Hirdetés

2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Nyomtatók, szkennerek  »  Nyomtató topik (kiemelt téma)

Hozzászólások

(#8901) zka67 válasza epzon (#8899) üzenetére


zka67
őstag

Hadd szóljak bele én is a vitátokba. Havi néhány száz, néhány ezer oldalnál akinek gondot okoz, hogy 5 Ft-ért vagy 10 Ft-ér nyomtat ki egy oldalt, azt nagyon sajnálom. Ezek azok az emberek, akik egyetlen hétvégén elbuliznak több tízezer forintot, de nincs havi néhány ezer forintja arra, hogy kinyomtassa az egyetemi jegyzeteit. Az ilyenekkel nem kell foglalkozni, teljesen mindegy nekik mennyi egy oldal költsége, úgyis utángyártott szarokkal fogja hazavágni a nyomtatóját. Aki pedig megteheti, hogy rászánja néhány doboz cigaretta árát a nyomtatásra, az nem fog epsont venni.

Viszont van a másik véglet, aki több tízezer, több százezer oldalt nyomtat havonta, ők nem lesznek elájulva a te 5 Ft-os lapköltségedtől. Havi százezer oldalnál minden forint havi százezret jelent nekik. Arról meg nem is beszélve, hogy naponta vehetnének új epson nyomtatót, mert széthullanának.

Mutatok én neked olyan nyomtatót, aminek 90 fillér egy oldal nyomtatási költsége, és havi háromszázezer oldalt röhögve kibír: Microplex SOLID 50A3-3 Ehhez a 30000-res toner ~8e Ft (csak tonerport tartalmaz, semmi mást), egy OPC film 60000 oldalra ~20e Ft, és a felújító készlet 300000 oldalanként ~100e Ft (Fuser unit ~70e, transfer roll ~30e, és pickup roll-ok, filléres tételek). A beszerzési ára sem vészes, ~2m Ft.

Egy ilyen nyomtatót meg lehet javítani (évekig ilyeneket (is) javítottam), nem úgy mint az epsonokat:

Itt viszont nincs henger, ezért jó a tintás, egyszerűbb a szerkezet = kisebb hibalehetőség

Ha egyszer bedöglik, kidobhatod a kukába. Viszont hajtottak meg úgy microplex nyomtatókat, hogy csak pislogtam a lapszámlálón, havi 5-600e oldalakat nyomtak velük, és simán bírták, mivel minden kopó alkatrész egy mozdulattal cserélhető benne. És a tapasztalat azt mutatta, hogy a toner kivételével minden más alkatrész 50-100%-al tovább bírta, mint a gyári érték.

Szóval ne legyél annyira elájulva az 5Ft-os lapköltségedtől, mert vannak jóval olcsóbban nyomtató készülékek is. A microplex csak egy példa volt, van a dataproducts-nak, a xeroxnak - és sorolhatnám még hajnalig - olyan nyomtatója, ami jóval 1 Ft alatti lapköltséggel nyomtat.

[ Szerkesztve ]

(#8902) biker válasza epzon (#8898) üzenetére


biker
nagyúr

Szia
Majd atolvasom, de ennek mit bi a feje? Mert azer lett lezer, mert sorra jartunk a tintasokkal ugy, 6-8-10e oldal utan fejcsere, ami arban a lezerdobbal vetekszik

De most, hogy a 100e alatti kategoria osszfs gyartmanya eseten 10ft/lap felett vagyunk +2-3ft ha a7-14e lapos dobot is leosztom, az gaz

Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |

(#8903) biker válasza epzon (#8898) üzenetére


biker
nagyúr

lehet hogy érdekel is, nekem szekrényben van, csak szemből tudok papírt adagolni (a/4 és boríték is!)
gyári tartozék az első lapadagoló? és innen is fogad borítékot és fordítja a lapot?
és nem kell scanner és fax sem, csak printer, a leírásból eltévedtem, most ez MFP vagy sem?

[ Szerkesztve ]

Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |

(#8904) biker


biker
nagyúr

hopp, nem fér be a szekrénybe, 460mm széles :(
szemből nem eszik borítékot epson szerint

Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |

(#8905) biker válasza biker (#8904) üzenetére


biker
nagyúr

430 szeles, 500 mely, felnyitva 330 magas lehet

Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |

(#8906) Patrick76496


Patrick76496
őstag

Üdv! Canon MP250-es nyomtatómmal kapcsolatban szeretnék segítséget kérni. Mióta új patront vettem bele, egyszerűen nem működik a beolvasó. 2 különböző gépen megpróbáltam, újraraktam a drivert mindkettőn, újra is indítottam őket, de mindig ezt a hibaüzenetet kaptam:

Valaki valami ötlet? Előre is köszönöm! :R

"I have a few jokes about unemployed people but none of them seem to work.."

(#8907) Csavarnyuzo válasza Patrick76496 (#8906) üzenetére


Csavarnyuzo
őstag

Ötlet.

A pirosat kell elvágni.

(#8908) Patrick76496 válasza Csavarnyuzo (#8907) üzenetére


Patrick76496
őstag

Valószínűleg azért írok ide, mert a google-ben nem találtam működő megoldást. Próbáltam a reset-et, de nem segített.

"I have a few jokes about unemployed people but none of them seem to work.."

(#8909) flash-


flash-
veterán

érdeklődnék hogy canon nyomtatókhoz miylen utángyártott patronmárkát tudtok ajánlnani ami megbízható-nem okoz kárt a nyomtatóban?(mint pl Epsonnál a Procolor)

"Embrace our fellow man, no longer vilified"

(#8910) Csavarnyuzo válasza Patrick76496 (#8908) üzenetére


Csavarnyuzo
őstag

Ezt a reset-es megoldást a ki-be kapcs. után elfelejti a készülék. Addig sem segített?

A pirosat kell elvágni.

(#8911) nordscleife


nordscleife
újonc

Hi,

HP 1200 laserjet-et szeretnék telepíteni xp-re. De kiválasztható listában nincs usb port. Azt hozzá kellene valahogy adni.

Tudna segíteni valaki azt hogyan kell?!

köszi

(#8912) Csavarnyuzo válasza Csavarnyuzo (#8910) üzenetére


Csavarnyuzo
őstag

Amit elfelejtettem: köthető a patron cseréhez a hiba jelentkezése? Vagyis előtte működött rendben?

A pirosat kell elvágni.

(#8913) Csavarnyuzo válasza nordscleife (#8911) üzenetére


Csavarnyuzo
őstag

Letöltöd ezt. Futtatod, kicsomagolja magát ahova szeretnéd. Nyomtató összedug, bekapcsol és amikor kéri a win, akkor betallózod neki a mappát, ahova kicsomagoltad.

A pirosat kell elvágni.

(#8914) epzon válasza zka67 (#8901) üzenetére


epzon
őstag

Demagógiából ötös.

Mi az hogy havi néhány száz - ezer oldalnál mindegy hogy 5 Ft vagy 10 Ft? Ez akár havi 10 000 Ft különbség is lehet. Lehet hogy te inkább elnyomtatod ezt a pénzt de más meg lehet hogy elbulizza, lehet hogy vacsorázik egyet belőle vagy tudom is én. Ha ugyanazért a pénzért kapok egy gazdaságosabb nyomtatót akkor miért is nem azt választanám?
Hozzáteszem hogy a WP-M4015 vagy M4525-tel nem 5 ft-ért hanem 2,5 + ÁFA áron tudsz nyomtatni mindenféle vállalás nélkül. 100eft alatti beruházással.

Aki havi 10-20 oldalt nyomtat annak tényleg mindegy mennyiért nyomtat, de aki havi 100 oldalnál többet ott már számít.

Én mikor beszéltem arról, hogy havi több százezer oldalra jók ezek a tintás gépek? Soha. Úgyhogy a többi érzelmezhetetlen ebben az összefüggésben. Jössz itt egy 2 milliós géppel. És? Akkor innentől mindenki vegyen 2 millióért nyomtatót?

Ez nagyon izzadságszagú...

[ Szerkesztve ]

(#8915) nordscleife válasza Csavarnyuzo (#8913) üzenetére


nordscleife
újonc

köszi

de ez már megvolt, usb port a problematika, azt nem ajánlj fel. Csak lpt1, com portokat. HA valamelyikkel fel is rakom, utána sincs usb port. Ez a baj.

(#8916) Csavarnyuzo válasza nordscleife (#8915) üzenetére


Csavarnyuzo
őstag

Nem kell hozzáadnod, mert ott kéne lennie. Bios-ban rendben van minden az usb-vel kapcsolatban? Usb kábel tuti jó? Akkor nézed, amikor be van kapcsolva a nyomtató? És a legfontosabb: a win "észrevette" amikor összedugtad?

A pirosat kell elvágni.

(#8917) zka67 válasza epzon (#8914) üzenetére


zka67
őstag

Ugyanmár, 2.50 + áfa, hehe. Te mindig csak a feketét számolod, de kell abba a nyomtatóba még három másik patron is, és azokat is szép csendben ki fogja üríteni, még ha csak feketét használsz is. Neked kellene a legjobban tudnod, hogy az epson minden bekapcsoláskor, 10 perc szünet után és nyomtatás közben is megáll néhány oldalanként "fejet tisztítani", ami a valóságban a tintapatronok kiürítését jelenti. Ki van ez találva rendesen, hogy olcsónak tűnjön a nyomtatás, ami a valóságban jóval drágább, mint más nyomtatókkal.

A kétmillás nyomtatóval csak azt akartam neked megmutatni, hogy nem az epsonnak van a legolcsóbb lapköltsége, nem azt mondtam, hogy te is vegyél otthonra olyat. Ezeket a nyomtatókat olyan cégek veszik, akik nagy mennyiségben nyomtatnak számlákat, régebben játékpénzt (kajajegy) is nyomtattak ezekkel, ahol minden fillér számít a végösszeget tekintve.

(#8918) epzon válasza zka67 (#8917) üzenetére


epzon
őstag

Na jó akkor:
Van WP-4525DNF meg WP-4015DN - ezek színesben nyomtatnak azaz 4 db patron van bennük
Van WP-M4015DN meg WP-M4525DNF - ezek monóban nyomtatnak azaz csak 1db fekete patron van bennük, pont olyan mint egy monó lézer nyomtató, csak éppen tintasugaras és fele olyan áron dolgozik.

Színes lézernél is van kalibráció amihez port használnak a gépek, ami azt jelenti, hogy csökken a toner kapacitása úgy hogy nem nyomtatsz. Szóval ez benne van minden technológiában. De a tintasugarasnál már korántsem olyan mértékű ez mint mondjuk 10 évvel ezelőtt.

Soha nem is mondtam azt, hogy az Epsonnak van a legalacsonyabb lapköltsége a világon.
Kategóriákról beszélünk. Én irodairól te meg nyomdairól.

Irodai kategóriában nincs jobb ajánlat, eredeti kellékkel és minden költséget figyelembe véve (gépár, kopó alkatrész, festék + ide vehetem még az áramfelhasználást is)

[ Szerkesztve ]

(#8919) Csavarnyuzo válasza epzon (#8918) üzenetére


Csavarnyuzo
őstag

Kezdek megőrülni tőled.
Ha valaki feketében olcsón akar nyomtatni, akkor nagy ívben fog tojni az eredeti kellékanyagra -ha már állandóan a lapköltséget emlegeted-. Az Epson esetén ha jól látom 32 ezer a 10 ezret bíró patron. Ez 3,2 ft/oldal. Namármost Hp/Canon-nál nem eredetivel ugye ez kijön 1,5 ft/oldalból -olcsóbban is csak kicsit utána kell járni-. 50k az Epson, 150k a Hp/Canon csak hogy jó vastag legyen az árkülönbség. A 100k-s árkülönbséget behozzák 60 ezer oldal alatt és garantáltan nem annyit fognak elfutni mint az Epson.
Persze cáfolj meg ha elszámoltam volna magam.

A pirosat kell elvágni.

(#8920) epzon válasza Csavarnyuzo (#8919) üzenetére


epzon
őstag

Na, pedig én csak az igazat mondom.

Miért tojnának az eredetire? Úgy mondod ezt mintha az eredeti valami szitokszó lenne.
Nem az, csak az eredeti általában sokkal drágább mint az után gyártott. Viszont az után gyátrott meg rövidíti a gép élettartamát.
Tehát eredetit használni jó dolog, csak ne kerüljön sokba = EPSON mono tintás.

Lehet nettó 25eft-ért kapni hozzá festéket ami ugye 2.5 Ft/lap, csak nem a webáruházakban kell keresni.

Egyébként az előbb még 5 Ft sem volt sok laponként most meg az 1 Ft sok?

(#8921) janos666 válasza epzon (#8920) üzenetére


janos666
nagyúr
LOGOUT blog

Úgy mondod ezt mintha az eredeti valami szitokszó lenne.

Szerintem az évek során már sokaknál (köztük nálam is) elérték a gyártók, hogy az legyen, hisz nyílt titok, hogy az otthonra (és akár kisebb irodákba) szánt nyomtatóknál akár gyártási költség alatt kapod meg magát a nyomtatót, de aztán többszörösen túlárazott kellékanyagokat kell hozzá venned, amik önmagukban is pofátlanok tudnak lenni (pl. azt mondja a chip, hogy üres, mikor még benne van annak a néhány milliliternyi töltőmennyiségnek a harmada, és dobhatod ki a kazettát, aminek eleve levegő volt egy nagy része, a másik fele műanyag, némi festék meg csak dísznek lötyögött benne, ha nem XXL kiszerelést vettél, de még akkor is hasonlóan szar volt az arány, csak legalább ki tudtál nyomtatni egy vaskosabb PDF-et is csere nélkül).

Szép és jó (lenne) a gyári tinta. Elvben nyilván azzal kéne legjobban működnie, és sokszor érvényesül ez a gyakorlatban is. Csak az a baj, hogy sokszor pofátlan a csomagolása és az árazása (minél kevesebb lötty legyen a patronban és minél többet lehessen érte kérni). Közben pedig az is igaz, hogy töredék áron beszerezhető tintákkal is lehet viszonylag jó nyomatokat készíteni és nem vágják kötelezően haza a készüléket.

A tintatankos Epson-ról is leírtam már a véleményem. Eladnak egy abszolút fapados gépet, aranyáron csak azért, mert tintatankos, és utána viszonylag olcsón veszel hozzá gyári festéket, de még mindig lényegesen drágábban, mint az olcsó, nem feltétlenül sokkal rosszabb más tintákat kapnád bármelyikhez.

És 20-30k közti árkategóriában szerintem sokkal jobb pl. a Canon. Nemrég próbáltam ugye ki itthon is az XP-405-öt és használom most az MG5350-et. Utóbbiban sokkal több az anyag (nem érzem úgy, hogy összetörik ha felemelem), és nagyságrendileg jobb minőségben nyomtat maximális minőségbeállításokkal (dacára annak, hogy a specifikációk alapján hasonlónak, vagy néha akár picit jobbnak, máskor picit gyengébbnek, tehát átlagban kb. egyformának kéne lenni az Epson-nak, nagyon nem az, és mindegy hogy a software vagy a hardware van visszafogva sebesség vagy "termék pozicionálás" miatt, de így van).

Valamikor 5-6 évvel ezelőtt is volt Epson nyomtatóm hasonló árban (30k körül), és azt is vissza akartam hajítani a gyár ablakán. Most adtam neki még egy esélyt, és kifogtam egy selejtet. Majd meglátjuk meddig bírja a Canon, de akiknek ilyesmi Canon-juk van még nem hallottam őket panaszkodni.

Szerintem is igaz az részben, hogy túllovagolod az eredeti kellékanyag és a több ezer darabszámra vonatkoztatott számokat is fontosságát az otthoni nyomtatásban. Lehet, sőt, valószínűleg részben igazad van ebben, de a probléma sokkal komplexebb attól, mint hogy ez az érvelés vitát kizáróan végleg eldöntse a kérdést amint felmerül és elhangzik rá ez a válasz. Vannak versenyben már tényezők is, de te mindig leragadsz ezen, hogy "X ezer oldal havi nyomattal és eredeti kellékanyaggal", mint egy fennakadt bakelitlemez.

Bocs, nem szerettem volna személyeskedő hangnemet súrolni. Gondolom tudod, hogy szívesen vettem, mikor válaszoltál a kérdéseimre, és most is mondtam, hogy igazat adok neked bizonyos kérdésekben, de kicsit arrogánsnak érzem az alábbi reakcióidat, így úgy éreztem hozzá kell szólnom.

TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

(#8922) epzon válasza janos666 (#8921) üzenetére


epzon
őstag

Azt áruld el, hogy mikor voltam én arrogáns? Amikor szembesítek mást azzal amit leír?

Azt mondod, hogy mindenki tudja, hogy a gépet önköltségi ár alatt árulják a gyártók és ezért drága az eredeti.
Igen igazad van, de akkor mi a probléma? Gondolom te sem ingyen dolgozol.
De azt is mondod, hogy az Epson külső tintás megoldás sem jó. Miért mert végre valaki felvállalja, hogy nem adja "ingyen" a nyomtatót, hanem ad egy kiszámítható üzemeltetést, úgy hogy nincs beszáradás, nincs az hogy nem ismeri fel a patront, hogy nem jó színeket produkál. Szóval jó minőség megfizethető áron ez sem jó.

Könyörgöm (és ez nem arrogancia) gondolkozz egy kicsit tovább. Az a kínai festék amit te megveszel olyan olcsón, az NEM tart be semmilyen környezetvédelmi, munkavédelmi és adószabályt!! (amelyik igen az már nem is olyan sokkal olcsóbb) Tudod milyen költségek ezek egy termék árában? min 50-60%. És ez bármire igaz. A hétvégén függönyt vettem egy ablakra. 10 000 Ft.... a legolcsóbb... egy darab vászon....

Ez pont ugyanaz mint az Ázsia centerbe jár sok ismerős, hogy ott milyen olcsó pl a "Rio mare". Az! tényleg az... de a pénztárgép csak dekorációnak van, a számla szó hallatára kizavarnak a boltból, és bejelentve is be vannak vagy 4 órára....
Így én is tudok neked bármit féláron, csak ne csodálkozz ha aztán a másik oldalon tovább emelik az adókat (és ez pártoktól függetlenül)

(#8923) PNP


PNP
őstag

Sziasztok!

Lenne egy elég archaikus kérdésem.
Megoldható-e leporello papíros nyomtatóval egy akármilyen (elvben most legyen végtelen) hosszú kép nyomtatása? Ilyen nyomtatóból létezett még USB-s?

(#8924) Patrick76496 válasza Csavarnyuzo (#8910) üzenetére


Patrick76496
őstag

Többször próbálkoztam vele, de valahogy mindig előtte kikapcsolt, mielőtt eljutottam volna ahhoz a ponthoz. Amúgy nem lényeg, már elkerült szakemberhez és kiderült, hogy csak valamilyen sín volt beragadva. Mindenesetre köszönöm a segítséget!

"I have a few jokes about unemployed people but none of them seem to work.."

(#8925) epzon válasza PNP (#8923) üzenetére


epzon
őstag

Elméletben meg (csak nincs végtelen papír), vannak a mostani mátrixnyomtatók között is USB-s nyomtatók, sőt az Epsonnak van tintasugaras leporellós nyomtatója is.

(#8926) allein


allein
addikt

Üdvözletem mindenkinek. Tegnapi napon feltelepítettem a nyomtató drivert és a végén sikerült is wifin kommunikálni vele, sikerült nyomtatni, ez volt a cél. Ma reggel már a laptopom offline módba látja a nyomtatót, holott a nyomtató csatlakozik hálózatra. Nyomtató típusa: Canon Pixma MG5250. Valami windows beállítást kellene végezni? Köszönöm előre a segítséget.

U.I: Arra is gondoltam nem-e gond, hogy a laptop lanon csatlakozik hálózatra és nem wifin, ez nem jelent gondot. Így is offline módba látja a laptop a nyomtatót :U

[ Szerkesztve ]

http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=allein

(#8927) fer válasza allein (#8926) üzenetére


fer
őstag

Amikor offline módban látja a laptop a nyomtatót, akkor világít rajta a wifi kék jelzőfénye?

ui.: ez érdekes a canon honlapján nem találok róla termékleírást!

[ Szerkesztve ]

''A részegek okozzák a balesetek 30%-át, tehát a józanok sokkal veszélyesebbek! Viharban azért látjuk előbb a villámlást és csak utána halljuk a mennydörgést,mert a szemünk előrébb van, mint a fülünk."

(#8928) allein válasza fer (#8927) üzenetére


allein
addikt

Igen. Nyomtatón állandóan kékkel világít. Kiderült, hogy a routerben kell beállítani pár dolgot :R

http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=allein

(#8929) bepken


bepken
veterán

sziasztok! adott egy ősrégi HP1300 LeserJet - szétkaptam, mert recsegett benne valami.

bontottam, bontottam, aztán egyszer csak ez a kép fogadott:

tehát a felső henger (fólia) ketté repedt...van erre valamilyen gyógyír? vagy rakjam el itt az irodába a szekrénybe, jó lesz majd alkatrésznek... :D

╔═══════ "Csak egy visszatérés létezik és az nem a királyé...hanem a JEDIÉ!" ═════╗ ╚════════════════ Xiaomi Mi A1 ═════ Huawei Nova 5T ═════════════╝

(#8930) Csavarnyuzo válasza bepken (#8929) üzenetére


Csavarnyuzo
őstag

Akár a vaterán is kapsz bele fixáló fóliát, nem is vészes az ára. Csere előtt tisztítsd meg a fűtőbetétet ott, ahol a festék ráragadt -a szakadásnál-. A zsírt ne mosd le! Ahol tisztítottad oda kenj zsírt. Amit adnak a fóliához ne használd, bőven elég lesz, ami marad a fűtőbetéten.

[ Szerkesztve ]

A pirosat kell elvágni.

(#8931) kodmen válasza szabifotos (#8891) üzenetére


kodmen
tag

Na, ebben jó az Epson gyári CISS-e az L szériánál. Mivel nincs tintaszint figyelés -max amikor te ránézel a tartályra, hogy nem ürült-e ki :-D - , biztos nem fog letiltani, még ha belevegősödik a fej, akkor sem! :-)))

(#8932) kodmen válasza McSico (#8894) üzenetére


kodmen
tag

Epson EPL-5900-am gyári fényhengerrel, utángyártott tonerrel máig szépen nyomtat. Csak ott húz egy kis csíkot, ahol ráolvadt egy beleesett műanyag bevonatú kábelkötöző drót :DDD 2003-as sulinetes darab...nem rossz

[ Szerkesztve ]

(#8933) kodmen válasza Csavarnyuzo (#8919) üzenetére


kodmen
tag

Bocs, hogy közbeszólok, de én azért vettem L355-öt, hogy eredeti kellékanyaggal nyomtassak vízálló fekete nyomatot. A korábbi Epson lézert (még korábban Canon-t) váltotta, hogy tudjak vízálló színeset nyomtatni). Nem azt mondom, hogy tökéletes, sok tekintetben visszalépés az IP5000-hez képest, de most más volt a szempont. Hogy 3 év múlva mi lesz a véleményem, majd meglátjuk :D

(#8934) szabifotos válasza kodmen (#8931) üzenetére


szabifotos
senior tag

A tintaszint figyelést Canonnál le lehet tiltani egyszerűen, de ha nincs benne a patron, vagy nem ismeri fel akkor nem szkennel.
Ha már szóba hoztad: lehet kapni resetes Ciss rendszereket Epsonhoz. Én nem vennék ilyen horror áron L szériás nyomtatót.
De ezt már megvitattuk/ták kicsit feljebb.....

[ Szerkesztve ]

(#8935) hz0917


hz0917
tag

Sziasztok!
IP 1000 nyomtatóm kiváltására kérnék tanácsot, hasonló fentartási költséggel. Havi 4-5 levél illetve nyomtatványok letöltéséhez.
Melyik az a nyomtató amelyikhez hasonló (IP1000) árban lehet utángyártott festékpatront kapni?

(#8936) QwErTy42 válasza hz0917 (#8935) üzenetére


QwErTy42
addikt

Jol ertem, hogy Te is a havi 50 vagy annal kevesebb oldaladat szeretned 2 forintos lapkoltseg mellett egy lehetoleg 10 ezres nyomtatoval kinyomtatni? :)
Nincs otletem.

[ Szerkesztve ]

...oktalan embert észérvekkel meggyőzni nem lehet...

(#8937) bepken válasza Csavarnyuzo (#8930) üzenetére


bepken
veterán

köszönöm a választ! :R

felvázoltam a lehetőségeket az illetékes emberkének, ő azt mondta, ne bajlódjak vele. (ennek én örülök, mert így lelkiismeret furdalás nélkül nyugtáztam a tényt, miszerint összeszerelés után nem forog a henger :DDD)

minden esetre hasznos infó, hogy ezt a nyűgjét ki lehet javítani. köszi még egyszer!

╔═══════ "Csak egy visszatérés létezik és az nem a királyé...hanem a JEDIÉ!" ═════╗ ╚════════════════ Xiaomi Mi A1 ═════ Huawei Nova 5T ═════════════╝

(#8938) hz0917 válasza QwErTy42 (#8936) üzenetére


hz0917
tag

Sokkal előrébb nem vagyok, de azért köszönöm.

(#8939) Csavarnyuzo válasza hz0917 (#8935) üzenetére


Csavarnyuzo
őstag

Ha nem kell a színes, akkor vegyél egy HP LaserJet 10xx készüléket és örök élet. (1010,1012,1015,1018,1020) Az utolsó 3 trükkmentes win7 alatt is. Olcsó Q2612A toner, megbízható nyomtató.

A pirosat kell elvágni.

(#8940) Dj.Gábor


Dj.Gábor
csendes tag

Sziasztok!

Egy gondom lenne. Vettem egy ilyen--> [link] nyomtatót. És nemtom,hogy hogy és hol kell beletenni olyan,és anyi menyiségű lapot,amenyit ir? hol kell betenni őket,és hogy???? :W Nemértem. ha valakki tud,,segitene? Előre is köszi mindenkitől :R

[ Szerkesztve ]

(#8941) atala válasza Dj.Gábor (#8940) üzenetére


atala
addikt

Mennyit akarsz bele tenni? 60 db-ot lehet beletenni hátulra.

(#8942) Dj.Gábor válasza atala (#8941) üzenetére


Dj.Gábor
csendes tag

Igen. 60at hatulra előre 25 vagy menyi,.de hol kell oket beleteni? Mertha fent felnyitom,ott fénymásolás van,elől, a patron micsoda,ami alat jon ki a lap,amit nyomtatok,de ott,előről nemlehet beleteni, azt a 25 lapot sem,. nemtudomhol kel kinyitni,vagy szétszedni :O

(#8943) epzon válasza Dj.Gábor (#8942) üzenetére


epzon
őstag

elől a végtermék jön ki :) oda ne tegyél semmit.

hátulra megy az üres papír
a szkenner részre pedig azt teszed amit le szeretnél másolni

youtube

[ Szerkesztve ]

(#8944) Dj.Gábor válasza epzon (#8943) üzenetére


Dj.Gábor
csendes tag

Aha, na igen. de ha nem hoszába akarok nyomtatni, ésha keresztbe akarom,hogy jöjjön ki amit nyomtatok,akor azt,hogy kell?

(#8945) epzon válasza Dj.Gábor (#8944) üzenetére


epzon
őstag

hogy tetszik gondolni?

keresztben mit? maximum ha A5 vagy annál kisebb méretűt nyomtatsz azt tudod keresztben nyomtatni mert annak a szélesség nem lehet több min 210mm. Ez egy A4-es nyomtató

ha fekvőben szeretnél nyomtatni A4-re azt pedig vagy az adott programban tudod beállítani ahonnan nyomtatsz (pl word) vagy a nyomtató driverében

(#8946) Dj.Gábor válasza epzon (#8945) üzenetére


Dj.Gábor
csendes tag

De egyet nemértek,. hogy tud kijönni keresztbe a lap amire nyomtattam,mikor hátul függőlegesen van bealitva? És keresztbe meg,nemfér?

[ Szerkesztve ]

(#8947) epzon válasza Dj.Gábor (#8946) üzenetére


epzon
őstag

kezdjük előröl

mit szeretnél nyomtatni? mekkora méretben? milyen elrendezéssel? milyen progi alól?

amúgy a papír nem tud keresztben kijönni sehogy, ha fekvőt szeretnél nyomtatni akkor a nyomtatófej fogja a festékpöttyöket máshogy elrendezni

(#8948) Dj.Gábor válasza epzon (#8947) üzenetére


Dj.Gábor
csendes tag

hát, attól függ. ha egy oldalt akarok pl.kinyomtatni, akkor gondolom a4 ha mást akkor a5-be vagy még kiseb.nagyobba. am akkor ha fénymásolok,akor az se jön ki keresztbe, ugye :F . És,hogy érted,hogy milyen progi alól akarok nyomtatni?

(#8949) epzon válasza Dj.Gábor (#8948) üzenetére


epzon
őstag

miért akarod keresztbe kivenni? miért nem jó neked úgy ahogy van?

de van egy ötletem -> állj meg a nyomtatóval szemben arccal párhuzamosan -> fordulj el 90 fokot jobbra vagy balra -> KÉSZ (a fejedet ne fordítsd vissza) most úgy látod mintha keresztbe jönne ki a papír :D

milyen progi? hát valahonnan csak ki kell küldeni a 0 vagy 1 -eket, hogy a végén kapj egy festékes papírt

(#8950) atala válasza Dj.Gábor (#8948) üzenetére


atala
addikt

Te most látsz először nyomtatót?
Hátulra állítva befér 60 db lap. Ugyan így állítva jön ki alul. Ha azt akarod, hogy A4-es lapon keresztbe legyenek a szövegek, akkor mielőtt elindítod a nyomtatást, be lehet jelölni, hogy álló, vagy fekvő legyen. Te beállítod, hogy fekvő. Ugyan úgy hosszába fog kijönni a papír, csak keresztben lesz rajta a nyomat.

Útvonal

Fórumok  »  Nyomtatók, szkennerek  »  Nyomtató topik (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.