Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- mefistofeles: Az újkori csalók...
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- bambano: Bambanő háza tája
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
-
LOGOUT
nVidia GeForce GTX 950 / 960 (GM206) téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
benvolio
őstag
Szerintetek érdemes várni egy 950-es vásárlásával? Fog esni az ára? Nem sürgős a vásárlás, de ha nem esik nagyot az ára esetleg januárra akkor kár várni. Mit mondtok? /vagy kérdjem Frabato-t?
/
Üdv! -
Peat;)
veterán
Szerintem is erről van szó, kötve hiszem hogy a piac ráugrik a 380x-re, így az nvidianak teljesen felesleges kapkodni. Különösen karácsonyi szezonban ahol a 970-es és 380x közötti árdifferencia jelenleg igencsak csekély elég sok országban. Illetve a vga vásárlók 80%-a szerintem úgy vásárol kártyát hogy a gyártó adott(amd/nvidia), tehát csak a szűkebb rétegnél lehet meg a két gyártó termékeinek közvetlen összevetése. Ez a szűkebb réteg sem amerikai stb, inkább kevésbé jelentős piac szerintem.
-
válasz
kisza25 #6786 üzenetére
Őszintén, nem tudom, mire jó ez a 380X igazából. Sokan várták, de arra számítottak, hogy szélesebb lesz a memóriabusz meg több lesz a ROP - azért az adott is volna +15-20% sebességet. 380 + 10% sebességgel nem tudom, kit fog izgalomba hozni. Ha az nVidiának jók a kémei, akkor ezt tudhatták előre, és vszleg nem is nagyon izgatták / izgatják magukat miatta.
-
Sziasztok,
MSI GTX 960-an van, 4GB-os, gaming mode-ban, az normalis, hogy GPU-Z szerint 1216 a base clock, de jatek kozben a sensors reszen 1328-at mutat?
Afterburnerben is ugyanezt latom, nem huztam a videokartyat. -
miresz
veterán
Friss telepítésű win10 x64,és a legutolsó 359.00 driver van fent és valamiért nem megy a GPU PhysiX. Valaki tudja esetleg mi lehet az oka? Másnál normálisan működik?
CPU-n fut csak:
-
kisza25
félisten
csak félig, de tényleg
ez a rang a következő 10 évre kitart, mert azt hiszem következő szinthez pont a duplája kell, de lehet tévedekköszi
gbors: igen, az NV-nek most nagyobb a mozgástere, a kérdés csak annyi, hogy mennyire lepte meg őket az AMD ezzel a lépéssel, mert nekik kari előtt lehet kapni a kártyáit, mert már elérhetőek igaz drága még nagyon.
Az NV meg csak januárban dobja ki akkor ciki -
fauv
őstag
Már nem tudtam szerkeszteni, látom Kisza25 bátyám felkerültél a mennyekbe
Grat hozzá !!!
-
válasz
kisza25 #6781 üzenetére
Sajnos, az AMD-nél valószínűleg ennyi volt a lehetőség. A chip egy teljes Tonga, az pedig az eddigi GCN kártyákból kitűnően látszik, hogy órajelben nemigen lehet feljebb menni, mert elszáll a fogyasztás. Miután a 960Ti nyilván GM204 vágás lesz, az nVidia előtt nyitott a lehetőség, hogy költség (ie. selejtes chipek) szempontjából a legoptimálisabb konfigurációt válassza, majd úgy árazza, hogy ár / teljesítményben kicsivel jobb legyen a 380X-nél. Azt is csak azért, hogy ne legyen túl közel a 970-hez.
-
kisza25
félisten
-
kisza25
félisten
válasz
Grafirka #6779 üzenetére
Abban biztos vagyok, hogy az nv tarsolyában is megvan a 960ti, csak a 970 eladásokat akarták növelni, mert azon nagy a haszon és sanszos, hogy az AMD is azért adott ki egy éphogy erősebb kártyát, hogy továbbra is 390-t vegyék nem csinálnak házon bellűl konkurenciát.
Mondjuk nv nem ad ki 960ti-t, akkor amd jól döntött az épphogy erősebb kártyával. -
fauv
őstag
válasz
Grafirka #6779 üzenetére
Ép ezért mondom, hogy sztem még idén bedobják, még ha most más hírek is vannak. Egyszerűen annyira idióta húzás lenne ez az Nvidiától, hogy csak januárban adják ki, hogy nem tudom elképzelni. Ezt valahogy úgy tudom elképzelni, jövő héten bejelentik és utána pedig megszórják a piacot.
-
Hmmm1
aktív tag
Rere: ) nem nagyon néztem ide pár napig : ) Köszi a választ adam-nek AC.Syndicate ügyben, illetve másik illetőnek , MSI Afterburn kiíratás kérdésben. : ) (átfutottam nagyjából azt 2-300 száz hozzászólást)
Tomb Raider megy néha-néha, a ventiket továbbra se hallottam még, azt se tudom mikor kapcsol be, ha egyáltalán bekapcsolt (amúgy biztos:d) Szal elég jól adja. TR nevezetesen Ultimate beállításokon fut (viszonylag szép, de azért nem mindenhol, - jövőre kíváncsi leszek a Rise of the Tomb Raiderrel mit dob majd, ha megjelenik, illetve Far Cry: Primalra. Cicergés, khm sípolásos zúgás most is van, de nem is nagyon figyelek már rá, illetve terhelés alatt meg nincs (?) : o + akkor nem is hallani. Már azon filóztam, hogy nem e az SSD ad ki hangot, de hát az nem lehet
Ki, mivel tolja mostanság egyébként? -
JegesEmber20
aktív tag
válasz
JegesEmber20 #6770 üzenetére
Kíváncsiságból megnéztem és felemelték 78K-ra
-
JegesEmber20
aktív tag
válasz
kisza25 #6763 üzenetére
Felőlem 1060 is jöhet
(új széria) na az odabafna AMD-nek a semmiből
(#6768) fauv Én megnézem mi lesz hétfőn Aquán, mert most egész korrekt áron van a WF2OC, de ha jön a tipikus áremelés, hogy felvisszük 80k-ra és meghirdetjük, hogy akciós és 65-re le van értékelve, akkor nagyot röhögnék
bár WF2OC nagyon rég volt 65k az usd miatt...
-
4264adam
veterán
Most ez komoly AMD oldalon?
A 380X nincs 10% előnye a 380-hoz képest
[link]
Erre aztán nagyon nehéz lesz az NV-nek lépnie
-
kisza25
félisten
-
válasz
Bugfix1984 #6748 üzenetére
670 erosebb a 760tol...
De amugy jo igy
-
fauv
őstag
válasz
Bugfix1984 #6748 üzenetére
tehát azt mondod a 7950 kb 950-es szint?
-
-
fauv
őstag
Srácok olyan 950 körüli szintet akarok venni. Ezeken gondolkodom: 670, 760, 7950, 660 TI vagy 950 / kb 35-42 k árban /
Erősségük alapján sorba tudná tenni ezt valaki, mert ahány tesztet nézek , annyi féle variációval találkozom.
-
fauv
őstag
válasz
4264adam #6740 üzenetére
R Egy érdekesség, ehhez. 450-es tápom volt és " elvileg bírta, de gyakorlatban úgy nézett ki a dolog, hogy majdnem leégett a házam miatta, mert szó szerint felgyulladt. Nem biztos, hogy célszerű olyan tápot használni, ami ki van hegyezve, az én elvem az, egy pcit nem árt erősebb táp.
-
-
kisza25
félisten
nos nálam a max volt 320W monitorral együtt konnektorból, monitort és hatásfokot leszámolva ~250W fogyi plafonban, akkor +200W fogyi kellene, hogy csúcson járassa a tápot, de még azt is bírná egy minőségi táp.
Én hajtottam i7-870-et 4,3Ghz-en xfx 4850-el rommá tuningolva (húzott 4850-et alázta) egy fsp 400W táppal ami 80+-os volt és bírta, pedig azok kajoltak rendesen
A mostani gép meg 255W plafon eddig, 24" monitor+i5-4690k@4Ghz, gtx 950@1460Mhz, 2*8GB 1600Mhz RAM, 2db SSD, 1db HDD szóval kicsit túl van spilázva ez a fogyasztás és táp dolog
mondjuk 2x 980ti-hez nem vennék 450W tápot, de gondolom nincs neki ilyesmi tervben -
fauv
őstag
válasz
kisza25 #6735 üzenetére
Azért ne felejtsétek el, hogy itt azért vannak még a régi i7-es procival rendelkezők bőven, akik pl 950-est 4 gigán járatnak, ott azért kemény fogyasztás van és a 450-es táp bizony kevés lehet, főleg ha a gépe tele van pakolva különböző kütyükkel.
Szal nem árt több információ alapján ajánlani tápot
-
kisza25
félisten
-
menledge
senior tag
Ha i7 vagy i5K van neki, amiket írtam neki, akkor is elviszi.
-
Grafirka
őstag
válasz
l.robert #6728 üzenetére
Egy jominosegu 400-450W tapegyseg kiszolgalja. Fugg ,a tobbi alkatresztol is illetve ill. milyen merteku OC tervezel. A tapegyseg rendelkezzen 2drb. 6 pines csatlakozoval. A tapegyseges topikban kerdezz ra a konkret ajanlott (minosegi) tipusokra. ( Antec, Chieftec, FSP, Enermax, stb)
-
l.robert
csendes tag
Üdv!
Érdeklődni szeretnék, hogy az újonnan vásárolt GTX 960 G1 kártyámhoz, milyen tápra lenne szükségem, ami meg tudja hajtani !? -
golf2gt
tag
Strix 970 105.000 volt emagon. Annyit talán megért . Sztem
-
Xelo
addikt
1338(1515)/7860-on ketyeg.
a tuninggal kapcsolatban érdekes tapasztalataim voltak, például az hogy +50mV fesszel 10 mhz-el kevesebbet bírt a gpu órajele mint emelés nélkül úgyhogy érdemes játszani a beállításokkal. másik dolog hogy játéktesztek nem adják vissza hogy mit tud stabilan és mit nem, mindenképp ajánlom az msi kombustor használatát. memóriában még lenne v 50-100mhz plusz de nem akarom szegényt tovább bántani
-
Xelo
addikt
üdv mindenkinek. csatlakozok a témához egy 2gigás strix-el.
teljesen elégedett vagyok a kártyával, kb azt tudja amit a 650 ti boostomtól elvártam volna annó (megjegyzem tudnak irreális elvárásaim lenni): fullhdben élvezhető grafikai beállítások mellett élvezhető sebességgel futtatja a játékokat.
3dmark: -
kisza25
félisten
válasz
JegesEmber20 #6719 üzenetére
csak győzd kivárni, a procim tőle van, de inkább hagyjuk
-
JegesEmber20
aktív tag
WF2OC 960 56.990 aprón
-
Krisz1441
tag
Strix 960 OC 57.900 az emag-on
-
Peat;)
veterán
válasz
Fidoka74 #6702 üzenetére
Sehol nem írtam hogy rólad van szó. Az írás arra vonatkozott, hogy nagyképűen kritizálod egy fórumtárs termékét, miközben az akár 70 ezer forintos termék is teljesen hasonló időtávra alkalmas mert hasonló teljesítményszintre képesek. Nem csak stilisztikailag, szakmailag is sántít az a hozzászólásod, akár tetszik akár nem. A fiatalság meg relatív fogalom, ha az ő és az én nevemre is kattintasz egyet egyet akkor sikerülne összerakni, hogy nem kamaszok játszóteréről van szó, bármennyire is azt a hangszínt próbáltad meghonosítani.
Inkább örüljön mindenki hogy van lehetősége ilyen szintű ketyerére, és élvezzük ki!
-
Modst3R
senior tag
-
kisza25
félisten
válasz
Fidoka74 #6712 üzenetére
Én 10 éve itt vagyok, sokakat ismerek, engem is sokan ismernek, napi szinten itt beszéljük meg a dolgokat, te meg idejössz és megmondod a frankót, elhiszem hogy okos vagy, lehet jobban is értesz a dologhoz, mint én, csak ezt elöbb bizonyítsd, ja és ez egy baráti kör, nem szeretjük a kötekedő emberkéket
-
kisza25
félisten
válasz
Fidoka74 #6700 üzenetére
Nem arra gondoltam, hanem hogy annyiért elment a gtx 960 4GB kártyám, 3hónap után, mint amennyiért vettem
Te vagy itt az új megmondó ember
Amúgy gyári hűtővel használom most is, csak egy próba volt, 3db csavar tartja az egészet amit ki és be lehet csavarni úgy, hogy semmi nyoma.
Amúgy sanszos, hogy 1 év múlva ez a kártya eladható 35eFt ért simán, míg egy 960 4Gb 60eFt-ért biztos nem.
És mindössze 150Mhz tuninggal használom, a volt 960-am gyári OC orajelén, szóval egyáltalán nincs szénnéhúzva mérnökúr
A te 66eFt kártyádhoz képest meg 22eFt-al vagyok jobban postával egyűtt.
de azóta egyre jobban megy a fiataloknak
36 vagyok, 14éves korom óta dolgozom, 10 évet dolgoztam külföldön, szóval, ha jól megy azt csak magamnak köszönhetem -
Peat;)
veterán
Persze, árfolyam csak pár ezres. Csak sokak azon is felháborodtak, persze joggal ha épp rendelés előtt voltak.
Fidoka: mivel a 950 és 960 kb egyidőben lesz használhatatlan elektorinkai hulladék minimálértékkel, így abszolút áll az állításod, bármennyire is fáj.
Ezért nagy gyökérség 70 fölött 960-ost vásárolni. Pár év múlva ha azt mondod 950 vagy 960 akkor árban lesz köztük ezer forint diffi a név miatt, meg még egy ezres ha a 960-ason profi hűtés van
Új hozzászólás Aktív témák
- Clair Obscur: Expedition 33 teszt
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- iPhone topik
- Nem a vámokra fogná, de felemelné az iPhone-ok árait az Apple
- Lexus, Toyota topik
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Autós topik
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Tőzsde és gazdaság
- One mobilszolgáltatások
- További aktív témák...
- Eladnád a telefonod? KÉSZPÉNZES OKOSTELEFON FELVÁSÁRLÁS azonnali fizetéssel!
- MacBook felvásárlás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40A9 docking station
- AKCIÓ! ASRock B550M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Fractal Design Nano S 600W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i5 10400F 32GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest