- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Fűtés és hűtés klímával, napelem segítségével
- [K2]: A vagyonvédelmi rendszerszerelővé válás rögös útja
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- sziku69: Szólánc.
- ldave: New Game Blitz - 2025
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Benhill
senior tag
válasz
Laja333 #22600 üzenetére
Én az US címen regeltem, aztán egy ideig pillogtam hogy miért nem tudom regisztrálni a kártyám, nem tudtam számlát feltölteni, meg semmit, mert mindig kidobalt a kezdő oldalra, aztán jöttem rá sok keresgélés után hogy van EU is.
Viszont ha az elején regisztráltál, én pedig 3 napja, akkor jó fel évig ne számítsak semmire?
-
-=RelakS=-
veterán
válasz
Laja333 #22598 üzenetére
Akkor van egy érzésem, hogy én is ilyen szart fogok kapni, ha valaha elérik a november elejét
Utána tudtam meg, hogy van eu-s evga oldal is. Az mondjuk nem tudom, hogy érdekes-e, hogy már ugye van eu-s regisztrációm náluk, és ott simán látom, hogy mik várnak értesítésre. -
echterion
nagyúr
válasz
Laja333 #22178 üzenetére
De érted, mutogat hőfokokat meg beborítja vízzel, így lehet alatta azt is mondani, hogy micimackó róbert gidát szereti, a képek akkor se ezt mutatják. De majd holnap megnézem, most már kíváncsi vagyok tényleg, hogy hogy is magyarázza meg azt, hogy csak a gpu melegszik és elég azt lehűteni, miközben beborítja vízzel a teljes kártyát, hogy alátámassza, amit mond.
-
echterion
nagyúr
válasz
Laja333 #22175 üzenetére
Nem hallgattam meg, csak beletekertem, abból látszik, hogy nem csak egy sima FC blokkot rak rá bizonyításképp, hanem egy vizes backplate-et, így igazából mindegy, mit mond a video alatt, az látszik csak, hogy ha full beborítod vízzel a kártyát, akkor jó hűs lesz.
De majd holnap délelőtt meghallgatom végig, ma ilyesmire most nincs lehetőségem. -
echterion
nagyúr
válasz
Laja333 #22167 üzenetére
No várjál, itt a backplate-re is pakol vízhűtést. Ilyen kártya gyárilag nincs, ezzel csak azt bizonyítja be, hogy a backplate-et is hűteni kell. Az én vizes kártyámon 60 fokos volt a GPU és uyganúgy forrtak a ramok, ha rájuk eresztettem a bányát, mint a léghűtéses társaiknál. Ha megpakoltam ramsünikkel, akkor nyertem vele pont annyit, hogy nem trottyoltak be a vramok, de 102 fok környékén stabilan megálltak.
-
válasz
Laja333 #22144 üzenetére
Felesleges lenne 2 félét is gyártani, így is egymás nyakán lesznek a dolgok, úgy meg aztán pláne.
Amúgy a nagyker is ezt erősítette meg, ugyanis múlt héten mikor jött pár nv kártya akkor kérdeztem, és azt mondták még 1 adag várható (2-3 hét) aztán utána már elvileg a TI jön.
Na most kérdés a 2 hét csúszás miatt mizu, náluk is csúszás lesz, vagy sem. Mert sok esetben a start előtt már ott pihennek 1-2 héttel is akár a termékek csak nem listázhatók meg nem értékesíthetők. De nekem kicsit "deja vu" érzésem van, szerintem szimplán ezekből sincs lófasz készlet sem azért van csúszás. De ahogy korábban, úgy most sem fogja megoldani a hiányt az a 2 hét. -
fatpingvin
addikt
válasz
Laja333 #21991 üzenetére
viccelsz? ha annyiba lenne az egész hogy elindítok egy programot rajta és fizetem bele a benzint miközben visszahozza a többszörösét, csak addig állna meg amíg be meg kiszállok. /s
komolyra fordítva a szót, jó hülye analógiát találtál. ugyanis ez egy luxuskocsi esetén nagyságrendileg nehezebben kivitelezhető mint egy videokártya esetén. -
echterion
nagyúr
válasz
Laja333 #21879 üzenetére
Mellesleg nem lett jobb egy picit sem a helyzet a teszteket lefuttatva, pakoltam rá extra süniket is, meg a padok alá raktam mx4-et, de nem lett jobb, sőt, a mem junct. most már stabilan 100-102 fok bánya közben, Superposition alatt meg 80. Kellene az a gap pad hozzá, csak valahogy nem bízom abban, hogy sokkal jobb lesz utána, mert így is tök forró a backplate, mintha nem a padokon múlna a dolog. Mondjuk annyit elértem, hogy a hűtő a házon belül van, nem kint.
Lehet, ebből eladás lesz. Pedig maga a kártya tetszik, sőt, nagyon tetszik, de ez így kicsit meh. -
ffodi
veterán
válasz
Laja333 #21235 üzenetére
Ez már jobb kérdés, de ahogy a kolléga is írja, tedd fel az Aorus Engine-t, az megmondja. Vagy trial and error: felrakod az elsőt...ha nem jó, akkor bebootolsz a másik BIOS-ról, kapcsoló vissza, majd flashel-ed a következőt, és így tovább, amíg jó nem lesz.
#21238:
Van arra is, F6 a verziója, ahogy nézem. Az F11/F21 verziók esetén gondolom az a helyzet, hogy valamit utólag tekergettek a kártyákon, ez pedig 1-2 főbb ponton eltérő BIOS-t eredményezhetett, és igen, ezek szerint biztos van, aki F10/F20-as BIOS-szal vette.
-
muxi-muxi
senior tag
válasz
Laja333 #21231 üzenetére
Nálam fenn van az Aorus Engine a Gigától. Ott a jobb felső sarokban katt a fogaskerékre, ott pedig a VGA fülre. Nekem eddig F2 volt, a legelső meg F1 (talán...) A GPU-Z valami rém hosszú kódsort ad meg (94.02.42.DA most), de hogy az előző mi volt, az már történelem...
-
MPowerPH
félisten
válasz
Laja333 #17489 üzenetére
Mazli kell szvsz.
Nekem is volt kosarban 3080 Xteme WB, £930 -ert. Aztan 10 percet ragodtam rajta, mire eldontottem, mar elfogyott mind az 5.
Az a baj, tul becsuletes vagyok szvsz. Egy £300 -at kerestem volna azokon per kartya, es megvehettem volna mind az 5 -ot. Mar kicsit banom is... -
Krisz0418
őstag
válasz
Laja333 #17486 üzenetére
Én is 1440p-ben játszok, pedig aszondják nagyobb felbontásra nem kell annyira durva proci. Megvárom mit hoz a rocket lake aztán vagy az vagy egy 5800x lesz nekem is.
szerk.: nálam eddig a borderlands 3 ami megeszi a gépet, simán 8gb vramot használ (nem a lefoglalt, az 9,5gb körül van). Itt éri el a kártya egyedül a 300+wattot és megy egészen 65fokig. Ennyire megterhelő egy "rajzolt" játék?
-
BusinessGuy
őstag
válasz
Laja333 #16728 üzenetére
EGY játékot? Az két komplett teszt tucatnyi játékkal csak lapozgass. Nem izgat miben hiszel ezt mutatja a legtöbb teszt, inkább hiszek azoknak főleg hogy nagyjából azonosak az eredmények mint XY embernek aki állít valamit letámadva a másikat. De biztosan te valami ultramega verziót fogtál ki.
Bizony, te jó ég. Személyeskedésig is lesz?
Nemigen fogok vitázni olyan emberrel aki rögtön fröcsögve a másiknak támad majd mikor kap ellenérvet, bizonyítékot rögtön jön a "saját tapasztalat" és hasonló nagyzó dumákkal amik valljuk be annyit érnek átfogó tesztekkel szemben amik sok esetben AMD párti oldalakon is hasonlóan szerepelnek, mint süketnek a hangosbemondó... -
nexwo
őstag
-
SzlobiG
félisten
válasz
Laja333 #16117 üzenetére
Itt a tuning már nem azt jelenti, hogy elkezded feszelni és emeled a MHz-et. Alulfeszeléssel kell játszadozni és úgy kihozni belőle egy optimális beállítást. Nem is értem a 3080-at is hova kéne még tuningolni ami volt nálam pár napot ki se tudtam szinte használni 1440p-be.
#16122ForRedGlory:
Sztem CP-re ne adj, próbáld ki más játékba, esetleg az új Cod felskálázva, mondjuk ha már a gog ilyen, akkor sok jóra ne számíts. -
Mumee
őstag
válasz
Laja333 #12649 üzenetére
Annyit tudok róla amennyit te is látsz. Új COD patch után van az amit mutat.
Viszont Capframe nem egy random youtuber, tehát nem kacsa a videója.
5900X procival fut.Adalék a VRAM hiányhoz PCGH tesztből : [link] + [link]
"Texture streaming = "legal cheating". When the textures are not located in the VRAM."Tehát nem beszakad az fps újabban, hanem a textúra "szakad be".
Valami ilyesmi :
"Many modern engines just reduce texture quality or something else so it doesn't stutter even when Vram limited" -
válasz
Laja333 #12489 üzenetére
Ez akkor érdekes, ha kezelhetetlen mértékű a fogyasztás. Ampernél nem az, még ha magasabb is. Még SFF házakkal is van már teszt, ott sincs gond. Teljesen fasza és halk hűtések születtek rá.
Innentől meg kár remegni raja, hogy esetleg a radeon még egy kicsivel kevesebbet eszik vagy nem. -
AsakuraDave
őstag
válasz
Laja333 #12345 üzenetére
Nálam volt TUF így tudom mit megy. NZXT H510 házban
FTW3 Ultra most 5fokkal melegebb de több kakaó van benne és Hybrid kit izgat rá.
Meg akkor nézd meg, hogy melyik mekkora wattot hűt le.
2x olyan hangost nem hiszem, linkeltem videót ahol 25-50-75-100% venti 6800XT.
GN videója alapján 44dba környékén van az 1800rpm? az 6800XT-n de már nem emlékszem de mindjárt kinézem. -
kevike576
senior tag
válasz
Laja333 #12333 üzenetére
mennyi a 6800xt hőfok terhelés alatt ? Mivel kis kártya, valszeg sok (kicsi a hőleadó felület)
tuf radeon sztem már barátságosabb lesz ! (ha már amd-t kell választani
)
https://www.asus.com/Motherboards-Components/Graphics-Cards/TUF-Gaming/TUF-RX6800XT-O16G-GAMING/
-
Sunnyslow42
csendes tag
-
ffodi
veterán
válasz
Laja333 #11989 üzenetére
Persze, temetni egyáltalán nem kell, lehet itt még javulás, ahogy a másik oldalon SAM alternatíva, és így tovább.
Ha mindkét kártya a meghirdetett listaáron (vagy akörül) lenne kapható itthon (és lenne rendes készlet), akkor tényleg nehéz lenne választani, mert itt már valóban csak pár specifikus dolog döntene (pl. GSYNC). Szerintem örülni kell annak, hogy végre megint van verseny, alternatíva. Akinek eddig NV volt és váltani akart, az már vett 3080/3090-et, a többiek jól tették, hogy vártak. Ha most kéne kártyát vennem lehetséges, hogy kipróbálnék egy 6800XT-t vagy majd egy 6900XT-t, de mivel már itt figyel a 3080 és meglepetés nem ért ma, így ideje hátradőlni.
-
KAMELOT
titán
-
AsakuraDave
őstag
válasz
Laja333 #11385 üzenetére
[link] Nézd végig ha érdekel, bocsi de nem szeretnék fél oldalt tele írni, hogy mivan a videóba.
[link] Innen nézd akkor ha csak ez érdekel, de konzolon az RT és a felbontás dinamikusan változik. A felbontás nyitott terület, tehát az utcán stb lemegy 1440p-re. Az RT meg alapból max 1080p-s felbontáson megy de ez alá is be tud menni ha kell a 30fps-hez. Ezt nem tudod beállítani PC-n és a legalacsonyabb RT minőség is nagyobb mint ami az 1080p-s RT a konzolon. Illetve van amire nem is használ RT-t csak SSR-t a konzol.
A 2060S pedig natív 4K, PC-n létező legalacsonyabb RT (ami szebb mint a konzol) tudja a 30fps-t. -
AsakuraDave
őstag
válasz
Laja333 #11382 üzenetére
Neked az hajszál, hogy az egyik 4K natív a másik meg 1440p a legtöbb esetben illetve az RT is jóval alacsonyabb felbontáson megy a konzolon? Matek korepre akkor jelentkezem mert nem megy nekem
De mindegy hagyjuk is mert én full laikus vagyok sose volt konzolom de engem jól beetettek volna az eddigi infóikkal és csalódtam volna nagyot. -
ffodi
veterán
válasz
Laja333 #8866 üzenetére
Az áram "minősége" alatt milyen paramétereket értesz?
Mire a villany a GPU-ba jut addigra átmegy legalább egy kapcsolóüzemű tápon és n darab szűrőfokozaton, így az, hogy milyen minőségű a tápellátása a GPU-nak az alapvetően a kártyától függ.Emellett a jelenség elnevezése kicsit megtévesztő lehet ebben az esetben... míg a kapcsolóuzemű tápok esetén a tekercsek szoktak visítani a hallható frekvenciatartományon belül, addig vga-k esetén bizony előfordulhat, hogy a kerámiakondik is zavaró hangot adnak ki terhelés hatására, amikor megfelelő mennyiségű áram szaladgál a tápkörben.
-
Pug
veterán
válasz
Laja333 #8866 üzenetére
Most cafoltad meg magad...
Ha rosszul, akkor akármelyik jobb minsőgű tápot rakod alá, sírni fog.
Nem a taptol van a CW... a tap fesz "tisztasaga" kozrejatszik, egy erosen CW-s VGA pedig MINDEN tap mellett CW-zik... simple like that...
20 eves DIY PC build palyafutasom alatt jo par CW VGA futott at a kezeim kozott, PSU cserevel csak a CW "erosseget" sikerult modositani, eltuntetni a CW-t soha...
P.S.: a GPU-nak semmi koze hozza, hanem a VGA-n talalhato VRM-nek (just sayin')
-
ffodi
veterán
válasz
Laja333 #8853 üzenetére
Persze, általánosságban véve lehet olcsóbb, jelent megoldást tekintve viszont aligha (értem ezalatt azt, hogy egy 220 uF 10 V-os sp-cap ~250 Ft, míg 1 db 22 uF 10V-os X7R kerámia mondjuk 100 Ft. Ugyan akkora névleges kapacitást feltételezve az MLCC-s megoldás 3-4x drágább) .
-
-
kevike576
senior tag
válasz
Laja333 #8691 üzenetére
Rengetegen csalódtak nvidia-ban ezmiatt a botrányos kapkodós launch miatt. Az AMD ha nem hülye ezt most kőkeményen kihasználhatja egy jó termékkel(ami most adott) értékelhető stock-al és árral. Még mindig több nv fan lesz mint amd , de sokan át fognak térni...popcorn bekészítve
-
Pug
veterán
válasz
Laja333 #8419 üzenetére
En oszinte leszek, engem annyira nem zavar, en mar vizrol vissza nem terek levegore...
CPU-ban megyek Ryzen-re, VGA teren kerdeses, hogy mit gurit az AMD, ha 3080 szint +-10% meglesz, 650-700-as MSRP-vel, es valodi keszletnek koszonhetoen hasonlo valos vegfelhasznaloi arakkal, akkor Big Navi, ha nem, akkor meg megvarom a 20GB-os 3080-at.... Regebben havonta csereltem valami alap komponenst a konfigban, errol 7-8 eve lealltam, az uj vas is minimum 4 evig maradna, igy a 10GB-os 3080 nem opcio, 6-700K-t meg akkor sem adnek egy VGA-ert, ha felcsuti gazszerelo lennek, igy a 3090-es is kiesett a kepbol...
-
Zorel
senior tag
válasz
Laja333 #8383 üzenetére
Leginkább a saját tesztjeimnek hiszek és ez a leírás teljesen ellentétes a valósággal. De van itt még aki TUF-ról váltott FTW3-ra...ők is hasonló véleményen vannak mint én, csak mivel off a topik így ezekről legtöbbet privátban beszélgetünk.
TPU-nak is hihetsz te dolgod, de jó tanácsként azt mondom próbáld ki mindkettőt.
-
-
Laja333
őstag
válasz
Laja333 #8320 üzenetére
Scan: "20/10/20 - Today we have received shipments from ASUS and MSI for both RTX 3080 and 3090. We will be shipping these out by the end of the day. On top of those we have also added 6 new confirmed shipments to the tables from EVGA, GIGABYTE & ZOTAC covering this week and next week. We continue to chase down the outstanding TBC shipments to give you the best information we can."
Szóval elkezdenek szállingózni a szállítmányok lassan. Scalpereknek kezdhet gyöngyözni a homloka.
-
válasz
Laja333 #8283 üzenetére
Ennek nem kéne annak lennie elvileg. Az Új driver alatt pontosan melyiket érted egyébként? Nekem a 456.71 van Geforce Game Ready van fenn, ezt írja a legfrissebbnek jelenleg.
#8286 proci985 Streamlabs OBS. Sok tapasztalatról nem tudok beszámolni az a baj, mert szökőévente egyszer indítom el, de azt is csak valamelyik haveromnak, így nem tudom, hogy vajon 30-as széria specifikus-e ez most.
-
törölt tag
válasz
Laja333 #8271 üzenetére
Nem teljes a lentebb linkelt chg90 sincs rajta, meg van benne elírás is, a G9 hivatalos gsync, ami támogatja az adaptivesync-et, végülis ugyan az.
#8272 Sputnyik123
" akinek csak G-synces az meg is érdemli..."
Lehet úgy érti, hogy nem válthatsz amd-re.! -
2thletme2day
őstag
válasz
Laja333 #8268 üzenetére
Nem mindenki most vette ám a gsync-es monitorát és ha egyébként nincs vele semmi problémája, hülye lenne bárki is lecserélni csak emiatt. Az én monitorom is csak gsync-es és amikor vásároltam akkor még nagyon nagyon gyerekcipőben járt ez a hibrid megoldás. Akkor még csak olyan volt, hogy vagy gsnyc, vagy freesync.
-
csibuka85
őstag
válasz
Laja333 #8244 üzenetére
Miért is ? Tökéletes a Gsync monitor ! Legalább is nekem az.
Black_Sheep : Amd sajnos sosem fog labdába rúgni Nvidia ellen. Emlékszem amikor még a HD3870 és 3870X2 vagy 4870 és 4870X2-m volt hogy egy kazán volt de a 4870 volt talán az első GDDR5 kártya és szépen ment rajta minden. Az utolsó kártyám a 4870X2 volt . Azóta Csak Nvidia !!! -
törölt tag
válasz
Laja333 #8015 üzenetére
32:9 sokat fejlődött, a megjelenéskor megvettem a monitort, és a játékok nagy része nem is működött rajta, widescreenfix-et kellett használnom, aztán egyre jobb lett a helyzet az évek alatt, most meg minden játék támogatja már, sajnos nem tudtam kipróbálni a G9-en a 2080Ti-t, mivel egyszerre adtam el a chg90-el, így csak a régi tesztjeimre tudok támaszkodni.
Amit írtam az valós, de ha azt vesszük hogy a két generáció között fhd-ben a legkevesebb a különbség és az egy dual fhd monitor, akkor lehet a 2080ti is jobban szerepel a a dual qhd-n, írtam hogy lesz nálam egy, és megnézem.
Samsung chg90-2080Ti-Codmw Néhol felmegy 150-170-re és tartja is, de ez is rengeteg mindentől függ.
Samsung G9-3080-Codmw -
Pug
veterán
válasz
Laja333 #7756 üzenetére
Ha nagyon gyorsan kell, akkor fogjak es NFO-val megy ki a kov szallitmany, ha van egy kis eszuk, akkor most biztos nem az assembly line location-on megy a vegso csomagolas, hanem a distribution warehouse-oknal inland usa... tobb fer a gepre, bar persze ettol meg a reptetendo suly nem lesz sokkal kisebb... szoval igy se olcso..
Új hozzászólás Aktív témák
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Path of Exile (ARPG)
- Elektromos cigaretta 🔞
- EAFC 25
- Autós topik
- Xbox Series X|S
- További aktív témák...
- EVGA GeForce FTW3 ULTRA GAMING RTX 3070 Ti 8GB GDDR6X 256bit Videokártya
- ASRock Radeon Challenger Pro RX 6700 XT 12GB OC
- !!Újszerű!! AsRock RX 7700XT 12GB /Jótállással!/Szép állapotban!/Beszámítás! Posta ok!
- !!ÚJSZERŰ!! Gigabye Aero RTX 4070 Super 12GB /Jótállással!/Beszámítás!/Posta ok!
- Videokártyák
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U7310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Prémium! Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R 9 9950X / RX 9070XT 16GB / 64GB DDR5 / 1TB 990Pro
- Huawei Nova Y70 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! HP 255 G7 - AMD A4 I 4GB I 128SSD I HDMI I 15,6" FHD I Radeon I HDMI I W11 I Cam I Gari!
- Gombászkönyvek egyben