Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Rák
- DeFranco: Tanuljunk angolul játékosan! - Duolingo
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
nVidia GeForce GTX 950 / 960 (GM206) téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Daw93
senior tag
válasz
Csupingo #13722 üzenetére
1324 a gyárija, kb 5 fpssel van pluszba ehhez képest most, meg a minimum fpst is többnek érzem. Ha nem érdemes felhúzva hagyni akkor keresek valami jelentéktelenebb dolgot amit lejjebb veszek hátha dob rajta annyit
Szerk: ami megoldaná a problémámat elég jól, a 1060 6gb amit kinéztem pár hete, 80k körül volt. Most 140
tehát inkább állítgatok a beállításokon
-
Daw93
senior tag
Sziasztok
Nem rég vettem új monitort, fullhd, és mivel eddig 1600x900on toltam, megvolt a stabil 60 fps, most már be-be csúszik alá ami zavaró. Viszont próba gyanánt felhúztam a vga-t, 1417 mhz-ig boostol és így egész jól alakul az fps szám. A kérdésem az lenne, hogy árt neki ha tartósan felhúzva üzemel?
Kifelejtettem hogy a kis kék gigabyte gtx 960 4gb-ról van szó -
Daw93
senior tag
válasz
AxBattler #12748 üzenetére
Nem cél a 144 fps, inkább a 60. Van egy Sony tv-m ami 1080p és 40 colos, toltam rajta 1-2 játékot xbox360 kontrollerrel de úgy nem az igazi játszani, nem tudom a konzolosok hogy bírják a kontrollert. Illetve autós játékra elmegy, meg focisra. Legnagyobbrészt GTA 5-öt tolok, valami borzalom nagy szenvedés kontrollerrel (főleg 30 fps-sel lehet az). Tehát annyi, hogy 1080p-n már necces a 60 fps, kicsit lejjebb kellett venni 1-2 dolgot, de nem vészes. Ezért nálam a monitor csak akkor lesz cserélve nagyobbra, ha tönkremegy. (remélem nem
)
-
Daw93
senior tag
Én bízom benne hogy lejjebb megy, 80k körül nagyon elgondolkoznék rajta
de a 960at megtartom addig amíg csak lehet. Részben miatta nem váltottam nagyobb (fullhd) monitorra, 1600x900 a tökéletes párja a 960nak szerintem.
Ha 1 évet még kibírok vele ami szerintem menni fog, addigra meg úgyis jön a következő széria -
Daw93
senior tag
Én azt mondom, a szükség nagy úr. Én évekig 9500gt-vel, aztán gts450-nel toltam, a végén már volt ami lowon sem ment 15 fps-sel sem (9500gt + nfs the run
), az egyetlen kritériumom a max felbontás volt amit az aktuális monitorom bírt. A 9500 gt-vel úgy gta4-eztem, hogy kb 23-30 fps-em volt
a legtöbb játékot meg 30-40 fps-sel toltam.. Igazából megszokható, persze nem azért csináltam mert élveztem, csak nem volt pénzem jobb gépre.. rohadt iskolás korszak
. Viszont amikor meglett a 960, lassan egy éve, az azért nagyon nagy ugrás volt a GTS 450hez képest, és teljesen ráállt a szemem a 60 fps-re, és az elég magas grafikára is, így most már viszont agyérgörcsöt kapok ha 40 körüli fps-em van. Bár az nem sokszor van, nem kimondottan nagy gépigényű gémekkel tolom, meg ésszerűen állítom a grafikát is. Tehát a 960 kb egy megváltás volt nekem, és így visszatekintve ugyanúgy megvenném. Ha most kéne vga-t vennem, már nem biztos, eléggé tetszetős nekem az 1060 6gb, amire talán majd 1 év múlva beruházok, meglátjuk mit bír a kis 960.
-
Daw93
senior tag
válasz
Dark Wander #12683 üzenetére
Ez olyan mintha robogóval akarnál moto gp versenyt nyerni..
A 960 nem arra való amit te akarsz vele művelni, vegyél egy 1080 at és jó lesz az fps-ed. Ja, hogy az 200k nem 60k? Akkor marad a febtebb leírt szabászat. Nem a víz a hibás ha a kacsa nem tud úszni -
Daw93
senior tag
Nekem ugyan saját tapasztalatom nincs AMD kártyákkal, de az én környezetemben (unokatestvérem, több munkatársam) akiknek AMD-je van, mindegyik felült vele a szopórollerre.. Igaz van köztük még hd7770 is ami nem mai darab, de azzal is volt baj rendesen, aztán R9 270X-ek, stb. Feketén vibrál a kép, driver bajok, bugos fura textúrák a játékokban, melegedés, ilyenek. Én meg már kb 10 éve csak megveszem a kis nvidiámat, belerakom a gépbe, aztán pár év múlva kiveszem és eladom.. aztán jön a következő, minden hiba nélkül. Eddig egy vga-m döglött be, az is a 3 éves garancia idő alatt, egy GTS 450 1gb, amit aztán 10 perc alatt kicseréltek egy vadi újra
Imádtam azt a kártyát, a GTA 5-el is megbírkózott kemény 4 gb ram társaságában
Persze nem azt mondom, hogy az AMD szar, mert jó kártyákat gyártanak, és ha ezeket az anomáliákat megoldanák, simán vennék AMD-t ha jó áron adják. Processzorom is volt AMD, és az árához képest egész jó volt (csak ugye a melegedés..) -
Daw93
senior tag
válasz
thomeef #11289 üzenetére
Hát ha ész nélkül mindent maxra teszünk akkor igaz, hogy a 980 is megizzad, de ha normálisan ésszerűen állítgatsz be mindent, akkor nagyon magas szintre is lehet tenni a grafit magas fps mellett pl egy 960-on vagy egy erősebb 950-en is. Nekem is 60 fps alá csak a legdurvább helyeken megy, lazább helyeken, pl éjjel városban a 90 fps-t is verdesi (igaz, mint mondtam nekem csak 1600x900am van, de ilyen vga mellé nem is szívesen teszek fullhd-t, bár fps számláló nélkül a fullhd-s tv-n futva nemigazán láttam különbséget az 1600x900hoz képest). A beállításokat nem vágom fejből, de a dolgok nagy része maxon van, valamint élsimítást mókolni kell a driverben, és ahhoz belőni az élsimítást a játékban is, így sokkal jobban fut mintha csak a játékban állítom, és a szélek sem recések(ez persze attól is függ hogy kinek mit bír a gépe)
-
Daw93
senior tag
válasz
joker1220 #9637 üzenetére
Szia!
Nekem is ugyanilyen van, de 66 fokig is csak akkor ment, mikor az asztalban volt a gép. Azóta kivágtam az asztal géptartó részének a hátulját, így 62 fok körül megáll, igaz egyedi ventivezérléssel amit a gigabyte programjában állítottam be a hőmérséklet jegyében (viszonylag magas fordulatszám)
-
Daw93
senior tag
Sziasztok!
Nem tudom hol tegyem fel a kérdést, talán ide illik a videokártya miatt.
Adott a gépem ami a profilomnál le van írva, és adott 2 darab monitor. Az egyik egy 60hz-es 20 colos fujitsu monitor, 1600x900as felbontással. A másik egy 40 colos fullhd-s Sony tv. A tv HDMI-vel van bekötve, a monitor VGA kábellel (tudom ez manapság már elég ratyi). Na most ha a tv-t is és a monitort is összekötöm a géppel, miért van az, hogy a tv-n szépen megy minden, a monitoron pedig a képfrissítés nem az igazi? Vibrál kicsit a kép. Ezt okozhatja a vga kábel? vagy inkább az a baj, hogy a 2 megjelenítő más frekvencián dolgozik? vagy a vga ennyit tud? (kicsi kék giga oc 4gb) -
Daw93
senior tag
Én pl kicsit többet vártam a 960-tól, de összességében nem csalódtam. Szerintem 60 ezer nem kevés pénz egy vga-ért, nekem eddig a legdrágább 30k volt, amivel 1600x900-ban eleinte high-mediumon, aztán low-mediumon elvoltam 30-60 fps-sel évekig, ez volt egy Gainward GTS450 1gb, 30k-ért vettem, nagyjából 4 évig megvolt, és még a gta5-öt is vitte 30+ fps körül mediumon, zseniális kártya volt, imádtam
, most majdnem minden maxon és 60-90 fps, ez nekem bőven elég.
Igazából nem is azzal van baj, hogy egy olyan vga ami tényleg minden igényt kielégít hosszabb távon is (fullhd+max grafika) egy havi fizetésbe kerül, hanem az, hogy nálunk egy havi fizetés annyi, amennyi... Én is szívesen vennék videokártyát 200k-ért is, ha keresnék 400 ezret
-
Daw93
senior tag
válasz
4264adam #8698 üzenetére
Én voltam az a kolléga, most úgy néz ki megoldódott a Watch Dogs-os - akadozós - vga kihasználtság csökkenős dolog!
Nem tudom a probléma megoldódásának pontos okát, de újraraktam a Windowst egy 850 EVO ssd-re, a legújabb Nvidia driver van fent jelenleg, és a Watch Dogsot is átraktam az SSD-re. A 3 közül valamelyik megoldotta a gondot, már szépen fut. -
Daw93
senior tag
Engem az érdekelne, hogy nektek hogyan fut a Watch Dogs? Én még régebben az amd fx6100- 4gb ram - gts450 1gb kombóval vittem végig, akkor eléggé voltak laggok alacsony beállításon is a kevés ram miatt, az fps se volt valami sok, most viszont valamiért még szarabbul fut.
Monitoroztam az értékeket, az fps elég magas, de a vga kihasználtság sokszor leugrik ilyen 30-40-50%-ra (ezzel együtt az fps is 15re kb), aztán vissza 99re.. akkor csinálja, ha gyorsan megyek autóval kb 10 másodpercenként, amúgy ha gyalog vagyok nemnagyon jellemző.. jelenleg a gta 5 ready driver(359.06) van fent, újabb driverrel is ugyanaz a helyzet.
Azért furcsállom, mert más játéknál nem csinál hasonlót sem, a gta5, dirt rally, fallout4, assassin's creed, far cry 4, mkx, mind ultrán van és tökéletesen szépen futnak. Igaz, hogy a Watch dogs egy optimalizálatlan szar, de azért ennél többet várnék egy i56500+gtx960-onMi lehet a baja? Másnak is van ilyen?
-
Daw93
senior tag
Én is szemeztem vele még novemberben, akkor ilyen 70-74 ezer körül volt, és ha a mostani áron lett volna (64 ezer) akkor ezt vettem volna. Engem is legfőképpen kinézetre fogott meg. De mivel a Gigabyte meg csak 65 volt ezért arra ruháztam be, de így utólag nem bántam meg a kis gigát se, nem melegszik, nem cicereg még 3 ezer fps-nél sem (pl betöltőképernyő) Az előző vgam (GTS450, imádtam) az úgy cicergett a betöltőképernyőknél mint 10-12 db tücsök. Remélem a 960 nem kezdi el idővel
-
Daw93
senior tag
válasz
NoObSzajBoT #8159 üzenetére
Nekem is, a gyári valami 1253, de a játékok alatt 1342-n fut. OCban meg ilyen 1400 körül
-
Daw93
senior tag
válasz
NoObSzajBoT #8139 üzenetére
A procid integrált vga-s, próbáld ki azzal, hogy van-e kép. Ha van kép akkor kizártad a monitor hibáját, és a videokártya körül kell keresgélni. esetleg másik gépbe átrakni, ott jó-e stb.
-
Daw93
senior tag
Én ugyan nem Adam vagyok
De én is elég sokat GTA-zok és szórakozok a beállításokkal-fpsekkel, és nálam minden maxon van, kivéve a grass quality, az csak very high, valamint az advanced graphicshoz nem nyúltam meg az élsimításokat is óvatosan használom mert elég nagy szelet fps-t vesz el, fxaa: on, msaa: off. Ezekkel a beállításokkal nekem városban 60 fps körül van, ha este van a városban akkor 70-80 is van előfordul viszont vidéken van olyan hely ahol 48-50re lemegy.. Igaz csak 1600x900as a monitorom. azt hogy 2 gb-tal hogy megy nem tudom, azt tudom hogy 1 gigás gts450el meglepően jól boldogult, közepes beállításokon volt 30-40 fpsem, persze így a 960-nal azért teljesen más kategória
-
Daw93
senior tag
válasz
4264adam #7690 üzenetére
Nálam a GTA V kb 35-40 FPS maxon, az fx 6100 miatt. (1600x900 ban) Megnéztem, ahogy az egyik itteni kolléga javasolta, prime alatt figyelni az órajelet, és igazad volt, leugrál 1.4 ghz-re az órajel (throttlingol). Viszont a játékban nem kap ekkora terhelést a processzor, így ott elvileg rendesen működik nem? játék alatt mi a jele a throttlingnak? elvileg megakadna 1-2 másodpercre, de nálam semmilyen játék nem csinál ilyet.
-
Daw93
senior tag
válasz
4264adam #7669 üzenetére
Azért ezeknél valamivel újabbakat(és erősebbeket) nézegettem, i5 4590et, 4570et, szerintem nem rosszak, hosszabb távon sem lesz vele gond, de 1150 es lapot még nemnagyon nézegettem. Ha hülyeséget mondok szóljatok, az intelekkel nemnagyon vagyok tisztában,
de majd szétnézek a többi topicokban is.
-
Daw93
senior tag
-
Daw93
senior tag
Igazából simán váltanék, nem ragaszkodom az AMD-hez, az intelek sokkal jobbak, viszont sokkal drágábbak is
Jelen pillanatban amikkel játszom: gta v, fallout 4, fifa 15, far cry 4, dirt3(bár ez jól optimalizált, még a gts 450 is nagyon szépen vitte) tervben van még a dirt rally, just cause 3, az új nfs (ha kijön majd végre) -
Daw93
senior tag
válasz
4264adam #7659 üzenetére
de értem a cpu throttlingot, de azért írtam, hogy cpu limites, mert az is lehet nem? a 70%os gpu kihasználtság cpu limitre utal, de az meg megint más ha az throttlingból ered, szóval mindegy is.
Ezek szerint mindenképp alaplapot kellene cserélnem.. az szívás, akkor viszont már inkább egy inteles lapba és egy i5-re ruházok be.Ja, még valami: A throttlingot hogy lehet "lebuktatni"? tehát bebizonyítani, hogy tényleg az a bibi, nem csak találgatni? Mert lehet, hogy throttlingol, de lehet, hogy csak az fx 6100 kevés a 960nak. Sőt, már ha az alaplapom kompatibilitási listáján rajta van a procim, sőt erősebbek is, akkor annak 100%osan működnie kell vele, tehát elvileg nem is throttlingolhat.
-
Daw93
senior tag
válasz
4264adam #7656 üzenetére
A B verzióban nem vagyok biztos, sok helyen a játék során a gpu kihasználtság 70% környékére is lemegy, de a proci is 70% körül van. ez nem a proci limit jele?
A verzió: turbo core biztos hogy ki van kapcsolva, amikor húztam a procit akkor kikapcsoltam (szerintem a power savinget is, de abban nem vagyok biztos)
-
Daw93
senior tag
Sziasztok!
Egy kérdésem lenne: Egy amd fx 8320E kihajt rendesen egy gtx 960at? (gigabyte 4gb)
Jelenleg egy fx 6100-am van, 4Ghz-en ketyeg, nem rég húztam fel 3.3-ról, de a tuning nem igazán váltotta be hozzá fűzött reményeimettalán egy nagyon picit lett jobb a helyzet.
Ha beruháznék egy fx 8320E-re (ami tesztekben és mindenben erősebb papíron, még alap frekin is erősebb mint az fx 6100 4ghz-n) az megoldaná a proci limitet?
Talán félig off, felteszem majd a kérdést az amd-s topicban is, ha itt nem kapok választ, de azért köszi előre is -
Daw93
senior tag
Sziasztok!
Nemrég vettem egy gigabyte 960 4gb oc-t (a kicsi kék) és elvileg 3 év gari van rá (1+2) na most ez az össz 3 év gari miből tevődik össze? a +2-höz mit kell tenni? vagy alapból rajta van vagy regisztrálni kell hozzá a terméket?
-
Daw93
senior tag
válasz
kristof123 #7124 üzenetére
Köszi
-
Daw93
senior tag
válasz
kristof123 #7100 üzenetére
Egy asrock 970 pro3 van most. Ha raknék alá egy i5öt normális alaplappal, kb mennyibe fájna? Vagy milyet ajánlanál?
-
Daw93
senior tag
válasz
kristof123 #7077 üzenetére
Köszönöm a válaszokat mindenkinek.
A felbontás emelést kiprobálom majd.
Az alaplapom a procikat 140 tpdig támogatja, az fxek amit néztem 125ösek, sőt rá is van írva h támogatja a 8 magosokat, így elvileg ezzel nem lenne gáz.
Viszont miért "szinte kötelező" feljebb húzni a procit? Pár napja néztem vidiket, ahol alap és húzott órajelű procival játszottak, de csak pár fps különbség volt jöztük. Vagy a különbség csak proci limitnél jön ki? -
Daw93
senior tag
válasz
4264adam #7058 üzenetére
De tisztában vagyok vele, de nekem fx 6100 van ami nincs húzva, másrészt erősebb procival és ugyanugy gtx 960nal több fpst ki tudtak hozni mások mint én most.tehát ezek szerint a procim gyenge. Viszont a mérések alapján meg elvan a 960 mellett, mert a gpu 98% környékén dolgozik míg a proci meg 60-80 közt. Ez a 2 ellentmondásos. Tehát most mi legyen? Érdemes venni egy erősebbet vagy nem?
-
Daw93
senior tag
Ez eddig okés, de akkor az miért van, hogy unokatesóm i5-jén meg kb 60 fpssel megy a gta 5 maxon fullhd-n?neki is 960 van 2 gb msi.
Meg elvileg (jutubon láttam) fx 8320on gtx 960nal is kb 60 fps.
Most akkor nálam mi a hiba?vagy a gta sem mindegy hogy milyen patch-el van ellátva..
-
Daw93
senior tag
Sziasztok
Bocsi elég későn válaszolok, végül megvettem a 4 gb-os gigabyte 960 oc-t
Nagyon jóféle, főleg a gts 450 után, de egy fx 6100 mellett van (nem tuningolt), ami elvileg elég gyenge egy 960hoz. Na most az lenne a kérdésem, hogy ez miben nyilvánulna meg?
Néztem gta 5 közben (max grafikán 1600x900ban), a gpu kb98%on pörög, a proci meg 50-60%, részletesebb helyeken, pl város, felmegy a proci használat is olyan 70-90-re
De amikor a proci jobban pörög, több az fps: pl. a sivatagban 28-32fps környéke, városban 35-45fps körül van.
A Fallout4 minden maxon 1600x900ban megvan a 60 fps is (ugye az a max, ritkán lemegy 48-50 körülre ha olyanja van) Viszont itt is a proci max 65-75 %on elvan, míg a gpu maximuma kb 98% környékén volt.Én úgy értelmeztem ezt a procilimit dolgot a vga vásárlását megelőzően, hogy a proci majd megy maxon (mivel nem túl acélos), a vga meg vagy félgázzal, mivel proci limitem van.. elvileg.
Most akkor hogy van ez? -
Daw93
senior tag
Sziasztok!
Egy kérdésem lenne. Kinéztem magamnak egy 960-ast, pontosabban GV-N960OC-4GD-t, ez kompakt méretű, tehát nem a szokásos vasalódeszka. Elég jó árban hozzá tudnék jutni, de biztosra akarnék menni.
Az hogy ilyen kicsi, ugye nincs hatással a teljesítményére egy átlagos méretű 960-hoz képest? Csak méretkülönbség van, azok számára akik kis gépházzal rendelkeznek?
Én azért venném ezt, mert a nagyobbakhoz amit néztem 6+8 pines vagy 8+8pines tápellátás kell, ehhez viszont elég a hatos is, ami most ellátja a ginward gts450-emet. (amúgy a táp azthiszem 6+2-t tud - a 6os mellett van még egy 2es rész)Köszi előre is.
Új hozzászólás Aktív témák
- Autós topik
- Nyaralás topik
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Gitáros topic
- Egyéni arckép 2. lépés: ARCKÉPSZERKESZTŐ
- OLED monitor topik
- SSD kibeszélő
- Friss előzetest és fejlesztői videót kapott a Mafia: The Old Country
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Meta Quest 3 128GB Virtuális valóság szemüveg!
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép játékra! I5 14400F / RX 6900 XT 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- AKCIÓ! Lenovo ThinkVision L24i-10 24 FHD 60Hz 4ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Kingmax 1x2GB DDR2 800 RAM eladó
- Csere-Beszámítás! AMD Számítógép PC Játékra! R5 5600X / RX 7800XT 16GB / 32GB DDR4 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest