Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése kontra MS/Zintel korlátozásai
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Luck Dragon: MárkaLánc
- talmida: My Art II.
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- hcl: Olympus E-PL1 nyomozás
Új hozzászólás Aktív témák
-
keIdor
titán
válasz
Locutus
üzenetére
Nem az allokáció a videó lényege, hanem a frametime tüskék.
Látni is őket, ez a vram kifutás leglátványosabb jelensége.
Mikor nem 20ms körül rajzolja a frameeket, hanem felfut egy pillanatra 100ms+ tartományba.
Mondja is, hogy szaggat, rángat.
Igen, elfogyott a vram.Ez a kártya olyan, mint pár éve a 1060 3GB. Csak ez nem 80 ezres vas. Nekem olyan vas kell, amivel 2-3 évig lehet tervezni. Hálás vagyok a videóért, mert ez az SKU nem az, amit keresek.
Odáig rendben van, hogy egy játék egy beállításáról van szó, de könyörgöm, két éves cím.16GB közös memóriát kap a két új nextgen konzol, mi lesz ebből a 10GB-ból egy év múlva? 1440p kártya...
-
Zorel
senior tag
válasz
üzenetére
8K-ra eddig sem volt a 3080 ajánlott és nem is arról beszéltünk. Azt próbáltam jelezni, hogy a Te igényeidnek a 3080 20GB és a 3090 24GB sem felelne meg. Helyedben 3090 SLI-vel próbálkoznék, mert 4K-ba ilyen (többnyire értelmetlen) beállítások mellett, azzal tudnál megfelelő FPS számokat kapni. Illetve azzal már talán a 8K is élvezhető lenne.
-
atok666
őstag
válasz
gabika1972
üzenetére
Jo lesz az 300-nak is. Az meg naiv elvaras, hogy ne lehessen megfektetni semmilyen korulmenyek kozt egy csucskartyat, azt azert te is belatod...
Atok -
MPowerPH
félisten
válasz
Locutus
üzenetére
Volt linkelve FPS grafikon, amin szepen latszott, hogy a kezdeti magas FPS szam elkezdett csokkenni, majd egy szinten megragadva ott is maradt allandora. Legjobb indikatora annak, hogy a GPU kifutott VRAM -bol.
Azert egy nem olcso kartyarol beszelunk, amiben van eleg kraft GPU oldalrol, csak a keves VRAM -al sokszor megfojtjak.
-
törölt tag
Szerintem zárjuk le egy darabig ezt az állokációt, majd folytatjuk ha kiadják a 20gb-os változatot és egymás mellé lehet rakni!
Azt meg had döntsem már el, hogy melyik fajta élsimítás tetszik!
Lehet a te szemednek elég a 2x, nekem nem.
Nem is értem minek csinálnak 8K-s monitort, ahhoz meg majd mínuszólni kell az élsimítást?
-
keIdor
titán
válasz
gabika1972
üzenetére
Főleg egy két éves játék esetében...
-
Zorel
senior tag
válasz
KAMELOT
üzenetére
Ezek közül valahogy így van a sorrendem. Amivel van már személyes tapasztalatom az a TUF, TRIO, XC3 és FTW3
1. TUF a legjobb ár/érték aránnyal rendelkező 3080. Kiváló hűtése van, halk és hatékony.
2. TRIO ez is nagyon jó kártya és már komolyabb tuningra is alkalmas, de a gyári bios nagyon visszafogja, de ezen könnyen lehet segíteni.
3. Aorus, kevés van még, de amit eddig láttam az nem volt rossz.
4. XC3 ULTRA
5. VENTUS
6. EAGLE OCUtolsó kettőt én kerülném!
MSRP árazással nem sokra megyünk most, de azért információs jelleggel érdekes lehet.
-
válasz
gabika1972
üzenetére
Én továbbra sem látom megfektetve a kártyát sehol, csak röpködnek a levegőbe a tesztprogramok által kijelzett VRAM allokációk, meg az abból levont következtetések.
-
Zorel
senior tag
válasz
üzenetére
Abban igazad van, hogy 4K mellett is jól jön az élsimítás, de pl SoTR esetén teljesen felesleges az SMAAx4, már x2 is elég és úgy 8-9GB a VRAM igénye, de x4en már közel 10GB amit kér, de még nem fogy ki. Nem azért van 30-40FPS-ed mert nincs elég VRAM, hanem mert elfogy a GPU, 3090 esetén se lenne sokkal több FPS-ed pedig ott van 24GB VRAM.
-
elite.cs11
senior tag
az RTX I/O mikortól lesz aktív? minden játék használni fogja?
-
GAbre
veterán
válasz
nitro16
üzenetére
Igen,azért is rendeltem elő
Elvileg maradt volna 2080,vagy 2080ti-ra váltottam volna(váltok).
Nem vitatom,azt,hogy jó kártya.
Csak ezt az örült rohamot,hogy mindenki akarja+100ezrekért.
De lehet sok a koronás,meg home office-os,és kell
A 3090-ról már nem is beszélve.
Azt csak kb az vesz,akinek 2db 2080ti van,vagy titan rtx nem elég
-
Zorel
senior tag
válasz
Z.o.l.o. 19
üzenetére
RDR2 esetén 2Kban azért van különbség Vulkan vs DX12 között. 4K-ban ez kb 1-2FPS. -
KAMELOT
titán
válasz
Phoenixres
üzenetére
Benchmarkal játszol? Próbálj ki egy igényes multit 64/64, aztán lőd a képet!
Biztos 4k van állítva mert a képernyő szerint nem!?GAbre: ha mindent egybe veszünk akkor el kell gondolkodni, jó vagy nem.
-
ladyka
csendes tag
-
nitro16
senior tag
Pl itt is látható, kicsit alúlfeszelve alig esik az fps szám cserébe -100/130w és -10 fokot csökken a kártya. [link]
Én se tudom mi legyen nálam, terve volt full új pc 800k-1M ért de hát kártyát alig kapni felárat, hogy tudom mennyit ér nem fogom kifizetni... ps5-t is berendeltem de ott is ugyan úgy kevés készlet jön és nem is kapok már idén belőle..
vicc ez az egész -
Laja333
őstag
Mire kijönnek a 20GB-os verziók már nagyjából körvonalazódni fog, hogy akarja-e NV 7nm-es TSMC-re vinni ezeket a GPU-kat. Az lenne az ideális vétel, kisebb fogyasztással. Nem ez a steroidos 2080ti változat.
Ez a széria eddig sok sebből vérzik.
Megpróbáltam még egy sorbaállással, mert a TUF OC kb rendszeresen jött be hetente 1-2x de én is lemondtam pár napja... -
GAbre
veterán
válasz
KAMELOT
üzenetére
Nekem mondjuk,az nem tetszik,hogy mennyivel többet eszik.
2080 tdp 200vagy 220W
2080ti 250w
3080 viszont már 320W körül.
Teljesítményhez mérten ez aránytalan.
Bár elvileg pár %-al jobb arányaiban a 3080.
Ahhoz képest,hogy anno a 1080ti-hoz képest a 2080 is többet mutatott fel(104% a 3080 és a 2080 viszont már 108%) Ilyen volt hatékonysága.
És szerintem szoftverelés után majdnem hozott annyi teljesítmény+ t a 2080,a 1080ti-hoz képest.
Szóval azon,hogy mennyire jobb, érdemes elgondolkozni.... -
-
válasz
KAMELOT
üzenetére
Persze csak pls a Ti-men van 20% tuning
Mennyi is van a 3080-on? Nem valami extrame hanem hétköznapi kártya? 4-5% . Na így lesz a 30% pluszból 10-15% max .. Sajna ez van, még ezért is lecserélem a Ti-t 3080-ra mert kb nincs plusz költségem annyira olcsón vettem a Ti-t. -
X Factor
addikt
válasz
üzenetére
Szóval én nem tudom, hogy nálad mi megy félre, de Control-t pont most kezdtem.
Igaz 3440*1440, nem 4k, de 8m pixel vs 5m pixel nyilvan van kulobseg, de ekkora nem lehetne. Illetve pl a dlss miért nincs engedélyezve?
Teljesitmenyben iszonyatosna sokat hoz és direkt több pályarészen megálltam, h. a nativ vs dlss felbontas kozott latok e kulnobseget es nem. Mindezt ugy, h. ultra wide eseten nem reg sikerult kipatchelniuk, mikozben 3840*2160-ban mar regota remekul megy.
De, ha kell veszek fel gameplay-t, aztán felrakom yt-re. -
törölt tag
Az emberek úgy elvannak szállva ettől a kártyától, hogy képesek +500e -ért megvenni, mert ez mindent visz 30% erősebb a 2080Ti-nél, (ami valójában 5-10%), és éppen hogy elég 4K-ra. Ezért készültek ezek a videók.
A sértegető youtuber sexinagymama, meg nyugodtan véleményezhet itt is!
-
GAbre
veterán
Nah ilyen se volt még,kaptam 1 napos bant,mert szóva tettem 1 hírdetés alatt,hogy kicsit drága 450-ért 1 3080 ventus
(természetesen azt is odaírtam,hogy persze mindenki annyit kér amit akar).
KAMELOT:
Kicsit csodálkozom,anno 1x legalább nekem is volt,hogy hírdetésem alatt nekem is vitáztak árról.De engem különösen nem zavar,ha korrekt módon teszik. -
Abu85
HÁZIGAZDA
Erre a problémára van az NVIDIA saját shopja, ahol mehet a cucc normál áron. Ja, hogy hirtelen rájöttek, hogy nem jó experience-t ad a webshop, miután megérkezett az Ampere?
Érdemes feltennetek a kérdést, hogy mi van ha nem tudják olyan olcsón gyártani a 3080-akat, hogy MSRP szinten adják?

-
válasz
üzenetére
Azt írta nem rakott most SS-t, amit ír az valós problem most elég de ki a fac tudja mikor fogy el?
Konzolon tudja valaki mennyi memót tud a VGA használni? Tudom teljesen más de mégis, tudom valami lesz ott a SSD streamingel is.. de mégis?

Én egyre jobban hajlok egy BNavira 16Gb-vel.. -
KAMELOT
titán
válasz
üzenetére
Papa ez lezabálja a füledet is. Nem értem, hogy 2020/2021 kiadunk egy vgat aztán spórolnak a ramon. Így kéne kinézni.
3070..16gb
3080..20gb
3090..24gb
Megnéztem side-by-side a paramétereket. 2080ti vs 3080 és a 3080-javára a +Gpixel/s és Gb/s végett jobb a Fps.
Ha a CUDA-ból indulok ki, akkor meg 2x teljesítményt kéne kapni, de ez nem így van. Olyan mintha egy erősen tuningolt Ti lenne, kisebb hőtermeléssel. -
laychi
veterán
Ha valakit érdekel németből. [link]
A kártyát nyilván ezen az áron nem tudom elküldeni, utiköltségem,rászánt szabadidőm,postaköltség rájön. ~ +60 euro -
ScomComputer
veterán
EVGA RTX 3080 FTW3 Tear-Down...... [link]
-
KAMELOT
titán
Akkor most én kérdezek, mert már össze vagyok keveredve. Haveromnak van lehetősége ezek közül választani. Melyik a legjobb választás?
1. TUF
2. VENTUS
3.TRIO
4. XC3 ULTRA
5. AOURUS
6. EAGLE OC
Előre is köszönöm! -
laychi
veterán
válasz
FearFmRadio
üzenetére
Tuskone is i5-tel tolja 9600k, oc nélkül.
[link] -
Zorel
senior tag
COLORFUL iGAME RTX 3080 Vulcan OC elég ütős lett szerintem.

vs
-
MPowerPH
félisten
válasz
FearFmRadio
üzenetére
Szerintem olyat itt nem fogsz talalni. Az az i5 mar mindenhol keves, mar csak a magszam miatt is szuk keresztmetszet meg egy 1080Ti -al is. Nincs olyan orult, aki egy 400k -s VGA -t berak malmozni egy olyan elavult rendszerbe.

Milyen OLED -el tolod?
-
FearFmRadio
tag
Esetleg van itt olyan 3080 tulaj aki i5-el (én i5 8500) rendelkezik ? esetleg pár játék tesztet szabad kérnem ?
csak mert eddig i9 tulajokat láttam.
3840x2160 + 3840x1600 felbontáson lenne majd használva az RTX 3080.
(nekem az a lényeg hogy maxon akadás nélkül menjenek a játékok , föleg a Breakpoint (rtx 2070 néha be be szaggatott
) )- Ha netán sikerül végre egy 3080 venni .. akkor szeretném rákötni az oled tv-re.. Kérdés hogy Gsync az HDMI-n keresztül tudom "aktiválni" ? vagy csak DisplayPort-on keresztül ? Gsync és HDR támogatás egyszerre lehet aktiv mind2 ? HDR esetén 2.1 HDMI kell ?
-
jozsi252
veterán
Biztos van kivétel de nem értem hogy az emberek miért nem tudnak várni 1-2-3 hónapot a videokártya vásárlással? Aki mondjuk arra várt hogy az új kártyák megjelenjenek és a gépe már kész van, azt mondhatni megértem hogy kénytelen megfizetni a felárat.
De azért annyira nem lettek jók az új kártyák hogy megérjenek ilyen hatalmas nagy felárat. Én is keresgéltem 3080 után, de inkább várok mert 50-100k- felárat nem érnek meg.A 3070 meg szerintem ilyen 230-250 között fog menni. Tuti azért húzza a startot az Nvidia mert nem akarnak úgy járni mint a 3080-3090-el hogy 0 készlet van. Így talán várható hogy nem lesz akkora felára az első pár hétbe mint a fent említett 2 kártyának van még most is.
Mailboxde.com-on keresztül lehet vásárolni Németből idehaza is. Más kérdés hogy a garanciáztatás elég cumi ha valami lesz a kártyával.
-
warcat
veterán
Proshop listája.Volt már emlékeim szerint róla szó, de így a képet nézve brutálisabb.
Megjegyzés: a nem OC verziók jelenleg mintha nem is léteznének,még jó ideig hiába vár rá akinek olyan rendelése van. (példa: sima STRIX,Ventus,TRIO). Humoros a válogatástól való félelem ez jól látszik, zúdítanak minden chipet a drágább verzióba.
-
Zorel
senior tag
válasz
Z.o.l.o. 19
üzenetére
Jöhet bármi. Játék vagy szintetikus benchmark. pl: 3DMark. Mennyi a max boost órajele?
-
Z.o.l.o. 19
tag
válasz
gainwardgs
üzenetére
Eddig igen mert van a gépben egy 1000W -s EVGA táp

#Devid_81: Köszönöm szépen
szerencsére eddig úgy néz ki meg érte nekem a váltás 
#Zorel: Milyen tesztekre gondoltál?
szívesen meg csinálom 
-
lo_jo
senior tag
Nem azt mondom, hogy jo ar, de netto 60k huf a kulonbseg a MSRP-k kozott. Ez a ~275k sok (magyar afaval szamolva es kozeparfolyamon atvaltva), de tovabbra is azt mondom, hogy elso heten nem kell venni, lesz meg ez is olcsobb. De azon sem kell majd meglepodni, hogy lesz magyar bolt, ahol 300 folott lesz, mert mindenki ugy araz, ahogy akar. Szerencsere.
-
Mumee
őstag
Első nap 310-360e vettek Asus-t itt emberek 3080-ból és azóta is elment jó pár 400e alatt.
Tehát 3070-ért egy ~300e-es kezdőár túltesz a hype áron szerintem.
Főleg hogy az már sima GDDR6, ami olcsón elérhető nem olyan hiánycikk, mint a GDDR6X ami a fő indok lehetett a hiányra.Mindenesetre először jelenjen meg és a valódi start árak után többet tudunk majd.
-
lo_jo
senior tag
Senki nem varja netto 500 dollaros aron, akinek van egy kis esze. A normal ara $500*1,3*arfolyam, igy a 27% afa mellett benne van a szokasos kisker haszon is. Persze lehet majd vert hanyva teleszorni a topikot, hogy nem annyi, jensen szemelyesen veszi el a penzed, stb stb.
-
Mumee
őstag
$500 a 3070 mi?
Erre még rájön a magyar áfa különbözete meg az itteni magasabb kisker sarc.
Német Amazon :
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Fotók, videók mobillal
- Vivo V70 – a stílus érték?
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- LG monitorok
- Monitorkalibráló eszközök
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Yettel topik
- További aktív témák...
- MSI RTX 4070 12GB GDDR6X VENTUS 2X OC - 1 év garancia - Eladó!
- MSI GeForce RTX 4060 VENTUS 2X BLACK OC 8GB (Beszámítás)
- ZOTAC RTX 3060 12GB GDDR6 Twin Edge OC Eladó!
- ASUS GTX 1080 Ti 11GB GDDR5X ROG STRIX GAMING OC Eladó!
- ASUS RTX 4060 DUAL 8GB GDDR6 OC V2 - 1 ÉV GARANCIA, NÉVRE SZÓLÓ SZÁMLA, UTÁNVÉT - PCROLL Webáruház
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Azonnali készpénzes Apple Macbook Air felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- CSX 2x2GB (4GB) DDR2 800 MHz kit
- ÚJ HP EliteBook 6 G1a Ryzen 5 PRO 230 4.9GHz 32GB DDR5 1TB FHD+ 16:10 már jobbik kijelző, gar 2028
- LG UltraGear 45GX90SA-B OLED Monitor! 3440x1440 / 240Hz / 0.03ms / FreeSync / G-Sync! BeszámitOK
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

RDR2 esetén 2Kban azért van különbség Vulkan vs DX12 között. 4K-ban ez kb 1-2FPS.
vicc ez az egész