Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- MultiCooker avagy az elektromos kukta. Ötletek, tippek, tanácsok, receptek.
- Bambanő háza tája
- Fűzzük össze a szavakat :)
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- 🖥️⛅
- Szólánc.
- Évente csak egyszer látod! 11 11 11 11 11
- Szárítógép szösszenet (hogy Te ne járj pórul)
- Mindent a StreamSharkról!
-
LOGOUT.hu
nVidia GeForce GTX 950 / 960 (GM206) téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
synthattik
aktív tag
válasz BomiBoogie #449 üzenetére
Gondolom sli-nél lehet értelme,de 1 nél inkább parasztvakításnak tartom,szntem előbb fogy el a kártya ereje.
Más:
Mondjuk néztem teszteket,és nagyjából olyan 670 környékén van a teljesítménye,csak ez a 128bit ami nem tudom mennyire lenne necces,akár 64fős bf4,bf3 multiban.
Ha vki már rendelkezik vele esetleg teszteket szívesen fogadnánk,mit tud a kis jövevény. -
synthattik
aktív tag
válasz Televan74 #746 üzenetére
Több kártyás rendszerben még jól jöhet a 4gb vram,de abban az árszegmensben amibe már 2 kerül,ott már van szntem jobb megoldás is 1 gpu-val,+ ha nem műkszik normálisan a sli,akkor meg van lőve az egész.
Meg gondolom ezeknek lesz vmi felár is a +2gb miatt.[ Szerkesztve ]
-
synthattik
aktív tag
Én is ugyan ezt a csodát rendeltem tegnap,remélem ma odaérek érte.
Ugyan ez a terv nálam is,kupon lepasszolása,és akkor egész jó áron volt.
Ha ma meg lesz este dobok 1 kis tesztet mit tud a picur.#814) juve600: itt tesztelik a wf2 is
[ Szerkesztve ]
-
synthattik
aktív tag
Én is ugyan ilyen kártyát vettem kb 2 napja,előtte 680 volt,de nem birtam magammal,és ki kellett próbálnom,azt kell mondjam tuningal szinte mindenhol hozza a 680 sebességét,mondjuk régebbi játéknál pl :gta 4 látszik a minimumokon a kisebb sávszél de nem annyira vészes.
Újabbaknál meg észre sem lehet venni: bf4,fc4,watch dogs,grid2,ezekkel probáltam.
Mondjuk azt hozzá kell tenni,én alapon nem sokat használtam,mert ami tuning potenciál van benne,azt vétek nem kiaknázni,nálam most gpu:1500 mem:4000mhz(effektive 8000mhz).
Csináltam neki 1 kicsit agresszivebb ventiprofilt,így tuningal fc4 fűtött be a legjobban 67c-ig ment,olyan 46% ventivel.juve600:Grat a kártyához ,látom te is hasonlóról váltottál,és hasonlóak a tapasztalatok.
[ Szerkesztve ]
-
synthattik
aktív tag
Amit alattad ír a fórumtárs, msi afterburner.
Nem is feltétlenül kell vele mókolni,ez mindenkinek az egyéni preferenciája,én úgy vagyok vele,ha bírja a kártya is meg a hűtés is,feszt nem emeltem neki,nem is tudom lehet e,mert a keplernél nem igazán lehetett,akkor miért ne.
Ventiprofilt is azért állítottam neki,nehogy elmelegedjen a vrm rész.[ Szerkesztve ]
-
synthattik
aktív tag
Videokártyából nálam is csak a garis játszik,amit eladtam 680-at, arra is van még 2016.02.19 ig kiskergari,csak most még ki lehetett szállni árában belőle.
750ti nem szerettem volna,mert az jóval gyengébb,így maradt ez, de meg vagyok vele elégedve.
Itt van 1 kis 3dmark tegnap csináltam
Esetleg te is csinálhatnál,kiváncsi lennék nálad mit megy a mini. -
synthattik
aktív tag
Vagy a 3d mark ,vagy a 3dm 11-et ,ezek ahogy néztem sokkal jobba mutatják a kártya teljesítményét,hogy mit tud.
Esetleg ehhez nyomhatsz 1 kis tuningot is ha van kedved msi afterburnerrel,a fogyasztástól nem kell félni,hogy elszáll,mivel kicsit tdp limites a kártya,és a +8% tdp emeléssel is 140w a felső határ. -
synthattik
aktív tag
Találtam egész új benchet is monster hunter nvidia és cryengine produkció
1080p 4msaa:
1080p smaa:
Az órajel megegyezik az előzőekkel.
-
synthattik
aktív tag
válasz papírzacsi #876 üzenetére
Igen emeltem 108%-ra,itt ennyi a maximum az 141w,néhol kicsit tdp limites a kártya,de szerencsére idáig,csak benchmarkban találkoztam vele.
Neked asszem phantom van ,annak milyen a hűtése?mennyire hatékony?Mert gondolkodtam azon is,csak én még az árukkal nem vagyok kibékülve.
Mert amennyibe a mini került ,akkor az még a belefér kategoria,bár meglepő,hogy 1 ventivel is tud hatékony,és halk maradni.[ Szerkesztve ]
-
synthattik
aktív tag
válasz papírzacsi #879 üzenetére
Szerencse kérdése a tuning,de alapon is ,elég jó teljesítménye van a gtx 960-nak,bár kiváncsi leszek esetleg ti verziót dobnak e ki belőle.
3gb videómemoriával,és 192bit-el betyár lenne,mert régebbi játékokon itt ott érződik a kisebb sávszélesség. -
synthattik
aktív tag
válasz balazska92 #885 üzenetére
Ha tuningolni szeretnél ,először is javasolnék,msi afterburner letöltését,és megnézni ,hogy alapra mennyire boostol a kártya.
Mivel 2 egyforma gpu nincsen,így senki nem nagyon tud neked semmilyen beállítást írni,azt neked kell kitesztelni.
De javasolnám,hogy külön teszteld a gpu,és a memoriát is.Szóval nézd meg mennyire boostol,és próbáld meg,esetleg 1450-en a gpu-t,de a memoriához ne nyúljál,mert ha mind 2-őt emeled nem tudod melyik lesz a ludas.Ha gpu meg van jöhet a mem.
unigine heaven 4.0,vagy esetleg ez amit pár hsz-el fentebb linkeltem a monster hunter,az eléggé tele van újabb nv effektekkel,az elég jól terhel.
Ha esetleg meg van a kivánt cél órajelekben,utánna játékokkal ,mert úgy is arra vetted a kártyát gondolom.
A tdp limitet told ki a max-ra:
Amit bekereteztem ,azt kell max-ra kitolnod.
Pl: Ha mondjuk 1300-ra boostol a te kártyád,akkor a core clock-hoz +150
Itt tudod beállítani,hogy miket írassál ki a képernyőre:
Rákattintasz,arra amit ki szeretnél íratni,és utána ki kell pipálni amit bekereteztem,mindegyik dolognál,hogy ott legyen mellett az osd felirat.Remélem ennyiből sikerül elindulni,nem nagy ördöngősség,sok sikert.
[ Szerkesztve ]
-
synthattik
aktív tag
válasz balazska92 #925 üzenetére
Szerintem használd arra a gépet amire vetted,gondolom játék,esetleg kis meló.
Ha mondjuk elégedett vagy vele,megvan a kellő teljesítmény ,akkor fölösleges pénzt ölni bele, ha nem leszel elégedett ,akkor ráérsz ezen gondolkodni,hogy platform csere szntem.[ Szerkesztve ]
-
synthattik
aktív tag
válasz balazska92 #928 üzenetére
Nekem utolsó amd procijaim pont fx 6100 meg 8120 volt ,azt váltotta sima mezei i5 2400,meg csumpi asrock lap,és nagyon nem bántam meg,hogy a szorzózármentes amd-t lecseréltem sima i5-re.
Akkor nagy gta 4 függés volt oda meg nagyon halovány volt az fx,én a helyedben ha nagyon akarsz váltani platformot,megpróbálnám elpasszolni a mostanit,és jóárasított 2500k,meg vmi z68 v z77 lapot alá,azt lehet neki csapatni.[ Szerkesztve ]
-
synthattik
aktív tag
válasz balazska92 #931 üzenetére
Személy szerint azt mondom hogy jobb,szntem nem bánnád meg a cserét.
De ez itt már nagyon off, ha esetleg kiváncsi vagy még vmire ,írjál privátot,és megpróbálok segíteni. -
synthattik
aktív tag
Este megnéztem a bf4 single-t 2 maggal 4.8ghz-re raktam a procit,a videokártyát nem húztam,néhol voltak kisebb droppok,meg volt kis fura utánhuzás is,mint mikor magas a ping multiban.
shanghai pálya volt itt a gpu usage:itt meg a cpu kihasználtság,fps,frametime:
4magnál a kis utánhuzás megszünt.
A kártya gigabyte 960 mini,a boost 1300mhz. -
synthattik
aktív tag
válasz Bugfix1984 #989 üzenetére
Részemről az nagyon drága,de te tudod mire költöd a pénzed.Aprón vannak 80k környékén gtx 780-ak,azok szntem jobban megérnék,vagy ha mindenáron 4gb akkor lehet jólárazott 770-eket is kifogni.
Erre a gpu-ra tökéletesen elég a 2gb meglátásom szerint,előbb fogy el a gpu, mint a vram. -
synthattik
aktív tag
+1 juve600 fórumtársnak,én gtx 680-at váltottam vele,direkt hagytam minden játékot olyan beállításon,ahogy a 680-al játszottam,bf 4,watch dogs,fc4 mindenhol hozza a sebességét a 960.
Idáig csak gta 4-ben láttam kevesebb fps-t,de az sem olyan számottevő,meg jól is van optimalizálva.
Nekem giga mini van,részemről abszolúte vállalható. -
synthattik
aktív tag
Igen erről van szó,olyan 40%-os ventivel tuningolva 1500/8000mhz-en 62-63 fokos a gpu általában,kivétel fc 4 az elégg befűt 67 ig kb.
Volt nekem is 750ti ,nem ugyanaz a teljesítménye a 2 kártyának,míg a 750ti-nek 60w a tdp,addig ennek a duplája,sőt ennek a kis gigának kitolt tdp-vel 140w a plafon.
Ebből 1 ventivel tuningolva nem igazán tudod 60 fok alatt tartani a gput,ha csendet is szeretnél,talán a 2 ventissel sanszosabb,de nem hinném hogy ártana ezeknek a 70 fok.
Én is jobban szeretem inkább 60 közelében,ami az esetek 90 %-ban meg van 1 ventivel is hangtalanul.
De ahogy néztem itt ph-s tesztet is a 2 ventis giga elég jó alterantiva lehet,a halkság ,és hűsség oltárán. -
synthattik
aktív tag
Új 3dmark-ot ajánlok inkább,vagy heaven 4.0-t.Meg esetleg az új monster hunter teszt elég jó stabilitásra,legalábbis azt vettem észre.
Meg ide dobtam pár tesztet a totyikba, általában gpu:1500/mem:8000mhz[ Szerkesztve ]
-
synthattik
aktív tag
Jöhetnek a tesztek kiváncsi vagyok mit megy az a wf2,gondolom halk lesz,és hűvös még tuning alatt is.
A hőfokora is kiváncsi lennék,meg ha esetleg monitorozod msi ab-vel,nézd már meg légyszives,hogy a kártya tdp limites e,bár sejtésem szerint ennek nem kéne annak lennie,mert a giga mini 1-2 benchben az volt.
Resident evil 6 bench,régebbi de úgy befűt a kártyának,meg nálam instabil tuningnál szépen eldobálgatta magát a driver,mikor 3dmarkoknál,meg bf 4 ben stabil volt. -
synthattik
aktív tag
-
synthattik
aktív tag
Érdekes ez a teszt,mert ha 1-re futtatod van hogy bereccen,és elég rossz a minimum,egyből újraindítod,és ez a dőcc nem lesz benn,és jók a minimumok is.
asic 70.2%
Te ha adsz neki +feszt,akkor többet megy a gpu?Mert nálam már az sem segít,nem megy tőle jobban,amit alapfeszen tud,azt tudja a kártya. -
synthattik
aktív tag
Én is így vagyok vele,csak kiváncsiságból kérdeztem,mert az elmúlt időkben nem nagyon lehetett bios mókoláson kívűl több feszt adni a gpu-nak.
Akkor ahogy látom jöhet lassan az éles teszt,a játék.Látván a képeket,elég jó az a hűtés ami a 2 ventis gigán van.
Grat hozzá.[ Szerkesztve ]
-
synthattik
aktív tag
Kipróbáltam én is a benchet ,még tuningolva is lefut,nekem is a legújabb van fent,az a 350-es béta vagy mi a szösz.
A neted az 100Mbit?Próbából letöltöttem guru 3d-ről,és 1 perc alatt lent volt.
Letöltőoldalakat nem szoktam használni,de google drive-ra feldobhatom,megadod a mail címedet,és átküldöm,hátha onnan gyorsabban lejön.[ Szerkesztve ]
-
synthattik
aktív tag
-
-
synthattik
aktív tag
Nekem eddig az összes ilyen teljesítményű kártyám sípolt magas fps-nél,amd v. nvidia teljesen mindegy volt.
A backplate nem tudom mennyire lehet hatékony,nekem eddig,ahány kártyámon volt szinte mindegyikről leszedtem,mert melegebb volt vele a kártya,mint nélküle.
Ez a cicergő effektus főként a 970-re volt jellemző ahogy olvastam a topikját,szntem simán vedd meg ,van itt pár embernek a 2 ventis,és nem volt rá panasz. -
synthattik
aktív tag
Itt van, gigabyte gtx 960 4gb teszt.
Személy szerint úgy érzem,hogy ennek sli-ben lenne csak főként értelme.De 2 árából már van jobb alternativa is a felsőházban. -
synthattik
aktív tag
válasz gradient99 #1445 üzenetére
Van itt 1 pár embernek köztük nekem is,abszolute vállalható,nálam gpu:1500mhz ram:8000mhz, a vége,ha rákeresel a nevemre van 1-2 teszt felrakva,most gta 5 nyomom a legtöbbet,az eléggé befűt,így sem megy 68 fok fölé a gpu,olyan 47% ventivel.
[ Szerkesztve ]
-
synthattik
aktív tag
válasz gradient99 #1447 üzenetére
Eléggé játékfüggő a dolog,mert értelmes kompromisszumokkal elég szépen megy vele minden játék,de olyan 6-7 fps lehet,ami minimumba eléggé jól jön.
Azt hogy megéri e húzni az egyéni preferencia dolga,vki úgy van vele inkább vesz erősebbet,ha nem elég a teljesítmény,míg más meg kihasználja azt a kis+ ami van a kártyában.
Igazából feszt nem emeltem neki mivel,nem megy jobban tőle a kártya,így nem is melegszik sokkal jobban mint alapon,max 3-4 fok a diferencia.
Én azt mondom megéri húzni,mivel kb már mondhatni hülyebiztos a kártya,kb megölni nem lehet túlhúzással. -
synthattik
aktív tag
válasz B@ldrick #1449 üzenetére
ez a típus nem tudom mennyi embernek van itt,viszont ilyen van 1-2 nek és nem nagyon volt rá panasz,meg az ára is jobb.
Nekem a giga mini van belőle,és ha jól emlékszem még az is 4 fázis,bár az enyémen csak 1 venti van,de 2 hőcső itt is,ez még tuninghoz is elég,de amit fentebb linkeltem azzal szntem nem nyúlhatsz mellé.
üdv[ Szerkesztve ]
-
synthattik
aktív tag
válasz SoulReaver #1467 üzenetére
Az is lehet,hogy csak elírás,meg kéne tudakolnod,mert az én gigámra is 3 év gari van.
De én mondjuk a helyedben inkább ezt venném
Ennyiért szntem drága,de te tudod mire költesz. -
synthattik
aktív tag
válasz SoulReaver #1471 üzenetére
Értem a dolgot,neked kell tudni mit szeretnél,csak gondoltam 1 eshetőség,mert azért abban a 780-ban tuti van kakaóvaj,és ha úgy nézzük még olcsóbb is,bár -1gb ram.
Nekem 960-ból 2gb-os van és azt be tudom úgy lőni,hogy szépen menjen vele a játék,és a ram is elég legyen,hiába tudnám bekapcsolni ezt azt még, ott már ahogy tapasztalom a kártya ereje kevés lenne.[ Szerkesztve ]
-
synthattik
aktív tag
válasz SoulReaver #1475 üzenetére
Én is játszok gta 5 el, textúra high,élsimításból csak fxaa, high, very high beállításokon, füvet le kellett vennem normalra,kikapcsoltam a limitert benne,elvileg 2200mb körüli amit beállítottam,de semmi lag fps drop nincsen,msi ab szerint idáig 1950mb-ot evett a játék, szoftveres mérés tehát vagy igaz,vagy nem,így még 50fps alá sehol nem ment.
Tuningolva ez olyan 56 körül van,nekem nem lenne érdemes 4gb modellt vennem,mert nekem azért kell a minimum 50 fps,alatta nem tűnik olyan vaj simának.
Tehát hiába tudnám feljebb tekerni,ha kb minimumban olyan 40 fele tendálódnék,szóval ergo a kártya kevés ott már részemről. -
synthattik
aktív tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest