Hirdetés
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- Ninebot Max G30E II elektromos rollerrel Hajdúszoboszlóról Berettyóújfaluba
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- AuraSync kibeszélő topic
- CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Egy korszak vége
Új hozzászólás Aktív témák
-
Devid_81
félisten
Tele vagy haz koruli melokkal es unnepek alatt bent kockulsz...pedig hegeszthetnel is
Asszonysag hogy viseli amugy?
Nalunk okosan van megoldva, O sokszor delutan dolgozik, csak este er haza 9 korul...addig van Davidkanak kimeno
Igazabol ez inkabb az en dontesem, nem akarok elvenni egymastol idot, csak akkor kockulok amikor senkit/semmit nem zavar...
-
ÁdiBá
veterán
válasz Devid_81 #82997 üzenetére
6 ezer csak a gép.
Átlagunk 500KW általában.
Nyáron 600-650KW klimáktól.
20 fölött van a villany folyamatosan, nyáron 30 se ritka.
De mi használunk 400V.
CO, gáz, villany hegesztő is van itthon.
Van darálonk néha tartok állatot, stb...
Ez miatt kicsit magasabb a villanyszámlánk az átlagnál.
Aútokat szerelünk, teherautót is, minden szerszámunk van hozzá, azoknál nem jellemző az energia takarékosság sem.
Általában én pulykát szoktam nevelni minden évben.[ Szerkesztve ]
ÁdiBá
-
ÁdiBá
veterán
Decemberi hónapban csak 140KW evett a gépem, ez csak a tiszta gépház! Se monitor se hangrendszer semmi nincs benne csak a gépház.
Úgy látom nem szabad sokat szabin lenni![ Szerkesztve ]
ÁdiBá
-
Devid_81
félisten
COLORFUL launches GeForce RTX 2080 (Ti) RNG Edition with full color LCD
[link]Vegre valaki meghallgatta az imankat, dedikalt hatlap kicsi kinai gamer fiuval a backplate-en...mi kell meg?
[ Szerkesztve ]
...
-
Devid_81
félisten
2022-re az AMD mar 7nm FF+ alatt szeretne lenni ha jol remlik.
Meg mindig nehez elhinni, hogy az AMD technologia elonyben van most mar.
Ugyan akkor user szemmel nezve meg mar regota vartam ezt a pillanatot, mert kellett mar az Intelnek az a Morning Coffee Lake a konkurenciatolAMD 7nm VGA-krol nincs valami infod?
Bar tudom NDA nem sokat enged, es raadasul CES itt van a nyakunkon, de jo lenne tudni valamit azert...
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz Devid_81 #82991 üzenetére
Az Intel ezektől nem fosik annyira. Még mindig több CPU-t gyártanak, tehát amint az OEM-ek nem tudnak több Ryzent rendelni, kénytelenek Intelt kérni. Nekik a problémát az EPYC 2 jelenti. Arra konkrétan nincs válaszuk 2021-ig, és ott igazából a mennyiségi szempont sem tud a kezükre játszani. Meg ugye 2021-ben már nem az EPYC 2-t kell legyőzni. Hanem a Milan platformra épülőt modellt.
Jelenleg ott tart a dolog, hogy a szervergyártóknál már van Rome és Cascade Lake-AP is. Jelenleg a Rome bőven feleakkora fogyasztással veri az Intel érkező Xeonját, és még több mag is van benne, több a PCI Express sáv, stb, tehát az adatközpontokba jobban illik. Ráadásul a Rome már PCI Express 4.0-s.Ez nem csak ennyi változás. A 12 és a 7 nm között két node a különbség, ami sok, viszont a 7 nm-es FF még az első generációs verzió. A TSMC a 7 nm FF+ node-ra ígéri a hatékonyabb karakterisztikát. Csak ugye az AMD ki akart jönni a fejlesztéseivel 2019 első felében, míg az FF+ node inkább az idei év vége felé lesz használható. Sokan egyébként helyből a 7 nm-es FF+-t célozzák, de nyilván érthető a mostani FF használata is, ha az idő a piac lefedése szempontjából kritikus tényező. A legnagyobb különbség valószínűleg 2020-ban lesz az Intel és az AMD között, amikor az AMD már hozzáfér a 7 nm-es FF+-hoz. Utána az olló lassan elkezd összezárni, mert az Intel valószínűleg egyre jobban megérti majd a 10 nm-es gondokat. A mostani második generációs verzió helyett hoznak majd egy jobb harmadik generációsat (az agresszív paraméterezésű első generációs ugye halott), aztán majd 2022 felé ott lesz a 7 nm-re való átváltás nekik is.
[ Szerkesztve ]
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
Devid_81
félisten
5.2-es turboval mar nem semmi...
Ha valoban hozzak csak a regebben pletykalt 13% koruli IPC novekedest es erre rajon meg ez az orajel tobblet akkor az Intelnek iszonyatos nehez eve lesz a 2019
Fene gondolta volna, hogy ekkora lepes lesz 12nm vs 7nm kozott.TR platformok konkretan brutalis teljesitmenyt fognak tolni...
Remelem iden tenyleg eljon az amirol csak almodni mertunk hosszu evek ota......
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz Devid_81 #82989 üzenetére
Tekintve, hogy decemberben már 4,4 GHz-es alapórajelű és 5,2-es turbójú mintát szállítottak 16 maggal, így a linkelt cuccok simán hozhatók kereskedelmi szinten 125 wattal. De gondolom az AMD nem akar most ellőni mindent, egy visszafogott hardver is bőven sok az Intelnek, és így még a gyártásnak is kellemesebb. Meg persze azt is számításba kell venni, hogy ezeknek a prociknak működniük kell a 300-as alaplapokban is, hiszen azokba 2020-ig ígért új termékeket az AMD.
[ Szerkesztve ]
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
Devid_81
félisten
AMD Ryzen 9 3800X “Matisse” listed with 16 cores and 125W TDP
[link]Most vagy valaki tovabb gondolta az AdoredTV pletykat, vagy tenyleg keszuloben van valami "nagy".
Remelem megtudjuk jovoheten, hogy mi az igazsag....
-
Devid_81
félisten
válasz Puma K #82981 üzenetére
Nalam volt mar par Ryzenes gep, auto fesz/gyari orajelek mellett 1.45V-re is fel ugrott a vcore peak.
Mind 1XXX szeria volt, nem tudom a 12nm mennyivel modositotta ezeket a max fesz-eket.SiliconLottery/OCUK-n lattam binned 5.2GHz-es delidelt 8700k-t es 1.425-1.44V ajanlott feszultseggel arultak.
Szerintem hamarabb belefut az ember a hutesi gondokba mint degradalodjon a legtobb CPU.
Ertem itt ez alatt a hatalmas leg es atlag vizhuteseket.
Nyilvan LN2/kompresszorral mas lenne a helyzet, ott mar lehet degradalni, mert hutheto a cucc sokkal nagyobb feszultseg mellett is...
-
Habugi
addikt
válasz proci985 #82979 üzenetére
Iszonyatosan durva a LOD.., az Armat nehéz ezen a téren túllihegni, őszintén szólva nem is sejtettem h van valami ami képes rá de ez a motor nagyon komoly.
Van baja nem azt mondom, érződik hogy kompromisszumokat kellett hozni de vazzeg az a LOD.., gyááá.(#82980) Speed(R):
"pusztán arra gondoltam, hogy ha 200MHz pluszhoz 100mV fesz kell, az már túl van a sweet spoton, ameddig jól skáláz, tehát aránytalan energiaigényt támaszt, így ha nem feltétlenül szükséges, nem is nyektetném"
Ebben tökéletesen igazad van!
Azt hittem lemaradtam valamiről, gyártás tech/egyéb speckoról amitől ezek kevésbé bírják ugyan azokat a hőmérsékleteket/feszeket mint a Sky/Kaby/8* Coffee trió.
(#82982) FollowTheORI:
Pár hónapra rá h meglett a 6600K ismerős áthívott mert vett ő is, állítsam már be legyek szíves, én úgyis jobban értek ezekhez a dolgokhoz felkiáltással.
Tömören.., valami MSI lap (Z170), kérlek alásan a lapon volt egy poti, nem is kicsi, amolyan lustáknak/barbároknak tekergethető OC-ra!
Megláttam és nem hittem el, mondom ez micsoda, azt mondja így is lehet tuningolni de azért nézz rá, feltekertem abba az állásba ahol a laphoz kapott könyv szerint 4.6-ot megy, tök jól működik.............................................
Már nem emlékszem mit eresztettem rá mielőtt hozzányúltam, csak a feszre voltam kíváncsi, tán pont R15 volt, most kár h ez egy fórumos felület, mondanám h lehet találgatni de nem találnátok el.
Hát úgy tolta alá az MSI OC az 1.48V-ot, hogy egy pillanatra belémszorult a levegő amikor megláttam!
A vicc az, hogy volt még hátra 2-3 állás a potin!!
Nekifutásból léptem be a BIOS-ba és finomhangoltuk rögtön utána, jóval szerencsésebb kocka volt mint az enyém, 1.3 körül álltunk meg 4.7-hez.Na most érted.., felesleges ragozni h mennyit ment úgy nála, hogy hány ember használhatja azóta is úgy vagy brutálisabban, az MSI mérnökök mit szívtak stb.., a lényeg az h azóta hány elhullott CPU-ról hallott az ember, nem?!
Értem én h a degradációt nem így játszák de akkor is, azért az átlaghoz képest egy magunkfajta mondhatni hímes tojásként vigyáz ezekre.Mindezt miért? +1 képpen arra amit írtál.., vagyis magam is így tudom.
Az új kütyü viszi az embert, pláne engem akinek fontos az órajel de valószínűleg be fogom látni h bőven elég játszani 200Mhz-el alacsonyabban is, ám nem azért lesz mert féltem.
Az FX-es éveket végig brahi benchmarkoltam ha unatkoztam, a 6600K lehozott erről, nem volt benne túl sok mozgástér de ez megint egy brahira alkalmas darab, szóval fog ez még sokszor többet is kapni mint az 1.4 alja..[ Szerkesztve ]
..játékokban a Depth of Field bizonyos szempontból olyan mint a zöldborsó.., szükség idején valami állat kitalálta hogy ehető...
-
nagyúr
Ha tudjátok hűteni nincs vele gond... élettartam rövidül, de gyakorlatban sose fog kijönni, mert a többség nem használja addig.
Ha 5+ évre terveztek vele, akkor azért lehet gond.1.35 felett elsősorban szerintem az alaplapok minősége és a stabilitás túllövés miatt nem szokták ajánlani... mert minél nagyobb a fesz annál kockázatosabb egy tüske ami túllő és fizikai (hő) károsodást okoz... ie, elég elfüstöl mikro szinten lokálisan valahol a chip.
Minnél közelebb vagytok a határhoz annál kisebb a hibatűrési zóna, nő a kockázat.[ Szerkesztve ]
Steam/Origin/Uplay/PSN/Xbox: FollowTheORI / BF Discord server: https://discord.gg/9ezkK3m
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz Habugi #82978 üzenetére
Én ugyan nem ragaszkodok hozzá, hogy kíméld, ha nem akarod..pusztán arra gondoltam, hogy ha 200MHz pluszhoz 100mV fesz kell, az már túl van a sweet spoton, ameddig jól skáláz, tehát aránytalan energiaigényt támaszt, így ha nem feltétlenül szükséges, nem is nyektetném.
1.4V még elment 32nmen a Sandykkal, ugyanez 14nmen minimum véleményes. Nem véletlenül melegszenek el a STIM ellenére, már alapból is 130Wról beszélünk boosttal, lehet matekozni mennyi az annyi további fél GHz OCval és feltolt fesszel. -
Habugi
addikt
válasz FollowTheORI #82977 üzenetére
Nekem az első csak épp nem jártam erre.
Ez a hang "beakad" kép kimerevedik az esetek nagy többségében CPU vagy RAM.@topic
Kösz, ezzel most mákom volt, végre!
(#82963) Speed(R):
Szép szájbarágósan valaki mesélje el nekem pls mi baja lehet ennek ami a 6600K-val nem történt meg 3év alatt tartósan 1.4V fölött?!
Nem tudom/követtem pontosan, hogy mi változott a +4mag@ fogyasztáson kívül?(#82964) Devid_81:
Igen, te megteheted h megvárod, ezért is írtam h az csinálta jól aki ~egy éve behúzott egy 6/12-est.
Arról erre pusztán a számok alapján nem cserélnék, single/multi ugyan az, max Zen2-re ha tényleg jól sikerül.Én sem értem h mi ez az izgalom 1.4V alatt, tévedés jogát fenntartva úgy tudom h a Haswellek voltak az utolsók melyeket 1.3V/alatt volt ajánlatos tartani. SiliconLotteryn pl a binnelt (5.1-5.2) 8700K/8086K-kat 1.4V-ra adták október környékén.
Sztem tolok neki egy CMOS resetet és def beállításokkal alátolok egy IBT-t Auto LLC-vel úgy fog 1.4V környékére boostolni az alacsonyabb órajelek mellé mint a huzat, az emberek minimum fele így használja ezeket, kétlem h gyárilag ártalmas feszt kapnának.
(#82966) Raymond:
Pedig annyit szokott ugrálni csak éppen így lőttem a shotot.
A RAM marad a régi, lowprofile Korszar (XMP 3200) h beférjen a qrva SA alá.
Filóztam rajta h nézek mellé valami b-die mókamestert de végül letettem róla, jó nekem ez.(#82968) Keldor papa:
A kérdés ugyan az.., but why?
(#82969) proci985:
Fogalmam sincs, shosem próbáltam.
Képek? GR Wildlands[ Szerkesztve ]
..játékokban a Depth of Field bizonyos szempontból olyan mint a zöldborsó.., szükség idején valami állat kitalálta hogy ehető...
-
nagyúr
-
Puma K
nagyúr
válasz Devid_81 #82971 üzenetére
Meg van a megoldás: alaplapnál BIOS reset
Valamit anno 2015-ben nagyon beállítottam... volt 2 profil amit BIOS reset után pendriveról mindig visszatöltöttem. Eddig.
Szóval a BIOS reset megoldott a témát, mert régebben nagyon szét állítgattam ezek szerint az alaplapi beállításokat.
Akkor még zavart, hogy az Asus logót látom nagyban bekapcsolás után és nem a POST-nál szokásos CPU-t RAM-ot meg az adattárolókat ami nekem a megszokott volt. Meg hogy világít az alaplapon futó piros led-fénycsík, a ventilátorok nálam úgy is csak PWM-esek lesznek auto helyett (hybrid csatik)... és ilyen-olyan dolgokat még mélyebben átállítgattam a CPU-nál és a feszültségeknél is mert az úgy jó lesz...AC:Odyssey 261 perc / 4 óra 35 perc után alaplap+VGA avagy minden alapon :
"Tehat ha korlatozva van a VGA akkor nem fagy?"
Igen, akkor nem fagyott, de most már minden rendben.Minden oké, csak én toltam túl valamit az alaplap BIOS-ában.
A kérdésekre azért válaszolva: Nekem nincs bajom az újabb driver-ekkel. Sőt én plusz FPS-t értem el driver frissítés után az aktuális kedvencemben az AC:Odyssey-ben:
A kártya full alapon ment és az alaplap BIOS beállítását néztem be anno mikor beállígattam kézzel majdnem minden részét... de most már minden oké lásd fentebb.
Bocsi srácok téves riadó
[ Szerkesztve ]
"Cuccok: csattogós lepke és tiki-taki" └[ʘヘʘ]┘
-
snecy20
nagyúr
válasz FollowTheORI #82974 üzenetére
Gondolom azért fordult hozzánk, mert ezeket akkurátusan mind-mind-mind kizárta már, rendkívüli alapossággal meggyőződve.
Az Oroszországnak küldött iráni drónszállítmányok csak elnyújtják a háborút.
-
nagyúr
válasz Puma K #82970 üzenetére
Túl sok az OC valszeg a kártyán... vagy túlmelegszik valamelyik része... vagy a tápellátása/feszültség nem elég stabil. VRM probléma, stb.
Mikor limitálva van, valószínűleg nem jut el ebbe a kritikus tartományba a kártya.
("power vírus" jelleg...)Ha amúgy szoftveres gond nincs/nem lehet persze...
[ Szerkesztve ]
Steam/Origin/Uplay/PSN/Xbox: FollowTheORI / BF Discord server: https://discord.gg/9ezkK3m
-
ScomComputer
veterán
Melyik driver van fenn,az új driverek mind egy fostalicska tele buggal, próbálkozz egy régebbi 411.xxx, vagy előbbi driverrel,ja és winből kapcsold ki,hogy ne induljon újra magától,akkor esetleg bedob egy bsod-t és abban majd lesz egy számsor az esetleg segíthet,nálam akkor csinál hasonlót,ha nem stabil az OC....
-
Raymond
félisten
Heh, azert elojott belolem a graphics whore Tudom hogy nem fogok veluk nagyon jatszani (max az FC5-el egy kicsit), de azert megvettem a The Division-t (Gold), Watch Dogs 2-t (Deluxe) es az Far Cry 5-ot (Deluxe) most hogy meg akciosak. Legalabb korulnezek bennuk.
[ Szerkesztve ]
Privat velemeny - keretik nem megkovezni...
-
Devid_81
félisten
Tehat ha korlatozva van a VGA akkor nem fagy?
Masik driverrel is ez a helyzet?Csak egy jatekkal csinalja, vagy barmivel?
Van-e barmi OC-zva a gepedben aminek az instabilitasa okozhat ilyet?
Nezz ra a memoria beallitasokra biosban.Ezenkivul meg lehet am olyan is, hogy a VGA-n elmelegszik a vrm, vagy vram egy bizonyos ido utan es akkor jon a fagyi.
Korábban míg fent volt vígan játszottam zavartalanul akár 16-18 órákat bármiféle probléma nélkül...
Erre meg csak siman irigy vagyok nah......
-
Puma K
nagyúr
Újévi szopóroller:
Játék közben ehhez hasonlóan fagy ki a gép: nem saját videó
Konkrétan nálam azonnal kimerevedik a kép avagy nincs fekete képernyő mint a videóban látható (gondolom megjelenítő függő), hanem fixálódik az aktuális kép és jön a videóban hallható hang.
Írják hogy VGA... (juhu...?)
Ami igaz is lehet, mivel az MSI AB + RTSS nincs fent a 166 FPS-es korlátozásával együtt... mióta letöröltem azóta van ez a jelenség.
Korábban míg fent volt vígan játszottam zavartalanul akár 16-18 órákat bármiféle probléma nélkül...
Na de mire vezethető ez vissza hogy így kifagy a VGA miatt?
Mióta nincs korlát és teljesen magától intézi a VGA a ventik fordulatát meg az órajeleket és feszültséget azóta 1936MHz-re boost-ol majd 1911MHz-re beáll 1,062v mellett. A maximum hőmérséklet amit én láttam GPU-Z-ban 69°C volt.
[ Szerkesztve ]
-
Devid_81
félisten
válasz ScomComputer #82965 üzenetére
Jaaah nem, nem kell ra, ha elvagy a mostani hutessel akkor nem kell ilyesmin gondolkodni sem
VRM sirasra meg kb annyi, hogy en siman belerakom a 9700k-t majd a mostani Hero X-be, aktivan hutom az egesz gepet, konkretan akkora szel van a gephazban, hogy a pokokbol is csak a legkemenyebbek maradnak eletben a dobozban
Ha 5GHz-et menne nekem 8 mag, onnan nem is erdekelne semmi sem[ Szerkesztve ]
...
-
Raymond
félisten
válasz Habugi #82960 üzenetére
Nagyon szepen nez ki! A lap is szepen szallitja az orajeleket, nincs az a marhulas hogy 0.x vagy 1Mhz-el kevesebb vagy tobb, szepen ott a 100Mhz base. Meg hat a RAM se a lassu fajta
En is inkabb maradnek 5GHz-en 1.2-1.3V kozott.
-
Devid_81
félisten
válasz Habugi #82960 üzenetére
83% a legmagasabb terheles az elso szalon, en mindenkeppen vennek majd egy 28 magost ha kijon, mert ez igy eleg keves
Jooo az a CPU bakker
En most adok egy eselyt az AMD-nek, megvarom ezt a Zen2-ot, utana eldontom, hogy az atmeneti 8700k-m marad-e vagy cserelodik egy 9700k-ra
Eleg sokaknal latom am, hogy 5ghz+ a 9700k, csak sokan felnek a melegedestol es nem merik hajtani.
Mivel a legtobbunk nem Prime95 hajtasra vesz procit, hanem hasznalni akarja, igy aztan teljesen mindegy lenne nekem is mennyit melegszik Prime95 alatt, amig atlagos hasznalat mellett hutheto pont lec@rom[ Szerkesztve ]
...
-
Habugi
addikt
válasz ScomComputer #82961 üzenetére
Hallod.., nagyon bíztam benne h OC ügyileg nem lesz olyan göthös mint a 6600K volt deeee ez elég váratlanul ért, lol.
Annak ~3évig kellett 1.42V-ot pakolni a segge alá a 4700-hez, ezzel sztem 5.3 - 5.4 környékén tudnék annyi fesszel CB R15-özni..1.28-al IBT 5Ghz, filóztam rajta h az is bőven elég lenne játszani de tekintve, hogy 5.2-n sem melegszik játék közben drámaian és a fesz is nudli, miért venném vissza?!
Ez egy vaddisznó a 6600K-hoz képest..
[ Szerkesztve ]
-
Habugi
addikt
válasz Habugi #82809 üzenetére
A Wildlands ~félpercenkénti folyamatos be-be akadása teljesen megszűnt, btw missionok leadásakor pl még mindig hajlamos akadni egyet de ezek már sztem a motor hibái.
Ez is letudva megint pár évre, remélem..
..oh wait, Zen2
-
nagyúr
-
Anubris
őstag
-
Devid_81
félisten
válasz ScomComputer #82954 üzenetére
Jah ismeros a helyzet, masok is emlegettek mar, hogy lehetseges a DXR engedelyezese nem RT core-os VGA-kon.
Gondolom hivatalos soha nem lesz, mert nVidia nem engedi majd, hogy mukodjon, de tutira lesz vmi driver mod, vagy registry mod, hogy majd menjen szepen.
Attol a pillanattol tenyleg csak az RTX 2080 Ti lesz az egyetlen fejlodes a Pascalhoz kepest.
Bar jelen helyzetben ez mar igy is kijelenthetoSzerk: jut eszembe Te OC-zod a kartyad ugye?
Milyen beallitasok mellett hasznalod?
TDP limitet is bantod?Vagy csak azt?[ Szerkesztve ]
...
-
ScomComputer
veterán
-
Devid_81
félisten
Nvidia Titan V Raytraces Battelfield V in RTX mode at proper perf (but does not have any RT cores)
[link]Tehat pont ennyire kellett a nagy marketing bullshit az RT core-ok korul, anelkul is megy a DXR.
[ Szerkesztve ]
...
-
TTomax
félisten
Boldog Új esztendőt!
★★★★★ I got too much soul, rhythm and blues R&B ya see, all that's cool, but hip-hop and rap yeah that's where my heart's at Even back when I used to break on a box ★★★★★ "Chief Rocka"
-
nagyúr
BÚÉK !
Az Amd a jövőbe mutat...De amikor az a jövő jelenné válna akkor az a jelen már régen a múlté... :DDD ....Na meg a horpadós ájemdééé
-
ÁdiBá
veterán
Overwatch kicsit megszaladt?!
Amúgy boldog új évet mindenkinek!
ÁdiBá
-
Devid_81
félisten
Boldog uj evet mindenkinek!
...
-
Devid_81
félisten
Activision Sells a Single Dot in Call of Duty: Black Ops 4 for $1
Meg gondolkodom a vasaron, egy potty 1$-ert nem olyan rossz
...
-
ÁdiBá
veterán
Valaki tudna abban segiteni, hogy akkor most hogy kell elképzelni az X4 és a SATA módot az X299 rendszernél.
3 db PCIe 3.0/2.0 x16
(x16 és x8/x8 mód támogatása)
1 db PCIe 3.0/2.0 x4 (max. x4 módban)
1 db PCIe 3.0/2.0 x1Amit meséltem nektek hálókártya hogy ki-be csatlakozott az valószinű rosszul volt beállitva.
Átraktam X4 módba a lapot, eltünt a 2 db Bluray iróm, viszont a lan megjavult...
Komolyan mondom néha nem értem mi van itt ezzel a géppel.Kicsit rendbe kell raknom a gépet, az útobbi 2 hétben annyit szivtam a rendszerrel mint az elmúlt években együtt véve az egészet...
[ Szerkesztve ]
ÁdiBá
-
ScomComputer
veterán
-
Puma K
nagyúr
válasz Devid_81 #82939 üzenetére
Itteni fórumon egy MSI Gaming 1070-nél volt olyan, hogy melegedett.
A kártya tulaja felvette a kapcsolatot az MSI-vel, hogy megbonthatja-e mert lehet csak csavarokat kellene meghúzni vagy esetleg egy pasztázást megejteni. Mivel ha kézzel összenyomja a kártyát akkor javulnak a hőmérsékletek ha elengedni azonnal visszamelegszik.
Aztán jött a válasz, hogy engedélyezik az adott-beazonosított kártyának a bontását. Végül egy csavarhuzigálással megoldódott a melegedés.
-
Puma K
nagyúr
válasz Devid_81 #82937 üzenetére
A KFA2-nál elvileg már nem lehet megbontani legalábbis az 1070/1080 topkikjában beszéltek alapján.
Az MSI-nél meg nem is tudom, hogy volt-e ilyen egyáltalán bármikor is.Maradt az EVGA aminél biztosan lehet bontani és talán a Zotac.
[ Szerkesztve ]
-
Devid_81
félisten
Tudjatok melyik gyartoknal nem ugrik a gari ha lekapom a gyari hutot a VGA-rol?
Talan EVGA, MSI, Zotac...ha jol remlik...?!...
-
Raymond
félisten
válasz akoska07 #82934 üzenetére
A -ra: Ha jol ertelmezem akkor szomoru hattere van a kepnek. Az alairasbol (Gharo) Pakisztan jon ki es gondolom ott ugyanaz megy a kobor allatokkal mint eszak afrikaban (konkretan Marokko, de mashol se jobb a helyzet). Ezek az allatok ott nem ernek semmit es nagyon gyakori a szorakozasbol elkovetett kinzas, aminek az egyik formaja hogy petardat dugnak fel nekik, meggyujtjak es hagyjak futni amig fel nem robban. Aztan jot rohognek rajta Ez van, igy mar azt hiszem jobban ertheto a kep.
-
Devid_81
félisten
...
-
nagyúr
-
proci985
MODERÁTOR
válasz Puma K #82930 üzenetére
utobbi par evben dragultak a vizhutok kb 50%ot. radiator vastagsag annyira nem befolyasolja az arat. nem tudjuk milyen pumpaja van, ki az oem.
a brocken 2 nincs feluletkezelve es a lamellak nincsenek osszekapcsolva. ez az ami draga es ez az, ami miatt egy Noctua duplaannyiba kerul.
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
Puma K
nagyúr
válasz proci985 #82926 üzenetére
Kompakt vizes szemmel néztem az árazást, mert a szóban forgó hűtőegyüttes vizes része inkább ahhoz hasonlítható.
Továbbá egy neve nincs termékről van szó tehát nincs ami megindokolja az extra pénzt.
A korábbi AF240 25k Ft-ba került, amikor én vettem és volt ettől olcsóbb is. Konkrétan volt időszak tehát nem egyszeri alkalom, mikor 20k Ft-ért meg lehetett venni.
Ráadásul az AF240 egy 38mm vastag radiátorral volt szerelve. A többi AIO tudtommal kivétel nélkül ettől vékonyabb radiátorral van ellátva.
Szóval lehetett volna drágább is, de pont hogy az olcsóbbak között volt.Akkor a procimon lévő Alpenföhn Brocken 2 PCGH 10k Ft-ba került, ami nagyobb darab a szóban forgó hibriden látható hűtőtől.
Így, plusz a fent említett kritériumokkal együtt adnék érte maximum 35k Ft-ot.
[ Szerkesztve ]
-
proci985
MODERÁTOR
válasz Puma K #82924 üzenetére
ebbol kulon a vizhuto is tobb lenne 35knal, a leg meg 25k korul alakulna a felepiteset elnezve. (minosegi, lamellanikkelezett megoldas).
hatasfokaban nem vagyok biztos, meg ennyibol:
- D5 fancy reservoirral 40k
- supremacy top <20k
- csovek 5k
- csatik 10k
- radi 15k
- folyadek 2k
- venik (5k es a csillagos eg kozott barhol)meg ugy is, hogy valami iszonyatosan megdragultak a vizhuteses cuccok ahhoz kepest, hogy harom eve mennyibe kerultek amikor utoljara nagyon atepitettem a rendszert. anno sokalltam a 120 euros D5 + EK Xres kombot, na ez mai aron inkabb 160. ugyanugy az 50 euros radik felmentek 80 korulre, a highend 360asok meg 90-110rol 150re.
es itt most EUs cuccokat is neztem, euroban szamolva, erre jon meg a rekordgyenge forint.
-
Puma K
nagyúr
Húha
Hibrid hűtés: torony és víz egyben... 93 ezret nem ér meg
Ahogy nézem az adatlapját, eddig ezt még nem rendelte meg senki...Ha 140-es ventilátorokat tudná fogadni a torony és a radiátor is továbbá egy maximum 35k Ft-nál nem lenne drágább, akkor kipróbálnám...
[ Szerkesztve ]
-
DiszNóÓl
senior tag
válasz ScomComputer #82920 üzenetére
Az aktiválás és a regisztráció az alábbi játékok esetében lehetséges:
Resident Evil 2 - megjelenés 2019. január 25-én
Devil May Cry 5 - megjelenés 2019. március 8-án
Tom Clancy The Division 2 - megjelenés 2019. március 15-én
A három közül kettőt választhatsz aktiválásra.
Kettőt.
[ Szerkesztve ]
HATER
-
VTom
veterán
válasz ScomComputer #82920 üzenetére
Úgy tudom a háromból kettőt választhatsz.
Everybody has a plan until they get punched in the mouth.
-
ScomComputer
veterán
válasz keIdor #82919 üzenetére
Persze értem ,mit akartál mondani, a címek amiket felsoroltál nagyon jó gamek, az tuti.....
Én játszottam a Kingdom Come-al, hát hát, az a kis magyar duma az nagyon jó volt benne,csak kapkodtam a fejem mikor meghallottam játék közben, nekem nem jött be...enyi erővel már az egész kaphatott volna egy magyar szinkront!Más:
Szerintetek ha behúzom ezt a vga-t akkor mind a három játék jár mellé,vagy csak egyet választhatok?(#82921) VTom: Köszi Tom, ez biztos?
[ Szerkesztve ]
-
keIdor
titán
válasz ScomComputer #82918 üzenetére
Nem erről van szó, zseniális volt a Red Dead Redemption 2, God of War, Spider Man, Detroit: Become Human pl.
Csak ezek nincsenek itt... ez csak egy Steam-en elérhető játékok listája. Harmat gyenge a felhozatal, vicc is megkérdezni ilyet ezzel a felhozatallal. Kingdom Come-ot nem ismerem, de arról speciel jókat hallottam. PC-n a legjobban idén is a Stellarissal játszottam, csak azt nem engedi jelölni. Ezért mondom, hogy komolytalan a Steam a Valve-al együtt...
[ Szerkesztve ]
¡GLORIA A LAS PLAGAS!
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz keIdor #82915 üzenetére
Szerintem még nem szivárgott ki. Én csak attól az ürgétől tudom, aki szokott súgni az Intel IGP-ire dolgokat, amiről végül kiderül, hogy igaz.
Körülbelül az a helyzet az elmondása szerint, hogy egyáltalán nem biztos még a 2nd gen 10 nm sem, tehát a nem kritikus területekre készül egy vészmegoldás, ha esetleg úgy alakulna, hogy Ice Lake-ből se lehetne sokat gyártani. Ilyen esetben a mobil az első, és minden Ice Lake oda menne. Jelenleg az Intel 2019-re nem ígéri be az Ice Lake-et, mert rövidtávon a sokadik arcvesztés lenne a partnereknél. Ezért tűnt el a 2019-es útitervekről az Ice Lake nemrég. [link] ... most pedig eltűnt a 2020-as asztaliról is.
Az egyetlen Ice Lake, amit az Intel nem módosított az a szerverbe szánt modell. Az továbbra is fix 2020-as szállítással, és 2021-es nagyobb mennyiségű elérhetőséggel megy.
A Comet Lake egyébként kap majd sebezhetőségre javításokat. Többek között nem kell majd a Windows 10 októberi frissítésével megérkező, Hyper-Threading teljesítményét erősen kivégző szoftveres fix, így újra megjelenthet a Hyper-Threading az i3 és i7 vonalon.
Funhíresztelés, hogy az "ürge" szerint a 10 nm-es node-dal azóta problémák vannak, amióta Krzanich végrehajtotta az első leépítését. Ekkor ugyanis rengeteg tapasztalt mérnököt elküldött, és izraeli, egyetemről kikerült fiatalokkal helyettesítette őket. Ezzel embert emberre cserélt, miközben jelentősen redukálódtak a fizetések. Csak hát a tapasztalat... Ezt csak azért írtam, mert sokan ugye az EUV hiányát tartják felelősnek, ami biztos számít, de a TSMC 7 nm-es első node-ja sem alkalmaz EUV-t, és messze jó a kihozatal, miközben a karakterisztikája hasonló.
[ Szerkesztve ]
-
keIdor
titán
válasz cyberkind #82811 üzenetére
Mikor a Steam megkér, hogy szavazzak, de ez a választék.
Pff.
¡GLORIA A LAS PLAGAS!
-
-
Habugi
addikt
válasz Raymond #82909 üzenetére
Grat, szépen megy.
A barkácsüzletes/csavaros sztoryról nekem a közelmúltban történt, Gaming-X backplate levételes kaland ugrott be először.
Btw, a Samu saját softverei elég jók, ha még nem tetted ajánlom nézz rájuk, a következő op-rendszer cserés móka már jóval könnyebb lesz.
-
Raymond
félisten
válasz proci985 #82767 üzenetére
Na, tegnap eljutottam a beszerelesig. Ahogy azt vartam az eredeti csavar nem lett meg, a barkacsuzletbe kellett korulneznem. M2x3 nem volt csak M2x10 de az legalabb 10 darab egy csomagban anyakkal egyutt igy gettosan meg lehetett oldani
Aranylag zokkenomentes volt a dolog. VOlt mar a gepben 3 darab SATA SSD, gondoltam gyorsan fog ez menni es majdnem ugy volt.
- 970 EVO beszerel, gep bekapcs es BIOS check hogy latszik vagy nem, egyelore OK.
- Macrium Reflect boot, regi OS SSD kivalaszva, a 970EVO mint cel es indul a clone. 58%-nal megallt, azt mondta canceled, nem igazan ertem miert, nem hinnem hogy ranyomtam a gombra. Meg mindig a programban az EVO patriciok torolve es clone ujrainditas. Most mar lefutott, de nagyon lassan. 1% kb. 1 perc igy majdnem 2 ora volt mire befejezte.
- Befejezes utan nezem hogy type MBR, ami nem lesz jo mert NVMe csak GPT-rol boot-ol. Elfelejtettem valtoztatni klonozas elott. Csinaltam a laposon egy Windows Rescue USB-t, beboot rola es mbr2gpt.exe-vel atkonvertaltam az EVO-t (a konverzio nincs 5mp).
- Reboot, BIOS-ban atkapcs az EVO-ra mint elsodleges boot es az eredeti SSD eltavoltitva a listabol
- Windows-ban aztan speed test ami jol ment- A C particiot nem tudtam kitolni mert ott van egy Windows gyartotta 500MB rescue partition a C utan. Ezt Win-el nem lehet orvosolni, kellet hozza a Minitool Partition Wizard (vagy mas hasonlo) ami "eloben" a Windows-ban hatratolta a rescue-t es igy mar a Disk Management-ben ki tudtam terjeszteni a C-t
Bonyolultan nez ki, de nem volt nagy munka. A legtobb ido a klonozassal es a csavar keresessel ment el, most mar minden OK
A meretek furak mert szeretek egy kis helyet particionalatlanul hagyni az SSD-ken, egyebkent ezek vannak ott:
Samsung 970 EVO 1TB
Crucial MX300 750GB
Crucial m4 512GB
Crucial MX200 500GB[ Szerkesztve ]
-
keIdor
titán
Szerk.: (#82907) Habugi: Láttam, Neked is grat.
Ez hatalmas.
[ Szerkesztve ]
¡GLORIA A LAS PLAGAS!
-
Raymond
félisten
válasz Obliterátor #82903 üzenetére
Semmi koze a Furmark-hoz, mas 3D program es jatek alatt is igy boost-ol, igy mukodik a GPU Boost 3.0 a kartyaknal. A megadott gyari orajeleket csak a worst case ami biztosra megy minden kartyanal, de nagyon konzervativ es gyakorlatilag az osszes kartya tulteljesiti ezeket.
-
Obliterátor
tag
Üdv Urak !
Adott egy 1080ti Aorus Extreme ami papíron a következő Boost órajelekkel rendelkezik :
Boost: 1746 MHz / Base: 1632 MHz in OC mode
Gyári beállításokkal fut a kártya , nincs húzva se Afterburnerrel se más progival , mégis mikor furmarkot ráengedtem 2000mhz főlé boostolt a kártya.
Ez az Furmark sajátossága hogy képes feszt, tdp-t és órajelet adni a kártyának vagy esetleg valami más ?
-
proci985
MODERÁTOR
válasz keIdor #82897 üzenetére
majd lassacskan, de lehet ujev utan lesz belole.
alapvetoen eros volt a honap elotte a topikban es karacsony korul arra jutottunk, hogy nem lenne senki aki nezne a topikot es tudna reagalni epeszu idon belul. karacsony delelott toltam be a harmadik topikszintu figyelmeztetest par napon belul, szoval benne volt, hogy kaosz lesz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest