- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- SzőkeKapitán: Világ vége túlélők topicja
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Jack Hunter: Kínai erősítő vásárlási tippek
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
-
LOGOUT
nVidia GeForce GTX 950 / 960 (GM206) téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Atomantiii
addikt
Volt egy kis bonyodalom a beszerelésnél, mert kicsit hosszabb a kártya annál mint amire számítottam, így a merevlemezeket kicsit át kellett rendezni, de átmenetileg így marad, majd hétvégén úgyis szétszedem a gépet egy portalanításra.
-
lacus83
senior tag
válasz
Csupingo #10594 üzenetére
Szia!
A héten az enyém is érkezik,adatlapon megelőlegeztem magamnak odaírni
Nagyjából tudom mire számíthatok,így különösebb kérdésem egyenlőre nincs.
Kb annyi 2 monitoros rendszerre szándékozok majd áttérni ha monitor ebből a beszerző forrásom talál még egyet a meglévő mellé!
Akadhatnak majd gondjaim 2 DP porton?
Driver és meghajtó program fog e szívatni?Üdv
Lacus -
Csupingo
veterán
válasz
Atomantiii #10595 üzenetére
Ha nem akarod piszkálni a ventilátor profilt, vagy az órajeleket, akkor nem kell más a driveren kívül.
Esetleg a gpu-z -t felteheted, ott kíváncsiságból meg tudod nézni, hogy pl. mennyire melegszik a kártya játék alatt, milyen órajelre boostol stb. -
Csupingo
veterán
válasz
Atomantiii #10593 üzenetére
Erről van szó ugye?
Ezen nem szokott gond lenni a ventilátorral. Nem kell frissíteni a biost.Nekem az alap beállítások bőven megfelelnek. Nincs hangja a kártyának. Ha neked is megfelel, akkor más programot nem kell feltenni.
-
HD5570
aktív tag
A legújabb geforce 365.10 illesztővel nekem elkezdett laggolni a Dark Souls 3.Valaki tapasztalt hasonlót?
-
Trailblazer
veterán
válasz
Odin89 #10586 üzenetére
A Giga 950 WF2-es nem kapcsolja le a ventiket, úgyhogy az kiesett. Magam is (többek között) ezért váltam meg tőle, és már úton van helyette a Strix. De ezenkívül létezik pár opció, Gigából is akad igényesebb kivitel drágábban, 950 Xtreme néven, ez is le tudja állítani a légkavarókat idle állapotban.
-
Odin89
csendes tag
Sziasztok!
Olyan GTX950-et szeretnék vásárolni, amely idle (2D) állapotban lekapcsolja a ventilátort.
Ahogy a GTX960 Strix, esetleg Giga WF2-ők csinálják.
Van ilyenre tippetek? vagy használ valaki ilyet? -
Peat;)
veterán
válasz
Hauptmann #10582 üzenetére
Idegrendszerre nem épp túl jó hatásfokú a monoton állandó zaj, részemről bőven elég az irodai munkahelyen megkapott adag. Aki olyan környezetben van hogy csak otthon találkozik ezzel azt nyilván nem zavarja annyira, de minden ember más és más. De ez mindenképpen egy valódi dolog, ami előnynek a mértéke emberenként változik, de érzékelhető, kimutatható. Hány olyan dolog van aminél alig látni differenciát az ember mégis kiadja a rá a pénzt, vagy energiát. Nem értem ezen mit kell fenn akadni.
Az én gépem nincs vizezve egyébként, én csak +15 ezret szántam rá összességében és eljutottam arra a szintre ami nekem megfelelő. Aki vizezi azt is megértem. Aki falnak megy a cicergéstől azt meg pláne.
-
Tikakukac
titán
válasz
Hauptmann #10582 üzenetére
a ma divatos csendes gép buzulás
8 éve kezdtem talán vizezni a gépet. Hát ha az ma volt, akkor elfogadom
Engem irritál. Mint a szobában a fények lefekvés után. Van olyan ex ügyfelem, aki 2 évig használt laptopot törött zsanérral és 3 perc kellett minden kinyitáshoz. De neki úgy jó volt, neki 5k-t nem ért meg a csere. Mindenkinek máshol vannak a küszöbszintek.Ahol ventillátorok vannak, amik kavarják a légáramlatot, ott mindig is lesz hang.
Jól beméretezett vízzel mikor hangot hallasz, már régen vagy csapágyas ventid van, vagy kéne még radit tolni alá.
-
Hauptmann
veterán
Lehet, hogy velem van a baj, de nem értem, hogy mi ez a ma divatos csendes gép buzulás, miért fontos, hogy ne legyen a gépnek zaja? Ahol ventillátorok vannak, amik kavarják a légáramlatot, ott mindig is lesz hang.
-
MrDerekas
addikt
válasz
Trailblazer #10579 üzenetére
A kérdés nem nekem szól. Viszont akiktől olvastam véleményt, azt összefoglalva bátorkodom reagálni. A hőfok egy jól szellőző házban, kemény játszadozáskor 62 (max) körüli. Hangszigetelt házban mért valaki 68-69 fokot. A zaj meg egyénfüggő. Meg az összrendszer zaja is befolyásoló tényező. Ennek ellenére/fényében is csendesnek mondják. Főleg idle közben
-
Trailblazer
veterán
950-ből van itt Asus Strix kivitel valakinek? Lehet egy kicsit későn érdeklődöm, hiszen már berendeltem, de mégse ártana előzetesen tudni egy átlag zajszintet és hőfokot.
-
Sarkadi
tag
A korábbi kérdésekre válaszolva EZ a kis 960-as Gigabyte is remekül teljesít! A ventis gondot a BIOS frissítés orvosolja, bár nekem előtte sem volt felpörgési és egyéb gondom. Aki pedig úgy nyugodtabb, hogy ha saját kezűleg szabályozza annak fentebb részletesen le van minden lépés írva! Én csak ajánlani tudom, persze az EVGA és társai eltérőek lehetnek, de hibás darab márkától függetlenül akad!
-
polgi803
őstag
Erre a fan speed-re van már valami működő ötlet? Mert hiába kattintgatok bármit MSIA-ben akkor is magától állítgatja nem fogad szót...
-
diegho
nagyúr
Megkeresem, evga fórumon találtam.
itt is van az egyik másnak is írták ugyanezt, most azt nem találom, ahol kb 15 sorban leírták, hogy mi a konkrét szitu (az első 10 oldalt olvastam át a komplett fórumból mielőtt VGA-t vettem), az 960-hoz ment pont, de a lényeg ebben is itt van.
-
diegho
nagyúr
válasz
Peat;) #10572 üzenetére
Pont ezt írtam nem? Megveszed, kipróbálod, cicereg, visszaküldöd. Nem gariztatod, mert az sok idő. Pénz vissza és kész. Mellesleg az evga egyik alkalmazotta leírta, hogy ezt a cicergést mindig a táp okozza, mert a nem tökéletes frekvencia miatt van, de lehet enyhíteni, sőt akár meg is lehet szüntetni, ha úgymond bemelegíted a kártyát órákig tartó komoly terheléssel és "hozzászoktatod" az áramkört a frekvenciához.
-
Peat;)
veterán
válasz
diegho #10565 üzenetére
Én mindig azt tanácsoltam az itteni érdeklődőknek hogy neten rendelje meg és álljon el a vásárlástól ha nagyon cicergős. Az amit te írsz az bizodalom a gyártók irányába és bizodalom a boltok irányába és az én ismereteim szerint mind a gyártók mind a boltok eltérően ítélik meg a cicergés problematikáját...szerintem ne a garanciára bíztassunk senkit ebben a témában, ha már ott a 14 nap feltételek nélkül akkor használjuk azt.
-
Pehi
senior tag
Köszi a tanácsokat!
-
Isual
veterán
Na bent van az EVGA 960-asa.
Összességében elégedett vagyok, minőségi kártya, halk terhelve is és egy 1380/2000-res tuningot plusz fesz. nélkül visz. Érdekes módon kicsit ez is cicereg, mint a STRIX 970 előtte, de nem annyira mint az. Átalakítóval kötöttem rá a tápot (2x6 pin --> 1 8 pin), de lehet nem szereti ezt a 8 pines felállást a tápom mert a 6 pines STRIX 960 nem cicergett, a 970 az nagyon durván, ez meg csak egy picit. Alapvetően csak akkor hallom, ha játék közben lenémítva a játékot közel hajolok a géphez, egyébként játék közben nem lehet kihallani.
A venti játékok alatt 26-33%-ig pörög fel és rendre 71-72 fok a max hőmérséklet, ami grafikus terhelés megszűntét követően egyből 50-re esik vissza. Nem fűt annyira mint a STRIX 970 tette, így a CPU hűtés is halkabb tud lenni, alapvetően minden szempontból elégedett vagyok a kártyával.Regisztráltam a terméket és már meg is vettem hozzá az 5 évre való garibővítést úgyhogy mostantól már csak boldogan kell használnom, amíg valamikor ki nem fogyok a kraftból.
-
Puma K
nagyúr
Helló!
Használ valaki 4790K mellett GTX950-et?
vagy
Használ valaki 4790K mellett GTX950-et esetleg SLI-ben?Üdv
Puma -
Grafirka
őstag
Errol a tipusrol van valakinek konkret tapasztalata ?
-
roberto7
csendes tag
próbált már valaki cicergős 960-as példányt lakkozni? nem körömlakkra gondoltam, hanem valami spéci uv lakkra, ami nagyon kemény lesz, így talán nem kezdenek el rezegni az alkatrészek a panelon, és akkor talán megszűnik a cicergés...
-
mcs
veterán
válasz
Condor-c1 #10531 üzenetére
Azért nem említik, mert van a gpukat jellemző ASIC minőség is, ami kártyánként különböző, és gyárilag ez alapján lövik be a boost2-t. Minél több % az asic, annál magasabb a gyári boost2, viszont a tuningképességeket nem befolyásolja, sőt. Viszonylag gyakran fordul elő az, hogy a kevesebb asicos kártya a magasabb gyári feszültsége miatt több tuningot bír el.
-
-
MrDerekas
addikt
Kis pénz, kis foci. Azt kell venni amire van rákölthető pénze. A 750-hez nem nagyságrendi talán, de érezhető előrelépés a 950 is, amit ha megcibál valaki, akkor hozza az alap 960 teljesítményét kb. A csendesség meg teljesen egyénfüggő. Mindenkit más frekvencia zavar. Mérlegelni kell, megtudni hogy a teljes konfighoz is mi lenne a jó vétel, aztán dönteni. Mindkét kártya ajánlott vétel. (950/960)
-
diegho
nagyúr
Bent a gépben az Msi 960 4GB white tiger edition. Este tesztelem.
-
-
Gaboman
nagyúr
válasz
Trailblazer #10534 üzenetére
Ahhoz képest hogy a Zotac és a EVGA is 71 fokos terhelve miért is lenne rossz?
Főleg ez maximum terhelés alatt értendő, átlagosan 60-65 fok között mozog, játék és program függő!
Az hogy csendes lesz mert lekacsolja valamelyiknek a ventilátort, és a többi sem forog a gépben?(processzor hűtő, szívó és kifújó ventilátorok).
Csak mert azokat elnyomja a kártyáét, ennél is.
Nálam meg az nem tetszik hogy eme kártyák amiket te említesz idle 49 fokosak, nekem meg 32. -
Tikakukac
titán
A hang az örökké téma. A gond, hogy rendes frekis és süketszobás tesztet nem sokan csinálnak. Több tucat barátom van aki állítja a gépe atom halk még játék alatt is. Sima desktopon egyszer bekérdeztem: render fut a háttérben vagy valami baja van a gépnek? Na, kb ekkora diffi van emberek és emberek között. A halk nekem az, amikor letakarva a ledet a gépház tetején nem tudom megmondani, hogy megy-e vagy sem.
-
Pehi
senior tag
Szevasztok! Egy ismerősöm szeretne 960-at venni,és a egy ventisből nézte a kis Gigát. Beférne hozzá a WF is,de nem szeretne a venti problémákkal kinlódni. Tapasztalat hő és zaj terén lenne valakinek? A 4 gigásat venné. Köszi!
-
Trailblazer
veterán
válasz
Gaboman #10532 üzenetére
Utóbbi időben az "idle állapotban csendes" nekem a teljesen leállt ventilátorokat jelenti, a 72 fokot meg egyszerűen sokallom. Tehát mindenféle tweakelés dacára még nem nőnek rá hőcsövek... Éppen ezért nem tartom egy jó konstrukciónak a GB WF2OC 950-est. A 960-asuk már más kávéház, az egy nagyon jól sikerült kártya.
-
Gaboman
nagyúr
válasz
Trailblazer #10519 üzenetére
Azért nem ennyire vészes a dolog, egy kis Bios írással tökéletessé lehet tenni a Giga WF2 hűtést, úgy hogy idle állapotban csendes és terhelve 71-72 max a hőfok!
-
Csupingo
veterán
válasz
Peat;) #10528 üzenetére
Talán az azonnali fórumban olvastam, hogy valaki vadi új 960-as gaming kártyáján megszorult az egyik ventilátor és a másikat emiatt igen vadul forgatta. Több szoftveres kísérlet után a srác benézett a házba és kézzel elindította a ventit. Azután mind a kettő beállt a normál fordulatra és többet nem volt vele gond. (Csak azért írtam, hogy új msi gaming-el is megeshet ilyesmi.
)
-
Peat;)
veterán
Szerintem nvidia fronton az msi gamer szériának még nem volt hibás sorozata. Drágább de akinek nincs ideje biost frissíteni, kikísérletezgetni az vegye meg azt, ha akciózzák ára is jó. A 960-os meg különösen brutál darab hiszen a 970-es hűtése van rajta, anno még kint volt a súlyadat a gyártó oldalán és a 970-es 10-20 grammal volt nehezebb mint a 960-os kártya.
Mondjuk ezt már leírta pár msi gamer tulaj, csak azért vagyunk csöndben többnyire mert a vga is csöndben teszi a dolgát és ár érték arányban ha nem akciózzák nem éri meg a többség számára. Meg volt a fázis vagy milyen mánia hogy az msi spórolt valamit, még egy helyen nem olvastam hogy bármi baj lett volna belőle a gyakorlatban, sem működésben sem tunningban.
-
Trailblazer
veterán
válasz
Atomantiii #10524 üzenetére
Nem, ez úgy van, hogy a WF2OC 960 első revíziójának kellett 2x3+2x4-es leosztású betáp, a rev. 1.1 már "csak" 2 db. 2x3-os dugót igényel. Bár ezzel egy füst alatt garantálva van a megfelelő tuning "headroom".
-
Csupingo
veterán
válasz
Atomantiii #10524 üzenetére
Adnak átakalítót. Szerintem a boltban már rev.1.1-et kapsz a wf2oc kártyából. Azon 2 db 6-os csatlakozó van. Mindkettőt be kell dugni.
-
Atomantiii
addikt
Viszont a képek alapján úgy látom, hogy a GTX 960-nak 2x3 + 2x4 pin-es táp csatlakozója van pluszban, vagyis mindkettőre rá kell dugni a tápkábelt? Mert 2x3-as csatlakozóm szerintem van, de 2x4-es nemigen, csak úgy, hogy 2x2-ből 2 db vagy adnak hozzá valami átalakító kábelt?
-
laychi
veterán
válasz
Atomantiii #10520 üzenetére
Úgy értette a kolléga,hogy másik cég által legyártott nvidia videókártyát nézz esetleggtx950 esetén),pl msi,evga,stb
-
Atomantiii
addikt
válasz
Trailblazer #10519 üzenetére
Értem, köszi, maradnék az nvidiánál mert van egy műholdas program ami csak nvidia alatt fut, ezért keresgélek, de akkor elgondolkozom a 960-as verzión.
-
Trailblazer
veterán
válasz
Atomantiii #10517 üzenetére
Ezek közül egyiket sem ajánlom jó szívvel. Annak fényében, hogy a WF2OC 950-es is veszettül melegszik és hangos is (egy hétig alkalmam nyílt tesztelni egyet, rossz véleményem alakult ki róla), az egy ventist egyáltalán nem venném számításba. Ha már 950, érdemes más gyártók igényesebb kivitelű példányaiban gondolkodni. Nem sokkal drágábban már hőcsöves verziót osztanak, a tapasztalatból kiindulva szükség is van az efféle hűtésre.
-
Isual
veterán
válasz
thomeef #10515 üzenetére
Sajnos az első STRIX 960-asomat én is ventihiba miatt gariztattam. Azóta járt nélam STRIX 970, ami szintén kegyetlen motorhanggal búgot, tegnap adtam vissza, holnap jön az EVGA mert ahogy mondod elvileg nagyon halk és minőségi a hűtése. A legkésőbb kapcsol be, alacsony fordulaton megy és hamar kikapcsol, és nekem most mindenek előtt a halk működés a szempont.
Holnap meglátjuk milyet kapok! -
Atomantiii
addikt
válasz
Trailblazer #10516 üzenetére
Köszi, ugyanez a kérdés a GTX 950-re is. Mert még nincs eldöntve a dolog.
Tehát ez vagy ez a másik verzió az ajánlott?
Mert még nem döntöttem el, hogy van-e értelme megvenni a 960-at vagy sem.
-
Trailblazer
veterán
válasz
Atomantiii #10514 üzenetére
Egyértelműen a WF2OC kivitel. Idle állapotban ez le is kapcsolja a ventilátorait.
-
thomeef
őstag
Nah jól jártam az olcsó Iponos Evga 950 ssc-vel...úgy búg a ventije mint egy 50 éves ikarus busz. Alacsony fordulaton semmi, majd 750-800 rpm elkezd búgni. Ilyet se hallottam még. 900 fölött ugyan elkezd halkulni a búgás, de ott meg megjön a szélzaj szép lassan. Küldhetem vissza...
-
diegho
nagyúr
válasz
Bjørgersson #10508 üzenetére
Olcsóbb volt, mint a nonk ezért van az már 5 éve.
-
diegho
nagyúr
válasz
Mercutio_ #10493 üzenetére
6,5k-ért már viszik is azonnal, ahogy megkapom, így máris 58k lett postával együtt. A 950 SSC meg lett volna 56,5k, szóval mondhatni nagyon jó vételt csináltam, bár délutánra 1k-t esett az ára, de akkor nem kaptam volna meg a héten. Ha pedig már ez szép fekete-fehér, akkor majd a gépfejlesztésnél mindent úgy válogatok össze, hogy az egész gép fekete-fehér legyen belül
-
mcs
veterán
válasz
Condor-c1 #10483 üzenetére
Az az 1329 Mhz a másodlagos és maximális boost órajele, amire akkor kapcsol fel, ha éppen nem fut se hőmérsékleti, se fogyasztási limitbe, és ez kártyánként általában változó értékű. A Giga N960OC kártyák gyárilag 1300-1400as boost2 órajellel rendelkeznek, és 1480-1540ig lehet stabilan tuningolni.
-
laychi
veterán
válasz
Bjørgersson #10488 üzenetére
Akartam ellenőrizni a drivert,de sajnos nem engedi a win10 kompatibilitási problémákra hivatkozva,új drivernél nálam is ez a helyzet. mint nálad.
-
Long Man
tag
válasz
Trailblazer #10500 üzenetére
és használja a videókártya hardveres gyorsítását?
Új hozzászólás Aktív témák
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Milyen okostelefont vegyek?
- Kuponkunyeráló
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- A HyperOS 3-ra helyezi a fókuszt a Xiaomi
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- További aktív témák...
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 64GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
- Új monitor állvány - csak össze lett szerelve
- Fém, összecsukható és kihúzható fotó állvány eladó
- Laptop felvásárlás , egy darab, több darab, új , használt ! Korrekt áron !
- Windows 10 / 11 Pro Retail aktiváló kulcs Azonnal szállítással, számlával, garanciával!