Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 11 – Vörösboros marhaszelet
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Austin F.: Hardverapró szűrő script 🛒
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
Aktív témák
-
parandroid
félisten
Ezt az egy mondatot? 'Omen et nomen'? Előjel és név?
Ha 'A név kötelez'-re gondoltál, akkor 'Nomen est omen'.
Én is csak pár szállóigét tudok amúgy. Ez pont köztük van.
Ha pedig latinosítani szeretnénk a második mondatodat, amit írtál, akkor lehetne 'Codito ergo sum'. Biztos nem helyes, de viccesen hangzik.
Amúgy a 'VladimirR' név alighanem Frank Herbert után jött, bár lehet, hogy benne volt az oroszos hangzás is. Ja, és ma vettem meg a David Lynch-féle Dűnét a TACSKÓ-ban egy ezresért. Nagyon megörültem, amikor megláttam.
Meg vettem ma még két DVD-nyi Kockásfülű nyulat is a gyereknek. 
p
[Szerkesztve] -
parandroid
félisten
válasz
Loretto
üzenetére
Nehogy már ne tudjatok lefogni egy hörcsögöt. Egyik kezeddel fogod, a másikkal tartod a fejét, hogy felfelé kelljen néznie (és ne tudjon köpni, hanem nyelnie kelljen), a másik meg adagolhatja az anyagot. ha ebben a pózban megharap, akkor tehetséges jószág. Az más kérdés, hogy mennyire fog titeket szeretni utána...

p -
parandroid
félisten
válasz
tiv83us
üzenetére
Hihihi, nekik még csak reggel 9 van, nem hiszem, hogy éredeznének már...

De menj végig a PH! tábor aftermath-os topikban (Bővebben: link), nézd meg az összes adatlapot és csörgesd őket sorba. Csak van valaki, aki bekapcsolva felejtette a telefont és elfelejtette lehalkítani...![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
p -
parandroid
félisten
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Ejj, de fiatalok vagytok, nekem ez még C64-en is megvolt.

Aesir: Flatout egy vicc, nem hiszem, hogy tudnál vele mit kezdeni valódi szimulátor után (már nem úgy értem, hogy nem tudnád vezetni, mert ezt még a négyéves lányom is elvezeti
).
Viszont LAN-party-n tökéletes feszültséglevezetés egymást aprítani és törni és zúzni és gyakni és trancsírozni és arrrgggghhhh...
p -
parandroid
félisten
Egyébként ez miért vicces?
És miért van olyan érzésem, hogy lemaradtam valamiről? Ez valami tévés baromság, mint a szerintemes f*szságok voltak? Ott is egy hónap után árulta el valaki, hogy honnét ez a sok eszetlen agyatlanság.
kíváncsi: a webcam-hez nem kaptál semmilyen szoftvert? Elvileg szoktak hozzá adni ilyesmit (is). Legalábbis amivel eddig találkoztam, ahhoz volt. Esetleg gyártó honlapján nincs ilyen javaslat vagy letöltési lehetőség?
Sőt, ha jól emlékszem, photoshop esetén (meg azt hiszem ACDC alatt is) működött a file/aquire funkció is a képlopáshoz webcam-ról.
p
[Szerkesztve] -
parandroid
félisten
válasz
Viktor0610
üzenetére
Akkor ezek szerint te még nem láttad a klippet. Nahát...
Keress rá, hogy 'crazy frog'. Ha ez tetszett, az is fog.
p -
parandroid
félisten
válasz
VladimirR
üzenetére
Megszokás kérdése inkább, úgy gondolom.
Cégnél nekünk is angol billentyűzeteink vannak, én pl két kiosztással használom (ctrl+shift vált). Érdekes is lenne üzleti leveleket írni ékezetek nélkül - hogy a pocsék helyesírást ne is említsem.
Itthon az egyik notebook német billentyűzetű, a másik angol, mindkettú magyar kiosztással megy, sem kedvesemnek, sem nekem nem okoz gondot a dolog.
[]#@ karaktereket én is sűrűn használom, igazából nem okoz gondot egyik sem - jé, most vettem észre, hogy ctrl+c-re felugrik a trillian panelje, ez eddig fel sem tűnt...
Ami érdekessé teszi a kérdést az az, hogy amikor annak idején az egeres topikokat nézegettem, akkor kénytelen voltam külön keresést csinálni 'egér' és 'eger' kifejezésre is, mert sokan a topikcímben sem használnak ékezeteket. És ez azóta is sokszor megzavart már.
Amúgy meg az egész odafigyelés kérdése, hogy egy szép keretes szerkezetbe helyezzem a mondanivalómat.
Szerk: hol a harmadik shift?
Incognito: tényleg, ez valami bug lesz.
p
[Szerkesztve] -
-
parandroid
félisten
Natural born gamer.

Én unokaöcsémmel szoktam úgy lenni, hogy megmutatok neki egy autós játékot, és az első próbálkozásra megdönti a vérrel-verítékkel és egyhetes gyakorlással felállított körrekordomat. Utálom az ilyet. Meg hát ebből is játszik, hogy én mennyit játsszom. Nem baj, már 16 a gyerek, lassan ő is kiöregszik...
p -
-
parandroid
félisten
válasz
ladybug
üzenetére
Lee tábornok újra száguld
augusztus 3. 13:21
– Hírszerkesztő
A Hazárd megye lordjai TV-sorozat nyolc éve alatt összesen körülbelül 300 darab narancssárga Dodge Chargert használt el a két főhős, Bo és Luke Duke, miközben Rosco seriff és kutyaütő társai elől menekültek különböző csínytevéseik miatt. Az Egyesült Államokban pénteken mutatják be a sorozatból készült mozifilmet, melyben Johnny Knoxville játssza Luke, Sean William Scott Bo Duke-ot, szexis unokatestvérük, Daisy szerepét pedig az énekesként is kísérletező Jessica Simpsonra osztották. Willie Nelson lesz az öreg Duke, Jessie bácsi, míg Burt Reynolds kapta a Főnök szerepét. A forgatáshoz összesen 26 darab klasszikus vonalú Chargert használtak el, melyeket Rhys Millen, kaszkadőr és raliversenyző válogatott, és hozott Lee tábornok állapotúra. Nyolc 1968-as, 14 ’69-es és négy 1970-ből származó autóból állt a flotta, mellyel a kaszkadőrök többszörösen is megszegik a fizika alapvető törvényeit. Azt egyelőre nem tudni, hogy Daisy Plymouth Road Runnere is látható lesz-e a filmben. A történettől sok jót biztos nem várhatunk, de az autós trükkök miatt elképzelhető, hogy érdemes lesz beülni a moziba, ha egyáltalán eljut hozzánk a film. ''
Forrás: Totalcar Bővebben: link
Kíváncsi leszek, sikerült-e elrontaniuk...
Integra: és Jessica Simpson, mint Daisy...
p
[Szerkesztve] -
parandroid
félisten
válasz
Integra
üzenetére
Ez van. Igazából a noti mellett is ez volt az egyik legfőbb érv. Ha megtartottam volna az asztali gépet, akkor mindneképpen kellett volna egy szünetmentes. 4 gép volt a családban, úgyhogy kedvesemmel megleptük magunkat egy-egy laptoppal, a maradék két gép meg viszonylag ritkán megy, úgyhogy megkapták a zavarszűrős elosztókat.
Ja, és kibővíttettük a lakásbiztosítást villámkárra...
p -
parandroid
félisten
válasz
Integra
üzenetére
Egy tápom felrobbanása után okulva én is vettem zavarszűrős elosztót - meg rendes tápot. Sajnos egy CD-írótól és egy HDD-től is el kellett azonban búcsúznom akkor. Amúgy nálunk azért az órák is el szoktak állni. Meg a TV-t, erősítőt tudom sajnálni, amikor pattan egyet szegény a hirtelen elektrosokktól. Ilyenkor általában rögtön áramtalanítjuk is őket, mert úgyis jön még ilyen. Sajnos elég, ha fúj a szél, vagy ha esik az eső, nem is kell, hogy a két feltétel egyszerre teljesüljön...

p -
parandroid
félisten
válasz
Integra
üzenetére
Meg-megszakad a szolgáltatás. Nálunk konkrét áramszünet van ilyenkor, amolyan 1sec-es blackout. Amíg asztali gépem volt, őrjöngtem az ilyesmi miatt (szünetmentes helyett meg mindig mást sikerült venni). Amúgy is nagyon gyenge minőségű az áramszolgáltatűs, rendszeresek a feszültség-ingadozások. Egyébként az adsl-modemnek tényleg jó sok idő kell, hogy újrainduljon. Egy jó percet biztosan elszöszöl, de lehet, hogy többet. A WLAN-háló már rég működik, mire újra van net, pedig a router is újraindul ilyenkor... Amúgy nyilván a telefonvonalak is megzavarodnak ilyenkor kicsit, attól is lehetett. Meg ha úgy vannak szerelve, mint felénk, hogy egy-egy nagyobb széltől összeér néha a villanyvezeték és a telefonkábel, akkor az sem feltétlenül tesz jót...

p -
parandroid
félisten
-
parandroid
félisten
Hazajövök 12 óra munka után, erre nincs ph!.
Na, szép nap ez nagyon...
p -
parandroid
félisten
Felétek azért kicsit elterjedtebb a klíma (szerk: úgy értema légkondi, klímánk az nekünk is van...), nem? Amúgy meg nyilván szokás kérdése. Itt ez elég döglesztő bír lenni. Meg nem vagyok benne biztos, de asszem ez itten csúnya kontinentális meleg, ami nekünk van, mintha hallottam volna olyanról, hogy ugyanezt tengerparton könnyebb elviselni. De mittomén, lehet, hogy ez hülyeség.
p
[Szerkesztve] -
parandroid
félisten
Szezonális.

ngabor2: én nem is írtam a #2504-et. Kit érdekel az időjárás? Csak szabadon maradt a laptopom, a másikon meg a gyerek játszott...
Amúgy: Bővebben: link. Úgy néz ki, tényleg így van.
p
[Szerkesztve] -
parandroid
félisten
válasz
tiv83us
üzenetére
Azért ezzel te is elfurikáznál, nem?

Wow: Bővebben: link - van több kép is, lehet next-et nyomkodni.
p
[Szerkesztve] -
parandroid
félisten
ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ! Most ez miért kell nekünk?
Bővebben: link
p -
parandroid
félisten
Az a lényeg, hogy a teljes árbevételből először lejön az anyagköltség (ami ugye értelemszerű), a költségek (munkadíak, igénybe vett szolgáltatások, rezsi, helyi adók, stb), aztán a visszaforgatott befektetések (beruházás, fejlesztés). Ami ez után marad, az az adózás előtti nyereség, ebből adózik a cég, és ebből lesz a nettó nyereség - ami 100milliárd esetén könnyen lehet 1 milliárd körül. Az nem is olyan rossz eredmény.
Nem vagyok közgaszdász, ez csak úgy zan ésszel végiggondolva, meg amennyit én látok belőle a cégnél.
p -
parandroid
félisten
Az enyém most viszonylag sűrűn megy. Bővebben: link
p -
parandroid
félisten
válasz
ngabor2
üzenetére
Megnéztem a ''Magyar szólások és közmondásokban'', de az eredetéről nem ír semmit.
Ha ez segít, akkor van olyan is, hogy 'Megverte, mint Isten a vargát'.
Incognito: egy klimatizált kávéházból, hideg sört kortyolgatva én is szívesen nézelődök ki a vízpartra - vagy akár csak egy-egy forgalmas utcára...
p
[Szerkesztve] -
parandroid
félisten
Monya: no offense, gondoltam nevetve jobban kibírod délután 4-ig, de megértem, ha nem vagy humorodnál...
tildy: körbekérdeztem pár ismerőst a tapasztalataikról, akik már tavaly meglépték ezt a klímásdit, azt mondják nem vészes, nem kell a legnagyobb értékekkel számolni, meg nem is megy a berendezés folyamatosan. Egy darab 2,1kW-os cuccal, szintén tetőtérben állítólag éves átalányban bőven kihozza egy egyedülálló fiatalember az 5k-s villanyszámlát - mondjuk neki a meleg víz gázos, de nekünk már így is havi 10k a villany (4 főre egy kb 120nm-es lakásban).
p -
parandroid
félisten
Most nézegetem neten a klímás leírásokat, ajánlatokat, árakat.
Most már tuti veszünk egyet itthonra. tetőtér, 11 óra, minden becsukva, ablkaok lesötétítve, családi ház nagy kerttel, sok fával (tehát nem betondzsungel, ahonnét minden csak nyomja a meleget), és így is 28 fok van máris. Délutánra simán 30 fölé ment tegnap is. Álló venti megy, de nem ér semmit, csak forgatja a meleget.
Találtam egy ilyen topikot, most ezt olvasom: Bővebben: link
Monya: Lehet, hogy te fűtöd az irodát.
p
[Szerkesztve] -
parandroid
félisten
Nálunk a cégnél van klíma, de a múltkori jégeső szétverte a tetőn a szellőzőcsöveket, és nem lehet használni, csak max 25%-on (sajnos 100%-on sem ért sokat közvetlenül a tető alatt - ahol mi vagyunk). Képzeljetek el egy vasbeton-üveg kalickát a semmi közepén. Én ma szerencsére szabin vagyok, de lőre félek a jövő héttől.
Bevezettük, hogy haza 7-re bejárunk és húzunk 3-kor, mert tovább egyszerűen nem lehet kibírni.
Jah, ventilátort kaptunk, de nem sokat ér - ablakot ugye nem lehet kinyitni, mert ''légkondícionált'' az épület - egy egész falnyi az ablakfelület, ilyen forgatható fehér műanyagfüggönnyel kéne árnyékolnunk...
p
[Szerkesztve] -
parandroid
félisten
válasz
ngabor2
üzenetére
Épp a dolog iróniáját akartam kiemelni.
A helyes írásmód egyébként valóban a komputer.
''AZ IDEGEN KÖZSZAVAK ÉS TULAJDONNEVEK ÍRÁSA
202. Az egymással érintkező nyelvek mindig adnak át egymásnak, és vesznek át egymástól közszavakat is, tulajdonneveket is.
a) Az idegen eredetű közszavak idő múltával jövevényszavakká válhatnak, azaz olyannyira meghonosodhatnak, hogy más nyelvből való származásuk feledésbe merül. A jövevényszavakat ezért mindig magyarosan írjuk.
Az olyan szavakat, amelyeknek más nyelvi eredete még többé-kevésbé nyilvánvaló, idegen szavakként tartjuk számon. Ha egy latin betűs írású nyelvből átvett, általános fogalmat jelölő idegen szó közkeletűvé válik, eredeti írásmódját a magyar kiejtést tükröző formával váltjuk fel. Az idegen szavakat tehát aszerint írjuk már magyar vagy még idegen írásmód szerint, hogy mennyire haladtak előre a jövevényszóvá válás útján.
b) Az idegen eredetű tulajdonnevek egy részét már teljesen magyarnak tekintjük, szemben azokkal az idegen nevekkel, amelyeknek más nyelvekből való származását még felismerjük.
A tulajdonneveknek azonosító, egyedet jelölő nyelvi szerepéből következik, hogy a latin betűs írású nyelvekből átkerült idegen neveket általában minden változtatás nélkül, eredeti formájukban használjuk, még akkor is, ha közkeletűek. Csak kisebb részüknek van magyar alakja.
c) A nem latin betűs írású nyelvek közszavait és tulajdonneveit általában a magyar ábécé betűivel, lehetőleg a forrásnyelvből írjuk át. Bizonyos meghatározott esetekben azonban más átírási rendszerek is alkalmazhatók.
A magyar helyesírás szabályai (súgó változat: Taracsák Gábor 2002.)''
p
[Szerkesztve] -
parandroid
félisten
Melyik két topik pörög a legjobban?
Melyik a legjobb sör? (Bővebben: link)
A legszebb nők (Bővebben: link)
WN31RD:
Szerintem nem járok messze az igazságtól, ha arra tippelek, hogy ladybug egy ilyet szeretne leginkább:![[kép] [kép]](http://www.sjbaker.org/tux/EvieTux.png)

p
[Szerkesztve] -
parandroid
félisten
válasz
VladimirR
üzenetére
Hm. Némiképp csalódtam. Eltelt fél óra és sehol egy pingvines link.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Höhö, na nézzük:
Ez valami csúnya nyelven van, de tök jók a fajták szerinti illusztrációk:
Ez egész (ál)tudományosnak tűnik:
Ez meg amolyan rajongói oldal, nhány hasznos tippel a tartással kapcsolatban:
p
[Szerkesztve] -
parandroid
félisten
Hát, igen, sajnos a négyből az első három minden esetben fix volt. Meg kell mondjam, a mostani autómban tudnék mit kezddeni az ülőlap dőlésszögével (és oldaltartásával), ez eddig még sosem volt gond, és a többire sem merült fel még igazából igényem. Ha a háttámla dőlésszögére gondolsz, akkor a 70 foknál az enyém kicsit feljebb van szerintem; inkább 75. De a fene tudja. Érdekes módon hosszabb távon sem szoktam semmit változtatni és városban sem, de nem tűnt kényelmetlennek. Pedig logikusan hangzik, amit mondasz.
p -
parandroid
félisten
Mekkora nőszemély vagy te?
A 175 centimmel és 80 kilómmal soha nem toltam még kopp közelébe se az ülést egyetlen autóban sem, pedig messzebbről vezetek, mint az ismerőseim nagy része (majdhogynem nyújtott karral)...
A jávorszarvas teszt egyébként skandináv ötlet, az úton hirtelen felbukkanó jávorszarvas kikerülése adta az alapot. Ha jól tudom, olyan 70kmph körül nézik és gyakorlatilag egy hirterlen kormányrántást tesztel. Valamelyik régi TC videóban teszteltek több autót is plüss-jávorszarvas kikerülésével, de sajna nem tudom melyikben. Utoljára nagyobb botrányt az A osztályos Mercedes borulása okozott, ott viszont utána át is építették a futóművet.
p -
parandroid
félisten
Csak FYI: Bővebben: link.
Persze nyilván szegény Lada még rosszabbul szerepelne, úgyhogy nem biztos, hogy fair a teszt. Báááár, nekem is volt Favoritom, szerettem is, ritka stabil egy jószág volt - mondjuk igencsak lomha...
p
Aktív témák
- EIZO FlexScan EV2495 Made in Japan! 1920x1200 IPS USB-c állítható magasság, PIVOT 2024-04 gyártás!
- 10 DB Lenovo ThinkPad Laptop X13 G2 G3, T14 G3 G5, T14s G4 G6, P15 G1 G2
- RAM memória Crucial Pro OC Gaming 16GB DDR5 6400MHz CL32 Black - bontatlan, új
- Dell Latitude 7420, 14" FHD IPS kijelző, i7-1185G7 CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, W11, Számla, 1 év ga
- Corsair 64GB KIT DDR4 3200 MT/s CL16 Vengeance LPX - bonatlan, új
- Apple iPhone Air Space Black 256 GB Használt, újszerű 100% akku / 7 ciklus 2026. 09.25
- Apple iPhone 13 256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / 100% Akku
- iPhone 17 Pro Max Silver - Bontatlan !! www.stylebolt.hu - Apple eszközök és tartozékok !!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple MacBook Air 13 M1 8GB 256GB magyar bill 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Meg vettem ma még két DVD-nyi Kockásfülű nyulat is a gyereknek.

![[kép] [kép]](http://hok.duf.hu/wade/smiley/kategoriak/anim1/36_1_9.gif)
![[kép] [kép]](http://hok.duf.hu/wade/smiley/kategoriak/anim1/36_11_14.gif)

![[kép] [kép]](http://hok.duf.hu/wade/smiley/kategoriak/%F6rd%F6gi_mosolyg%F3k/devil-smiley-029.gif)