Hirdetés

Aktív témák

• fokukac

nagyúr

válasz Caesarion #3824 üzenetére

szia, nekem angol vindózom van, és annak az alapbeállítása az, hogy átlátszó az ikonok feliratainak a háttere.
    én pont fordított küzdelmet szoktam folytatni, hogy legyen háttere a betűknek, mert én azt szeretem. de akkor elmondom, hgoy hol lehet átállítani.

szóval a desktop-on (asztalon) jobbklikk a my computer (sajátgép) ikonjára, majd ott properties (tulajdonságok).

Ekkor bejön a System Properties ablak.
    válaszd ki az ''advanced'' (gondolom, magyarul ''haladó'', bár a magyar vindózban semmi sem biztos... :D) fület.
    Ott van egy ilyen keret, hogy ''Performance'' (gondolom teljesítmény magyarul)
    itt lehet beállíani a kíndóz vizuális effektjeit, ha rákattintasz a ''Settings'' gombra.

ekkor megint bejön egy új ablak. az én vinfosomban alapból az az opció volt beállítva, hogy ''Let windows decide what is best for my computer'' - na, win-install után ez az első, amit kilövök. bejelölöm szépen a ''Custom'' (válogat) opciót.

és én az összes effektet ki szoktam venni. ezután lesz háttere az ikon-felirataimnak.
    te pipálgasd be a dolgokat, és akkor biztos eltűnik a háttér.
    konkrétan a háttérnek név szerint nincs pipája, tehát nem logikus, de nekem így sikerült... ;)

ja, nekem classic xp-theme-m van.

Aktív témák