Hirdetés

2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Nyomtatók, szkennerek  »  Nyomtató topik (kiemelt téma)

Hozzászólások

(#6001) bercee


bercee
tag

Sziasztok
Két hete vettem egy konica 1350w lézerprintert. A gyári toner kifogyott és beletettem egy 6000 oldalas utángyártott tonert. Valamiért minimálisan csikoz. Mi lehet a baj?
köszi

(#6002) Coccer


Coccer
tag

Helló,

Egy kis segítség kellene egy Xerox Phaser 3100MFP multifánksönnel kapcsolatban. Hálózatba szeretném kötni a dolgot, de elvileg nem alkalmas a gépezet routeren keresztül ilyesmire, csak WLAN adapterrel tudnám megoldani a helyzetet. Mivel beruházni nem szeretnék egy ilyenre, érdeklődnék, hogy valaki tud-e bármilyen más megoldást ajánlani?

Van még egy gondolat, miszerint rádugom egy gépre közvetlenül USB kapcsolattal, és onnan osztom meg a hálózattal a nyomtatót. Ebben az esetben jól gondolom, hogy annak a gépnek mennie kell folyamatosan, amelyikre kötve van a nyomtató, hogy másik gépről is lehessen printelni?!

A segítségeket előre is köszönöm.

[ Szerkesztve ]

(#6003) Bandee2


Bandee2
tag

Sziasztok,
Canon IP3600-as nyomtatóm van és utángyártott chip nélküli patronokat használok.
Az lenne a kérdésem, hogy hogyan tudom ellenőrizni, hogy melyik feketéből fogyott ki teljesen a tinta (CLI-521 BK és PGI-520 BK)? Rá tudom venni a nyomtatót, hogy csak az egyik feketével nyomtasson?
Köszönöm előre is.

(#6004) veze válasza Bandee2 (#6003) üzenetére


veze
őstag

chip nélkül hogy használod?
nekem is ip3600 van de a régi "üres" chippet át kell rá tennem mert különben nem ismeri fel hogy egyáltalan van benne valami ( akár egy üres) és akkor nem enged semmit
a tintaszint figyelés kikapcsolásat se tudtam enélkül megoldani,
Amugy meg kiveszed a patronookat és megnézed.. jo esetben mindegyiken van egy kis átlátszó rész ott láthatod meddig van.
Ha már ki van kapcsolva a tintaszint figyelés akkor mindegy neki hogy üres e vagy nem, de magának a patronnak benne kell lenni hogy felismerje
elvileg ha csak fekete szöveget nyomtat nem használja a foto feketét, akár üres is lehet. de üres patron nem jo mert beszáradhat a fej..

(#6005) Coccer


Coccer
tag

#6002 -es hsz.-hez:
WLAN adapternek bármilyen usb-s adapter megfelel? Tehát lehet ez akár egy 1500 Ft-os kis egyszerű kütyü? Oszt had menjen az éterben a nyomtatni kívánt adat?

(#6006) Bandee2 válasza veze (#6004) üzenetére


Bandee2
tag

Chip nélkülit úgy értettem, hogy chip nélküli patront veszek és persze rárakom a régi chipet :)
Ezt a ránézésre való tintaszint megállapítást szeretném elkerülni, mert ha még a kis tartály részében nincs is tinta, a szivacsos részében még talán van és nem is olyan kicsi ideig elég még az is.. ezért kérdem hátha van valami módja, hogy csak az egyik feketét használja, és ha az nem "fog", akkor kicserélem. Alapvetően ezt szoktam kinyomtatni kicsibe, hogy megnézzem melyik fogyott ki, de ugye ebből nem tudom, hogy a feketét melyikkel nyomtatja..

(#6007) veze válasza Bandee2 (#6006) üzenetére


veze
őstag

hát akkor nem tom hogy nézd meg..
én CISS-t használok az meg folyik a csövön és látom..
de persze arra is rá kellett pakolni a chipeket
és idönként a chip is megdöglik, pedig csak ott van.
olyankor cserélnem kell

(#6008) bercee


bercee
tag

Sziasztok
Két hete vettem egy konica 1350w lézerprintert. A gyári toner kifogyott és beletettem egy 6000 oldalas utángyártott tonert. Valamiért minimálisan csikoz. Mi lehet a baj?
köszi

(#6009) Bandee2 válasza veze (#6007) üzenetére


Bandee2
tag

Azért köszönöm.. Az egyik chip-et nekem is most le kellett cserélnem...

(#6010) Mosqu!to


Mosqu!to
addikt

Sziasztok!

Hozzám került egy HP LaserJet 1010 nyomtató, ami a következő hibát generálja:
[link]
Szerintetek ez csak toner hiba, vagy a nyomtatónak is lehet baja?

Köszi előre is,
Mosqu!to

Computer games don't affect kids; I mean if Pac-Man affected us as kids, we'd all be running around in darkened rooms, munching magic pills and listening to repetitive electronic music.

(#6011) veze válasza Bandee2 (#6009) üzenetére


veze
őstag

én Töle veszek chipet is meg festéket is, korrekt megbízható segítőkész. elöre is utalhatsz bátran neki, nem fog csalódás érni

(#6012) jasonka


jasonka
aktív tag

Sziasztok !

Leírásnak megfelelően megtöltöttem HP 3845-höz a 28-as háromszínű patront, de csak a sárga "mutatkozik".
Valószínűleg buborékos, légteleníteni kell. Állványom nincs, és az utántöltő csomagban festékeken kvül csak két fémgolyó, egy menetes "dugóhúzó(szerű vmi)" és egy gumisapka volt.

Kérdés : megoldható-e csak sima injekcióstűvel a légtelenítés, és ha igen, kamránként felülről, vagy alulról, mint a befogó állványnál ? Netán a leírt kütyükkel kell(ene) légteleníteni ?

Hja kérem ! A Belváros !...

(#6013) Coccer


Coccer
tag

Hmm...

Úgy látszik nem menő cucc a Xerox, hogy senkinek semmilyen segítő ötlete nincs.

Nájsz.

Szép napokat.

(#6014) epzon válasza Coccer (#6002) üzenetére


epzon
őstag

hello

csak usb-n keresztül tudod megosztani, és ekkor mennie kell a gazdagépnek

wlan adaptert szerintem csak a sajátját tudja kezelni

de kérdezd a xerox mo.-t

http://www.xerox.com/about-xerox/contact-us/huhu.html

(#6015) gabesz78 válasza Mosqu!to (#6010) üzenetére


gabesz78
tag

Szia

Nagyon tonerkazetta gyanús az eset. A mellékelt képen lévő piros vonal hosszát mérd meg a kinyomtatott önteszt lapon. Ha az a távolság kb 7,6 cm akkor a tonerkazettádban a dob (zöld henger) rossz. Megoldás toner csere. Ha nem annyi a távolság akkor írd meg mennyi és megmondom mi a rossz.

"Elképzelhető, hogy a Computerek a jövőben nem nyomnak majd többet 1,5 tonnánál." (1949, Popular Mechanics)

(#6016) Coccer válasza epzon (#6014) üzenetére


Coccer
tag

:R

Köszönöm.

Így már minden tiszta, kukába a Xerox-al! :)) Vicc, hogy egy ilyen kütyüt hálóban 2012 küszöbén csak így lehet megvalósítani. Egy hasnoló árú tintasugaras HP-ra még RJ45-ös aljzatot is tudtak tenni. Na mind1.

Még1x köszönöm az infót.

Üdv.,

Cocc

(#6017) kano


kano
nagyúr

Sziasztok!

Nagyon gondolkodom egy Samsung SCX-3205 nyomtatón. Az lenne a kérdésem, hogy PC nélkül tud ez fénymásolni (lehet, hogy hülyeséget kérdezek, de nem volt még multifunkciós készüléken)?
Köszönöm!

Szerk.: Megtaláltam, köszönöm! :R

[ Szerkesztve ]

„Háborúban elszántság, vereségben dac, győzelemben nagylelkűség, békében jóindulat.” Winston Churchill "Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!" "The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge." Stephen Hawking

(#6018) epzon válasza Coccer (#6016) üzenetére


epzon
őstag

azért lehet csak így mert ez egy egyszerű GDI-os gép

ahhoz hogy valamilyen eszközt tudjon használni, kell egy driver ami ilyenkor be van ágyazva a gépbe, ezért működik csak a sajátjával (szerintem)

de biztosat a xerox tud mondani, úgyhogy egy kérdést még megérne feléjük

(#6019) Mosqu!to válasza gabesz78 (#6015) üzenetére


Mosqu!to
addikt

Szia!

Nagyon köszi a segítséget, a távolság 7,6 cm, szóval akkor toner csere.
Milyen tonert javasolsz? Nyilván a legjobb egy gyári új, de ez a legdrágább is. Esetleg utángyártott? (milyen márka?), vagy utántöltött-felújított? Esetleg ismersz kiemelten jó boltot erre, vagy csak nézzek szét árgépen-stb, és vegyem ahol olcsó?

Computer games don't affect kids; I mean if Pac-Man affected us as kids, we'd all be running around in darkened rooms, munching magic pills and listening to repetitive electronic music.

(#6020) sipi83


sipi83
aktív tag

Sziasztok!
Van egy leharcolt, de a patron kifogyásáig rendesen nyomtató HP Business Inkjet 1000-es nyomtatóm.
Most, hogy kicseréltem a patronokat (cyan, yellow, magenta gyári, a fekete meg után gyártott) csak imitálja a nyomtatás. Jön a papír és zakatol is hozzá, csak a lap marad üres.
Illetve néhány halvány vízszintes festék csík látszik a papíron.
Mi lehet a gond, hardveres ?

(#6021) Coccer válasza epzon (#6018) üzenetére


Coccer
tag

:R

Mégegyszer köszönöm. Bár a xerox végső eset, hívtam a céget, ahonnan való. Meglátjuk mennyiért szállítanak adaptert hozzá.

Azt értem, hogy miért kell neki a saját kütyüje, a "felháborodásom" nem erre irányult. Amikor év elején vásárolva lett, még nem gondoltuk, hogy kelleni fog hálóba is. Így ennek lehetősége nem volt szempont. Mára ez változott és most "szívás" van vele.

Mind1, meglátjuk melyik lesz a legjobb megoldás számunkra.

Thx.

(#6022) Coccer


Coccer
tag

Igazán csak amiatt bosszantó a dolog, mert egy ilyen adapter annyi vagy kicsit több, mint amennyiért a készüléket vettük év elején... és ez így nem gyere be.

(#6023) epzon válasza Coccer (#6022) üzenetére


epzon
őstag

ez érdekes történet
1, iszonyatosan le van nyomva ezeknek a gépeknek az ára (samu szétvágta a piacot, ahogy szokta), mindenki azt keresi melyik a legolcsóbb gép, és nem azt, melyik a legolcsóbban fenntartható. Ezért minden gyártó nyomja le a gép árát bízva, hogy kelléket fog venni hozzá az enduser
2, éppen ezért mivel a gép "olcsó" minden egyéb opció drága hozzá. Ugye a gyártó kikalkulálja, hogy moindjuk 150eft a gép 30eft hozzá a wlan stick és ez így arányos. Aztán a gépet nem tudja eladni csak 50eft-ért, de a wlan stick árát már nem tudja lenyomni, mivel azt jellemzően külső gyártók gyártják és a mennyiség is elég alacsony.

és wifis lézer kellene?

ha elég a normál vezetékes LAN akkor az epson MX20NDF-t tudom ajánlani

ezt most nettó 110eft környékén megkapod 10 000 oldalra elegendő kellékkel és 3év garral

(#6024) kano válasza epzon (#6023) üzenetére


kano
nagyúr

A Samsung 3205W-ben, ha jól látom van wlan és olyan 38k körül van. Hátha elég a kollégának.

„Háborúban elszántság, vereségben dac, győzelemben nagylelkűség, békében jóindulat.” Winston Churchill "Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!" "The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge." Stephen Hawking

(#6025) gabesz78 válasza Mosqu!to (#6019) üzenetére


gabesz78
tag

Szia

A legjobb mindenképpen az eredeti HP. Persze ha nekem HP LJ 1010-esem lenne, én sem venném meg az eredetit tízen akárhány ezer forintért. Mi a cégnél a HP nyomtatókba Xerox utángyártott tonereket szoktunk rakni. Olcsóbb minta az eredeti HP, de a HP LJ 1010-hez is 10 ezer körül van. Ha évekig elég akkor szerintem érdemes egy ilyenbe befektetni. Ha sokat nyomtatsz akkor próbálj ki valami olcsó utángyártottat/utántöltöttet és amelyik beválik azt használd. Ahogy néztem a neten, már 2-3 ezer Ft-tól lehet kapni Q2612a-t. Erre igazából nem tudok neked tippet adni mert nincs vele tapasztalatom.

Ja, és a rossz toner a 1010-esben az eredeti HP? Mert ha igen, és még nincs nagyon alacsony szinten a tonerpor benne, akkor garanciális, és ki kell cseréljék a vásárlás helyszínén.

"Elképzelhető, hogy a Computerek a jövőben nem nyomnak majd többet 1,5 tonnánál." (1949, Popular Mechanics)

(#6026) gabesz78 válasza sipi83 (#6020) üzenetére


gabesz78
tag

Szia

Szerintem szigorúan hardveres a gondod! Valószínűleg be vannak száradva a fejek. Esetleg nem állt jó ideig a nyomtató miután kifogytak a patronjaid? Ilyenkor szoktak beszáradni.
Ha ez a felállás a cseréjük nem lesz olcsó. Érdemes megpróbálni megtisztítani vagy meleg vízbe beáztatni őket (persze csak óvatosan).

"Elképzelhető, hogy a Computerek a jövőben nem nyomnak majd többet 1,5 tonnánál." (1949, Popular Mechanics)

(#6027) epzon válasza kano (#6024) üzenetére


epzon
őstag

ha wifis kell akkor biztos jó ez is

bár kérdés még a havi nyomatszám, mert ez a samsung 10ft-ért nyomtat 1 oldalt az epson meg 4,5ft-ért

havi 1000 oldal nyomtatásakor 6 hónap alatt visszahozta az árát az epson (+egyéb funkciók) utána meg feleannyiért nyomtat (+ a 3év garancia)

(#6028) Arpee78


Arpee78
senior tag

Üdv,
Tudja valaki hogy kell kiszámolni egy színes nyomtató lapköltségét? Ellenőrizné nekem az alábbi számolást? Csak a nyomtató fogyó kellékeit figyelembe véve, tehát áram, papír, stb nem.

A nyomtató kellékei (oldal kapacitás/Ft):

Black toner 22,5k/ 40eFt
Cyan/Magenta/Yellow toner 22k/ 95eFt
4 drum egyenként: 30k/45eFt
fuser 100k/35eFt
transfer kit 100k/35eFt
Waste container 30k/4eFt

Az utolsó kellék és a tonerek kapacitása 5% fedettségnél érvényes, a többinél elvileg mindegy.

Nyomtatok vele néhány A4-es lapot. A papírok felületén lesz 20% Cián, 30% Magenta, 50% sárga és 50% fekete. Tehát a papír 50%-át tömör(100%-os) fekete fedi le.

Nekem 114 Ft jött ki laponként, amiből 104 csak a toner.

(#6029) sipi83 válasza gabesz78 (#6026) üzenetére


sipi83
aktív tag

Sajnos, igen sokat állt a gép. Megpróbálom kiáztatni,hátha....
Bár sokat nem remélek tőle.
Köszi azért!

(#6030) epzon válasza Arpee78 (#6028) üzenetére


epzon
őstag

hello

tehát akkor ez egy teli oldal?
a drum élettartama is 5%-os fedettséggel érvényes, tehát ha nagyobb a fedettség akkor annak is csökken az élettartama

milyen papírra nyomtatnál?

ha költséghatékonyan akarsz nyomtatni akkor ezt ajánlom neked:
Epson B-510DN
patornjai
fekete 8000 oldal - br 16eft
színes 7000 oldal/szín br.17eft/szín
és nincs fuser, transfer, drum stb. csere
egyedül waste ink collector van itt is ami 35 000 oldalas és br 7000 Ft

akár 3-400 000 oldalt is elmegy a gép nulla karbantartással

(#6031) Arpee78 válasza epzon (#6030) üzenetére


Arpee78
senior tag

Mondjuk egy színes fénykép a teljes oldalon, de csak találomra írtam be a számokat. Nem nyomtattam semmit, csak számolgattam.

A Xerox szerint (pdf) a drum és a fuser élettartamára nincs jelentős hatással a fedettség.

Műnyomó papír(mázolt, coated), ezzel nem bírnak a tintasugaras nyomtatók. A3 méret is, havi ~1500 oldal, legalább 6-8 év használati idő, semipro igények(színek, minőség) mivel külsős ügyfeleknek menne a nyomtatás. Erre mit ajánlanál?

Egyébként a linkelt Epson tényleg elég jó költségileg.

(#6032) somasz


somasz
addikt

Üdv!
Megtudnátok mondani, hogy a TallyGenicom 8108N-hez kapható 1500oldalas starter kit az mekkora kiszerelés? Tehát a rendes 3000 oldalas, feleannyi porral, avagy maguk a tonerek is teljesen mások? :F

Eladó üzleti laptopok számlával, garanciával: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/somasz/index.html

(#6033) skad


skad
csendes tag

Sziasztok!
Van egy problémám hp psc nyomtatóval. Állandóan azt írja ki, hogy Right cartridge incorrect.
Megtisztítottam már az érintkezőket, kivettem/visszaraktam már sokszor, de nem lett jó. Tudtok vmi tanácsot adni?? (a gép kb 1éve nem volt használva, előtte állítólag jó volt)

Illetve vennék üres hp56-os patront, h kiderüljön a patron a rossz vagy a nyomtató.

(#6034) vanvan


vanvan
csendes tag

Segítséget kérek!
hp officejet 4255 /nyomtató,fax,lapolvasó,másoló/ faxot küldtem valahová, azóta villog a felkiáltójel: ellenőrizzem a jobb oldali festékkazettát - megtörtént, azt is kiírja néha, hogy foglalt. Hogy lehet megszüntetni a felk.jel villogását? Kikapcsoltam, kihúztam többször, valami más megoldás kellene. :F

[ Szerkesztve ]

(#6035) 2011


2011
csendes tag

Sziasztok!

Van egy Canon IP 2600-as nyomtatóm.Az a problémám, hogy ha nyomtatni szeretnék, de azt írja ki: beszorult egy lap. Már szét is szedtem de nincs benne papír.Nem tudtam rájönni mi lehet a baja. :( Ezért segítségeteket kérem.

Előre is köszönöm a válaszokat! :)

[ Szerkesztve ]

(#6036) jamyke2


jamyke2
csendes tag

Sziasztok !

Segítségeteket szeretném kérni.Van egy nagyon egyszerű kis nyomtatóm EPSON s21 ami már a második fejet tapossa.Tegnap nyomtatni szerettem volna vele de egyszerűen nnem megy.A gép bekapcsolódik,beigazítja a felyet meg minden ahogy kell de nem nyomtat semmi csak torlódnak a várakozó dokumentumok.Próbáltam egy papír vezető tisztítást és azt írja " nincs kommunikáció a számítógép és a nyomtató között "Mozgattam a kábelt ,áttettem egy másik usb portba ,újratelepítettem a szoftvert, szétkaptam és megnéztem a vezérlőpaneljából nem jött-e ki a belső sz.kábel.Semmi eredmény !Sajnos másik adatkábelem nincsen de azt nem igazán rángattam,hogy sérült volna.

Ha tud valaki valami hasznos tanácsot akkor nagyon megköszönném.

(#6037) tudost


tudost
csendes tag

Sziasztok!

Hp Deskjet 2050 -ben fekete tinata kifogyott! Vettem hozzá 301Xl fekete utángyártottat!
De azt írja a nyomtató, hogy nem kompatibilis tintapatron! És nem nyomtat abszolút semmit...

Miért csinálja ezt?

A patron elvileg stimmel hozzá!
Kiprobáltuk azt is hogy áramtalanítottuk egy-két percre a nyomtatót!

Kapatam olyan tanácsot, hogy keressek reset programot , ami a nyomtatót állítja alapra, de ilyet viszont nem találok sehol!

Tud valaki segíteni ebben?

Válaszát előre is köszönöm!

(#6038) eperszem


eperszem
csendes tag

Sziasztok!

Van két nyomtatóm, HP Laserjet 1010 és 1020. Az 1010-nél ki tudok nyomtatni olyan tesztoldalt, amin rajta van az összes nyomtatott oldal (nyomtatón a zöld gomb addig nyomva tartva, míg mind a két led világít), az 1020-nál pedig csak olyan tesztoldalt nyomtat (a nyomtató beállításoknál a tesztoldal nyomtatása gombbal), amin nincs rajta. Léci segítsetek, honnan tudhatnám meg mégis, mennyi az 1020-as összes nyomtatott oldalszáma. Nem vagyok szakértő, úgyhogy léci részletesen leírva a módszert :)

Előre is köszönöm!

(#6039) veze válasza eperszem (#6038) üzenetére


veze
őstag

menj a nyomtató beállításaihoz, (ahol a papír/minőség stb van). ott lesz egy HP ikon baloldalon alol, katt arra és bejön egy ablak ahol a lapszámot látni fogod.
ha frissen telepitetted fel a nyomtatót a gépre, akkor nyomtass egy oldalt és indítsd újra a géped, csak akkor fogja mutatni, addig nem
remélem elég részletes:)
ha nem, tudok egy képet bevágni hogy lásd is

[ Szerkesztve ]

(#6040) johny81


johny81
tag

Hi. Van egy canon ip 4600 nyomtatom de nem tom mi lehet a baja,mert a sárga festék sehogy se akar eljuttni a papíra.A Patron sztm jó mert ha kiveszem, a kezemet is egyből befogja.meg ha megtörlöm egy kicsir pzs-vel akkor is látszik de ha nyomtatok már nem.(sárga helyett ilyen lilátnyomtat) A fúvokaelllenőrzésnél se látszik a sárga minta a többi látszik.

(#6041) eperszem válasza veze (#6039) üzenetére


eperszem
csendes tag

Köszönöm, már meg is találtam. Pedig ott keresgéltem, és pont ezt nem próbáltam :B

A cégnél használom mind a kettőt. Le akarják cserélni, és felajánlották megvételre. Azért voltam kíváncsi az oldalszámra, melyiket vegyem meg. Utána telepítem frissen a saját gépemen, akkor majd újra jövök a buta kérdéseimmel (még soha nem telepítettem nyomtatót).

Még egyszer köszi :)

(#6042) veze válasza eperszem (#6041) üzenetére


veze
őstag

én kipróbáltam mind a kettöt itthon, a 1010-et nem ajánlom ezek alapján
nekem joval lassabban müködött mint a 1018..

(#6043) oltis12


oltis12
csendes tag

tiszteletem,szeretném megkérdezni a hozzáértőket,hogy az alábbi 2 nyomtató közül melyiket ajánlják?
canon pixma mp250
canon pixma mp280
...a specifikációk alapján az mp280 többet tud,de azért gondoltam rákérdezek,hátha valami miatt az mp250-es jobb vétel...
köszönöm :R

(#6044) veze válasza eperszem (#6041) üzenetére


veze
őstag

mindent el kell egyszer kezdeni:)

[ Szerkesztve ]

(#6045) ace05


ace05
senior tag

Hello Szeretnék segítséget kérni!
Van egy Cannon Pixma Mp 160 nyomtatóm. A patronokat akartam újratölteni amikor a színessel sikerült de feketével nem mert azt visszahúzta a nyomtató az eredeti helyére jobbra.Én hülye ahelyett hogy kikapcsoltam volna és vissza belenyúltam és kipattintottam a helyéről és így nem tudom onnan kivenni, és hiába kapcsolom ki nem tolja ki balra a patront. Mit csináljak? Amibe van a patron azt kihúzhatom károsodás nélkül??

[ Szerkesztve ]

(#6046) dzsesztik


dzsesztik
csendes tag

Sziasztok!
Azt szeretném megkérdezni, hogy a mostani HP lézernyomtatók hogyan számolják ki a hátralevő lapkapacitást. A toner feltöltötségét nézik, vagy pl. hogy hány darab lapott nyomtatunk ki. Ha 1000kap. (5% lefedetség) tonerrel kilehet nyomtatni 2000lapot 2.5% lefedettséggel??
Erről lenne szó: HP LaserJet Pro 100 M175mw
[link]

Üdv!

(#6047) krisztian7


krisztian7
tag

sziasztok,
Az egyik ismerősöm megkért, hogy vegyek a samsung ml-1665-os nyomtatójába tonert, mert az kifogyott. Érdemes utángyártottat venni, vagy feltöltetni?

(#6048) epzon válasza dzsesztik (#6046) üzenetére


epzon
őstag

általában az "olcsóbb" gépek lapot számolnak (ezért vannak a chip reseterek, hogy ezeket kiüssék)
ez a gép még az olcsó kategóriába tartozik, úgyhogy szerintem lapot számol, de ez nem 100%

egyébként nem gondolkoztál egy üzleti tintasugaras gépben?

sokkal de sokkal jobb lapköltséggel tudsz nyomtatni
pl. HP 8500e-AIO vagy EPSON WF-4525DNF

(#6049) VGYke


VGYke
addikt

Sziasztok! Bocsánat ha rossz helyen járok, de azért feltenném kérdésem.
"Wireless" nyomtató megjelölés mit jelent? Azt hogy nem kell hozzá drót és meglévő wifi hálózaton csüngő, de egymással nem (pl. otthoni, stb.) hálózatban lévő pc-k, amiken Win7-64bit, Vista-32bit, Xp fut, egymástól függetlenül, gond nélkül, egyszerűen nyomtathatnak rá? Netalán informatikai tudományok doktori fokozat nélkül is lehet más wifi képes eszközről (pl. akármilyen mobiltelefon, PDA, stb.) nyomtatni rá? Kétlem, de azért megkérdezem. Tök hüle vagyok mind a nyomtatókhoz, mind a wifis nyomtatókhoz, na meg persze a hálózat sem az erősségem...

kutya az ember legjobb barátja... lenne, ha tudna kölcsönadni

(#6050) dzsesztik válasza epzon (#6048) üzenetére


dzsesztik
csendes tag

Csak tintás nem nagyon jöhet szoba,mert elég kevesett menne a gép és nem szeretném, h mindig beleszáradjon.
Néztem az ebay-en, hogy elég olcsón hozzá lehet jutni toner újratöltő csomagokhoz.(4tonerhez por + 4chip kb. 50 dollár)
Csak mivel 1-2% lefedettségben használnám többnyire ezért szeretném, hogy ne a lapokat számolja, hanem a toner állását nézze

Útvonal

Fórumok  »  Nyomtatók, szkennerek  »  Nyomtató topik (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.