- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- SzőkeKapitán: Világ vége túlélők topicja
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Őskoczka
- Zicokuka: Minden változik,a Cod 2 örök
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
nVidia GeForce GTX 950 / 960 (GM206) téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
CsyGaBiKa
tag
válasz
kicsiultra #9699 üzenetére
Ja 30 nap a visszaküldési határidő, de azért nem kell előre temetni egy új monitort, valószínűleg hibátlan lesz.
Mivel megnyugtattál mondok egy igaz sztorit. Koliban szobatársam vett egy új lcd-t kb. 2009 környékén, a kibontáshoz igénybe vett egy jó éles vadászkést, csakhogy a kés éle megszaladt, azaz túl mélyen vágott, így keletkezett egy 4-5 cm-es mély barázda a képernyő közepén. Észre sem vette, én már akkor hallottam a gyanúsan sercegő hangot, bár nem akartam el venni a kedvét és én sem voltam biztos, hogy a képernyőbe vágott bele. 5 percig nézegeti az asztalon, és kérdezi tőlem,
-Hé Gabi látod azt a csíkot? -Hát mondom igen.
A vége az lett, hogy visszavették, és adtak helyette másikat. Innen üdvözöllek Tibi, ha olvasod-e sorokat.
Úgyhogy no para, ez a fogyasztói társadalom.
És tudtátok, hogyha egy helyiségből, nem az ajtón, hanem a csukott ablakon keresztül távoztok az növeli a GDP-t?
Pedig igaz. -
CsyGaBiKa
tag
válasz
Tikakukac #9697 üzenetére
Reméljük a legjobbakat.
Hardveraprón szétnéztem nem nagyon volt, szállítani se tudják, az emberekben se bízok meg.
Ez bontatlan csomagban lesz, próba cseresznye. Bár ha valami pixeles hiba lesz, lehet, hogy nem fogok villogni vele, hogy nektek volt igazatok, hanem szép kussban leszek. De én nem vagyok az a fajta, hogy most az IPS-eknél van ez a Glow bevilágítás, és már a 2.-at küldi vissza és nem érti, hogy a széria ilyen. -
Tikakukac
titán
válasz
CsyGaBiKa #9695 üzenetére
Gondolkodni lehet, de amíg a számok azt mondják, hogy remekül megy, addig maximum neked lesz gondolkodós
Mondjuk akkor így Dellel ne legyen garis bajod, mert sokat fogsz a görögökhöz telefonálni.
Reméljük a legjobbakat.
Ha neked megfelel a remény a gari helyett, okay, de ennyi erővel vehetted volna leáfázva apróról is
-
CsyGaBiKa
tag
válasz
Tikakukac #9694 üzenetére
A lényeg az , hogy mondtam egy kritikát feléjük, amin el lehet gondolkodni.
Épp ebben a pillanatban rendeltem egy monitort (Dell p2414h) emagtól 54900 (ingyenes szállítás-erre gerjedek). Oázistól lett volna 62700 és még ott van a szállítási ktg., majd 10k FT különbség, náluk akartam kalibráltatni is, de ezt most nem tudtam valahogy kihagyni, itt viszont nem volt kalibrálásra lehetőség.
-
kisza25
félisten
válasz
CsyGaBiKa #9692 üzenetére
ha 10 dolgot veszel akkor is 2500Ft és mindegyik dologra élni fog a háztól-házig garancia, sőt, ha pick-pack-ra veszed akkor is él a háztól házig garancia
Azt felejted el az ingyen szállítós boltnál, hogy mennyibe kerül majd, ha meghibásodik valami, márpedig mostanában sokszor kapni gyárilag hibás nem működő dolgokat, egyből nem az ipon 2500Ft-os háztól-házig garija lesz a drága, hanem az ingyen posta -
CsyGaBiKa
tag
válasz
Tikakukac #9691 üzenetére
Mindenesetre le fognak maradni a versenyben, ha nem gondolnak olyan sükebóka egyénekre, akik játékkal gyepesítik az agyuk (célcsoport) és elvárják a könnyebbséget, ja és persze az olcsóságot. Még nincs regisztrációm iponra, mert még sose rendeltem tőlük, lehet ez lett volna az első, de megint találtam valami kivetni valót. Ettől függetlenül lehet még itt veszem meg.
-
CsyGaBiKa
tag
válasz
Tikakukac #9689 üzenetére
Tisztában vagyok az árképzés hogy működik. Most 1250 vagy 2500 Ft-tal több, és máris ott van ahol a többi bolt, akik velük ellentétben 15-20-30k felett ingyenes szállítást adnak. Az igazság az, most tényleg itt a legolcsóbb.
Viszont azért nem tetszik az üzletpolitikájuk, mert a vásárlónak kell utánaszámolni valójában mennyibe fog kerülni a termék a végelszámolásnál, és nem előzi meg a bolt egy ilyen egyszerű manőverrel.
30k felett ingyenes szállítás és minden 30k feletti terméket 500-1000 Ft-al drágábban teszünk ki attól függ mennyiért szállít valójában a GLS, mert kétlem, hogy 2500, bár valójában fogalmam sincs hogy mennyiben állapodott meg a két cég.#bogarfx köszi.
-
Tikakukac
titán
válasz
CsyGaBiKa #9687 üzenetére
Mint ebben dolgozó jegyzem meg, csak, hogy eloszlassam a ködöt nálad: ingyen futár nincs. Szépen kifizeti a vásárló azt is, csak így jobban tetszik az embernek mert "ingyen". Ha egyedi ára van, márpedig az van, akkor simán benne van, hogy ugrik a dollár vagy kifogy a rendelt készlet adott árból és majd veheted drágán. Lásd a dupla ventis 960 4GB, amit 20k-val olcsóbban vettem, mint most megy.
-
bogarfx
aktív tag
válasz
CsyGaBiKa #9687 üzenetére
Ha jól tudom a szállítás magában foglalja a garanciafutárt is, nem külön kell megvenni a szállításhoz.
"A GaranciaFutár az iPon Computer Kft. saját szolgáltatása, melynek keretében házhoz szállítással vagy Pick Pack Pont-on átvett áru esetén a szerződött futárcég ingyenesen szállítja hozzánk a hibásnak vélt terméket, az ügyintézés végeztével - amennyiben a végeredmény is termék, és a garanciális illetve egyéb feltételeknek megfelelt - ingyenesen visszajuttatja Önhöz." -
CsyGaBiKa
tag
válasz
bogarfx #9686 üzenetére
Már csak azért is alszok rá egyet, hátha a többiek árait is húzzák magukkal. Bevallom nem tetszik az ipon üzletpolitikája, 2500 szállítás, 2500 garanciafutár. 50k-ért ingyenes szállítást várok el, ha mások megtehetik ha házhozszállítással nem is, de a PickPackpontos opciónál mindenképp.
-
-
Long Man
tag
Szervusztok és üdvözlök minden fórumtársat!
Csatlakoznék hozzátok egy Gigabyte GeForce GTX 960 GV-N960WF2OC-4GD társaságában. :-)
Egyenlőre megy mint az olajozott villám.
(AMD HD5750 CFX-et váltott)Egy születéskori kép: ;-)
(kicsit még szerteszét vannak a vezetékek)Igyekeztem átolvasni a legutóbbi párezer hozzászólást és az összefoglalót,
de eleinte nézzétek el, ha túl egyszerűt kérdeznék, mert még új vagyok nVidia fronton.Futtattam néhány tesztet.
Normál körülmények között gyors és csendes, de volt egy rövid próba
a "TessMark v0.3.0" programmal és elkezdett nyüszíteni (coil whine).Tapasztaltatok ilyet?
(aki használta ezt a programot és úgy, hogy egyéb esetben csendes, de
tesszellációt nagyon használó esetekben előjön; esetleg más kártyáknál is)Illetve szélsőséges esetben (FurMark) a GPU nem is melegszik túlzottan, de
a VRM-ek viszont nagyon.
(szinte minden GTX960 kártyánál, ahol csak kis bordákat kapott a VRM rész)
Ezen lehet/érdemes segíteni valahogy?
(nehogy apránként, e miatt a "filléres" rész miatt haljon le később az egész)Az első nap után ennyi tapasztalat gyűlt össze.
(ill. mégegy: nem gondoltam, hogy a Flight Simulator X és a P3D még ezt a kártyát is megfekteti) -
kisza25
félisten
Gyerekek Gigabyte gtx 950 Xtreme ára 50eFt alatt ipon-on
Msi gaming 950 és asus strix ára is 50eFt alatt
60eFt ért meg giga GTX 960 4GB van a két mini 61eFt meg a wf2 hűtős -
Ed3r_X_
nagyúr
válasz
Goldberg03 #9678 üzenetére
Singleben ki fogja hajtani, multiban hagyhat benne. Mindenképp a 4GB-os 960-at vedd.
Én i3 2100-zal hajtottam először, i5 2500-zal ugyan olyan FPS értékeket produkált, mikor váltottam (csak single).
-
4264adam
veterán
válasz
Goldberg03 #9675 üzenetére
4GB-ot vedd 960-ból. Összefoglalóban minden
-
Goldberg03
tag
válasz
synthattik #9674 üzenetére
Szia!
Marad az i3, igen 3,6Ghz megy.
Ha a 960 2gb-os verzióját venném? Nem sok a különbség 2-4gb-os között? -
synthattik
aktív tag
válasz
Goldberg03 #9670 üzenetére
Szia
Attól függ milyen játékokkal szeretnél játszani?Mert ilyen bf3,bf 4 multi,vagy gta 5 játékokhoz,ami azért eléggé cpu intenzív,ott hagyna a kártyában.
Azért soroltam ezt a 3 játékot,mert ezeket próbáltam i3 4130-al,ami asszem 200mhz-el jár csak alacsonyabb órajelen.
Ha mindenképpen az i3 marad,akkor lehet,hogy a 950 megfelelőbb lenne. -
4264adam
veterán
válasz
Goldberg03 #9670 üzenetére
ki tudja használni ahol nem 4 teljes fizikai szál/mag szükséges.
-
Goldberg03
tag
Sziasztok!
Egy I3 4160 procim van és a kérdésem az lenne, hogy ki tudna-e egy gtx 960 4gb-os kártyát is hajtani?
Érdemes akkor egy olyat vennem, vagy inkább egy kisebbet? -
Grafirka
őstag
Ismerosomnel volt egy peldany nehany napig, azt mondta, hogy hangjaval nem volt gond, csendes viszont jobban melegszik mint a Gaming verzio. Jatek alatt a homerseklete elerte a 75C ( CM Silencio haz ) OC ertekeket nem tudok, a srac soha nem huzza a kartyait, ezzel sem probalkozott. Cicergesre sem panaszkodott de az amugy is szerencse kerdese.
-
diegho
nagyúr
Ezt az MSI-t használja valaki? A hangja és a hőfokok érdekelnének.
-
joker1220
őstag
Az igen
Azért az egy jóval erősebb kártya, csak furcsa hogy a szinte ugyanúgy kinéző gtx 750ti hez képest 25 fokkal melegebb terhelve.. Ezt találtam még a témában;
http://www.tomshardware.com/reviews/nvidia-geforce-gtx-960,4038-10.html
Itt több fajta 960 ról is le van írva hogy milyen értékeket produkál
A terhelve 95 fokos HD4890 -hez képest mondjuk nem rossz de az alapból is 61fokos vót anno
-
diegho
nagyúr
A nagy dilemma:
1. Gigabyte 950 XtremeGaming 47k
2. MSI 960 4GD5T OC 57kTeljesítményben a jelenlegi GTX660 is untig elég nekem, a kérdés az, hogy ez a 10k megéri vagy sem, ha 1680x1050-ben használom és FHD fölé sosem fogok menni? Továbbá fontos még a zajszint is.
-
MésziGab
tag
i7-4790 mellé érkezik "ideiglenesen" egy Asus GTX960 4GB DDR5 STRIX-GTX960-DC2OC-4GD5 !!
Erről a kártyáról vélemény valakinek?
Érdemes húzni minimálisan? -
vass1024
tag
Szisztok!
Videokártyát szeretnék venni, 2 maradt bent a kosárban. Szeretném kikérni a véleményetek.
EVGA GTX 960 SuperSC ACX 2.0+
ASUS GTX960-DC2OC-2GD5-BLACK 2GBNekem az EVGA a befutó, profibbnak tűnik a felépítése és az egész nyáklapon van hűtő, így hűti a memoriákat is.
Szerintetek
Üdv. Ádám
-
Pixx96
aktív tag
Sziasztok!
Szerintetek egy gtx960 g1 gaming 2gb több mint 2 év garival full dobozosan mennyit érhet?
Üdv.
-
LWhite
tag
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem.
Meg tudom azt csinálni ha 3 monitort csatlakoztatok a kártyára (GTX 960 - DVI, DVI-D és HDMI), hogy 2 monitor tartalma klónozva legyen a harmadikon pedig egy független tartalom legyen?
Vagy csak kiterjesztett tartalmat tudok a 3 monitorra beállítani?Köszönöm a segítséget!
-
FingR86
őstag
Nézzétek már ezt a kártyát ? [link]
Ez most vmi vicc ?
Az ára mindenképp. Meg mi az a D-sub csatlakozó, meg DDR3-as ram ?
-
Ateszpapa
addikt
Köszönöm mindenkinek! Akkor inkább MSI lesz.
-
Daw93
senior tag
válasz
joker1220 #9637 üzenetére
Szia!
Nekem is ugyanilyen van, de 66 fokig is csak akkor ment, mikor az asztalban volt a gép. Azóta kivágtam az asztal géptartó részének a hátulját, így 62 fok körül megáll, igaz egyedi ventivezérléssel amit a gigabyte programjában állítottam be a hőmérséklet jegyében (viszonylag magas fordulatszám)
-
joker1220
őstag
Sziasztok!
Csatlakozok én is egy ilyennel:
Olvastam a ventivezérlés bug ról, ugyanaz mint a GTX750TI -nél, BIOS frissítése után tökéletesen működik.
Annyi lenne csak a kérdésem hogy normális a terhelés alatti max 76 fokos hőmérésklet?
Idle -ben 31-32 fokos, játék alatt meg átlag 65 fokos, GPU-Z log szerint a max hőmérséklet volt 76 fokos játék alatt.
Az előző kártyám GTX750TI is alapból 31-32 fokos volt de az 48 fok fölé nem melegedett, tudom hogy gyengébb kártya de a hűtési megoldás az hasonló..
Üdv és előre is köszönöm a válaszokat!
-
CsyGaBiKa
tag
válasz
Ateszpapa #9633 üzenetére
Egyértelműen az MSI a leghalkabb, egyik se veszi fel vele a versenyt és közben a leghűvösebb is.
[link]
A gigabyte egy picit hangosabb mint az ASUS és mint az EVGA, de a Zotactól jóval halkabb.
Most látom 960 kell, annak igazából nem nagyon néztem utána, de én úgy tudom nincs eltérés a hűtésükben a hőcsövek mennyiségét kivéve. -
Ateszpapa
addikt
válasz
Ateszpapa #9631 üzenetére
Ezek szerint a Giga is elég csendes?
Erre gondolsz?Régebben volt egy giga hd 7970 kártyám, az úgy visított mint egy disznó, peter hűtést is rá kellett raknom.
-
Ateszpapa
addikt
Nagyon úgy fest, hogy 960 lesz belőle a 970 helyett.
Melyik típust érdemesebb venni?
MSI vagy ASUS?
Fontos, hogy halk legyen terhelés alatt is.Jelenleg egy 750Ti STRIX van, az elég kellemesen csendes.
-
Mercutio_
félisten
Mivel mITX konfigom van újra veszek egy ilyet, korábban is ez volt, csak karácsony előtt jött a "fejlesszük a gépet " viszketés és mennie kellett, most picit lehiggadtam és hála nektek
rájöttem, hogy
inkább órára, vagy fotós cuccra áldozomegy későbbi fejlesztésre félreteszem a pénzt a strix pedig majd másnak szerez örömöt -
4264adam
veterán
Witcher 3-at milyen beállítások mellett használtok I5-el?
Én ahogy néztem a közepes és Magas beállítások között nincs szemmel látható különbség. Ezért közepesen használom, nincs Hairworks nincs Vsync mégis csak 50-60FPS között mozog leginkább. Ennyire GPU izzasztó eme RPG csoda?
Szerk: Nagyon érdekes a 4 mag elosztva is 40-50%-on van. Ram 5GB alatt, 1.5GB Vram alatt FPS mégsincs 60 felett
milyen szépen látszik a GPU erő mellé bőven elegendő szerényebb Vram kártya is.
-
Mercutio_
félisten
válasz
4264adam #9618 üzenetére
És vágjam le 5 lábát a procinak?
Peat: Hellgate London, starcraft 2 és hasonló "modern" játékok, esetleg valami online fejlesztős, kaszabolós, de tényleg annyira nincs időm, hogy évekig elleszek 5 évvel ezelőtti játékokkal. Filmet nem konvertálok, a proci nagyrészt alapon most is, ha lesz amihez erősebb kell ráérek akkor beszerezni
-
Peat;)
veterán
válasz
Mercutio_ #9617 üzenetére
A casual game önmagában sokat nem mond. De én ilyen keret mellett egy asus strix 950-es vga-t választanék 50 körül és a legolcsóbb i5-öst. A 950 és 960 közötti különbség nem lényeges de spóroltál 10 vagy 20 ezret(ha 4 gigásat nézted), a cpu-k közötti differencia meg általánosan is jól jöhet. A processzort mindenképpen apróról vásárold, van több éve megbízható eladó aki garanciát is vállal.
750ti szerintem nem éri meg, illetve zsákbamacska melyik milyen gpu-val van szerelve...
-
bardi
senior tag
Egy ilyen kártyám lett végül. Normális, hogy játék után hiába hűlt le a vga, nem kapcsol ki a ventilátor? Nem mintha zavaró lenne, csak észrevettem, és nem tudom. Mert amúgy játék közben kellett pár perc, mire egyáltalán elindult.
-
4264adam
veterán
Hát akkoriban még nem saját keresetből vásároltam, és hűség idő megújítás miatt vettük a mostani "mocskot". Jelen állás szerint nyár közeledtével egy P8 a kiszemelt olyan 60-70k között innen, esetleg "jofogas.hu". El sem hiszitek sokszor milyen jó áron kínálnak jó dolgokat mert "teljesen nincsennek tisztában az árakkal" pl: ismerősöm venni akart M8-at de még 50ezre volt tudta esélye talán a 0% de üzenetet írt egy 80k M8-ra azonnal vihette 50-ért. Én is vásároltam már onnan sokkal olcsóbban. Itt hozzá értően hírdetnek.
-
Mercutio_
félisten
válasz
kisza25 #9616 üzenetére
Én közben ránéztem az i5 árakra (gondoltam a G3220 helyett az lenne célszerű gtx960 mellé, mert i3 nem akkora ugrás árához képest), és sokkot kaptam
Havi pár óra casual game és netezés + meló (excel, word, pdf-ek), erre elég a G3220 és a benne lévő igp, vagy max egy gtx 750Ti, vagy jó lesz az a strix 960 így is(talán egy G3258 még belefér a büdzsébe, feszemelés nélküli tuninggal)
-
Csupingo
veterán
válasz
gyurkikrisz #9612 üzenetére
Vállalható. Gyárilag nem félpasszív, de megoldható, a fórumozók közül is páran megcsinálták. (Bár nem tudom, hogy milyen hőfokokat produkált akkor. Talán nem éri meg piszkálni.)
Egy gondja szokott lenni, hogy hajlamos véletlenszerűen felpörgetni a ventilátorokat. Ezért már adtak ki is hozzá egy biost, ami ezt orvosolja, vagy pedig a min. ventilátor fordulatot kell legalább 1300-ra állítani és elvileg az is megoldja a problémát. Amúgy nem rossz kártya és ez van szinte a legjobb árban. -
kisza25
félisten
válasz
gyurkikrisz #9612 üzenetére
nem állítja le a ventiket, én hallottam idle is, sokak szerint nincs hangja
-
gyurkikrisz
őstag
GV-N960OC-4GD "vállalható"? Képes passzív lenni adott hőfok alatt? Csendes?
-
guftabi96
addikt
válasz
kisza25 #9608 üzenetére
Ne is mondd... már azt hittem én is, hogy elfelejthetem.
Délután itt ültem a gép előtt, semmi gáz nem volt. Aztán most hogy hazajöttem ilyen színes csíkok vibrálnak a monitoron (tv). Először megijedtem, hogy a kártya haldoklik, de dvi-vga általakítóval nem csinálja. Csak HDMI-vel, ott is csak akkor, ha a PC feliratú HDMI-be dugom a tv-n a kábelt. Ha a másikba dugom, akkor meg csúnya a kép, kb olvashatatlan, de nem csíkozik.
Nagyon remélem, hogy nem a bemenet ment tönkre a TV-n.
Lehet érezni a különbséget. Egy kicsit mintha homályosabb lenne, meg úgy más az egész..
Remélem, hogy a HDMI kábel, és nem a monitor..
Hát most meg jó a hdmi-vel... -
Peat;)
veterán
Gondolom a vga kábellel nincs gond ha nincs a tv rákötve. Nem használom ezt a funkciót, de ha egyszerre kötöd össze a két megjelenítővel akkor valószínű hogy egyfajta jelet kell adnia a vga-nak, így ha olyankor vacakol a monitor akkor én arra gondolnék hogy a tv zavar be...esetleg kapcsolj ki minden létező képjavító dolgot a tv-n mert ott bűvészkednek a hz-ekkel gazdagon, mozi mód stb, na meg ha esetleg állítható a régió PAL-ban legyen és ne NTSC-en. De a DVI-al kezdeném én is, ez csak találgatás
-
Daw93
senior tag
Sziasztok!
Nem tudom hol tegyem fel a kérdést, talán ide illik a videokártya miatt.
Adott a gépem ami a profilomnál le van írva, és adott 2 darab monitor. Az egyik egy 60hz-es 20 colos fujitsu monitor, 1600x900as felbontással. A másik egy 40 colos fullhd-s Sony tv. A tv HDMI-vel van bekötve, a monitor VGA kábellel (tudom ez manapság már elég ratyi). Na most ha a tv-t is és a monitort is összekötöm a géppel, miért van az, hogy a tv-n szépen megy minden, a monitoron pedig a képfrissítés nem az igazi? Vibrál kicsit a kép. Ezt okozhatja a vga kábel? vagy inkább az a baj, hogy a 2 megjelenítő más frekvencián dolgozik? vagy a vga ennyit tud? (kicsi kék giga oc 4gb) -
kisza25
félisten
én is gondolkoztam azon, de megnéztem és csonkított a VRM része gtx 960-hoz képest, Gigabyte Xtreme meg kapott egy 8pines tápot, ami még gtx 960 6pines csatiján is túl mutat, igaz ez is csonkított, de nem annyira, mint MSI (mcs: közben rájöttem, hogy megtaláltam és ez döntött):
Új hozzászólás Aktív témák
- Microsoft Windows, Office & Vírusirtók: Akciók, Azonnali Szállítás, Garantált Minőség, Garancia!
- Akció! Windows 10 pro OEM licenc kulcs 64/32 bit activation key licensz, liszensz,kulcs
- Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- Ultimate előfizetés új fiókra akár 2105 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
- 3DKRAFT.HU - 3D NYOMTATÁS - AZONNALI ÁRAJÁNLAT - GYORS KIVITELEZÉS - 480+ POZITÍV ÉRTÉKELÉS