Hirdetés
- Szólánc.
- Milyen mosógépet vegyek?
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- GPU-k mindörökké - a kezdetek?
- Android másképp: Lineage OS és társai
- A legolcsóbb gamer laptop RTX 4060-al.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
-
LOGOUT.hu
nVidia GeForce GTX 950 / 960 (GM206) téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Grafirka
őstag
Sziasztok,
Melyik gyarto GTX 960 as modelljet erdemes valasztani ? ( 4Gb megoldas erdekel , nem jatekra kell )
Ami fontos lenne , legyen minel huvosebb es halkabb. ( Gigabyte 3 ventilatoros ne ) -
Grafirka
őstag
Kosz a z infokat es a segitseget (kovy29, pendre54 , teaway)
Melyek a cicergos fajtak ? vagy ez barmilyen gyartonal jelenkezhet "szerencse" fuggvenye ?Zotyi8 - 2drb. gigabyte 3 ventis peldanyt lattam mukodes kozben, nekem nem tetszik.Hosszu, lehetnek gondok kisebb ( rovidebb) hazaknal, ill. az a ket peldany amit en neztem azok hangosak is voltak osszehasonlitva az MSI 2 ventissel. Raadasul az egyiknel a kozepso venti furcsan kerregett .
-
Grafirka
őstag
Dolgozik valaki adobe illustratorban ezzel a kartyaval ?.A HW acceleration erdeklene . Lenyegtelen hogy 2 vagy 4 gb verzio
-
Grafirka
őstag
válasz Bjørgersson #3507 üzenetére
Errol a Gigabyte WF2CN verziorol mit erdemes tudni ?
-
Grafirka
őstag
GTX 960 kartyak kozul melyik gyarto verzioja a leghuvosebb es legkisebb fogyasztasu es halk ?
Jatek es OC nem lesz, csak melora kell. (3 ventilatoros gigabyteot ne )siman lehet 2GB verzio , nem szukseges a 4Gb
[ Szerkesztve ]
-
Grafirka
őstag
Gainward GTX 960 phantom ( 2 ventilatoros, ahol a legkavarok a borda altt vannak) milyen tapasztalatok vannak? Zaj , homerseklet , fogyasztas ? ( nem lesz OC , jatek se surun, egyedul a tartossaga erdekel )
-
Grafirka
őstag
Mi ez a sok a gtx 960 tapcsatlakozas tipus ? Van 1x6 pin , 2x6 pin , 1x8pin . Melyiket erdemes valasztani ? Van valami elonye / hatranya valamelyiknek ? levonhato barmilyen kovetkeztetes arrol ha pl. "csak" 1x6 csatlakozasa van ?
-
Grafirka
őstag
Sziasztok,
Ket GTX 960 kozul valaszthatok .
Asus nVIDIA GeForce GTX 960 DirectCU II OC Strix, 4096MB, ( 6 pin tapcsatlakozas)
vagy....
Gigabyte nVidia GeForce GTX 960, 4096 MB, (6+8 pin tapcstlakozas ) Ez mit jelent?ennyivel tobb aram kell neki ?
Melyik az ajanlottabb a ketto kozul ? Stabilitas , zajszint es homerseklet ami fontos , egyeltalan nem erdekel tulhajtas vagy FPS .
Csak annyit szeretnek ha rendes tapellatasa es hutese lenne , mert legalabb 3 evig szeretnem hasznalni.A kepeket informativ jelleggel linkeltem a hutes tipusa miatt, mert mar keptelen vagyok kovetni a sok verzio.Mindket esetben 4 GB kartyarol van szo a linkekben szereplo hutessel.
-
Grafirka
őstag
válasz Bjørgersson #4522 üzenetére
Az a bajom hogy eddig videokartyak kozul csak gigaval volt bajom.Utoljara ( HD6850 idejen) megeskudtem hogy soha tobbet nem vesszek toluk semmit.Sajnos mindig rakenyszerul az ember hogy vagy az ar miatt vagy pedig csupan azert mert az van raktaron, elgondolkozzon. Az ASUS rol milyen velemenyek vannak ?
-
Grafirka
őstag
ASUS strix GTX 960 miert nem skalazza a memoria es a GPU orajelet ?
A GPUZ szerint ha epp semmi sincs megnyitva , akkor sem veszi vissza az orajelekt, es kb 50C kornyeken mukodik ( core clock 1227 , memory clock 1800 )Driver 355.82
van.[link]
-
Grafirka
őstag
Most tertem at 12 ev utan AMD rol , tehat lovesem nem volt , hogy a driverek kozul melyiket erdemes/szukseges telepiteni.
Legyalultam az egeszet , aztan driver sweeper safe modban, majd ujrainstalatam.Csak a GeForce experience -t nem tettem fel, de latom hogy a 3D vision meghajtokat sem kellett volna.
A lenyeg hogy most valt , de joval lassabban , mint amihez hozza voltam szokva. Elinditok egy weboldalt ( flash ) vagy grafikus aplikaciot , felugrik 1227 re viszont mikor lezarom akkor eltelik 10 mp mire elkezd visszaskalazodni. -
Grafirka
őstag
Nagyon jo kartyat foghattal ki gratula hozza.
Az enyemet a tegnap teszteltem kicsit jatekkal. ( witcher 3 es Grid autosport ) 65 C melegszik amivel tokeletesen meg vagyok elegedve.Ami furcsabb az a skalazodasa amirol irtam az elozoekben. Volt, hogy "beragadt" az orajel 1227 re es nem ment le 135 mhz re.
Meghajtoprogramot ujraraktam, most latszolag mukodik a skalazodas de nagyon lustan.Nem tudom, lehet ez igy van kitalalva de nekem furcsa hogy terhelt allapotrol valtva idle-re kb 16-18 mp szukseges hogy eszrevegye , hogy nem kell magas orajelen futni.Sebessegevel, hangjaval meg vagyok elegedve, csak ne lenne 50C a beragadt orajelek miatt .Remelem ez is megoldodik.
Driver sweeperrel kitakaritottam a rendszert mielott az uj meghajtot instalatam volna.Meg egy dologtol felek, hogy AMD rol atterve nem volt teljes windows ujrainstall es nehogy maradt volna valami szemet a hatterben ami bekavar.Bar a cegnel nahany gepbe ugy csereljuk a kartyakat mint a zoknit (DDU sincs ) es nem tapasztaltunk problemat .
Milyen verzioju drivert hasznaltok ? ( legutolsoval vannak gebaszok ? )
Nalam
Version: 355.82 WHQL[ Szerkesztve ]
-
Grafirka
őstag
GTX 960 hoz a 355.82 drivert erdemes hasznalni ?
355.60 verziorol milyen velemenyek vannak ? stabil ? volt valami ismert hibaja?Megint azt csinalja , hogy beragad 1227 MHZ es nem vesszi vissza magat 135 re ahogy kellene.
A fiam Rayman Legend -et jatszott es mikor a gephez ultem , latom hogy 50 C a GPU, nezem GPU Z vel es ismet meg sem moccan 1227/1800 rol . Felfele megy, ahogy elinditok valamit, de lefele csak eddig. Ujrainditas utan ismet mukodik, skalazodik. -
Grafirka
őstag
Kerestem ezt az "Olvaso" procest de nem talatam .Ma egesz nap valtotta rendesen az orajeleit, mar majdnem megnyugodtam.Ma este kezdte ujra a sz@rozast, miutan a fiam jatszott.Delelott en is tesztelgettem jatekokkal pont abbol a celbol hogy lassam, hogy osszebolondul vagy sem.
Ment rendesen. ( Gride, FarCry4 ,t , Furmark) . Mindegyik utan normalisan visszaskalazta magat 135 mhz re.
Aztan nyustoltem vagy 6 orat illustratorral meg photoshoppal, ott is tette a dolgat.A tobbit mar irtam, a fiam jatszott rajta es miutan kilepett odaultem s akkor latom hogy ismet 50C ( 1227/1800 beragadva )Feltettem a 355.60 meghajtot.Ezzel mintha hamarabb valtana orajelet.
Ennek az "olvaso" processnek van valami koze adobe readerhez ?
[ Szerkesztve ]
-
Grafirka
őstag
válasz Dark KillerX #4654 üzenetére
.
Nem vedem a kaloz jatekokat de abszolut nem hiszem hogy ez lenne a magyarazat.Ugynaz a Rayman kittel toljak a kollegak gyerkocei a cegnel kb 4 gepen, es nics ilyen problema. Valami teljesen masrol szol itt a tortenet. Egyebkent is furcsan viselkedik. Semmi magyarazat , hogy mikor skalazza is magat akkor is "lusta" .Marmint amikor megszunik a terheles 1400 rol ( vagy valami hasonlo) egybol leugrik 1227/1800 ra , aztan ott all es gondlkozik neha 30-40 mp et. -
Grafirka
őstag
válasz jolti05 #4680 üzenetére
Arctic Cooling accelero mono plus es tarsait nem ajanlom.En is nagyon szerettem a ceget, evekig vasaroltam coolereiket de az utobbi 3 evben valami tortent naluk, es nem jo iranyba.
Nem akrom tulbeszelni mert nem a topikhoz tartozik eleg annyi, hogy, iden 3 darabot kuldtem vissza . -
Grafirka
őstag
Aki nem tapasztalta az orajel-beragados jelenseget, leirna milyen beallitasa van a
Manage 3D settings / multi display - mixed GPU acceleration menupontnal ? ( single , multiple vagy compatibility ?)[ Szerkesztve ]
-
Grafirka
őstag
válasz ingalls #5192 üzenetére
Szerintem 1080p ig siman megbir barmit. Igaz, a GTA5 meg nem probaltam (ez szokott a fo erv lenni a 4 Gb mellett) de barmi egyeb, Witcher3 , FarCry4 , ( Grid Autosport 2560x1440 ) tokeltesen fut , sot esszeru beallitasokkal ( elsimitas es hasonlok nelkul 1440p is teljesen jol birja. Valaszolva kerdesedre en szemely szerint semmi hatranyat nem erzem a "csak" 2Gb Vramnak.
-
Grafirka
őstag
Biztos csak jatekra fogod hasznalni? Ha igen, akkor az i5 boven eleg es inkabb videokartyara, koltsd a megmaradt osszeget.pl. i5 - GTX970 kombo gyorsabb lesz jatekok alatt mint i7-GTX960 tarsitas.
Ha munkara is befogod akkor van ertelme elgondolkozni az i7 varianson.[ Szerkesztve ]
-
Grafirka
őstag
válasz 4264adam #5470 üzenetére
Kosz 4264adam !
Hmmm1 Itt az eredmeny. 1-2 fps kulonbseg es az is annak tudhato be hogy az i5 az 200 mhz alacsonyabban jart. Ha azonos orajelen tesztelnenk, szerintem teljesen egy szinten vegeznenek..
De nyilvan , ha az i5 valami okbol nem szimpatikus neked, abba nem szolhat bele senki. -
Grafirka
őstag
1900x1200 ig ( full HD ) az i5 - GTX960 magas reszletessegi szinten tokeletesen mukodik.
2560 x1440 felbontasnal megfelelo kompromisszumokkal ( AA es egyeb effektek nelkul ) legtobb jatek teljesen elvezhetoen jatszhato. ( single player ) Nyilvan az elvezhetoseg fogalma mindenkinel mas -
Grafirka
őstag
R9 280X valamivel gyorsabb viszont tobbet fogyaszt es a homerseklete is magassabb.Gondold at megbirja e a tapod a cseret vagy abbol is uj kell.
A 280X 384 bites de ennek jatekokban nem sok haszna. Premierben erzodik az R9 elonye. Vigyazz az uj adobe CC illustrator hardware acceleration nincs a pirosak kartyajaval win 7 alatt. -
Grafirka
őstag
Siman lehet , hogy az 1Gb tobb ( 2 vs 3 Gb ) memoria elonye megmutatkozik a GTA 5 ben. Hogy megeri e cserelni vagy sem az attol fugg mennyire fontos szmodra a fogyasztas, homerseklet. Zajszintje milyen volt a 7970 nek ? Ezt is erdemes figyeleme venni. A mostani GTX 960 Asus Strix kartyam teljesen hangtalan, en pl 15-20 % telejsitmenynovekedesert nem cserelnem semmi olyanra ami tobbet fogyaszt es/vagy hangosabb. Kinek mi a prioritasa.
-
Grafirka
őstag
Kinek van GTX960 Asus Strix OC kartyaja ? idle es full load homerseklet erdekelne.
-
Grafirka
őstag
válasz pendre54 #5554 üzenetére
Kosz a valaszt . Alltalaban kb ugyanaz a helyzet nalam is.
24 C szobaban 44C a kartya. Ami neha fura, hogy sima netezes kozben ( se flash, se video csak txt )felugrik 48-50 re es hosszabb ideig azon a szinten marad. Az idle frekvenciak rendben vannak ( 135/200) megis melegebb kb 5-6 fokkal.
Erdekes hogy mennyire lustan /lassan reagal ha pl intenziv hasznalt utan megszunik a terheles. Van mikor 35-40 mp eltelik, mig elkezdi visszaskalazni magat. -
Grafirka
őstag
Milyen tapasztalatok vannak a 358.50 WHQL driverrel ? stabil ?
-
Grafirka
őstag
válasz Trailblazer #5598 üzenetére
Leszamitva, hogy az Asus csak 2 GB, volt barmi egyeb hatranya is ? ( Homerseklet , zajszint , stb )
-
Grafirka
őstag
válasz Benhill #5776 üzenetére
Csupan bizonyos szamadatok alapjan osszehasonlitani eltero generaciokat, nem relevans. Nem vedem a 128 bitet viszont inkabb a realis teljesitmenyet erdemes nezni egy kartyanak. Amugy abban egyetertunk , hogy elore tudjak mit fognak gyartani de sajnos ez ellen mi semmit nem tehetunk.Az egyetlen ami segitene az egy kielezetteb konkurencia.
Egyebkent ha most valtanal 460 rol GTX960 ra akkor ne problemazz a 128 biten mert eg es fold a kulonbseg a ketto kozott ( az utobbi javara ) Vagy pedig marad a GTX 970/980.
-
Grafirka
őstag
válasz Bjørgersson #5779 üzenetére
Hat nekem aztan semmi problemam ezzel. Nyujtsa ugyanezt a teljesitmenyt es reszemrol lehet 8 bites is.
-
Grafirka
őstag
válasz Bjørgersson #5782 üzenetére
Nem ertettem felre En teljesen meg vagyok elegedve ezzel a kartyaval (2560 x 1440 ben is jol teljesit , maximum nem hasznalok latvanyjavitokat ) , valoszinu 2-3 ev mulva fogok ujjitani , de akkor mar a teljes rendszert cserlem .
-
Grafirka
őstag
válasz golf2gt #5871 üzenetére
Szerintem jobban jarsz egy drb GTX970 es kartyaval. Az 960 sli tobbet fogyaszt es ha melegedest es zajszintet nem is nezunk akkor is bizonyos helyzetben joval tobb macerat okozhat.Pl. az egyik meghibasodik, viszont nem egy tipikus hiba, amit barmikor reprodukalni lehet, hanem hetente 2x jon elo. Deritsd ki melyik kartya okozza... Lattam egy hasonlot 2drb GTX770 nel.
-
Grafirka
őstag
válasz golf2gt #5874 üzenetére
Nehogy 2 GB kartyat vegyel SLI be. A memoria mennyisege nem adodik ossze .
2drb. 2 gb kartya, nem 4 gb bol gazdalkodik !Az asus Strix GTX960 logoja nem vilagit , hanem csak egy jelzo led van ami mutatja ha a kartya megfeleloen el van latva arammal. Ha piros akkor nics jol csatlakoztatva a 6 pines tapkabel , ha feheren vilagit akkor rendben van.
-
Grafirka
őstag
Jatszik valaki a Watch Dogs al ? Mi van ezzel a jatekkal hogy 50-60 fps kozott is laggol ( i7 3770/ GTX960 /16 Gb ). Autoban, vezetes kozben erzodik ez leginkabb. Neha 60 rol instant 30 ra esik az fps.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Külpolitika
- OLED TV topic
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Apple Watch
- Úgy tűnik, hogy elkészült a S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl
- Elemlámpa, zseblámpa
- Kerékpárosok, bringások ide!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- Matematika topic
- További aktív témák...
- KÉSZLETRŐL! - Új - 180 Fokos GPU PCIe Tápcsatlakozó Adapterek - NVIDIA AMD INTEL - A Több Olcsóbb!
- nVidia Quadro RTX A4000 16Gb GDDR6 256bit
- KÉSZLETRŐL! - Új - 180 Fokos GPU PCIe Tápcsatlakozó Adapterek - NVIDIA AMD INTEL - A Több Olcsóbb!
- Gainward RTX 2060 Super Ghost 8GB használt videókártya eladó garanciával! AKCIÓs
- JÉG Kisbironak!ASUS TUF GAMING RTX 4090
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest