- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- ldave: New Game Blitz - 2025
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- M0ng00se: És most?
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- leslieke: leslieke farmerzsebe
-
LOGOUT
nVidia GeForce GTX 950 / 960 (GM206) téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ahogy nézem, az msi gaming, a giga xtreme és az asus strix özül a giga xtreme adja a legjobb tuningot alapból, ha nem nyúlsz hozzá. én lehet, hogy azt fogom választani. szerintetek?
-
Ateszpapa
addikt
Sziasztok!
Egy 960 mellé elég egy i5 4460 ? -
diegho
nagyúr
Bitfenix Merc Alpha-m van, elöl 2 beszívó, lent 1 beszívó+táp, hátul 1 kifújó + a CPU hűtő 2 venti, felül szintén 2 kifújó venti. Mondhatni egész jól szellőző házam van, mindegyik venti 5-600rpm között megy, egyedül a tápot hallom (FSP Raider), de úgy gondolom az Asus Strix 47k és az MSI Gaming 47,5k között fogok dönteni.
-
mcs
veterán
Ha 4 gigás 960ban gondolkozol, akkor a pici Windforce Gigával nem jársz rosszul, max a biosát kell talán lefrissíteni, ha alapból rakoncátlankodik a ventivezérlése. Sokaknál, és nálam is néha fogta magát, és váratlanul felpörgette magát 2200as fordulatra, majd vissza 1100-1200 köré. Az új biosa 1300ra nyomja le a minimumot, mert az alatt hajlamos megbolondulni a vezérlése.
2 gigásan inkább a 950et vedd számításba, viszont csak akkor vállalnám be a legolcsóbb Giga Windforce verziót belőle, ha megfelelő légáramlatú és jól szellőző házba kerül, mert nincsenek hőcsövei, és rosszabb körülmények között úgy hangoskodhat 75-80 fok környékén, mint annak rendje. Most például nekem egy cső nélküli Windforce 750 Ti-m van, ami sokkal kevesebbet kajál a 950nél, és bizony 65-70 fokra is felkúszik játék alatt, mert nem szellőzik túl jól a házam az asztalomban vagy inkább nem ártana még egy venti.
-
diegho
nagyúr
GIGABYTE PCIE GTX950 2GB DDR5 GV-N950WF2OC-2GD ez 43500-ért mennyire jó vétel? 47k lenne az Asus strix és 49k az EVGA GEFORCE GTX 950 (SUPERSC) ACX 2.0 2GB DDR5. A giga mennyire hangos?
-
AVarice
tag
Sziasztok.
A kettő között mi lenne a különbség? Nem teljesen értem, hogy mi ez a boost.
GV-N950XTREME C-2GD vs GV-N950XTREME-2GD -
guftabi96
addikt
80-ból kijön egy új, jó minőségű táp és egy 960 is.
Főleg, ha apróról veszed (ott is vannak olyan eladók, akiktől bontatlan, teljesen új kártyát tudsz venni).
Esetleg érdemes LeC-nek a honlapján is szétnézni. Ott is van minden.
Bár az állításomat továbbra is fenntartom, miszerint, ha nem sürgős, és amúgy se játszol, akkor ne vegyél még semmit, várd meg az új szériát. -
Tom53
csendes tag
válasz
guftabi96 #9573 üzenetére
Köszi a tanácsot!
Új monitort veszek éppen. marad még 70e ezért gondolkodok új VGA kártyán.
Ahogy látom a 750Ti nek legkisebb a fogyasztása! Mire mennék vele?
Tápnak utána nézek.Elkerülhetetlenek látszik a táp csere! de az már ésszerűen nem fér a keretbe (max max 80e)
Ha viszont van erős táp akkor meg 960 at kellene venni akkor meg a 80 ból se jön ki.Lehet megfogadom a tanácsodat várok még!
-
guftabi96
addikt
Elégnek elég lesz, bár tudtommal a Corsair VS széria nem éppen a legjobb. (erre tápos topikban kérdezz rá).
A proci viszont limitálni fogja.
Személyes vélemény:
Azt írod, hogy "Nem vagyok játékos. Legfeljebb majd később."
Ebben az esetben én akkor nem is vennék semmit, megvárnám az új szériát, és utána néznék valamit.
Addig meg simán elboldogulsz az integrálttal. -
Tom53
csendes tag
Segítsetek!
EVGA 950 ben gondolkodok! Az alacsony fogyasztás miatt! Tápom csak 350w ami min ajánlott!
Kérdés, egyáltalán elbírja?
Nem vagyok játékos. Legfeljebb majd később. Legyen csendes napi használatban!
2951 egy ventist és 2956 két ventist néztem. 6+2 táp csatim van.
A gépem: AMD A10-5800K 3.80GHz FM2 BOX, GEIL 8GB EVO CORSA DDR3 1866Mhz CL10 KIT GOC38GB1866C10DC, GIGABYTE GA-F2A85XM-HD3, CORSAIR VS Series VS350
Mit ajánlatotok! Azonkívül hogy gyűjtsem a pénzt! Max 70e ből ki kéne jönnie.
-
diegho
nagyúr
No akkor a nagy kérdés vol. 2.
MSI 960 OC 2GB
Gigabyte 960 4GBvagy inkább egy ezressel olcsóbb EVGA 950?
Én hajlok az MSI felé, Gigabyte-al sosem voltam túl jóban VGA téren.
-
diegho
nagyúr
Sziasztok!
Pár hete már kérdezgettem, hogy melyik 950-et érdemes venni, azóta kicsit változtak is az árak. Azt látom, hogy most is kb 10k különbség van a 950 és a 960 között, de mivel 1680*1050-ben használom és a jövőben sem megyek FHD fölé, a 950 tökéletesen elég lenne. A kérdés az, hogy melyiket vegyem? 3 év garanciás, halk hűtéses verziók érdekelnek.
-
Peat;)
veterán
Volt már ilyen kialakítású hűtési megoldással kártyám. Határozottan nem fogom soha senkinek ajánlani, ezen hiába vitatkozunk. Egyszerűen túl nagy levegőszállítási igény hárul arra a turbinára egy bizonyos szint felett, a 960-nál még kulturáltan teszi a dolgát viszonylag, de már itt is vannak jobb megoldások ahogy írod. Az hogy a két ventis megoldás szétfűti a házat eléggé légből kapott dolognak tűnik. Ahol semmilyen más venti nincs és tök zárt a ház azt mindegyik befűti. Ahol jó a levegőáram ott a házventi úgyis kicseréli a levegőt, már ha a levegő mozog a vga körül...ami erre a turbinásra nem annyira áll...helyette van egy 960-as esetében is már 75 fokos izzó tégla a házban...döntse el mindenki ez mennyire jó vagy nem jó.
-
Asbee
veterán
Volt már ref kártyád?
A hőkivezetés is értelmetlen onnantól kezdve hogy 75 fokig engedi a vga-t a bios, mert az már önmagában befűt a házban.
Mert ha lett volna nem írnád ezt.
Egy zárt házban is jobb hatásfokú lehet a két ventis megoldás, de ezt igazolni nem tudom.
Nem is tudod, mert nem lesz az. Szétfűti azonnal a házat. Persze fogyasztás függvényében, hogy mennyire hamar.
Nem törvényszerű, mert míg egy ref minél halkabban elengedi a gpu-t 80-82 fokig, addig a custom lehet agresszíven 60 fokon akarja tartani. Nem azt vitatom, nem jobb a custom hűtés az Asuson, de ez a ref nem hangos.
-
kisza25
félisten
válasz
Hauptmann #9549 üzenetére
azt lehet róla tudni, hogy biztos, hogy lesz és jobb, mint a mostani
május végén jöhet a pascal, persze a csúcskártyák jönnek először, mint mindig -
Mercutio_
félisten
Mindenkinek köszönöm a válaszokat
ez esetben a strix lesz a befutó.
-
Grafirka
őstag
válasz
Mercutio_ #9533 üzenetére
Ha jo aron megkapod a strixet akkor nyugodtan megveheted. Nagyon csendes es huvos es nem utolso sorban rovid ezert kisebb hazakba is befer. Felpassziv kartya , tehat net, filmnezes alatt hangtalan. Hangszigetelet hazban ~24C szobahomersekleten idle 40C , full load 65C homerseklteken mukodik.
-
-FLY->
őstag
Már majdnem írtam, hogy minek szórakozni egyéb márkákkal, ha van EVGA GTX960 4GB (hátlapos, dupla biosos) 64-68e forintért, aztán megnéztem az árát most...
-
Hauptmann
veterán
Érdemes még 960-ba beruházni, vagy esetleg jön a Ti, vagy valami más?
-
Peat;)
veterán
Nem szeretnék vitatkozni, egyszerűen a kialakítás miatt törvényszerű hogy hangosabb mint a két ventis hőcsöves megoldások, azok egy jó részénél nincs olyan hogy tűrhető hang, mert emberi füllel nézve sokszor nincs hangjuk. Mindenki a maga szokási alapján is ajánl nyilván, ezt tükrözte az írásom is. A hőkivezetés is értelmetlen onnantól kezdve hogy 75 fokig engedi a vga-t a bios, mert az már önmagában befűt a házban. Egy zárt házban is jobb hatásfokú lehet a két ventis megoldás, de ezt igazolni nem tudom.
-
-
kisza25
félisten
válasz
Mercutio_ #9533 üzenetére
felhívnám a figyelmedet a Gigabyte gtx 950 xtreme Gamingre is , 53eFt és gtx 960 szintet hozza a gyári tuninggal (ha 960-at húzni szeretnéd akkor az jobb választás)
idle ventit nem pörgeti, load max 60fok és hangtalan, van backplate ami mini itx-nél nem hátrány (korábban az volt neked), mert nem kell férned, hogy CPU hűtő hozzáérne -
Peat;)
veterán
válasz
Mercutio_ #9531 üzenetére
Ilyet ne vásárolj mert viszonylag hangos és rossz a hűtési hatékonysága, a ventiket ez nem kapcsolja le terheletlen állapotban szerintem.
Bármilyen hőcsöves, két ventis változattal sokkal jobban jársz, legyen az giga, msi, asus, evga. Ezek 90%-ban a ventit is lekapcsolják, talán az asus black verzója az egyedüli kivétel. A méreteket ellenőrizd a gyártók honlapján mert pl msi hatalmas.
szerk: Az MSI fehér színű 960-asa sem kapcsolja le a ventiket. Egyébként szerintem ez egyáltalán nem hátrány ha nem hallható márpedig nem hallható. Sőt egy rosszabb szellőzésű, hangszigetelt házba én pl ilyet vásárolnék.
-
Mercutio_
félisten
Sziasztok!
Talán erre a GTX960-as kérdésemre itt tudtok választ
-
thomeef
őstag
EVGA FTW 950-nek is szépen alakul az ára. 8pin, kétoldali nyák armor, szarrá hőcsövezett hűtő, dupla golyós csapágy. Szívesen eltesztelgetném
-
Peat;)
veterán
válasz
tibcsi0407 #9528 üzenetére
Aki ennyi év besülés után is a ph! vga cikkek alapján vásárol terméket az meg is érdemli.
Egyébként ez csak egy játék, lesznek mások. Nem véletlen hogy az új nvidia is jóval bonyolultabb felépítésű ketyere lesz. Tovább kell lépni, jönnek az új termékek és mehet feljebb a grafika. A d12 szerintem a határokat, korlátokat tolja ki, mint ahogy eddig az összes driectx. Ahhoz hogy élvezni lehessen erősebb hardware kell majd, ahogy eddig is. Majd ha jönnek valóban láthatóan szebb játékok, akkor már megmagyarázható lesz hogy miért csak annyi fps, főleg ha driectx11-re már nem is lesz az adott játék. De terméket mindig a jelenre kell vásárolni.
-
thomeef
őstag
válasz
tibcsi0407 #9524 üzenetére
És a sok kis tudatlan azért vesz most AMD high-end kártyát, mert DX12
-
tibcsi0407
félisten
válasz
Csupingo #9525 üzenetére
Félek, hogy túl volt hype-olva. Sajnos, ha továbbra is ugyanez a fos fejlesztői hozzáállás lesz látható a stúdiók részéről, akkor finoman szólva is kitörölhetjük a DX12-vel. Mire kiforr rendesen belőle valami, addigra 1-1,5 VGA generációval előrébb leszünk szerintem. Akkor pedig már a nyers erőből lesz érezhető a gyorsulás...
-
Csupingo
veterán
válasz
tibcsi0407 #9524 üzenetére
Úgy látom, csak gépigény növelésre használják, nem arra amire kéne.
-
tibcsi0407
félisten
-
Májkii
senior tag
válasz
access_denied #9520 üzenetére
Ezek közül a WF2OC-nak van a legjobb hűtése.
-
mcs
veterán
válasz
access_denied #9520 üzenetére
WF2OC-t vedd. Az olcsóbb ára valószínűleg az olcsóbb beszerzésének köszönhető.
-
access_denied
senior tag
Kedves 960 tulajok!
Ha jól tudom, akkor idle módban ezek a kártyák ventilátor nélkül mennek. Kérdésem az lenne, hogy az alábbi három közül melyiket választanátok (terhelten se legyen zajos, vagyis melyiknek a legjobb a hűtése)?
Az furcsa, hogy az első kettő között az overclock ellenére az OC változat az olcsóbb.
-
bardi
senior tag
1-1 akkor
Ki kell próbálni. Figyelhettem volna erre amikor a házat vettem.
-
Vigneau
félisten
válasz
dangerzone #9505 üzenetére
9 hónapja van meg nekem is. Szerintem nem fogsz benne csalódni. WoT alá is tökéletes.
-
bardi
senior tag
Van valaki, akinek zalman z9-es háza van, és bele tudta rakni a gigabyte g1 gtx 960-as kártyáját? Elvileg ~1 centi hiányzik, hogy beférjen, de hátha..
-
mcs
veterán
válasz
dangerzone #9505 üzenetére
Anno én is 750ről váltottam a 4 gigás 960ra. Most a 750 Tivel is futtattam Grid 2 benchmarkot, és ugyanazon beállításokkal (1080p ultra, minden lehetséges effekt on, 8xaa) a 960 76 fps-t nyomott, a 750 Ti pedig 49et.
-
-FLY->
őstag
Csatlakoznék, EVGA GeForce GTX 960 4GB SSC GAMING ACX 2.0+. Jónak tűnik, marad vagy 3 évig biztosan.
-
dangerzone
addikt
Na csatlakoznék én is a topikba egy GV-N960IXOC-2GD kártyával. Jó nehéz kis mérete ellenére, van benne anyag bőven. Eddig GTA V-öt próbáltam, de azt nagyon szépen viszi. Egy GTX 750-hez képest nagy ugrós.
-
Csupingo
veterán
válasz
Ed3r_X_ #9502 üzenetére
Mostanában több helyen is panaszkodtak, hogy html5-nél szaggatnak videók. Állítólag azzal van baj. Esetleg Flash-el is nézd meg.
Bocsánat, régebben panaszkodtak, nem néztem, hogy mikor írodtak a cikkek, de készült is hozzá progi.
-
kisza25
félisten
válasz
gyurkikrisz #9498 üzenetére
most már várd meg a kövi szériát
Új hozzászólás Aktív témák
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i5-G5 I 8GB I 128SSD I 12,5" Foltos FHD Touch I Cam I W10 I Gari!
- ÚJ Lenovo LOQ 15IRX9 - QHD 165Hz - i7-13650HX - 16GB - 1TB - RTX 4060 - Win11 - 3 év garancia - HUN
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- RAKTÁRSÖPRÉS!!! - Videókártyák, Monitorok, Notebookok, Stb. - Szaküzletből! Számlával!
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel