - mondjuk neki a meleg víz gázos, de nekünk már így is havi 10k a villany (4 főre egy kb 120nm-es lakásban).
p -
-
faster
nagyúr
válasz
Viktor0610
üzenetére
Szerintem megéri. Már akinek. Pénzbe kerül, de a kénylemért fizetni kell, és egyébként sem vészes, tavaly 2-3 hétig kellett csak használni.
-
tildy
nagyúr
válasz
Viktor0610
üzenetére
Hát okosak.
ehhez még villamosmérnöki végzettség sem kell. A legjobb vályogba szereltetni klímát, mert azt alig kell járatnia vályog megtartja majd a hideget...
-
-
tildy
nagyúr
válasz
parandroid
üzenetére
Otthon vidéken 25 fok benn, pesten alberlet 27. Klima sokat eszik. 2 KW / h nagyon sok.Elég napi 5 órát mennie, az mári 2*30*5=300 ft, ez havonta 9000.

-
Monya78
veterán
válasz
parandroid
üzenetére
Remélem csak humorizálsz...nem szeretném ide leírni amire gondolok...
-
Gh0sT
addikt
Ma este megyek legénybúcsúra... Illik oda vinni valamit külön az ünnepeltnek? A kéró megvan, pia van, táncoslány lezsírozva... Vegyek neki egy üveg valamit még ezen kívül?
-
parandroid
félisten
Most nézegetem neten a klímás leírásokat, ajánlatokat, árakat.
Most már tuti veszünk egyet itthonra. tetőtér, 11 óra, minden becsukva, ablkaok lesötétítve, családi ház nagy kerttel, sok fával (tehát nem betondzsungel, ahonnét minden csak nyomja a meleget), és így is 28 fok van máris. Délutánra simán 30 fölé ment tegnap is. Álló venti megy, de nem ér semmit, csak forgatja a meleget.
Találtam egy ilyen topikot, most ezt olvasom: Bővebben: link
Monya: Lehet, hogy te fűtöd az irodát.
p
[Szerkesztve] -
Monya78
veterán
Basszus...magam mellé állítottam egy hőmérőt, egy ventillátor telibe fúj és még így is 31 fokot mutat...
Mért pont az enyém a legmelegebb írodarész!!!
-
erdeya
senior tag
válasz
(Kolombusz)
üzenetére
pizza: Kedves egészségedre! -
(Kolombusz)
veterán
Sziasztok!
Nem találom sehol az alapszintű vga-k tesztjét.
Volt benne 6600, 6200, 9800, x700.
Tudnátok adni egy linket?
Erdeya:
megcsináltam a puszta pizzát, finom.
-
ngabor2
nagyúr
válasz
parandroid
üzenetére
Kis bizakodást! A jövő hétre esőt mond

-
Incognito
senior tag
Jók a Nyékládházi képek. Látom elvoltatok a pipával...

[Szerkesztve: hejesirási híba]
[Szerkesztve] -
parandroid
félisten
Nálunk a cégnél van klíma, de a múltkori jégeső szétverte a tetőn a szellőzőcsöveket, és nem lehet használni, csak max 25%-on (sajnos 100%-on sem ért sokat közvetlenül a tető alatt - ahol mi vagyunk). Képzeljetek el egy vasbeton-üveg kalickát a semmi közepén. Én ma szerencsére szabin vagyok, de lőre félek a jövő héttől.
Bevezettük, hogy haza 7-re bejárunk és húzunk 3-kor, mert tovább egyszerűen nem lehet kibírni.
Jah, ventilátort kaptunk, de nem sokat ér - ablakot ugye nem lehet kinyitni, mert ''légkondícionált'' az épület - egy egész falnyi az ablakfelület, ilyen forgatható fehér műanyagfüggönnyel kéne árnyékolnunk...
p
[Szerkesztve] -
net84
őstag
válasz
Incognito
üzenetére
Á! A vezetőség ilyenekre nem költ! A klímát egyenesen feleslegesnek tartja, pedig néha kész katlan a boltrész... Nincs hűtönk, a wc papír hiánycikk és néha az ajtót is becsukatják, hogy nehogy jöjjön be egy kis levegő... A világítást kötelezően fel kell kapcsolni, mégha jön is be elég fény az ablakon (had fütse a hü**e dolgozót).
-
net84
őstag
válasz
Incognito
üzenetére
régebben lehetett kapni egy jegelő ''tollat'', ami csípésekre első osztájú volt... korábban sárga-kék színben volt, utoljára kék fehérben láttam a gyógyszertárban... érdemes egyet otthon tartani legalább nyáron...
jól jöhet ilyen esetekben - évente egy csípést legalább én is begyüjtök legalább egyet... (nyaktól felfelé) hogy hogyan tud fájni fültőbe 
Jobbulást! -
net84
őstag
Reggel felmostam a boltot és a szervízt is. A szervíz még most is vizes, nincs levegő, hogy meg tudjon száradni... Meleg párás a levegő.
-
bobsys
veterán
Basszus, épp vizsgáztatok és majdnem elaludtam.
Lehet picit többet kéne aludnom mindennap, mert nem elég a 6-7óra. Ráadásul van egy vizsgázó aki puskázott, tehát nem kéne hagyni hogy tegye. -
Incognito
senior tag
válasz
ngabor2
üzenetére
Az az igazság, hogy lesz...tam. nem foglalkoztam vele aztán 2 nap után alig tudtam lábra állni. Most már majdnem meggyógyult.
A poén az egészbe, hogy előtte vagy 2 nappal láttam a Discovery-n, hogy egy nő beteg volt (szklerózis multiplex) és méhcsípésekkel kezelték. Közelről mutatták, hogy amit beléddöf a méh (fullánk meg egy kis izmos hólyag) még utána is pumpálja beléd a mérget. Szerencsére volt annyi lélekjelenlétem, hogy ezt kiszedjem (pedig utálom az ilyet). -
tildy
nagyúr
reggel 6.30 , mikor jövök , még nincs hőség (20-25 fok), munkahelyen klíma van, nincs hőség, de tegnap és tegnapelőtt mentem haza az albiba, és alig kaptam levegőt

[Szerkesztve] -
Incognito
senior tag
Én az jobb lábamat áztatom, mert ráléptem egy méhecskére, megcsípett és bedagadt. Úgy nézett ki a lábam mint egy felfújt gumikesztű...
-
net84
őstag
Szép Jó Reggelt Mindenkinek!
Máshol is ilyen meleg van, vagy csak ebben a ''porfészekben''..?
A pók ''repül'' a pontból a b pontba...
Vagy lehet, hogy a ponton rögzíti, majd átmászik a b pontba és ott meg kifeszíti. 
Ezt biztos, hogy a meleg teszi velem... -
gozso
őstag

na, ilyet se láttatok még
van a közelünkben egy település, nézegessétek a honlapot, illetve a linkeket
[Szerkesztve] -
ngabor2
nagyúr
Vidám reggelt mindenkinek! Nekem már csak a mai nap van, aztán 2 hét pihi.
Már alig várom, hogy kb. fél2 legyen, mert akkor megyek egy ''házon belüli'' buliba, aztán haza. -
erdeya
senior tag
válasz
Vangelis
üzenetére
Nem hagynak békén? Mi ez a többesszám?
Van 42120 regisztrált fórumtag (2005.07.29. reggel 6:48-as adat), akivel nagyon jól megvagyunk. Csak ez az egy, aki beépített ''majdénmegmondom-nak'' képzeli magát.... ehh.
De minden láda almába kerülhet egy kukacos.
A témát (mára) zártam.
Inkább foglalkozzunk azzal, amit ma reggel hallgattam a Bumerángban. Azt kezdték el feszegetni, hogy hogyan képes kifeszíteni a hálóját a pók, egymástól néha 1-2 méterre lévő tárgyak közt. Na erre én is kíváncsi lennék.
[Szerkesztve]
Aktív témák
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Milyen autót vegyek?
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Starlink
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- E-roller topik
- Horgász topik
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- További aktív témák...
- 18 éve! Billentyűzet magyarítás magyarosítás. Festés vagy lézerezés és egyebek! 3 lehetőség is van.
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B650M R7 7700 32GB DDR5 1TB SSD RX 6900XT 16GB Zalman Z1 PLUS Seasonic 750W
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3884, 100% Akkumulátor
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro 128GB Deep Purple-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4237,100% Akksi
- Dell S3221QSA 32 4K UHD Ívelt Monitor 27% ÁFÁS
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

és nem indul a venti. A gép mondjuk stabil, az oké, csak már a billentyűzet is süti a tenyeremet.

.