Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Rák
- DeFranco: Tanuljunk angolul játékosan! - Duolingo
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
nVidia GeForce GTX 950 / 960 (GM206) téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
És nem "Z"-s lapokkal is megy a RAM órajel buhera?
Haveromnak B150M Pro4-et vettünk, de csak 2133Mhz-es modulokkal - Ő még úgy sem ért a gépekhez, mint én, nem mertem neki gyorsabbat ajánlani, nehogy hibázzon a rendszere, inkább a stabilitás volt a fő szempont. Bár Ő egy i5-6500-at rakott bele.
Magamnak egy B150M-HDS-t néztem ki, vagy ennek a H110-es változatát, ezekben elmennének a RAM-ok 3000Mhz-en?
Egyébként baromi jó, hogy ezeken a belépő deszkákon is van VRM-hűtés! -
válasz
AxBattler #9193 üzenetére
Z170 pro4.
Nincsenek. Ramnak 1.35v, verezlonek 1.15Repul mint az allat. A proci vege valahol 4.8 korul lenne, de alapon hajtom, felesleges.
Amit meg eszrevettem, hogy 2133on c15rol c11re veve az idozitest megugrik a minfps. Ne kerdezzetek miert.
Eddig egyik proci sem gyorsult ennyit a ramoktol. Ez a ddr4 nagyon bejott most az intelnek.
-
guftabi96
addikt
Pont néztem nem olyan régen én is egy videót, ahol szintén Witcher 3-nál nagyon sokat dobott a gyorsabb ram i3-nál.
Úgy látszik, hogy akkor tényleg így van.
Nagyon gondolkozunk mi is öcsémmel, hogy egy Ivy i5 vagy egy Skylake i3 lenne-e jobb választás. (GTX 950 mellé.) (WoT és ehhez hasonló játékokkal játszik) -
LógaGéza
veterán
Kíváncsiságból futtattam már egyet én is. Minden alap, csak az XMP-t kapcsoltam be UEFIben.
Később kipróbálom mennyit bír felfele. -
mcs
veterán
válasz
kisza25 #9188 üzenetére
Én se értem teljesen, de ha megnézel korábbi generációs Pentiumokat és i3asokat, akkor két egymást kővető generáció között nem ritka 20% difi sem jó pár játékban.
i5 2500 és 4460 között alig van érdemi különbség, viszont Pentium G860hoz képest a 3220 határozottan gyorsabb.Milyen játékok és benchek vannak fent nálad? Jobban össze kellene mérni a 960al.
-
kisza25
félisten
hogyan erősödne az többet, amikor ugyanazok a magok
maximum az i3 a HT miatt is többet gyorsul, mert azon is mindig finomítanak, de az i7 is vele együtt, csak a legtöbb dolog még mindig 2-4 szálat használ (de azokhoz nem is kell több)
más: Tegnap játszottam bf4-el és felraktam fullHD high-ra 90-130FPS-em volt
Így fél nap után elégedett vagyok a kártyával, egy alap 960 teljesítményét hozza, remek hűtővel, backplatte-val állítható fénnyel, 3év garival a legolcsóbb 960 áráért
ui.: nincs cicergés -
kisza25
félisten
válasz
Ed3r_X_ #9169 üzenetére
na ja, de az 960
nos a gigabyte gtx 950 3dmark13 alap
húzott
950 xtreme alap
húzott
azért van különbség bőven -
mcs
veterán
California Highway Stage 3, clear környezet 10 ellenféllel, 1080p high grafika minden effekttel együtt:
2016-02-23 21:44:59 - pCARS64 (MSAA+MFAA)
Frames: 7348 - Time: 111266ms - Avg: 66.040 - Min: 54 - Max: 762016-02-23 21:48:27 - pCARS64 (DS4X)
Frames: 4108 - Time: 111031ms - Avg: 36.999 - Min: 31 - Max: 422016-02-23 21:51:28 - pCARS64 (DS4X + FXAA High)
Frames: 3891 - Time: 107640ms - Avg: 36.148 - Min: 31 - Max: 40 -
Ed3r_X_
nagyúr
-
Newboy911
tag
Sziasztok !
GIGABYTE GV-N960OC-4GD GTX960 4GB GDDR5 OC PCIE
Felpörgő venti probléma. Ha fut az OC guru, mauálban jól műxik.
De ha nem akkor felpörög.
Bios frissítést próbált esetleg valaki ?
Megoldhatja a problémát ? -
kisza25
félisten
válasz
kisza25 #9152 üzenetére
sokat nem hozott a tuning az xtreme-en
1545Mhz boost2 órajel 3dmark13
mcs: 1300-on már hibázikmondjuk az alap 950 1065Mhz vs 1280@1545Mhz nem is olyan rossz
-
kisza25
félisten
-
raubisoda
senior tag
GV-N960IXOC-2GD ő a delikvens
-
kisza25
félisten
Szóval Gigabyte xtreme gaming idle leáll a venti, olyankor világít, hogy stop silent,
ha megy a venti akkor világít a Windforce fehéren, amit elvileg lehet változtatni,
alapon 1065 vs 1203Mhz a GPU és
6400 vs 7000Mhz a memória,
idle álló ventivel 36fokos
akkora a doboza, hogy azt hittem tele lesz extrákkal, de nem csak jó vastag szivaccsal
egyelőre ennyi, mert közben dolgozom
mobal: annak nem sok értelme lenne, mert ez is tud annyit, mint egy alap 960
A régi postára készen vs az új doboza -
kisza25
félisten
na megérkezett a drágaszág
-
Üdv!
No, nézegettem kicsit a 950-kínálatot. Ami dilemmát okozott eddig, hogy ITX kialakítású kártya kellene, de csendes hűtéssel, normális áron. A sokat említett/szidott Gigabyte GV-N950OC-2GD alapján ez elérhetetlennek tűnt, de nem olyan kétségbeejtő a helyzet, lássuk a kínálatot:
- EVGA GeForce GTX 950 Superclocked 2GB PCIe (02G-P4-2951-KR): erről nem találtam tesztet, de az EVGA-król sok jót mostanában nem olvastam, ráadásul a drágábbak közé tartozik, szóval inkább passz.
- MSI GTX950 2GD5 OC 2GB: sajnos korábban rossz tapasztalatot szereztem egy hasonló 750Ti-vel, és egy felhasználói értékelés szerint itt is ugyanaz a helyzet: hangos venti alapon, és terhelés alatt is, ráadásul 50k-tól kezdődik az ára. Felejtős. (Csak azt nem értem, ha az MSI olyan frankó hűtést rak a GAMING kártyáira, akkor a rövidebbekre miért nem bírnak legalább egy normálisat tervezni/berendelni?)
- Asus GTX950-M-2GD5 2GB: az ASUS már korábban letette a nevét az asztalra az ITX méretezéssel rendelkező kártyáival, és úgy tűnik itt sem kell csalódnia a fogyasztónak. A német teszt alapján Idle ezen is leáll a venti, mint a STRIX-es nagytesónál, és terhelés alatt is halk marad a kártya. A gyárilag húzott órajelekről le kell mondanunk, de ebben a méretkategóriában szvsz ez nem nagy áldozat, ráadásul ugye olcsóbban hozzájuthatunk ehhez a VGA-hoz, 3 év kiskergarival. Ugyan a VRM házi bordásításért kiált, de ennyi buhera kell otthonra:- Zotac GeForce GTX950 2GB PCIe (ZT-90601-10L): a legolcsóbb változathoz 2 év garit kapunk +3 év a regisztrálóknak, bár utóbbit nem tudom, kinél és hogyan lehet idehaza érvényesíteni. Mindenesetre ezt a változatot alaposan kitesztelte a SilentPCReview csapata, amiből kiderül, hogy hasonlóan az ASUS-hoz, alapjáraton ennek is pihenőn van a ventije, és csak terhelés alatt pörög fel. A leírtak alapján ilyenkor hangosabb lehet az ASUS-nál, de még bőven a tolerálható kategóriába tartozik, ráadásul itt már gyárilag fém bordákkal látták el a VRM-et:
1 szó, mint 100, az utóbbi kettő közül fogok dönteni az elkövetkező hetekben. Ennek kapcsán kérdezném a véleményeteket: Ti melyiket választanátok, és miért?
-
-
Benir8
senior tag
Sziasztok! Szép leírás az összefoglalóba!
Nem rég vettem videókártyat. Asus gpu tweakot is feltettem, olyan beállítások vannak benne ami alapból "gaming" módba van gyárilag, de ha át kapcsolom" OC" módba ami az is gyárilag van beallítva az órajelek. Kérdésem az, hogy ha érdemes oc módba bekapcsolni? Életatartama fog csökkenteni? -
LógaGéza
veterán
Na tegnap én is összeraktam a konfigom az MSI GTX960 Gaming 4G-vel. A backplate kicsit megkeserítette az életem (ha bennvan a VGA, akkor a RAM tartó füleket nem lehet teljesen lenyitni, illetve a procihűtővel is trükközni kellett), de összességébe pozitív az élmény.
Teszteltem ~fél óra Furmarkkal, érdekes volt látni, hogy 62 foknál bekapcsolja a ventiket, lehűti 54-re (max 30%-ig pörögtek fel), és lekapcsolnak. Ha a szőrös fánk alatt is ennyire melegedett fel, akkor szerintem nem lesz problémám vele.
Köszönöm az ajánlatokat!Ja, és magas FPS mellett ez is sípol, de csak 3DMark tesztek alatt vettem észre eddig, 1000+ FPSnél. Majd kikölcsönzök valami modernnek mondott játékot, és kipróbálom azzal is.
-
Csupingo
veterán
http://us.hardware.info-n. Nem ismerem az oldalt, csak gyorsan néztem olyat, ahol több kártyát tesztelnek.
Ez tomshardware:A techpowerup-on 27 db-t mértek az evga-nál.
-
kissit
csendes tag
Sziasztok! 4GB-os 960-at szeretnék venni, kérdezném, hogy az [MSI GTX 960 OC] változat mennyire ajánlott kategória? A fő szempont számomra, hogy csendes legyen. Vagy inkább vegyek 3-4e-rel drágábban [giga wf2oc]-t vagy [MSI gaming]-et?
Köszönöm.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen RAM-ot vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- EAFC 25
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Intel Arc Battlemage B570/B580
- sziku69: Szólánc.
- Wuthering Waves
- HDD vs SSD: Ki nyer 2025-ben? – Tech Percek #4
- Tudományos Pandémia Klub
- További aktív témák...
- Csúcsteljesítmény? Igen! Kattints és rendeld meg MOST! 0% THM-re is!
- Lenovo ThinkPad X1 Carbon G8, i7-10510U, 16GB, 1TB SSD, 4K kijelző + WWAN
- AKCIÓ! VALVE INDEX virtuális valóság szemüveg garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Dell Latitude 7420 - i7-1185G7 I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" 4K I Cam I W11 I Garancia!
- Kimaxolt verzió! - 100 - Lenovo Yoga Pro 9 (16IRP8) - Intel Core i9-13905H, RTX 4070, 1TB SSD, 64GB
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest