Hirdetés

2024. május 5., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Nyomtatók, szkennerek  »  Nyomtató topik (kiemelt téma)

Hozzászólások

(#13951) Teaway válasza peter889 (#13950) üzenetére


Teaway
veterán

Na, ezt nem tudom :(

Nincs itthon csokid??

(#13952) Marci112233 válasza peter889 (#13948) üzenetére


Marci112233
őstag

Üdv!

Konfigurációs vagy információs lapot tudni kell nyomtatni a saját vezérlő programjából. Nem garantálom hogy azt ki fogja írni rá hogy hány %-on van benne a toner, de egy próbát megér.
Nekem a Canon I-Sensys LBP5050 nem írja ki hány %-on vannak a tonerjei, de írja hogy mennyit nyomtatott összesen, mennyit nyomtatott fekete fehérben, és színesben.
Ellentétben a Samsung Xpress M2675F multifunkciós az információs lapon sok mindent elárul.Leírja agép adatait még a sorozatszámot is, a kinyomtatott lapok számát, a szkennelések számát, a toner pontos típusát, azt is leírva meddig van %-ban. Illetve a gép pontos gyártási dátumát, Az első üzem-behelyezési dátumot és az utolsó használat dátumát.
Egy próbát megér egy ilyen lap kinyomtatása.Nem tudni mit fog kihozni, mivel mint az írásomban látható, nyomtató függő.

Gigabyte B660 Gaming X DDR4, IntelCorei5 13600K/Arctic LF III 360,Kingston 4x8GB DDR4 3200MHz,MSI RTX 3070 Gaming X TRO,Samsung 970EVO Plus 500GB, Samsung 980 1TB SSD,Phanteks Eclipse P600S ,FSP Hydro G 650W

(#13953) Csavarnyuzo válasza peter889 (#13950) üzenetére


Csavarnyuzo
őstag

Sehogy nem lehet megnézni.

A pirosat kell elvágni.

(#13954) peter889 válasza Csavarnyuzo (#13953) üzenetére


peter889
őstag

Köszönöm a válaszaitok, de semmi olyan adatot nem lehet elővarázsolni, ami utalna arra, hogy hozzávetőlegesen hány százalékon állhat?
Nem lehet megnézni, hogy az adott tonerral hány oldal nyomtatása történt vagy ilyesmi?
Akkor most ez próba cseresznye? Megveszek használtan egy ilyen nyomtatót (tulaj sem tudja mennyi van benne), lehet, hogy 3000 oldal, lehet hogy csak 3?
És ha az ember dolgozik egy ilyen nyomtatóval, derült égből villámcsapásként szokott jönni a toner kiürülése?

[ Szerkesztve ]

(#13955) Marci112233 válasza peter889 (#13954) üzenetére


Marci112233
őstag

Színes lézernél esélyed sincs megmondani hány %-on vannak benne a tonerek.Változó a dolog, mert nagyban függ mit nyomtat. Azt azért szerintem minden lézernyomtató kiírja mennyit is nyomtatott összesen az információs lapon. Bár ez nem 100%-ig biztos. Amit én eddig láttam élőben azok mind leírták számszerűen, hogy mégis mennyi lapot nyomtatott a használata során. Persze egybeszámolja azt is ha már cseréltek benne tonert, tehát az összeset számolja.

[ Szerkesztve ]

Gigabyte B660 Gaming X DDR4, IntelCorei5 13600K/Arctic LF III 360,Kingston 4x8GB DDR4 3200MHz,MSI RTX 3070 Gaming X TRO,Samsung 970EVO Plus 500GB, Samsung 980 1TB SSD,Phanteks Eclipse P600S ,FSP Hydro G 650W

(#13956) Csavarnyuzo válasza peter889 (#13954) üzenetére


Csavarnyuzo
őstag

Attól mert sokszor kérdezed nem fog változni a válasz: nem, ennél a típusnál nem lehet megnézni. Viszont ha nem akarod, hogy derült égből villámcsapás legyen a toner kifogyása, akkor fel kell írni a számlálót amikor kicseréli az ember és nyomon követni.Ha nem változnak a nyomtatási "szokások" -gondolok itt a telítettségre-, akkor be lehet lőni, hogy mennyire elég kb egy toner.

A pirosat kell elvágni.

(#13957) peter889 válasza Csavarnyuzo (#13956) üzenetére


peter889
őstag

Rendben, köszönöm Nektek az infókat.

(#13958) Nuada herceg


Nuada herceg
őstag

Sziasztok!

Bátyámtól kaptam egy (általa) leselejtezett nyomtatót, mondván hogy nem tudja használni win 10 alatt, mert nincs hozzá driver.
A típusa: Lexmark x3470
Bohóckodtam vele itthon már vagy egy órát, de gyanús, hogy kifog rajtam. Van driver win 7 alá, de magát az illesztőprogramot nem telepíti fel, csak a kezelőprogramokat. Ha kompatibilitással próbálom telepíteni, akkor lefagy. A windows látja alapból, de nyomtatni nem lehet vele. Ha szkennelni próbálok, hibát dob.
Valakinek van ilyen típusú nyomtatója? Vagy van valakinek valami tippje, tanácsa?
Gondolom tegyem ki a következő lomtalanításnál. :)

Értem a csíziót.

(#13959) BoneDragon


BoneDragon
veterán

Üdv!

Van egy HP nyomtatóm és elkezdett csikozni, van hogy egy teljes mondatot kihagy. Csak a feketénél fordul elő, de még félig van a tartály. Próbáltam nyomtatófej igazítást, tisztítást, de semmi nem használ. Érdemes bevinni gariba vagy a patronnal lehet valami gáz?

(#13960) Nuada herceg válasza Nuada herceg (#13958) üzenetére


Nuada herceg
őstag

Megoldottam, így már tárgytalan a kérdésem.
De köszönöm szépen azoknak is, akik legalább elolvasták! :) :R

Értem a csíziót.

(#13961) peter889 válasza Csavarnyuzo (#13956) üzenetére


peter889
őstag

Ja, és a számlálót lehet nullázni?
Ha megveszek egy ilyen nyomtatót, a számláló állása a teljes életpályája összes nyomtatását fogja mutatni?

[ Szerkesztve ]

(#13962) Csavarnyuzo válasza peter889 (#13961) üzenetére


Csavarnyuzo
őstag

Én nem tudok rá módszert. Ha más sem, akkor az eddig elkészült összes nyomat számát mutatja.

A pirosat kell elvágni.

(#13963) nanita


nanita
újonc

Nem tud senki ajánlani nekem egy olyan nyomtatót, amivel fényes metál színeket lehet nyomtatni?

(#13964) krisz1216


krisz1216
újonc

Adott 2 Canon MG3550-es típusú nyomtató, amelyet rengeteget használok. Egymás után bedöglött mind a 2. A hiba ugyan az, megtelt a használt tintagyűjtő tartály. Keresgéltem az interneten, mindenhol azt írják, hogy létezik a tartály, viszont ez a dolog szoftveresen van csak benne, de én azért kitakarítottam mindkettőben a szivacsokat. A gond ott kezdődik, hogy amikor resetelni próbáltam a nyomtatókat, mindkettőnél lefagyott a program, és nem csinált semmit a nyomtató, holott kellett volna nyomtasson egy egy soros szöveget. Ekkor kikapcsoltam őket, a programot bezártam, viszont a nyomtató még mindig jelzi a hibát, de már nem tudom szervíz módba állítani. Erre valakinek valami megoldása van? Szóval első alkalommal mikor reseteltem, akkor a vissza/reset gombot és a bekapcs gombot egyszerre nyomva, majd a reset gombot 6-szor egymás után megnyomva beállt a reset üzemmódba, ami úgy zajlott, hogy villogott egy darabig, és közben dolgozott benne a nyomtatófej, majd kis idő után megállt a villogás, és lehetett volna resetelni, ami ugye nem sikerült. A program lefagyása után újraindítottam, majd a procedúrát elölről kezdve ismét szervíz módba próbáltam állítani, de már nem villogott és nem dolgozott, hanem csak zölden világított, és így a service program nem ismeri fel.

(#13965) atala válasza nanita (#13963) üzenetére


atala
addikt

Nincs ilyen nyomtató. Honnan veszed, hogy létezik ilyen nyomtató?

(#13966) atala válasza krisz1216 (#13964) üzenetére


atala
addikt

A hulladék tinta gyűjtő nem csak szoftveresen létezik. Amint Te is írtad a szívacsok gyűjtik a hulladék tintát. Ehhez jön, hogy le kell nullázni a számlálót amit általában szervizben végeznek el. Az más kérdés, hogy házilag is meg lehet oldani, de elég veszélyes, mert a canon nyomtatóknál nyomogatni kell különböző gombokat, hogy szerviz módba juss. onnan még megint nyomogatni kell a gombokat, hogy nullázd a számlálót. Elég ha pl nem 3x nyomod meg, hanem 4x, és már lehet, hogy az epromot törlöd le.
Én inkább a szervizre bíznám a tisztítást, és a resetelést. Kb 5-6 ezerét megcsinálják.

(#13967) krisz1216 válasza atala (#13966) üzenetére


krisz1216
újonc

Reseteltem már nyomtatókat, de ilyent még nem tapasztaltam mint ennél a típusnál. Akkor szerinted szervíz lesz a megoldás? És úgy értettem a "csak szoftveresen van benne" dolgot, hogy a tartálynál, ami tulajdonképpen szivacsok sokasága nincs semmilyen érzékelő, ami tudná, hogy az most tele van vagy nincs, csak szoftveresen számolja, hogy mondjuk nyomtatott 5000 oldalt, akkor valószínű tele van, és akkor írja ki a problémát.

[ Szerkesztve ]

(#13968) spiritex


spiritex
veterán

Szerintetek mi történik egy nyomtatófejjel (4 patronos a nyomtató amúgy és a fej nincs a patronban), ha véletlenül elfelejtettem betenni a cyan patront, és fél oldalt úgy nyomtattam ki cyan nélkül?
Mert hiába tettem vissza a cyan-t, mégis csúnya a nyomat cyan tartalma (pedig előtte nagyon szép volt), mintha szemcsésebb lenne, darabosabb, és fele lenne a felbontása, mint a többi színnek. Szabályosan látszanak a cyan pöttyök.
Mit csináljak? Sok-sok fejtisztítást?

[ Szerkesztve ]

Ha te az vagy, akinek képzeled magad, akkor ki az, aki képzeli magát annak a valakinek?

(#13969) atala válasza spiritex (#13968) üzenetére


atala
addikt

Hogy sikerült patron nélkül nyomtatnod? Azokon a nyomtatókon ahol nem a patronon van a fej, nem lehet patron nélkül nyomtatni. Olyan van, hogy tölthető patron, és kifogy, vagy resetelik a chippet, és úgy fogy ki fizikailag a tinta.
Ez esetben meg kell próbálni pár fejtisztítást, mert be levegősödött a fej.

(#13970) spiritex válasza atala (#13969) üzenetére


spiritex
veterán

Egészen pontosan úgy történt (csak kicsit leegyszerűsítettem), hogy töltöttem a magentát és a yellow-t, visszatettem őket, nem figyeltem és úgy nyomtattam ki fél oldalt, mire észrevettem, hogy cyan nélkül nyomtat. Valamiért nem érzékelte (nem használta :F ) a cyan-t, csak kikapcs, bekapcs. után...
Szerinted amúgy melyik a jobb? A fejtisztítás vagy pár teli cyan oldal nyomtatása, melyik vezet előbb eredményre?

Illetve lenne még egy kérdésem egy korábbi témához:
Hulladék tinta csak fejtisztításkor keletkezik vagy nyomtatáskor is?

[ Szerkesztve ]

Ha te az vagy, akinek képzeled magad, akkor ki az, aki képzeli magát annak a valakinek?

(#13971) hippodrom


hippodrom
csendes tag

Hali.
Egy olyan gondom van egy HP Deskjet Ink Advantage 1515 típusú nyomtatóval, hogy nem hajlandó semmit kinyomtatni a netről.A gépen lévő fájlokat vígan nyomtatja...
Pár hónapig nem nyomtattam online semmit, most újra akartam volna és semmi.
Igaz közben volt firefox frissités de a chrome-al is ugyanez.
Csak átlöki magán a papírt kb. 1mp alatt azt annyi...

Driver a legfrisebb van fent.
Egyszerűen nem tudok rájönni mi lehet a baja.
Tudna valaki segíteni?

(#13972) peter889 válasza Csavarnyuzo (#13962) üzenetére


peter889
őstag

Ok, köszönöm az infót. :R

(#13973) TBMC


TBMC
addikt

Skacok!

Segítségeteket szeretném kérni, ismételten.
Adott lenne egy HP laserjet Pro M1217 nfw mfp lézernyomtató. (családi)
Kb 3-4éve ezt használjuk otthon, tökéletesen működött-dik jelenleg is azon gépekkel amik még 10.11 OSX érkeztek, és fel lett telepítve a driver, majd úgy lett sierrára frissítve.

Viszont azon gépeknél amik már sierrával érkeztek, a drivert hiába telepítem fel, ugyanúgy csak air printként látja a nyomtatót (a driver korábbi rendszerekre van, feltelepül, de nem történik semmi)

és az air print működik kb 5-8órán keresztül majd utána ezt csinálja:
(hogy nincs elfogadva)

majd utána átvált erre:

és nem történik semmi.

Mindaddig amíg, újra nem indítom a nyomtatót, az OSXet, és vissza nem állítom a nyomtatórendszert az osxen és újból hozzá nem adom a nyomtatót, amit airprintként ismer fel...

valami megoldás esetleg? :S - a nyomtatócserén kívül...

markbellus.hu 

(#13974) atala válasza spiritex (#13970) üzenetére


atala
addikt

Mindkettő. Én csinálnék pár fejtisztítást, majd kinyomtatnék telibe 1-2 cyan oldalt.
A hulladék tinta nyomtatáskor nem keletkezik. Nyomtatás közben maximum csak letörli a fejet a parkoló állásban.
Fej tisztításkor, és egyes nyomtatóknál ki/bekapcsoláskor keletkezik. Az Én Epson L805-ös nyomtatóm ki/be kapcsoláskor nem tisztít fejet.
Ezt onnan tudom, hogy ki van vezetve egy csövön a hulladék tinta egy tartályba, és látom mikor nyomja ki a tintát.

(#13975) spiritex válasza atala (#13974) üzenetére


spiritex
veterán

Sajnos semmi nem segített... Megpróbáltam mindkettőt és továbbra is szemcsés. Sőt azt vettem észre, hogy a nyomat tetejének és aljának is változik a színe, amit tegnapig sosem csinált. De azt is csinálja, hogy 1-2 nyomatig egy bizonyos erősségű a nyomat cyan tartalma, utána meg halványodik. Várok egy kicsit, utána megint kicsit erősebb, és pár nyomat után újra halványabb. Ezek is mind a levegős fejre utalnak?

Ha te az vagy, akinek képzeled magad, akkor ki az, aki képzeli magát annak a valakinek?

(#13976) atala válasza spiritex (#13975) üzenetére


atala
addikt

Csinálj egy fúvóka tesztet mit mutat. A levegőztető nyílás rendben van? Mert ez inkább arra utal.
Milyen nyomtatóról van szó?

[ Szerkesztve ]

(#13977) HdRew


HdRew
őstag

Sziasztok!

15-20 ezer Ft értékben (nagyon max 30, ha az annyival jobb és megéri) milyen nyomtatót ajánlanátok otthoni használatra?

(#13978) spiritex válasza atala (#13976) üzenetére


spiritex
veterán

HP Officejet 7612 WF. Nem tudom melyik a fúvóka teszt, itt csak Clean printhead és Align prithead van. Az utóbbinál kicsit homályosak a cyan vonalkák.
Amúgy elkeseredésemben kicseréltem az összes patront új, de utángyártott victoria patronra, és semmi sem változott...

Ha te az vagy, akinek képzeled magad, akkor ki az, aki képzeli magát annak a valakinek?

(#13979) spiritex válasza spiritex (#13978) üzenetére


spiritex
veterán

Mutatom a különbséget!
Az alsó állapot az, amikor még jól működött, a felső pedig a mostani... Segítsetek lécci mi lehet ez.
Mennyibe kerül egy fejtisztítás vagy fejcsere, ha más nem marad?

[ Szerkesztve ]

Ha te az vagy, akinek képzeled magad, akkor ki az, aki képzeli magát annak a valakinek?

(#13980) atala válasza spiritex (#13979) üzenetére


atala
addikt

Ez nem fúvóka gond. Akkor csíkosan nyomtatna.
Ez inkább beállítás, vagy papír gond lehet. A legjobb minőségre állítsd a nyomtatást, és próbálj meg másfajta papírokat.

(#13981) spiritex válasza atala (#13980) üzenetére


spiritex
veterán

Igen, az kiderült időközben, mert a neten megtaláltam, hogy a Home, Back, Home, Home gomb-kombinációval be tudok lépni a szerviz menübe, és ott van elrejtve a fúvóka teszt, ami tökéletes eredményt hozott. Minden vékony vonal a helyén volt. Aztán találtam szintén a szerviz menüben egy Printhead recovery level 1,2,3-at, mindegyiket lefuttattam 5 perc szünettel, de nem segített.

Minden papírt kipróbáltam már, minőségi HP papírokat is, maximális minőséggel, de nincs változás. De igazából nem változott sem a papír, sem semmilyen beállítás a jó és a rossz nyomtatás között. Amúgy meg, a lenti jó képek Normal minőséggel lettek kinyomtatva (nem is maximálissal).

Arra is gondoltam, hogy mi van ha a HP-ba be van építve egy automatikus minőségrontás, ha túl sokszor érzékel nem eredeti patront? Nyomjak neki egy "Semi full reset"-et (can be used to help address intermittent or incorrect printer behavior issues), hátha elfelejti a sok zűrös dolgot, amit műveltem a nyomtatójukkal? Persze ez nem kicsit összeesküvés szerű, de én már nem tudok mire gondolni.

Nem lehet, hogy a levegősödés tud ilyet okozni?

Újabb 3 kép:
Hatalmas a különbség:

De ha csak egy sima sárga csíkot nyomtatok, akkor is látható a változás:
Régi jó színkocka:

Új, rossz színkocka:

Írtam már a HP egyik hivatalos szervizének is, hogy mi lehet, de az első kérdésük az volt, hogy eredeti vagy utángyártott patront használok... Hiába mondanám nekik, hogy több mint egy éve ezzel az utángyártott patronnal, tintával nyomtatok, és sosem volt gond, olyan szépen nyomtatott, ahogy a jó képeken látszik.

Vagy lehet, hogy idővel lerakódott a fejben a szar tinta és most ért el egy kritikus küszöböt? Csak az a gond, hogy a jó és a rossz nyomtatás között kb. 10 perc telt el!

[ Szerkesztve ]

Ha te az vagy, akinek képzeled magad, akkor ki az, aki képzeli magát annak a valakinek?

(#13982) atala válasza spiritex (#13981) üzenetére


atala
addikt

Én még ilyet nem láttam, pedig volt pár tintasugaras nyomtató.
Ha a fúvóka teszt, és a papír is jó, akkor marad a tinta minősége.
Vegyél bele más márkájú patronokat. Mind a négyet cseréld le egyszerre.
A levegősödés ugyan azt eredményezi mint a dugulás. Ahol levegős egy fúvóka, ott nem jön ki belőle tinta. magyarul nem működik az a fúvóka. Ha nem működik, akkor meg csíkosan nyomtat.
Én nem nyomnék semmilyen resetet, mert kinyírhatod a nyomtatót.

(#13983) spiritex válasza atala (#13982) üzenetére


spiritex
veterán

De hát érted... ugyanazokkal a tintákkal 10 perccel korábban még jó volt! Igaz, hogy volt közben egy töltés, és azóta már mind a 4 patront kicseréltem. Szerintem marad az összeesküvés-elmélet...
Vagy a szmog bejutott a fejbe :D

[ Szerkesztve ]

Ha te az vagy, akinek képzeled magad, akkor ki az, aki képzeli magát annak a valakinek?

(#13984) vmk válasza spiritex (#13983) üzenetére


vmk
tag

Tehát töltés után csunyán nyomtat...
"Tankolás óta rángat az autóm. Mi lehet a gond? Hengerfejes?"
No offense, de érted?!

Első körben próbáld ki másik patronokkal, legjobb lenne eredetivel ha van rá lehetőséged. Ha nincs akkor utángyártottal.
Így kiderül, hogy mivel van a gond. Fejcsere az többe kerül mint a nyomtató ára és beszerezni sem könnyű, hacsak nem veszel egy kétes előéletű használtat.

(#13985) atala válasza spiritex (#13983) üzenetére


atala
addikt

Drivert próbáltad már újra rakni. távolítsd el, és telepítsd újra, lehetőleg a CD-ről.
Próbáltad már a legmagasabb minőséget, hogy milyet nyomtat?
Ha több tintával (patronnal) ugyan ezt csinálja, akkor szinte biztosan szoftveres gond lesz. Fúvóka nem csinál ilyet.

(#13986) spiritex válasza vmk (#13984) üzenetére


spiritex
veterán

Én tudom, nem is vonom kétségbe, hogy köze van a töltéshez, de inkább ahhoz, hogy utána nem használta a cyan patront 1 lap erejéig... és akkor történt valami.
Már próbáltam vadi új victoria utángyártott patronnal, nem segít.

Driver-t már le- és felraktam újra. Nem segített.
De most eltelt pár óra a legutóbbi fúvóka teszt után, ami jól nézett ki, de most így néz ki...

És ez összefügg azzal, amit mondtam, hogy idővel csökken a zöld szín cyan tartalma és elkezd sárgulni.
Mi a franc ez?

Ha te az vagy, akinek képzeled magad, akkor ki az, aki képzeli magát annak a valakinek?

(#13987) spiritex válasza vmk (#13984) üzenetére


spiritex
veterán

Lehet, hogy nem követted az egész sztorit, de ez olyan nyomtató, aminél a fej nincs rajta a patronon, tehát a patroncsere nem jár fejcserével.

Ha te az vagy, akinek képzeled magad, akkor ki az, aki képzeli magát annak a valakinek?

(#13988) vmk válasza spiritex (#13987) üzenetére


vmk
tag

De azt vágom. Szerintem a fej nem csinálna ilyen hibát. Az másmilyen szokott lenni.
Fejtisztítás után amit kidob lapot vagy ha nyomtatsz vele egy minőség jelentést azt hogy néz ki?
szerk: fejtisztítás után csak a cián olyan csúnya mint a fentebbi képen?

Másik gépen próbáltad amúgy?

[ Szerkesztve ]

(#13989) spiritex válasza vmk (#13988) üzenetére


spiritex
veterán

Fejtisztítás után ugye van sok fekete szöveg, ami tökéletes, alatta pedig 4 téglalap: cyan, magenta, piros és zöld. A magenta és a piros az tökéletes, a cyan-ban és a zöld téglalapban van pár nagyon vékony csík.

Másik gépen még nem, de mondasz valamit! Van egy laptop-om, estére feldobom rá a driver-t és kipróbálom.

(#13990)
Bent volt a cyan patron, csak valamiért nem használta. (Csak először mondtam úgy egyszerűsítve, hogy nem volt bent.)

[ Szerkesztve ]

Ha te az vagy, akinek képzeled magad, akkor ki az, aki képzeli magát annak a valakinek?

(#13990) atala válasza spiritex (#13986) üzenetére


atala
addikt

Én még nem láttam ilyet. Bár, nem is volt még HP nyomtatóm.
Szerintem azzal, hogy nem volt bent a cyan patron, és úgy nyomtatott, sérült a fej. Mivel a HP, a Canonhoz hasonlóan hőtermikus nyomtatást alkalmaz, így az is előfordulhat, hogy "megsültek" túl melegedtek, és sérültek a cyan fúvókák.

(#13991) vmk válasza spiritex (#13989) üzenetére


vmk
tag

Ebben a nyomtatóban ilyen a nyomtatófej, hogy kis tartályok vannak?
Ha igen, nincs kilyukadva valamelyik véletlenül?

(#13992) spiritex válasza vmk (#13991) üzenetére


spiritex
veterán

Csak hasonló, konkrétan ilyesmi: [link]

[ Szerkesztve ]

Ha te az vagy, akinek képzeled magad, akkor ki az, aki képzeli magát annak a valakinek?

(#13993) vmk válasza spiritex (#13992) üzenetére


vmk
tag

Akkor visszavonom amit mondtam, nem voltam képben teljesen, bocs.
Sajnos ez az átmeneti tárolós fej van és patron nélkül nyomtatsz akkor az megpusztulhat. :/

(#13994) Marci112233 válasza spiritex (#13992) üzenetére


Marci112233
őstag

Ilyen fejnél előfordulhat, hogy ha nincs benne patron és te nyomtatsz vele, akkor ott amelyik szín nincs benne, akkor megpusztul a fúvóka. Nem tudom lehet-e javítani, de ha nem, gyanítom az új fej drágább mint maga az egész nyomtató ér.

Gigabyte B660 Gaming X DDR4, IntelCorei5 13600K/Arctic LF III 360,Kingston 4x8GB DDR4 3200MHz,MSI RTX 3070 Gaming X TRO,Samsung 970EVO Plus 500GB, Samsung 980 1TB SSD,Phanteks Eclipse P600S ,FSP Hydro G 650W

(#13995) szana8


szana8
tag

Sziasztok,
Segítséget szeretnék kérni egy Epson M2000D nyomtató ügyben. A nyomtató kb. 6 éves de eddig csak olyan 3000-3500 oldal lett kinyomtatva vele maximum. Tavaly vettem bele egy utángyártott tonert amit a boltban az eladó javasolt. Most viszont olyan hibát produkál, hogy kinyomtatja a lapot de nem égeti rá a papírra. Kézzel el lehet kenni a tintát. Felhívtam a szervízt ők azt mondták valszeg beégető egység hiba vagy a toner szar, de létezne hogy ilyen kevés kinyomtatott oldalszám után beadja az unalmast a beégető egység? Elvileg 100k oldalig nem kellene különösebb baja legyen. A nyomtató új kora óta nálam van. Jah, mikor elkezdte ezt a hibát egy kb 100 oldalas jegyzetet nyomtattam vele és az utolsó 10-15 oldalnál kezdte ezt a hibát és egy kicsit fura szaga is van azóta. Mintha valami a hő hatására égne.
Szerintetek mi okozhatja a problémát?

Előre is köszönöm a segítséget.
Üdv,

(#13996) spiritex


spiritex
veterán

Azt honnan lehet megtudni, hogy egy nyomtató által használt patronban benne van a fej vagy nincs? Itt pl az első 10 nyomtatóban (ár szerint) benne van vagy nincs szerintetek? Előre is köszi!

Ha te az vagy, akinek képzeled magad, akkor ki az, aki képzeli magát annak a valakinek?

(#13997) atala válasza spiritex (#13996) üzenetére


atala
addikt

Amelyik két patront használ. Egy feketét, és egy másikat amiben 3 szín van. Pl a HP 350-es patron ilyen.

(#13998) spiritex válasza atala (#13997) üzenetére


spiritex
veterán

Tehát úgy érted, hogy azokban nincs benne a fej.

Illetve tudnál ajánlani olyan egybe patron-fejes, vagy külső tartályos A4-es inkjet nyomtatót, ami szegélymentesen tudja az A4-et?

[ Szerkesztve ]

Ha te az vagy, akinek képzeled magad, akkor ki az, aki képzeli magát annak a valakinek?

(#13999) Teaway válasza spiritex (#13996) üzenetére


Teaway
veterán

Ha nem ismerjük a nyomtatócsaládokat, fajtákat, és a leírásból sem derül ki egyértelműen (vagy nem tudjuk, hogy mit is kéne néznünk ehhez a leírásban), akkor célszerű a patront megnézni.

Ha egyszerű, egyszínű tartályfélével van dolgunk, akkor abban nincs fej (1-es kép).
Ha kövérebb, háromszínű, sok csatlakozóval, akkor az fejes (2-es kép).
Ha printhead feliratú, de mégis egyszínű, az szintén fejes, annak az alján látszik is a széles fej (3-as kép).

1.

2.

3.

Nincs itthon csokid??

(#14000) spiritex válasza Teaway (#13999) üzenetére


spiritex
veterán

Ó, köszi szépen a személetes választ!

Ha te az vagy, akinek képzeled magad, akkor ki az, aki képzeli magát annak a valakinek?

Útvonal

Fórumok  »  Nyomtatók, szkennerek  »  Nyomtató topik (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.