Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- ldave: New Game Blitz - 2026
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Tonnara di Scopello
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- BerserkGuts: 9800X3D Hitvallás, Dogma megcáfolása egy RTX5080+12600K-val
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
-
LOGOUT
nVidia GeForce GTX 950 / 960 (GM206) téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
aDév
csendes tag
válasz
Trailblazer
üzenetére
mi a különbség az általad linkelt gigabyte és az általam kinézett között?[link]
Egy jó 400 wattos táp elég lesz neki? Van 6pines csatija. Kinél mennyit zabál játék közbe?
-
saen
veterán
válasz
Trailblazer
üzenetére
Én nemrég vettem ilyet a fórum ajánlása alapján, nekem bejön. Bár én nem tuningolok, meg nem minden játékban tudom kiiratni az FPS-t, de tetszik. NBA 2k16 megy stabil 60fps-en full hd-n (ez a kivétel) high-on, illetve Witcher 3 is megy high-on, de itt tippre nincs 60 fps. Ami viszont biztos, még Witcher alatt is csendes.
-
Trailblazer
veterán
2 gigás Asus Strix eladva, Gigabyte 4 gigás berendelve, egészen pontosan ilyen. Kinek van vele tapasztalata, jó vétel?
-
fauv
őstag
Srácok, ha valakinek van hasonló gépe 4690K, 960-al és játszik a BF4 multival , írja már meg pls, hogy
a cpu hány %-on ketyeg játék közben pl 4400 vagy 4500 körül.köszi
-
Vigneau
félisten
válasz
kristof123
üzenetére
Ha ez számít bármit is, egy GTX 680-at dobtam le a GTX 960 kedvéért. És az enyém csak szimpla 2GB-s Mini Gigabyte. Igaz, én csak WoT-ozok...

-
synthattik
aktív tag
válasz
NÉMÓ510
üzenetére
Nézegettem én is ,valóban nem tűnik túl markánsnak a különbség.
Megnéztem én is az adatlapomon lévő kártyával,pci-e 1.1x16,meg 3.0x16,futtattam unigine valley tesztet,és alig 1 fps volt az eltérés.
Viszont 2 kártyánál,ha esetlegesen már nem lenne sli híd,hanem pci-e. keresztűl kommunikálnának,akkor lehet lenne jelentősége.
De így ahogy nézem kb még az x4 is elégséges.
Amit képet beraktál ott is csak 2 játéknál lehet látni,hogy kevés az x4. -
NÉMÓ510
tag
válasz
synthattik
üzenetére
-
synthattik
aktív tag
válasz
4264adam
üzenetére
Az x8-as pci-e is bőségesen elég,főleg ha 3.0-ás,az olyan mint,a 2.0-ból az x16,tehát 2 ilyen kártyát nem hiszem ,hogy visszafogna.
Ha meg van legalább 1 normális 600w-os táp,az bőségesen elég,hogy kiszolgálja a konfigot.
volt nekem többet fogyaztó cf-em atom húzott i5-el,és simán bírta,az adatlapomon lévő táp.
Viszont a sli-vel egyet értek,ha nem jön vmi játékhoz,mondjuk 2 hónapig profil,akkor fölös rá a 2 kártya.#5582) NÉMÓ510.az x8 szinte nincs is teljesítménycsökkenés,én használtam abban 680-at mindegy volt,hogy x16,vagy x8,viszont az x4-nél már igencsak észrevehető lenne.
-
-
NÉMÓ510
tag
válasz
pendre54
üzenetére
Szerintem ezek a 4 gigások még úgy is vállalhatók hogy később SLI-be használja az ember.
Az SLI fogyasztása is csak 240 watt (a GTX570 zabált 220-at
) és jó pár játékban alulról nyalogatja a 980-at.
Én legalábbis úgy terveztem hogy idővel 2en lesznek.
Amikkel játszom azokat a motorokat mind támogatja az SLI. -
kristof123
őstag
válasz
4264adam
üzenetére
Én a Ti-t is megvenném!

90-100k-nál van az a határ amit még rászánnék, ennél többet nem adok egy vga-ért. Ebbe az összes 960-as belefér és a 970-esek alját karcolgatom. Az a baj nincs köztes kártya, akkor egyértelmű lenne.(#5578) pendre54:
Witcher 3: 770-el nekem maxon ment. Szóval valami hasonló szintet szeretnék megtartani, amit elvileg a 960 megad, de vacillálok... : D -
válasz
kristof123
üzenetére
Üdv!
Én fél éve használok, egy 4 gigás Asus Strix-et. GTA V, BF4, The Witcher 3 amikkel játszok, és bizton állítom, hogy egy normális procival mindenre elég, és nem low beállításokkal. -
4264adam
nagyúr
válasz
kristof123
üzenetére
pedig valahol kompromisszumot kell akkor kötnöd. Mert én ebben az esetben GTX980-at is vennék.
-
4264adam
nagyúr
válasz
kristof123
üzenetére
Van már 30k-s
[link]Egy 4GB-os GTX960 is jó társ ha nem hardcore képminőség ellenőr vagy

-
4264adam
nagyúr
válasz
kristof123
üzenetére
4GB-os verziók már jó áron vannak így azt venném, fentébb van egy Batman AK Sreecshotom amin a játék bele kóstol a 8GB-ba és 3GB Vram felett van +60FPS-el. Nekem a 65k-s mini Giga van teljesen csendes, nem cicereg, tól tuningolható de felesleges mert +3-5FPS-ért nincs értelme.
GTX770-et nincs értelme leváltani.
"Ez már nagyon sokszor előjött hogy ez a teszt teljesen félrevezető a maxwellekre vonatkozóan, a fórumtársak valamiért továbbra is használják, pl téged is félre vezetve. Én sem értem miért kell ezt, az egész topik ilyen képekkel van tele.
A 960 a 760-at váltotta árban, régebbi játékokban hasonlóak, újabbakban a 960 a gyorsabb, van hogy markánsan. Ettől még ha 760-am lett volna én sem váltottam volna 960-asra, de ez a trend elég régóta megvan a vga piacon. Az lett volna a meglepő ha nagy különbséget vélsz felfedezni. Egyébként a 760-as a megjelenésekor szerintem drágább vga volt, ezt is bele lehet venni a képletbe, nem rossz a 960 a jelenlegi piaci viszonyok közepette. De nem is kiemelkedően jó, nvidia direkt így lőtte be, mert elég volt ennyi is és valószínűsíthetően egy elég olcsó gyártású vga született amin elég nagy haszon lehet.""A 256bit miatt a szintetikus tesztek a pontok többek de mióta kint van a Maxwell a játékok kodolosában benne van hogy takarékosan bánjanak a savszelessegel ezért inkább a GTX 770 felé húz a 960."
-
kristof123
őstag
Sziasztok!
GTX 960-ból melyik verziókat lehet bevállalni? Tuningolhatóság milyen? GTX 770 után gondolkozom a váltáson. GTX 770 Valley eredményem.
Üdv,
K. -
p81er
csendes tag
Sziasztok!
gtx 960 128 bit-e mekkora hátrány az r9 380 nitro 256bit szemben?
-
Peat;)
veterán
válasz
Jakuskacsa
üzenetére
Ez már nagyon sokszor előjött hogy ez a teszt teljesen félrevezető a maxwellekre vonatkozóan, a fórumtársak valamiért továbbra is használják, pl téged is félre vezetve. Én sem értem miért kell ezt, az egész topik ilyen képekkel van tele.
A 960 a 760-at váltotta árban, régebbi játékokban hasonlóak, újabbakban a 960 a gyorsabb, van hogy markánsan. Ettől még ha 760-am lett volna én sem váltottam volna 960-asra, de ez a trend elég régóta megvan a vga piacon. Az lett volna a meglepő ha nagy különbséget vélsz felfedezni. Egyébként a 760-as a megjelenésekor szerintem drágább vga volt, ezt is bele lehet venni a képletbe, nem rossz a 960 a jelenlegi piaci viszonyok közepette. De nem is kiemelkedően jó, nvidia direkt így lőtte be, mert elég volt ennyi is és valószínűsíthetően egy elég olcsó gyártású vga született amin elég nagy haszon lehet.
-
válasz
Grafirka
üzenetére
Nálam sincs gond vele, viszont én az utóbbi időben csak úgy telepítek, hogy csak a drivert és a PhysX-et jelölöm be, a többit hanyagolom, és beteszem a pipát a tiszta telepítés elé. Korábban volt olyan, hogy amikor nem raktam be a pipát a tiszta telepítés elé, nem települt fel rendesen a driver, telepítés közben úgy 80-85 %-nál leagyott, az egyik progi úgy mutatta, hogy már az új driver van fennt, míg egy másik progi szerint még a régi.
-
válasz
Jakuskacsa
üzenetére
Az erőforrások egyensúlya szempontjából a 760 és a 960 a két véglet, ezért egy-egy kiragadott tesztnek túl sok relevanciája nincs, különösen egy olyannak, amiben 8xMSAA van.
Tény, hogy a GTX960 nem egy 6600GT (még csak nem is GTX460), de most már újan inkább megéri venni, mint a GTX760-at. -
4264adam
nagyúr
válasz
Jakuskacsa
üzenetére
A 256bit miatt a szintetikus tesztek a pontok többek de mióta kint van a Maxwell a játékok kodolosában benne van hogy takarékosan bánjanak a savszelessegel ezért inkább a GTX 770 felé húz a 960.
-
Grafirka
őstag
Milyen tapasztalatok vannak a 358.50 WHQL driverrel ? stabil ?
-
válasz
Jakuskacsa
üzenetére
Es akkor most nezzunk meg egy project cars vagy egy witcher3 tesztet...
Az ujgeneracios nv-k nem szeretik az unigine teszteket...
A 760 jatekok alatt koszonoviszonyban sincs a 960al...
-
Grafirka
őstag
válasz
pendre54
üzenetére
Kosz a valaszt . Alltalaban kb ugyanaz a helyzet nalam is.
24 C szobaban 44C a kartya. Ami neha fura, hogy sima netezes kozben ( se flash, se video csak txt )felugrik 48-50 re es hosszabb ideig azon a szinten marad. Az idle frekvenciak rendben vannak ( 135/200) megis melegebb kb 5-6 fokkal.
Erdekes hogy mennyire lustan /lassan reagal ha pl intenziv hasznalt utan megszunik a terheles. Van mikor 35-40 mp eltelik, mig elkezdi visszaskalazni magat. -
válasz
Grafirka
üzenetére
Üdv!
Nálam fél éve van egy 4 GB-os Asus Strix, az idle most így néz ki egy 20 fokos szobában, kb. másfél óra netezés után:
Egy jó kis kártyaizzasztó proginál, mint pl. a GTA V, normál szoba hőmérsékleten, úgy 64-65 fok, ez nyáron meg volt 67-68 fok az MSI AB szerint, szóval szóra sem érdemes.
-
mcs
veterán
válasz
synthattik
üzenetére
Hát a BF szerintem nem sokmindenkinek lehet ideális úgy. El tudom képzelni, hogy 25 alá is simán beköszön full ultra preseten.

Singleben már símítás nélkül le tud esni 45-50 közé. -
synthattik
aktív tag
Ha jól olvastam régebben,az felhasználóktól szerzik be az infót,adott kártyán ki milyen beállításokkal játszik,és ha mondjuk 10ből 8 ember high-on játsza a gta 5 -öt akkor valszeg neked is a high beállítást javasolja,mert gondolom az a legnépszerűbb.
Nyilván tévedhetek,de ez tűnik a reálisnak.
Nem rossz az elgondolás,csak sok embernek más a preferencia,mert amíg vkinek elég a 30fps,és tökéletesen fut számára a játék,addig nekem mondjuk kell a 60,és már nem jók amit felajánlana az experience.
Nekem 960-al szinte minden játék ami támogatott volt,majdhogynem max.beállítás volt,és mondjuk bf4 64-es multi siege of shanghai pálya, 960-on full beállítás élsimítással,azért nem a legoptimálisabb részemről.
Witcher 3-at kb max beállításokkal ajánlotta,aztán ott van talán 40 fps,ami részemről kevés. -
Grafirka
őstag
Kinek van GTX960 Asus Strix OC kartyaja ? idle es full load homerseklet erdekelne.
-
fauv
őstag
Viszont nem kaptam arra választ, " Mit jelent az, hogy támogatott játékok " Miben nyilvánul ez meg?
-
Hmmm1
aktív tag
Lehet így akarják majd azt hogy hamarabb vegyél új videókártyát:d Mert azért manapság elég időtállóak a kártyák, szerintem. GTX650 vagy 660 (nem tudom melyik van ismerösnek már) de vígan elmegy rajta minden, nyílván nem ultrán de akkor is, és hol van az a 9-es szériához képest, mondjuk 960-hoz.
-
ViSAS
senior tag
válasz
4264adam
üzenetére
Biztos lesznek/vannak más honlapok, ahonnan le lehet tölteni a régebbi driver verziókat is, illetve a frisseket is. Megvételnél akár a kártya gyártó is mellékelheti egy optikai lemezen az éppen legfrissebb verziót...hacsak nem tesz erre kikötést feléjük az nvidia.
Aki eddig is a zöld oldalon állt, az - szerintem - nem fog csak emiatt a pirosra átállni. Ha meg igen, hát hajrá, mindenkinek szíve joga dönteni, hogy mit fogad el és mit nem. -
fauv
őstag
Srácok van ez a NVIDIA GeForce Experience progi. Ugye itt ki lehet választani játékokat, amik elvileg támogatva vannak. Na most , nem tudom kipróbálta már, ha itt beállítom az optimális beállítást, és úgy játszok akkor ez ad valami plusszt esetleg fps növekedést, vagy csak abban segít, hogy a gépedhez a legoptimálisabb beállításokon játsz? Egyáltalán van értelme ezzel foglalkozni?
-
Grafirka
őstag
Siman lehet , hogy az 1Gb tobb ( 2 vs 3 Gb ) memoria elonye megmutatkozik a GTA 5 ben. Hogy megeri e cserelni vagy sem az attol fugg mennyire fontos szmodra a fogyasztas, homerseklet. Zajszintje milyen volt a 7970 nek ? Ezt is erdemes figyeleme venni. A mostani GTX 960 Asus Strix kartyam teljesen hangtalan, en pl 15-20 % telejsitmenynovekedesert nem cserelnem semmi olyanra ami tobbet fogyaszt es/vagy hangosabb. Kinek mi a prioritasa.
-
4264adam
nagyúr
válasz
NÉMÓ510
üzenetére
GTA V, Batman AK, AC: Unity, ezek már profitálnak belőle persze okos program minden a 2GB-ba is bele fér a folyamat törlés olvasás miatt de micro laggokat is okozhat ez a folyamatos írás olvasás, 4GB-ban meg befekszik a program és elvan ott amíg játszik
milyen proci táp mellé lesz?
-
NÉMÓ510
tag
Üdv!
Fiam gépébe (Fhd) behalt a gtx 570 kari,és egy 960-as lépne a nyomdokaiba.
Sajnos visszaolvasva sem lettem okosabb hogy megéri e a 4gb verzió.
Ahol vásárolok ott 57e/ft a 2gb verzió,és 65e/ft a 4gb.
Megéri?Megjegyzem hogy mindenképp nv kártya kell.
-
Pixx96
aktív tag
válasz
Grafirka
üzenetére
táp az bírná az a helyzet hogy volt már nekem az említett 7970 lightning csak akkor egy i3 procim volt és sajnos nem tudtam megnézni mit bír ( meg csak 1 hétig volt nálam) de azóta lett egy i7 2600k.Csak emlékszek mikor volt a 7970 akkor beállítottam a gta5 és úgy hagytam aztán lett a 960 gtx és valahogy mintha sokkal jobban ment volna rajta a gta hiába volt proci limit még az i3nál
-
Grafirka
őstag
R9 280X valamivel gyorsabb viszont tobbet fogyaszt es a homerseklete is magassabb.Gondold at megbirja e a tapod a cseret vagy abbol is uj kell.
A 280X 384 bites de ennek jatekokban nem sok haszna. Premierben erzodik az R9 elonye. Vigyazz az uj adobe CC illustrator hardware acceleration nincs a pirosak kartyajaval win 7 alatt. -
Dark KillerX
addikt
Max a több vram miatt, de minden más ellene szól.Többet fogyasztanak, mikrolagg (7950-em volt tudom miről beszélek) és ezek a karik sem lesznek jobbak dx12 alatt, mert GCN 1.0-ok.Ha cserélnék nálam csak a 4Gb-os 380 lenne alternatíva, nem ezek a régi kazánok.Ráadásul a 280x-nem nem egy hibásodott meg, mert a Vram nem hűtőt.
-
Pixx96
aktív tag
Szerintetek egy gtx 960 g1 gaming 2gb-t érdemes ezekre lecserélni?
msi hd 7970 lightning ghz BE
vagy
asus r9 280x dc2 top
Én szerintem nem de mondták páran hogy igen valaki valami vélemény hogy miért érné meg vagy miért nem?
-
Gainka
őstag
Na ez az amit szoktam pampogni, de általában be vagyok oltva hogy megéri, én, meg szerintem több más ember is ugy van vele hogy ezért a különbségért nem éri meg 5+ ezer forintot fizetni, a 4 gigásért 960-ért már inkább. És gondolom e miatt vezeti ki az nvidia is a 2 gb-os 960-at. Csak hogy a 4 gb-os nem fog árcsökkeni.
(szerintem)
Gyakorlat a lényeg durván hangzik az 5-20 % de jéték közben inkább csak 30 fps körül érzödik hogy melyik az erősebb ami már nagyon a játszhatóság határa.Itt egy másik pl: r7 360 vs gtx 750 ti
És e miatt az apro különbségek miatt nem lehet ajánlani a milyen nvidia kártyát vegyek kivéve a 380-390 topikban a 370-et. De a 950-et sem.
És csodálkozunk hogy csődbe megy az amd... (na jó kicsit durván fogalmaztam
)Most speciel 10 ezer van a két, két ventis giga kártyák között.
-
mcs
veterán
-
Hmmm1
aktív tag
Közbe meg is lett a szám címe, - ha vkinek tetszett még -hála az orosz kommentelőknek : d (Antares – Ride on a Meteorite)
[link] Ez mekkora jó mix, főleg 2 perctől, és 2 40-nél meg elszáll whááá
Tipikusan olyan zene, amit ha beraksz az új gépen, és van jó hangcuccod odavered, s aztán azt hiszed/tudod hogy atom géped van 
Adam: Már ez a minimális különbség is eltántorító hogy megéri e 960-as, de egy 4gb-re szerintem befizetek, és muszáj lesz lealáznia a 950-t

-
Hmmm1
aktív tag
Ja ezt én is néztem még jópár napja : D Hát nem tudom mennyire hihető, amúgy meg kapja be. A kártya változat se mind1, Witcher3 milyen beállításon is volt? Keveslem az fps-t, még highon is, egy cinematicot futtat le, wtf? Vagy csak én néztem félre valamit? Batman? Really? Az nem is kéne hogy számítson (Lehetett hallani hogy sikerült pc-n)
Viszont mekkora jó az a zene 3:40-nél, mikor a csaj elkezd énekelni, régi nagy szám, de nem ugrik be. -
GEIL
addikt
Ha fraps számokat nemlátom, nagyon oda kéne koncentrálni hogy megmondjam mikor melyik kártya van a gépben....szvsz
-
Hali,
tud valaki nekem két FPS számot mondani a Battlefront beta-ban? A következők szerint kellene:
- Referencia órajeles 960 (ill. ref 950 is érdekes)
- 1920x1080, res scale 100%
- Vsync nincs
- Ultra beállítás (minden ultra + FXAA), ill. High beállítás
- Pálya: Missions / Survival / Tattoine
- Mérés helye: a bevezető animáció utáni kezdőpozíció, mindenféle megmozdulás nélkülItt kellene nekem, hogy mit mutat a FRAPS.
Köszi!
-
GEIL
addikt
üdv mindenkinek !
nvidia driver beállítások érdekelnének.....pl DSR-t hogy használjátok ? hány % -on meg milyen értéken ?

Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPad mini 7 2024 128GB MXN63 SpaceGray
- BESZÁMÍTÁS! Részletfizetés 0% THM ÚJ GIGABYTE A16 3VH 16" notebook R7 260 16GB RTX 5060 3 év 27%
- Xiaomi 12T /8/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Lenovo LOQ 15ARP9 - 15.6"FHD 144Hz - Ryzen 5 7235HS - 16GB - 512GB - Win11 - RTX 3050 - 1,5 év gari
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

semmit nem húzok rajta.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

(szerintem)
Tipikusan olyan zene, amit ha beraksz az új gépen, és van jó hangcuccod odavered, s aztán azt hiszed/tudod hogy atom géped van