Hirdetés

2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Nyomtatók, szkennerek  »  Nyomtató topik (kiemelt téma)

Hozzászólások

(#16001) Csavarnyuzo válasza sz.j (#15999) üzenetére


Csavarnyuzo
őstag

Töltsd le pl. elektrotanyáról a service manual-t és a 4.4 fejezetben nézd meg hogy mi a villogás.

A pirosat kell elvágni.

(#16002) Csavarnyuzo válasza akisbandi (#16000) üzenetére


Csavarnyuzo
őstag

Nem is fog változni, mert ha jól látom, akkor "szabályosan" hagy ki -tehát nem fúvóka eltömődés/beszáradás, levegősödés-. Ez vagy fejhiba -inkább- vagy vezérlőpanel. Szalagkábel nem valószínű.

A pirosat kell elvágni.

(#16003) akisbandi válasza Csavarnyuzo (#16002) üzenetére


akisbandi
aktív tag

Köszi, ez nem jó hír, mehetek át a milyen nyomtatót vegyek topicba :((

(#16004) sz.j válasza Csavarnyuzo (#16001) üzenetére


sz.j
nagyúr

Köszönöm az ötletet, remélem segíteni fog a hiba megszüntetésében.

Műanyag, alumínium és motoros redőnyök, valamint szúnyoghálók készítése, szerelése. www.szaboredony.hu

(#16005) energomatt


energomatt
senior tag

Egy új DCP-T510W nyomtatót üzemeltem be a napokban. USB csatlakozással a PC-re telepítettem a Brother szoftvercsomagot. A wifi kapcsolatot beállítottam, fix IP címet adtam, méghozzá azt, amit a DHCP először kiosztott neki. Mobiltelefonról működött a nyomtatás. Eddig, tehát minden rendben működik. A HP laptopommal viszont Win 10-es oprendszerrel nem sikerül elérnem a nyomtatót. A szotvercsomag telepítése megakad, mivel nem találja a nyomtatót. se automatikusan, sem az IP cím megadásával. Pingelni sem tudom, csak a PC-ről. Itt egyelőre elakadtam.

[ Szerkesztve ]

(#16006) Csavarnyuzo válasza energomatt (#16005) üzenetére


Csavarnyuzo
őstag

Az IP címet a DHCP szerveren foglaltad? Mert ha nem, akkor azt simán i fogja osztani másik eszköznek. Jellemzően olyan fix IP-t állítunk be, amit a DHCP nem oszt, vagy a DHCP szerveren állítunk be MAC alapján foglalást. Így csináltad?

[ Szerkesztve ]

A pirosat kell elvágni.

(#16007) energomatt válasza Csavarnyuzo (#16006) üzenetére


energomatt
senior tag

Igen, MAC cím alapján a routerben. Ettől függetlenül most észrevettem, hogy ez mégsem úgy működik, ahogy gondoltam, mert továbbra is a DHCP osztja a címet néhány ilyen esetben más készülékeknél is. Ha ettől viszont elvonatkoztatunk, nem fix IP címmel is működnie kellene. A hálózat varázsló beállításain végigmenve SSID/jelszó megadása, sikeresen csatlakozik a hálózathoz, a laptop mégsem találja a nyomtatót. Egyébként mobilról is csak azért tudtam nyomtatni, mert a PC be volt kapcsolva és a nyomtató az otthoni hálózat része. Ilyen módon a laptopról is lehetne.

(#16008) Csavarnyuzo válasza energomatt (#16007) üzenetére


Csavarnyuzo
őstag

Ez most nekem kicsit zagyva: "Ettől függetlenül most észrevettem, hogy ez mégsem úgy működik, ahogy gondoltam".
Először tisztában kéne lenni a hálózati alapdolgokkal.
DHCP: ha MAC alapján van "csinálva" IP cím foglalás, akkor azt másik eszköznek nem fogja kiosztani.
PING: addig ne nagyon akarjunk nyomtatni IP alapon, amíg a hálózatos eszköz a pingre nem válaszol -vannak kivételek, de az nem az otthoni kategória-.

A pirosat kell elvágni.

(#16009) sz.j válasza Csavarnyuzo (#16001) üzenetére


sz.j
nagyúr

Sajnos nem találtam meg a javasolt manualt ... :N

Műanyag, alumínium és motoros redőnyök, valamint szúnyoghálók készítése, szerelése. www.szaboredony.hu

(#16010) energomatt válasza Csavarnyuzo (#16008) üzenetére


energomatt
senior tag

Mindig szívesen tanulok. Az a kérdés, hogy miért nem lehet most elvonatkoztatni egy mellékszáltól? Az, hogy milyen IP címet adott a DHCP szerver, nem ok arra, hogy ne legyen működőképes a wifi kapcsolat. Minden eszközt látok, amelyik a routerre csatlakozik, látom az összes használt IP címet is. Az, hogy a MAC cím alapján nem hajlandó másik IP címet adni a nyomtatónak a DHCP szerver az egy érdekes probléma úgy önmagában, de ettől még, úgy gondolom működnie kellene a nyomtatónak. Tehát valóban nem lehet pingelni a nyomtatót a laptopról, pedig minden jel szerint csatlakozott a hálózathoz, ezt írja ki és a router menüjében is ez látszik.

[ Szerkesztve ]

(#16011) Csavarnyuzo válasza sz.j (#16009) üzenetére


Csavarnyuzo
őstag

Link. -> Captcha -> várni kell és a ...processing... helyett megjelenik a Download.

A pirosat kell elvágni.

(#16012) Csavarnyuzo válasza energomatt (#16010) üzenetére


Csavarnyuzo
őstag

Nem lehet hogy a mellékszál miatt nem működik? Nem vagyok, ott segíteni próbálok, megjegyzéseket pedig megtarthatod magadnak. A "gondolom működnie kellene" mint látszik ebben az esetben nem segít.
Amit én csinálnék:
- Kiválasztanék egy olyan IP-t, amit a DHCP nem oszt -de persze az alhálózat ugyanaz kell hogy legyen-.
- A nyomtatót erre a fix IP-re tenném a készülékben beállítva, tehát a DHCP-től függetlenül. Így biztosítva lenne, hogy nem lesz IP cím ütközés -hacsak valami kósza eszközödnek a hálózaton nincs beállítva szintén ugyanaz kézzel-.
- PING.
Amíg fentiek ellenére a ping nem lenne rendben, addig nem mennék tovább, hanem keresném hogy mi okozhatja.

A pirosat kell elvágni.

(#16013) sz.j válasza Csavarnyuzo (#16011) üzenetére


sz.j
nagyúr

Köszönöm az infót, most már oké (előzőleg nem vártam eleget, hogy átváltson Download-ra)

Műanyag, alumínium és motoros redőnyök, valamint szúnyoghálók készítése, szerelése. www.szaboredony.hu

(#16014) PociAti válasza energomatt (#16005) üzenetére


PociAti
senior tag

Felejtsd el a DHCP-t!
Adj fix IP címet a nyomtatónak és a számítógépnek is. Vannak körülmények, amikor ez utóbbira is szükség van a stabil működéshez.

A nyomtató menüjében a gép IP címét: Menü, 4) Hálózat, 1) Wlan 1) TCP/IP), vagy ki tudod nyomtattatni: 5) Jelentés nyomtatása 2) Hálózati Beállítások. De lehet ezt látni a routeren is.

(#16015) sNORh


sNORh
addikt

Sziasztok
HP tonert szeretnék tölteni. A kérdés az, hogy más gyárto por jó lehet hozzá, pl egy Minolta por? Vagy inkább ne kísérletezzek vele? :)

Az önbizalom egyszerűen az a nyugodt, magabiztos állapot,ami pofára esés előtt eltölti az embert. "bár a két legismertebb tesztprogram, a Prime95, meg a world of warcraft hiba nélkül lefut" xD by Soni84

(#16016) energomatt válasza PociAti (#16014) üzenetére


energomatt
senior tag

Elfelejtettem. Minden IP cím garantáltan fix, egy egészen másik címre tettem. Továbbra is ugyanaz a probléma, amit leírtam.

(#16017) PociAti válasza energomatt (#16016) üzenetére


PociAti
senior tag

Nem tiszta a kép, hogy mi hová és hogyan csatlakozik? Írd le világosan (és nem több hozzászólásból kelljen összemazsolázni a részleteket). Például a nyomtató miként kerül a hálózatra? Közvetlenül, vagy gépre van USB-vel rákötve, és az lett megosztva?
Elég jó a brother supportja, a konkurenciák között talán a legjobb, és világosan, lépésről lépésre le írva mikor mit kell csinálni (és közben mit ne tegyél).

[ Szerkesztve ]

(#16018) Csavarnyuzo válasza sNORh (#16015) üzenetére


Csavarnyuzo
őstag

Most ez ugye komoly kérdés? Mert viccnek durva. :DDD
Ne kísérletezz olyat vegyél/tegyél bele, ami a típushoz való. Még HP és HP között is van különbség, de a lényeg nem a gyártó, hanem a technológia -egy vagy kétkomponenses a toner- és még egyéb más.
Amúgy milyen típus?

A pirosat kell elvágni.

(#16019) Kr.Cs.


Kr.Cs.
friss újonc

Sziasztok.

Van egy CANON G1400-as nyomtatóm, és - eddig nem - de mostanában van vele egy kis probléma. Sima papírt, meg rajzlapot is kinyomtat problémamentesen, azonban én ételfestékkel dolgozom, mivel cukorlapot nyomtatok vele.

Ez a cukorlap egy rajzlap szerű dolog, fóliával a hátulján. Problémamentesen átmegy rajta, azonban ha nyomtat és az utolsó 2 cm-nél jár, az első hengerek amik tekernék ki a papírt, nem tekerik, így lemarad a 2 cm a fejlécnél.

Vagyis egészen csak addig jönnek a cukorlapok, amíg mind a 2 henger (Ami behuzza meg ami kiadja) együtt dolgozik. Ha a behúzó már nem megy akkor egyszerűen nem tekeri jól tovább, pedig látom dolgozni a hengert.

Sima papírnál meg rajzlapnál nincs gond.

260 db kb. már sikeresen ki lett nyomtatva, elvileg erre ajánlották.

Mire gyanakodnátok? Komolyabb hiba?

[ Szerkesztve ]

(#16020) energomatt válasza PociAti (#16017) üzenetére


energomatt
senior tag

Megpróbálom: A PC és nyomtató között USB kapcsolat van. A nyomtató meg van oztva az otthoni hálózaton. Ha a PC be van kapcsolva, akkor a laptopról is elérem a nyomtatót, vagy mobilról is. A következő lépés az lenne, hogy a PC bekapcsolása nélkül a nyomtató wifi csatlakozásával is lehessen nyomtatni. A wifi be van állítva SSID, jelszó, a nyomtató csatlakozott, ezt írja ki a kijelzőn és a router menüjében is ez látszik. Az IP cím a nyomtatóról van kiosztva, fix, nem ütköző, PC-ről pingelhető.
A laptopon elindítom a teljes Brother telepítő csomagot, nem talál nyomtatót a wifi hálózaton. Felajánlja ugyanazt a wifi beállítási folyamatot, amit már amúgy végrehajtottam. Azt is megtettem, hogy töröltem a hálózatot a nyomtatón és ezután mentem végig a beállítási folyamaton, ami nem más mint az SSID kiválasztása és a jelszó megadása, de ugyanoda jutok akkor is, nem talál nyomtatót a telepítő.

(#16021) PociAti válasza energomatt (#16020) üzenetére


PociAti
senior tag

A nyomtató nem tud egyszerre PC-ről megosztott berendezésként és hálózati nyomtatóként is üzemelni.
El kell felejteni a számítógépről történő megosztást, ez a szokás a régi idők maradványa, ma már az olcsóbb és középkategóriás gépek is önállóan csatlakoznak a hálózatra. (Szinte csak hátránya van a közvetlen csatlakozással szemben.)
Ki kellene törölni ez előző beállítások maradványait, aztán tiszta lappal előröl kezdeni. A nyomtató csatlakozzon a routerra, a számítógépek, telefonok meg azon a routeren keresztül csatlakozzanak a hálózatra és látni fogják.

(#16022) energomatt válasza PociAti (#16021) üzenetére


energomatt
senior tag

Köszönöm a javaslatot ezeket követtem. A PC megint ősszejött, immár vezeték nélkül, tehát a routeren keresztül, azonban a laptop hasonlóan viselkedik mint korábban, pedig ugyanazon a routeren és SSID-n van az is. Ha be van kapcsolva a PC, ha nincs, mindegy, nem ismeri fel a nyomtatót.

(#16023) PociAti válasza energomatt (#16022) üzenetére


PociAti
senior tag

Próbáld ki, hogy a laptopról távolítsd el a Brother szoftvereket, illesztőprogramokat. Majd a registryből is töröld ki a Brotherre vonatkozó bejegyzéseket.
Utána erről az oldalról töltsd le a megfelelő oprendszerhez tartozó telepítőt, és tartsd be az ott előírt lépéseket.
Windows esetén nem vagyok túl jártas, de ha csak alkalmi nyomtatás lesz a laptopról, akkor az "Illesztőprogram" is elegendő lenne, a "Teljes illesztőprogram és szoftver csomag" már tetemes méretű. Ez utóbbi egyes komponensei rezidensen futnak a számítógépen, és például ha a nyomtató mellett állva szeretnél szkennelni, akkor elég azon megnyomni a szkenner gombot, majd a megjelenő listából kiválasztani valamely számítógépet (melyen háttérben ott fut a ControlCenter).

(#16024) energomatt válasza PociAti (#16023) üzenetére


energomatt
senior tag

Próbálkozom, egyelőre sikertelenül. Mégegyszer köszönöm a sok segítséget.

(#16025) Flinter


Flinter
tag

Szevasztok, egy kis segítséget kérnék.
Windows 10 x64-t telepítettem föl, és az Epson AcuLaser M1200 lézernyomtatót (USB) nem ismeri föl. Próbálkoztam mindennel, amit találtam a neten, de valójában sehol semmi, nem is látja sehol a számítógép.
Epson saját oldalán egy "software updatert" ajánl - nos az se csinál semmit, tök üres az ablaka, ahol látni kéne, hogy mit csinál. Tán azért nem, mert nincs mit upgradeljen, nincs eredeti driver se fenn a gépen. (Gondolom én.)
https://www.epson.hu/support?productID=3677#product_search
Nincs valami ötletetek, h. mit lehetne tenni? :R

(#16026) Flinter válasza Flinter (#16025) üzenetére


Flinter
tag

Hátha valaki más is tanul belőle:
Letöltöttem a nyomtatóhoz egy Win 7 drivert, telepítettem, első körben működik. :K

(#16027) Vikt0r


Vikt0r
aktív tag

Sziasztok!

Canon ip7250-ben kb 2 hete cseréltem patront akkor nyomtattam vele néhány oldalt. Tegnap nyomtattam volna vele erre csak üres lapokat adott ki az egyiken volt egy fekete csík. Ma szétszedtem a fejet és kitisztítottam de semmit nem változott. Mi lehet a gond?

Viktor

(#16028) ЯΞD


ЯΞD
senior tag

Sziasztok!

Én vettem régebben egy Brother HL-L2340DW nyomtatót. Eddig teljesen jól működött. Ma is szerettem volna nyomtatni és tök fekete lapot köpött ki fehér szöveggel. Mintha inverzbe nyomtatna. Mi a rosseb lelte? Annyi, hogy nem rég újra tettem a Win 10-et mert új lap stb lett. A nyomtató úgy van beállítva, hogy vezeték nélkül csatlakozik a routerre. Ha valamit nyomtatni szeretnék akkor simán ott van a listába kiválasztom és minden ok. De most nem ez történt.

(#16029) Csavarnyuzo válasza ЯΞD (#16028) üzenetére


Csavarnyuzo
őstag

Nyomtass belőle egy öntesztet -tehát nem számítógépről- hogy az rossz-e?

A pirosat kell elvágni.

(#16030) ЯΞD válasza Csavarnyuzo (#16029) üzenetére


ЯΞD
senior tag

Megtörtént. És az jó is lett. De rápróbáltam most megint és gépről is jó lett. Na ez nagyon érdekes. Nem is értem mért csinálta. Akármennyi festékem is ment a pocsékba...

(#16031) energomatt válasza PociAti (#16023) üzenetére


energomatt
senior tag

Teljesen elakadtam. Volt nálam azóta másik laptop is, azzal sem jutottam semmire, pedig azon nem volt semmi ezzel kapcsolatban telepítve. A Brother supporttal beszéltem, nem tudtak segíteni, mivel kiderült, hogy szerintük is mindent jól csináltam. Csak annyit ajánlottak, hogy megvizsgálják a nyomtatót, ha beviszem. Viszont ez a jelenség egyáltalán nem arra utal, hogy a nyomtatóval probléma lenne, mert akkor a PC hogyan ismerné fel? Csak annyi a különbség, hogy PC lan-router-nyomtató_wlan helyett, laptop wlan router nyomtató_wlan lenne a kapcsolatlánc.

[ Szerkesztve ]

(#16032) Weareus


Weareus
addikt

Üdv mindenkinek!
Nyomtatós technikai kérdéssel ide irányítottak.
A kérdés a következő:
[link]

Soul of the mind, key to life's ether. Soul of the lost, withdrawn from its vessel. Let strength be granted, so the world might be mended. So the world might be mended.

(#16033) PociAti válasza energomatt (#16031) üzenetére


PociAti
senior tag

Ha jól értem az alap felállást:
- a nyomtató közvetlenül WiFi-n csatlakozik a routerra,
- PC kábelen csatlakozik a routerra (és kommunikál a nyomtatóval),
- laptopok WiFi-n csatlakoznak a routerra, de nem kommunikálnak megfelelően a nyomtatóval.
Érdekes. Nem találkoztam még ilyen problémával. Talán még akkor se szabadna problémának lenni, ha az egyik 5G-n, a másik 2,4G-n csatlakozik, de ki tudja... Kipróbálhatnád a laptopot kábelen is rádugni a routerra, hátha úgy már menne, és egy lépéssel előrébb lennénk.

(#16034) energomatt válasza PociAti (#16033) üzenetére


energomatt
senior tag

Igen, így van, ahogy leírtad. Nincs a laptopon lan csatlakozó, ezt így nem tudom kipróbálni.

(#16035) Csavarnyuzo válasza energomatt (#16034) üzenetére


Csavarnyuzo
őstag

El kéne jutni odáig hogy legyen a ping-re válasz.
Sorrendben:
1. PC-ről ping a nyomtató ip címére: várhatóan rendben lesz -lesz válasz-.
2. Laptopról ping a nyomtató ip címére: mi az eredmény?
3. Laptopról ping a pc ip címére: mi az eredmény?
4. Pc-ről ping a laptop ip címére: mi az eredmény?
Ezekkel a lépésekkel le lesz tesztelve a nyomtató oda-vissza "kommunikációja" és a laptop oda vissza "kommunikációja" és talán közelebb visznek a megoldáshoz

A pirosat kell elvágni.

(#16036) energomatt válasza Csavarnyuzo (#16035) üzenetére


energomatt
senior tag

Először is köszönöm mindkettőtöknek a segítséget! A most feltett kérdéseid megválaszolására, a PC billentyűzete mellé tettem a laptopot. Amikor bekapcsoltam, nagy meglepetésre elindult a nyomtató és kinyomtatta azokat a tesztoldalakat, amik várakozólistán voltak a laptopon. Ekkor a router és a laptop közötti távolság fél méter volt. Rögtön pingeltem a nyomtatót, de így is vagy 25%-os volt az adatcsomagok érkezése, vagy 50, vagy 0. Bár nem tudtam fejből, hogy tud-e a laptopom 5Ghz-et, de kiderült, hogy igen és átváltottam az 5G router kapcsolatra. Ekkor a pingelés már 100%-os eredményt adott. Így tehát a probléma megoldódott, az már egy kevésbé érdekes kérdés, hogy 2.4 Ghz-en miért nem működik együtt a nyomtatóval, két különböző típusú újszerú HP laptop. (?) Tehát köszönöm!

(#16037) Tanisz


Tanisz
senior tag

Sziasztok,

Lehet nem teljesen illik a topik témájához, de hátha tudtok segíteni.

Van egy Brother MFC-7420-es készülékem.

Szeretnék tonert venni hozzá, mert már kifogyóban van a mostani.
Utángyártottra gondoltam, mert olyan sokat nem nyomtatok.

Tudnátok ajánlani megbízható üzletet ahonnan érdemes vásárolni?

Segítségeteket előre is köszönöm!

[ Szerkesztve ]

http://projekt.azigazikincs.hu/ ''Homo loquax nonnumquam sapiens''; "Nam et si ambulavero in valle umbrae mortis, non timebo mala, quoniam tu mecum es. Virga tua et baculus tuus, ipsa me consolata sunt. "

(#16038) energomatt válasza Tanisz (#16037) üzenetére


energomatt
senior tag

nyomtassolcson.hu

(#16039) Tanisz válasza energomatt (#16038) üzenetére


Tanisz
senior tag

Köszönöm, jó áron vannak nagyon a tonerek is :)

Még egy dolog felmerült időközben.

Szerintetek az adott készülékemhez még tudok ethernet vagy wifi adaptert venni valahol vagy felejtsem el.

Ezekkel kompatibilis az eszközöm.
Ethernet opció: Brother NC-2100p
Wireless opció: Brother NC-2200w

Találtam egy wireless adaptert hozzá angliában, de 126 GBP-t egy kicsit sokkalok érte , a nyomtató nem ér annyit : )

http://projekt.azigazikincs.hu/ ''Homo loquax nonnumquam sapiens''; "Nam et si ambulavero in valle umbrae mortis, non timebo mala, quoniam tu mecum es. Virga tua et baculus tuus, ipsa me consolata sunt. "

(#16040) PociAti válasza energomatt (#16036) üzenetére


PociAti
senior tag

Ezek szerint a nyomtatóval nincs gond, és talán a routerral sincs. A 2,4 G-s hálózat (az 5 GHz-hez képest) nagyobb hullámhosszon dolgozik, így bár kisebb sebességre képes, de nagyobb távolságot tud elérni. Vagy a 2,4 GHz-es antennáddal lehet valami probléma, vagy a sáv, amit használnál az nagyon telített (a közeledben mások is ezen lógnak, ezért célszerű lenne áttérni más sávra).
De nem ismerem a pontos felállást, akár a nyomtató 2,4 G-s része is gyengélkedhet.

(#16041) energomatt válasza PociAti (#16040) üzenetére


energomatt
senior tag

A legajánlottabb sávon állok mérés alapján, családi házas környék nincs a közelben komoly zavaró tényező. De mindenesetre örülök annak, hogy találtunk közösen megoldást a problémára.

(#16042) denta58


denta58
csendes tag

Üdv!
Egy Canon i-SENSYS MF211 nyomtatót szeretnék vásárolni használtan. Mennyi az az összesen kinyomtatott oldal szám ami ilyen kategoriájú nyomtatók esetében nem számít leharcoltank? Jelen esetben 6200 körül van ez a szám.

Köszönöm!

(#16043) Csavarnyuzo válasza denta58 (#16042) üzenetére


Csavarnyuzo
őstag

6200 az még "bejáratós".

A pirosat kell elvágni.

(#16044) dni


dni
őstag

Sziasztok,

volt aki már próbálta az i-AICON patronokat? Egy MX925-ös Canon all in one-hoz szeretnék normális minőségű utánagyártott patront.

(#16045) Marvinyo


Marvinyo
aktív tag

Sziasztok!

Ismerőstől kaptam egy Philips LaserMFD LFF 6050-es típusú multifunkcionális nyomtatót. A hivatalos oldalon kizárólag linuxhoz van driver, a Windows 10 pedig mint "Laser Pro LL2 3" ismeri fel és "driver is unavailable" üzenetet dob. Ennek a verziónak LAN-ja nincs, csak "telefondugója", szóval az sem opció.

Az interneten egyéb helyen pedig csak gyanús oldalakat találtam amin elvileg fent van a driver, nem feltétlenül tölteném onnan le. Esetleg javaslat, mit tudnék vele kezdeni?

Szerk.:
A készülékre 6080 van írva, de azon kéne lennie LAN-nak, ezen viszont nincs. Nem értem.

[ Szerkesztve ]

(#16046) PociAti


PociAti
senior tag

Használj Linuxot. Gombhoz a kabát esete, de elég könnyű telepíteni sok előnye van.
Vagy próbálkozhatsz még régebbi windows driverekkel is, hátha...
Vagy virtuális gépen próbálkozhatsz mondjuk XP-vel. Ezen kívül is vannak lehetőségek, de ezekkel kezdeném.

(#16047) Wendelke


Wendelke
senior tag

Üdv!

HP Deskjet Ink Advatage 3525 tintasugaras nyomtatóm van, amibe HP 655 patronok valók. Most cseréltem gyári partonokat utángyártottra, amiket el is fogadna, de a gond, hanem a fekete patront hiányzónak érzékeli. :(

A "poén" az, hogy a gyári éppen kiürülőfélben lévőt, a teli utángyártottat is . Belepróbáltam a gyári tele patront is, de egyiket sem ismeri fel. Az utóbbi eredeti patron még volt eltéve, tehát most bontottam ki a dobozból.

A patronok chipjét érzékelő érintkezők lehetnek esetleg kontakthibásak?

"Aki hülye, haljon meg" Moldova Gy.

(#16048) zeus_2k14


zeus_2k14
senior tag

Üdv.

Lenne kérdésem, már feltettem egy másik topikba, de szerintem rossz topikba. Itt is megkerdeznem, hátha tudtok segíteni.
Íme a kérdés, inkább nen írom le, inkább linkelem: [link]

Köszönöm

Gergő

(#16049) Lasersailing


Lasersailing
senior tag

Sziasztok,

Van egy HP Laserjet Professional 1102-es USB-s nyomtatóm, amit szeretnék hálózatra kötve üzemeltetni. A router (ASUS N18U - tomato), elvileg képes lenne ezt kezelni (egyszer már telepítettem rá), de 10 napja küzdök és nem sikerül összehozni.

Az az ötletem támadt, hogy elvileg egy printszerver-rel is megodlható lenne a nyomtató hálózatra való csatlakoztatása. Megfizethetőt lényegében csak egyet találtam:
https://nyomtatoszerver.arukereso.hu/tp-link/tl-ps110u-p38251959/
De ennek a kompatibilitási listájában nem szerepel a nyomtatóm:
https://www.tp-link.com/hu/support/compatibility-list/
Van esetleg valaki aki ehhez a nyomtatóhoz ilyen printszervert használ?
Vagy van jobb ötletetek (pl. másik printszerver)?

Köszönöm előre is minden válaszotokat, segítségeteket!

(#16050) paizinho


paizinho
tag

Sziasztok!
Központi helyre, számítógép és vezetékes LAN kapcsolat nélkül szeretnék otthonra tintatartályos nyomtatót, szkennelési funkcióval.
LAN-os nyomtatók elég drágák, WIFI-sben gondolkodnék, de nem tudom, hogy jól értem-e a felhasználói leírást.

Kérdés1:
A Wifi hálózatra csatlakozott nyomtatóra lehetséges-e a hálózatra kapcsolódó számítógépekről/laptopról (telepített driverekkel) szkennelni/nyomtatni?

Kérdés2:
Beállítható-e standby mód, hogy ne kelljen minden alkalommal odamenni nyomtatás előtt? (két szint között lenne helye, megkönnyítené az életet, éjszakára áramtalanítás tervezett)

Tudtok esetleg típust (Epson?) javasolni ?

Segítségeteket előre is köszönöm.

Útvonal

Fórumok  »  Nyomtatók, szkennerek  »  Nyomtató topik (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.