Hirdetés
- Toomy: FOXPOST: régen jó volt, de már jobban jársz, ha elfelejted
- sziku69: Szólánc.
- Torda: Így lehet fillérekből prémium okosotthon rendszert építeni 2025-ben
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- --HARDCORE--: Hogyan adjuk meg a Foxpost címünket hatékonyan?
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- droidic: Saját hálózat, saját szabályok – Építs profi infrastruktúrát!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Aktív témák
-
ngabor2
nagyúr
hogy inci szavait idézzem: van erre egy topik a PH!-n
Bővebben: link
Gratula hozzá. -
-
ngabor2
nagyúr
Talán kegyetlennek hangzik, de füstpatron. Ha nem teljesen friss lyukba teszed, akkor csak elűzi őket, nem öli meg.
Esetleg ricinussal távol lehet tartani, és még mutatós is a kertben egy szép nagy 1,5-2m magas, nagy, vörös levelű ricinusnövény. Csak ha kisgyerek van, akkor erősen nem ajánlott, ui meglehetősen mérgező a magja és a levele is. -
ngabor2
nagyúr
most már semmi.
[Szerkesztve] -
ngabor2
nagyúr
válasz
VladimirR
üzenetére
Úgy látom, te is a lényegét nem értetted meg a melómnak. Amúgy nagyon háromszínű ez a beszólásod, vigyázz, nehogy bannoljon egy mod 
Értek én hozzá, csak egy ideje nem csinálom. Pedig minden meglenne hozzá... kivéve idő és kedv...
De mindenki így jár jól, van elég terrorista így is, nem kellek én is oda. (majd ha a nem létező vallásom odaszólít
)
-
ngabor2
nagyúr
válasz
Loretto
üzenetére
Akkor előtte kap egy kis bróm-acetont, akkor semmit nem fog látni (tapasztalat), úgy már tényleg nem fog tudni védekezni
(igen hatékony könnyeztetóanyag...)
Én is most cseréltem le a bizgentyűzetemet, mert a régi már nagyon randa volt. Egészen más gépelni rajta. Sajnos normális, vezeték nélküli, keskeny laptopbillentyűt nem találtam sehol kultúrált áron. Mondjuk ez se vastag.
Mottó: az egy dolog, hogy kigyógyítottak a skizofréniából, de hol vagyok én, mikor szükségem lenne rám?
-
ngabor2
nagyúr
Haverom se bírja az orrspray-t, ezért szájon át tüdőzi le. ez is egy módszer.
a Claritinben és a Zyrtecben is ugyan az a loratadin van. A desloratadin tartalmú továbbfejlesztett cuccokat nem igazán lehet beszerezni egyelőre, sajnos. De lehet, hogy hamarosan változni fog a helyzet.
mod: már nyugodtan megyek alszani, a leveleim megmenekültek. Továbbra is szeretem a Linuxot
Nem érdekelte, hogy szétpartícionáltam alatta a vinyót, le lehetett menteni
na EZ a stabilitás.
[Szerkesztve] -
ngabor2
nagyúr
Egyrészt lehet patikában is kapni sós víz spray-t. Az többeknek segített. Ártani nem kellene, hogy ártson. Nagyon finoman porlaszt, ezért mélyre jut, és rendberakja a gyulladt felületet.
a szteroidot inkábbnem javaslom (könnyű nekem, nem én szenvedek), mellékhatások elég durvák lehetnek. Gyógyszert nem kapsz rá? (a Claritin a legelterjedtebb, de van nála jobb, csak kapni nem igazán lehet) -
ngabor2
nagyúr
Hú de megszívattam tegnap este/ma magamat...
eladtam az egyik vinyót, mondván, most a zsé jobban kell, majd úgyis veszek nagyobbat. Úgy tudtam, hogy arra telepítettem egy wint, a jelenleg bent levőre pedig egy friss Linuxot. Szépen szétpartícionálom, másolgatok, minden rendben van. Ma hazajövök, gép bekapcs, erre :
L 01 01 01.... ajaj, itt valami nagy hiba van. Uhu cd elővesz, rábootol, konzol indít, keresem a friss linux partíciót: sehol, ahova gondoltam, ott egy win van
Ekkor leizzadtam, mert az utóbbi 3 hét teljes levelezése (nagyrészt olvasatlanul) azon a partíción vannak.
A régi, félig szétesett Linuxot és a wint szerencsére sikerült életre kelteni, tehát tudok netezni. A vevőnek azonnal szóltam, hogy próbálja meg leszedni a levelezésemet róla, a többi nem érdekes a vinyón. Remélem sikerrel jár, ahoz a partícióhoz nem nyúltam.
Pedig megnézhettem volna egy mount paranccsal, hogy min is dolgozok. Most tűkön ülve várom a gyerek levelét, hogy sikerült-e megmenteni az értékes infókat. -
ngabor2
nagyúr
Ferike gonoszkodott már megint. Zárta az énekes topikot. Pedig milyen király szövegek voltak benne...
Nem hiszem, hogy az ottaniak idetolnák az arcukat. -
ngabor2
nagyúr
Üdv mindenkinek! Szaraxott a munkahelyi háló, csak most tudtam feljönni.
Tegnap otthon végleg legyalultam a win-t, már az a vinyó sincs benne, amin volt
Ismét élvezem az újraindítás nélküli telepítéseket, meg hogy nem kell egy vírusírtót futtatnom ahoz, hogy biztonságban legyek. Még egy pár nap, és szép lassan teljesen testreszabom, a régi Sid alapján. Már csak azt kell eldöntenem, hogy maradjon-e a rendszer Sarge, vagy ezt is fejlesszem tovább Siddé. -
ngabor2
nagyúr
Nálunk is feljött valami baráti viharféle, úgyhogy a majdnem 6-napos uptime-ot le kellett lőni. Nem is az upot sajnálom, hanem azt a letöltést, ami ment. Mindegy, ma reggel folytatódott.
-
ngabor2
nagyúr
Így konkrétan nem tudom, hogy mi történt vele, még Kertinél láttam utána. előfordulhat, hogy kidobódott.
Esetleg fúró kocsijában maradt, ha nem takarította el. Majd faragunk másikat, ha nem kerül elő.
de az is lehet, hogy egy szőke, rövid hajú, félálomban levő fiatalember összegyűrte... -
ngabor2
nagyúr
válasz
VladimirR
üzenetére
Valóban. Itt is van 2 alvó papírkutya:
Bővebben: link.
Itt meg másik kettő:
Bővebben: link -
ngabor2
nagyúr
Üdv mindenkinek!
Bejöttem dolgozni a leállás után, erre a gépen kívül sehol nincs áram. Nem baj, akkor lefoglalom magam. Vagy ültő helyemben elalszok, annyira álmos vagyok. Asszem holnap később fogok bejönni. -
ngabor2
nagyúr
Szólok itt is, igen hamar elkezdődött a 2. PH!-tábor szervezése jövő nyárra Bővebben: link. Jó korán szólok, hogy mindenki láthassa.
-
ngabor2
nagyúr
válasz
KovacsBela
üzenetére
Ha jól tévedek, akkor 1,5*24,5mm, azaz 36,75mm
-
ngabor2
nagyúr
Megint lassú voltam
Tudtam volna venni egy szééép nagy vinyót arcpirítóan alacsony áron. Erre mikor fel akarom hívni őket, elfogyott. Ez az én formám. -
ngabor2
nagyúr
Kérdezik tőlem, de én nem tudom a választ: melyik IHM showban van a Numerakirály c. dal? Tipp az van, de biztos kellene.
-
ngabor2
nagyúr
Végre ismét van netem. Éjszaka volt egy jólszituált áramszünet, ami ismét kikapcsolta a szolgáltató valamelyik gépét, a DNS-t nem lehetett elérni. Kérdem én, miért nincs ezeknek szünetmentes táp, hogy ilyen ne forduljon elő?
Erre mikor lenne net, senki nem seedeli azt, amit bt-vel szeretnék leszedni
Mindegy, a többi is kitölti a (nem túl) szélessávot, remélhetőleg megint lesz pár napos uptime-om. -
ngabor2
nagyúr
Ez nem az én napom. délelőtt 9-től áramszünet (a meghirdettt 8 helyett), cserébe hamaradd visszakapcsolták. De kenhettem a hajamra az áramot, net nem volt. Az csak mostanában jött vissza. Közben alaplapot cseréltem, csak a RAID-ot nem igazán komálja a win, feltettem egy Debiant (majdnem elszúrtam a lilo-val a rendszert), meg megnéztem a Spongyabobot. Viszont a leveleimet is csak nagyjából tudtam átfutni.
Az időjárás is monnyonle, augusztus közepén be kellett kapcsolnom a fűtést, mert iszonyúan fázok
Nem normális.
Most viszont kénytelen vagyok alukálni menni, mert holnap reggel korán kell kelni. Holnap majd jártatom az arcomat egy kicsit többet, sokak nagy bánatára![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
ngabor2
nagyúr
a sok hsz-vadásznak itt egy nagyon jó példa, hogy hogyan is lehet igen kultúráltan válaszolni több hsz-ra: Bővebben: link
Hummerdikk, gratulálok, szép példa! Kövesse mindenki az ő példáját! -
ngabor2
nagyúr
válasz
WillChi
üzenetére
Az 1-napos áramszünet a z ''betervezett'' dolog, arról szóltak. De a mindennapos áramhúzás, rövid idejű áramszünet az mindennapos. Emiatt szeretem be én is annakidején Sulinetre egy tápmentes szünetegységet (
), egy néhányszor már nagyon jól jött. mondjuk a hifin nem igazán sokat tud segíteni, az szereti magát eco módba kapcsolni tőle. az meg nekem nem jó, akkor nem ébreszt.
-
ngabor2
nagyúr
-
ngabor2
nagyúr
Jó reggelt mindenkinek!
Tegnap megtudtam, hogy hétfőn áramszünet lesz nálunk. Miért akkorra időzítik a nagyjavítást, amikor az ember épp tudna valamit csináni?
-
ngabor2
nagyúr
Iszonyú filozófiai dilemma elé kerültem. Ugyebár a Linuxomat sikerült alaposan összeomlasztanom (4-5 év kemény munkájával
), így win alatt vagyok, az alatt megy rendesen a DC, a net teljesen ki van használva. A dilemma: maradjak win alatt (amit nem szeretek, különösen nem net alatt, bár mindenféle vírusirtó meg tűzfal fenn van), vagy tegyek fel egy jólszituált friss Linuxot, amit alaposan kiismertem, és megvannak a testreszabási cuccai is.
A dolgot súlyosbítja, hogy alaplapot is akarok cserélni, nF3-ról K8T800Pro-ra, tehát a win megőrülne az új rendszerben. Miközben linux alá le is van forgatva a Viás kernel.
Asszem egyelőre várok a cuccok letöltődésére, aztán majd döntök. Bár levelezni így csak weben tudok, tévét nézni se tudok a gépen, nem mintha nagyon akarnék, de legalább az mp3-lejátszás megy (Prosectura: Szegény ember kézzel nőz
). -
ngabor2
nagyúr
válasz
Viktor0610
üzenetére
Köszi, de így se találtam. Ezek szerint nincs kin torrentként. még keresem azért.
-
ngabor2
nagyúr
A Zűrhajónak mi az eredeti címe? Azzal talán nagyobb esélyem van rátalálni...
-
ngabor2
nagyúr
Egy kellemes, régóta húzódó apt-get upgrade-del sikerült véglegesen hazavágnom a Sidemet
Holnap telepíthetek egy másikat, már le is van töltve az install-cd. -
-
ngabor2
nagyúr
Jó reggelt mindenkinek, inmár széles sávról, Linux alól
''Kissé'' furcsán néztem a levelek letöltődésére, modemhez voltam szokva, és csak azt vettem észre, hogy a fetchmail ablak feljön, vár egy kicsit, majd a szöveg végigfut benne, és eltűnik... Valóban nem mindegy, hogy 3 kB, vagy 64...
Mondjuk kissé még hibás az ap-m, néha elfelejt csatlakozni, de már rájöttem, hogyan lehet rávenni
-
ngabor2
nagyúr
Leginkább a net hiánya miatt nem lehetett rólam hallani. de ha minden igaz, most már nem úsztok meg egy darabig
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Az Uhu nekem is tetszett, de a Debian jelenleg jobban bejön. Bár ha végre összerakom a másik gépet (kernel már le van fordítva, hogy zökkenőmentes legyen az átállás), valószínűleg Ubuntu, Kubuntu, vagy friss telepítésú Debian Sid fog felkúszni rá. -
ngabor2
nagyúr
Én is vidáman megyek aludni. Végre sikerült a netet Linux alá belőni, úgy, hogy az ap ''kissé'' beteg. Néha elfelejti,hogy kihez is kellene csatlakozni. Szerencsére már rájöttem a titkára (nincs is titkára...). Asszem holnap repül a gépről a win

másrészt megszereztem a Prosecturától a Szegény ember kézzel nőz c. albumot... és gyorsan eldobáltam maradék eszemet, naggyon veszélyesek...
-
ngabor2
nagyúr
válasz
Rez_Grof
üzenetére
Igen, köszi. Csak ''technikai problémák'' miatt nem tudtam válaszolni. Win alatt van egyelőre szélesebb netem (ha sokáig így marad, valakinek el lesz intézve a valaga, az biztos), itt szedtem le a képeket. Levelezni viszont Linux alól tudok/szeretek/akarok. Tehát leszedtem a képet, majd töröltem a levelet, hogy linux alól modemmel ne kelljen 1 megát átcipelni... kissé drága lett volna.
De a lényeg, hogy jól el van mentve a kép, nem semmi eszköz. Ezzel tényleg lehet irtani. -
-
ngabor2
nagyúr
Nekem nem ilyen gondjaim vannak. ''Mindössze'' a wlant nem bírom belőni Linux alá, így kénytelen vagyok win alól netezni. De nagyon utálom, hogy ami Linux alatt 2 mozdulat, az win altt vagy nem ott van, vagy nincs is olyan, vagy alig lehet elérni.

De legalább úgy tűnik, hogy nem nálam van a hiba. -
ngabor2
nagyúr
válasz
parandroid
üzenetére
Dél környékén ladybug is említette, hogy fujdogál a szellő. Lehet, hogy elfogult vagyok, de nekem úgy tűnik, hogy a Dunántúlon majdnem mindig jobb idő van, mint a Tiszántúlon.

-
ngabor2
nagyúr
Érdeklődnék az ország túlvégén (nyugati oldal) levő időjárás felől. Ott is meg lehet dögleni a hőségtől? Vagy ott már van valami változás?
-
ngabor2
nagyúr
Ha valakit érdekel, most már nekem is van msn-em, elérhetősége megegyezik az e-maillel.
-
ngabor2
nagyúr
Mi a története a ''megrázta, mint Krisztus a vargát'' szólásnak?
-
ngabor2
nagyúr
válasz
parandroid
üzenetére
Kis bizakodást! A jövő hétre esőt mond

-
ngabor2
nagyúr
Vidám reggelt mindenkinek! Nekem már csak a mai nap van, aztán 2 hét pihi.
Már alig várom, hogy kb. fél2 legyen, mert akkor megyek egy ''házon belüli'' buliba, aztán haza.
Aktív témák
- Milyen TV-t vegyek?
- Végleg lemondott a régi gépekről a Steam
- Arc Raiders
- Kés topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Gumi és felni topik
- Töltőtoll kedvelők/használók topicja
- nVidia GeForce GTX 1070 / 1070 Ti / 1080 (GP104)
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Diablo II: Classic és Resurrected
- További aktív témák...
- Keychron K4 vezeték nélküli mechanikus billentyűzet
- 2 DB HYPERX 16GB FURY DDR4 2666MHz CL16 HX426C16FB/16
- Alaplap ASUS ROG STRIX B850-I GAMING WIFI, Fractal Design ház, NOCTUA NH-D9L chromax black hűtő, Cor
- Új, bontatlan / felbontott / Kingston, Corsair, G. Skill, Crucial / DDR5 ramok / gari!
- NVIDIA RTX 3080 Ti Founders Edition
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Mini 128GB Starlight-1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4183, 100% Akkumulátor
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- Akko 3098 /DE/PBT/RGB/Wireless/Hot swap/Yellow/Crystal switch
- Készpénzes / Utalásos Számítógép felvásárlás! Személyesen vagy Postával!
- Apple iPhone 13 / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku: 100%
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

bocs a macskarajongóktól.

)
Szar dolog az allergia. Annak örülök, hogy én nem vagyok az.
Ekkor leizzadtam, mert az utóbbi 3 hét teljes levelezése (nagyrészt olvasatlanul) azon a partíción vannak.
Tudtam volna venni egy szééép nagy vinyót arcpirítóan alacsony áron. Erre mikor fel akarom hívni őket, elfogyott. Ez az én formám.