Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- mefistofeles: Az újkori csalók...
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Notepad++
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- gerner1
- DeFranco: Tanuljunk angolul játékosan! - Duolingo
-
LOGOUT
nVidia GeForce GTX 950 / 960 (GM206) téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
MrDerekas
addikt
válasz
synthattik #7999 üzenetére
Akkor hiba a programban
Az enyémben. És sántít a logika. Pedig milyen jól kitaláltam
-
synthattik
aktív tag
Próbáljál meg esetleg prime95 programot futtatni,és mellé nézni cpu-z-vel a processzor órajelét,mert előfordulhat,hogy a lapnak a vrm része melegszik,mivel esetlegesen hűtetlen,és olyankor visszaveszi 1.4ghz-re a proci órajelét,ezt hívják throttlingnak.
Szóval valószínű,de már leírták páran,hogy a lap a gyenge láncszem. -
cdm12
tag
Nos a videókártya nem melgszik túl 53foknál feljebb nem megy. A processzor használatot nem tudom mennyire fogja vissza az alaplap , mert amikor esik az FPS szám akkor van hogy midne mag 90% körül dolgozik , de van amikor 70%-on mennek és ugyan úgy akad a játék. A memória terhelés alatt olyan 6mb-ot eszik a 8ból. Még mindig nem tudom mi lehet a probléma.
-
MrDerekas
addikt
Lehet, hogy hülyeség, lehet, hogy nem is off....
Az aida64 beépített mérőkéjével csináltam ezt a képet. A legalsó Double-Precision Mandel FPS értékek elég jól idomulnak egymáshoz a CPU és GPU-nál. Akkor ez azt jelenti, hogy igazából nem proci, vagy vga limitem van, hanem, hogy mivel eléggé hasonlóak a limitjeik (vagy mi???), így úgymond egymásra találtak?
Aztán lehet, hogy teljesen vakvágány a logikám, de akkor valaki igazítson helyre! Köszi előre is! -
Mark023
tag
Ahha ahha én meg majd csak pénteken szerelem be -_-
-
4264adam
veterán
-
Grafirka
őstag
A nagy felbontas karpotol a kevesebb effektert. Szemley szerint inkabb 1440p felbontason es AA nelkul jatszom , mint 1080p es elsimitassal esetleg nagyoibb textrak..Ez is szemelyes preferencia kerdese
Viszont az is tiszta igaz amit a fiuk mondank, hogy nincs nagy arkulonbseg a 2 es a 4Gb modellek kozott s akkor mar vegye az ember a nagyobbat. -
Grafirka
őstag
válasz
Mika1227 #7981 üzenetére
Nehany jatek profital a 4 gb memoriabol.Ez leginkabb minimum fps ben erzodik. Valoszinu hogy a jovo jatekai mind tobb es tobb memoriat igenyelnek , ezert a 4 gb valoszinu , hogy idotalobb.
Ezt ugy mondom, hogy a jatekok haromnegyedet 1440 p be jatszom 2Gb modellel es tokeletesen elegedett vagyok.Termeszetesen vissza kell venni az effektusokbol, de boven meg lehet talalni azt a grafikai szintet ami foyamatos jatekot biztosit .Termeszetesen mindenkinek mas a szep es/vagy az eleg. -
-
Mika1227
őstag
Van értelme 4GB-os kártyát venni? Full HD-ben játszom. Most már csak ezt kéne eldönteni vásárlás előtt! 960-ról van szó?
-
guftabi96
addikt
Az az alaplap nagyon gagyi FX alá.
Ezek alá normális tápellátású és hűtésű alaplap kell. Ez sajnos minden, csak nem az.
Fogadni mernék, hogy visszaveszi a proci órajelét a lap. Ilyenkor szaggat a játék.
HWinfoval monitorozd játék közben a proci órajelét. (elindítod->sensors only -> kiválasztod a proci órajelét-> jobb klikk--> show graph, és meg is jelenik egy grafikon, amin tudod monitorozni az órajelet. Húzd szét minél jobban)
Ha bejön a sejtésem, akkor azt fogod látni, hogy leesik a processzor órajele.
Alul kell feszelni a procit, illetve egy ventit ráirányítani a vrm-re.
Jobb ötletem nincs. Vagyis van, le kell cserélni a lapot, de az zsebbenyúlós. -
Grafirka
őstag
Ahogy mar irtak, MSI Afterburner tokeletesen megfelel erre a celra .
Be kell allitanod hogy jatek kozben megjelenitse az altalad kivant ertekeket. Itt mutatja hogyan kell.
settings / monitoring / pipa a listaban mit szeretnel megjeleniteni / lap aljan pipa az show in on screen display opciora. -
cdm12
tag
Egy Chieftech iarena 600W tápom van és egy Ashrock 960GM alaplapom. A hőfokot még nem néztem , majd ha hazaérek megfigyelem , de azért vettem windforcet , mert azt írták , h ebben az árkategóriában annak elég hatékony a hűtése. Tudtok ajánlani egy programot ami játekközben méri a hőfokot , processzor , RAM terhelését stb ?
-
mcs
veterán
Most már 41%nál lentebb nem engedi az OC Guru. Előbb amúgy rosszul írtam a minimumot, mert valójában 1300, de így is eléggé halk. Valleyt kétszer futtatva 1600 volt a max 67 fok mellett.
Amúgy nyugodtan használhatod majd a @Biost, nekem legalábbis stabilan működött, de a drivert először gyaluld le, amire figyelmeztetni is fog majd. -
Mika1227
őstag
Azt be lehet állítani a kártyáknál, hogy mondjuk amúgy passzívba menne bizonyos hőfok alatt de én azt szeretném, hogy forogjon a venti?
-
mcs
veterán
Felraktam az F2 Beta biost a kártyámra. A minimum fordulat 1200on van most már auto-n, és nem is ír ki baromságokat a szenzor.
-
Csupingo
veterán
válasz
J0shu4M1ll3r #7964 üzenetére
Jó így is, ahogy most bekötötted.
-
J0shu4M1ll3r
senior tag
válasz
Grafirka #7963 üzenetére
Nem hagyott nyugodni a dolog, úgyhogy átkötöttem. Volt a tápró egy szabad molex csatlakozó, arra rákötöttem egy molex-6pin átalakítót és össze. Kikapcsolt állapotban mozgatás ellenére is folyamatosan a fehér led világít, úgyhogy megnyugodtam. Úgy látszik a táp kábele elérte a tervezett elévülés
Mondjuk az átalakítós megoldás annyiból jobb, mert annak nem olyan rideg a kábele.
Ugye a tápból jövő 6 pines csatlakozó és a molexről átalakított nem különbözik egymástól? Ugyan az a bekötése és ugyanannyi szuflát kap? Jó ez így, ahogy csináltam?
Bocsánat, hogy ide írtam, de komolyan megfordult a fejemben, hogy esetleg kifogtam egy rossz példányt, vagy szériahiba lehet. Ha úgy gondoljátok nem illik ide, kérek egy modot, törölje a hsz-eimet. -
Grafirka
őstag
válasz
J0shu4M1ll3r #7962 üzenetére
Egyszeri alkalomtol nem hiszem hogy baja esne de semmikepp sem eroltetnem a dolgot, inkabb vennek egy uj tapot. Tudom , hogy ez a kiadas mindig rosszkor jon, de nem eri meg a rizikot.
-
J0shu4M1ll3r
senior tag
válasz
Grafirka #7960 üzenetére
Lassan 3 és fél éves, és amikor megvettem a teljes gépet, akkor összeraktam az előző kártyával, és az idő 90%-át abban az állapotban töltötte, ahogy össze lett rakva. Most meg ugye egy másik pozícióban van a kábel, úgyhogy én is erre gondoltam, hogy megtörhetett, és most, hogy máshova van csatlakoztatva, kijön ez a gond. Mondjuk ez lenne még a legkevesebb. Inkább a kábel, mint a vadi új kártya. De attól, hogy érintkezési hiba volt és elment a kép, ugye nem nyírom ki a kártyát?
Majd kipróbálom egy másik kábellel, csak az átalakítós lesz. -
cdm12
tag
Sziasztok !
Vettem egy GTX 960 4 gigás windforcet. Beszereltem , minden működik is , de nem hozza a várt teljesítményt. GTA 5nél pl közepes beállításoknál 50FPSről visszaesik 20 FPSre is , pedig csak 1360x768as felbontáson fut a monitorom miatt. A gépben még van egy FX 6300 , és 8giga ram. Nem tudom mi lehet a probléma. -
Grafirka
őstag
válasz
J0shu4M1ll3r #7958 üzenetére
Ha hozzaertel a tapcsatlakozohoz es a led szint valtott , akkor ott valami erintkezesi hiba van. Az is elkepzleheto, hogy megtort a kabel. A CM GX450 nem mai darab, lehet megfaradt ?
-
J0shu4M1ll3r
senior tag
Sziasztok!
Nemrég vettem egy Asus 950-es kártyát. Eddig nagyon meg vagyok elégedve vele, ma viszont produkált egy érdekes hibát. Egyszer csak eldobta magát, nem volt kép, és a hangszóróból is zaj jött. Valamiért csak a kikapcsolás segített. Ezt eljátszotta még egyszer mikor kikapcsoltam a gépet és elkezdtem nézni, hogy mi lehet a gond. Ahogy nyúlkáltam a gépházban, hozzáértem a 6 pines tápcsatlakozóhoz, és egy pillanatra átváltot pirosra a led, majd vissza fehérre. Azt tudom, hogyha piros, akkor nem kapja meg onnan a plusz tápo, meg elsőre véletlen nem kötöttem rá, és ki is írta, hogy csatlakoztassam. Akkor valószínűleg menet közben kotaktos lehetett, hogy így eldobta a képet? Illetve ezzel árthatok a kártyának? Nem szeretném lefüstöltetni így az elején.
Még annyit, hogy a Gtx-nek felfele van a 6 pines csatlakozó, az előző kártyának meg hátrafelé volt. Arra gondoltam, hogy a több mint 3 év alatt megtörhetett a kábel annyira, hogy most, ahogy máshova van bekötve, így kijön az érintkezési hiba. Vagy a kártya csatlakozója lenne kontaktos? -
benvolio
őstag
Na én is WOT-oztam egy kicsit és ezt mértem:
És van egy korábbi videóm amit most felraktam yt-re. Csak azért csináltam, mert kíváncsi voltam mégis, hogyan járnak a ventik. Semmi különös és rossz minőségű de hátha más is szívesen megnézi.
A gép bekapcsolásakor a ventik felpörögnek, majd leállnak. Mikor betölt a "gaming app" lekapcsol a led, mert úgy állítottam be. Elindítottam egy filmet, de mivel nem történt semmi, azt ki is vágtam a videóból. Beléptem a WOT-ba egy rövid csata erejéig, akkor kezdenek a ventik dolgozni. Gyorsan kilövettem magam, majd kiléptem. Látni, hogy ingadozó fordulatszámmal járnak a ventik még le is áll ha úgy van. [link] Zenét azért raktam alá, mert a szuszogásomat is lehetett hallani.
Egyébként, hogy így ingadozik a fordulatszám és leáll/elindul ez szerintetek mennyire kínozza a ventiket élettartamát tekintve a "hagyományos" állandóan forgó ventikhez képest? Vagy ez a dolga és nem számít?
Üdv! -
Grafirka
őstag
válasz
Mika1227 #7951 üzenetére
A referencia kartyakat leszamitva , ( es jelzem, azokkal sincs semmi baj ) barmelyik 2 ventilatoros megoldas siman megfelel, mivel a GTX960 TDP je alacsony. tehat se a homersekletetol se a hangjatol nem kell tartani.En mostani fejjel a legolcsobbat vennem a felpasszivak kozul ( allo venti idle)
-
smiti
veterán
válasz
Mika1227 #7949 üzenetére
Igaz nekem csak 2GB-os kártyám van, de ebből a szempontból szerintem nincs igazán különbség köztük.
A teljes konfigomat megtalálod az adatlapomon. WoT közben futtattam a GPU-Z-t, minden maxra van a játékban állítva, full-hd felbontáson, a ház szellőztetés ~ 400RPM-en pörög.
-
Mika1227
őstag
EVGA 960 4 GB-os kártyák milyenek hűtése stb.?
-
aginor
veterán
válasz
Mika1227 #7915 üzenetére
Szia!
Nekem az AMP kiadás van, de a ventilátorokat leszámítva ugyanaz a hűtő van mindkettőn. Tekintve, hogy az AMP sem kimondottan hűvös, én azt gondolnám, hogy a sima kiadás vagy hangosabb picit, vagy melegebb.
Ez így leírva szarul hangzik, de a kártyának terhelve még annyi hangja sincsen nálam, mint anno a 270X Vapor-X-nek volt, miközben 2d-en leáll a venti, vagyis passzívan üzemel.
Tuningban teljesen jó az AMP, bár az egyik legmagasabb boost órajellel rendelkezik (1430/1417MHz).
A Zotacok nagy előnye a gari, ami a bolti 2év mellé, ha regisztrálod, akkor +3év, tehát összesen 5. Más gyártónál ilyet nem találsz, ha jól tudom. -
Mika1227
őstag
Ez a típus ajánlott? Hűtése stb.?
-
-
Csupingo
veterán
Valami ilyesmire gondoltam én is, hogy ezért hűvösebb. Muszáj volt bekapcsolni, mert törte a képet.
Bezzeg a gts 450-el az soha életbe nem kapcsoltam be.
Csak akkor veszi vissza, ha jóval többet tudna 60 fps-nél nem? Ha épp 60-at tud kipréselni magából, akkor nem veszi vissza. -
Csupingo
veterán
válasz
Mika1227 #7931 üzenetére
Neked kell eldönteni, hogy zavar-e a nagyobb kártyaméret, a 4e Ft-os árkülönbség, és álló házban azért jobban feszíti az alaplapot is. Mindez minusz 4-5 fokért cserébe.
A 280x gyorsabb mint a 960, viszont régebbi, és gondolom jóval melegedősebb kártya is. (AMD driverekre többet panaszkodna szerintem) -
MrDerekas
addikt
Én is beépítettem a kisgtx95 OC WF2-őt és be is toltam a gépet az pc asztal egyik szekrényébe. Párhuzamos gpu és cpu stresszteszttel jött is a sütögetés. Cpu olyan 76-74 körül mocorgott, a Gpu meg 78-82 között. Nyitom a szekrényke ajtaját és kellemesen fülledt volt már a levegő a félmagasság felett.
Szal nem jött be az első tervezésű légrendszer. (Arról nem is szólva, hogy a felette fiókban gondosan őrizgetett csokoládé készletem a nasis napokra, az úgy összeolvadt egy tömbbe, hogy lehetett kanalazni
) Ma kicsit átépítettem. Bekerült egy DeepCool 12-es tárcsa az ajtóba, hátul fent meg remekül kialakítottam egy kiegészítő lécet, megfelelő hőkivezető lukakkal
Még bütyköltem is, hogy a ház belső ventivezérléséből merítsen irányítást, mert idle-ben nem baj ha nem fütyül a szél a lábam mellett.Most zúzva a gép cpu:60-61, a gpu pedig 68 fokon áll, néha kiugrik 71-re. Izgalom kiiktatva.
Ha esetleg belefér itt, offként bedobok képet később.
Grat a klubba belépőknek! -
MeroM
senior tag
Csatlakozom a csoporthoz egy Asus GTX950 strix el 2GB os 750Ti után
-
synthattik
aktív tag
Szép estét kívánok mindenkinek,beléptem a klubba 1 gigabyte gtx 960 wf2 oc verzióval,azt kell mondjam egész jól megyeget,csináltam 3dmarkot is,megnéztem shadow of mordorral is ezeken az órajeleken,simán hiba nélkül ment,semmi pöttyözés,vagy anomália.
Megy még majd a tesztelés ,hangja az nem nagyon van,kicsit állítottam a ventivezérlésen,így 58 fokos volt mordor alatt.40% ventivel,eddig elégedett vagyok vele.
Ime a 3dmark: -
smiti
veterán
Nekem az EVGA van abból is az SSC ACX 2.0+ verzió. Én nem mondanám a legjobbnak a hűtését, automatán hagyva a venti vezérlését simán 70 fok felé megy játék közben a hőmérséklete.
Bár manapság szinte csak a WoT-al játszom, bár ezt maximum beállítások mellett full hd felbontáson. -
miresz
veterán
válasz
Mika1227 #7915 üzenetére
Ahogy smiti kolléga is írta nekem is Zotac kártyám van. Nekem a GTX 960 AMP! 4GB verzió van nem ez amit te linkeltél. Az AMP! verzió elégé prémium minőséget képvisel. Nagyon jól ,és jó minőségű alkatrészekből összerakott kártya. Az eladói garancián kívül,ha reggeled a Zotac honlapján 5 év gari jár rá!
Viszont az AMP! verzió kicsit drágább a többi 960-nál. Én azért vettem ezt mert nekem meghatározó volt a hely ahová be kellett férnie. Ha van helyed én az MSI GTX 960 Gaming 4Gb-ot,vagy az EVGA 2 ventis változatát javaslom. A legjobb,és leghalkabb hűtésű 960-ak.
-
VGNGR
senior tag
válasz
Mika1227 #7915 üzenetére
Nálam Zotacból volt kölcsön egy régebbi 580-as, ref hütős, na azon tojást lehetett volna sütni, de ez nem a Zotac hibája volt, hanem az a gpu ilyen volt. Egyébként 3 évig bírta korábban, utána csíkozódott be, de ott iszonyat nagy volt a hőingás. Az átlag a 85-90 fokos hőmérséklet volt terhelés alatt.
-
kisza25
félisten
válasz
kiezTe90 #7890 üzenetére
85-90 fok az pl már sok, de 75-80 fokig no para. A 65fok meg olyan, mint a kocsikban a 90fokos víz, üzemi hőmérsékletű
kenobi95: nem nyitogattam meg az összes hirdetést. A 950 nél még arra kell figyelni, hogy egy spórolós 960, nem szabad a legolcsóbbat megvenni belőle, csak abban az esetben, ha nem tervezünk tuningot
(gyengébb hűtés/VRM miatt) -
Mika1227
őstag
És a Zotac milyen minőséget képvisel? Nem volt még dolgom a márkával!
-
guftabi96
addikt
válasz
Mika1227 #7911 üzenetére
Szerintem ez elég felhasználásfüggő.
Ha NV játékokkal akarsz játszani, akkor jobb, de vannak olyan esetek is, hogy a 380 jobb.
Valamivel én is időtállóbb kártyának tartom.
De lényeg, a lényeg: nagyban függ attól, hogy mikkel akarsz játszani.
Csak, hogy személyes példámat megemlítsem:
-nálam a BF4-et és az Assetto Corsát kellett, hogy szépen vigye. A többi nem érdekel. Ezeknél csak kisebb gépigényű játékokkal játszom: rFactor, csgo.
Éppen ezért nekem elég volt a 2gb-s 960.(Mondjuk a 950 is elég lett volna, kicsit sajnálom, hogy nem azt választottam) Ráadásul a topikban lévő emberek azon kis csoportját erősítem, akiknek refhűtős kártyája van.
Most így pár hét után elmondhatom, hogy rosszabbra számítottam. Nem hangosabb, mint az R9 280 DualX-em volt. Igaz, hogy melegebb (80 fok, ennél feljebb nem szokott menni), de ez engem nem zavar. -
Csupingo
veterán
-
Mika1227
őstag
Szerintetek az R9 380-nál gyorsabb és jobb vétel a 960-an?
-
Grafirka
őstag
válasz
Mika1227 #7908 üzenetére
Egyeltalan ,nem rossz vetel! Egy jo klartya, csak kisebb hazak eseten jelenthet gondot a 30Cm hosszusaga.
GV-N960OC-4GD errol a modelrol sem hallottam panaszt, talan egy kicsit hangosabb mint az MSI vagy Strix Elonye, hogy rovid (~ 19 cm ) tehat szinte barmilyen hazzal kompatibilis. Ha jo arban van nyugodtan megvegheted nem fogsz melle.
-
Mika1227
őstag
válasz
Grafirka #7907 üzenetére
De ha jó áron van nem rossz vétel?!
Ez milyen? -
Grafirka
őstag
válasz
Mika1227 #7905 üzenetére
A G1 az ajanlott 960 ok koze tartozik., jol huzhato, , vigyazz hosszu kartya , 298mm ellenorizd , hogy beferjen a hazadba. 2x6 pin tapellatasra van szuksege.
Egyebkent egyetertekl Csupingoval kisse tulmeretezett ez a kartya
, nem forrosodnak ezek annyira, hogy 3 ventire legyen szukseg.Nalam egy "paranyi" asus strix ( 2 drb 70mm legkavaroval) van es nem lattam 65 C felett , de ~23c szobahomersekleten, jatek alatt alltalaban 60-63C ig melegszik.
-
-
Mika1227
őstag
A Gigabyte gtx 960 g1 Gaming 4gb-os kártyáról véleményetek?
-
törölt tag
Anno a passziv fx5200am 130nál durrant el
Új hozzászólás Aktív témák
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Magic: The Gathering Arena
- Elektromos autók - motorok
- Linux kezdőknek
- Activision - Indul a csata a Cronus és társai ellen
- Filmvilág
- Hobby elektronika
- A Sony technológiáinak krémje lett az Xperia 1 VII
- Otthoni időjárás-állomás
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkStation P520 Workstation! W-2145, 64GB, 512 SSD /Quadro - Számla, garancia
- Samsung Galaxy A35 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- IPhone 11 128GB Bontatlan ÚJ! 12 Hó Jótállás
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest