Hirdetés
- Klímaváltozás, természetszennyezés
- Ninebot Max G30E II elektromos rollerrel Hajdúszoboszlóról Berettyóújfaluba
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Amiga A500 - A régi barátnő
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Digitális Állampolgárság Program
- Miért ne vegyél gagyi kínai LED izzósort...
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
Új hozzászólás Aktív témák
-
cyberkind
félisten
válasz akoska07 #80297 üzenetére
Nyilván nekem, mert én nem elégszem meg a sorozat gyártott szarokkal, nekem már a soulslike, a R*, a CDPR és a Sony exkluzív fejlesztőik játékaik kellenek, ezek hozzák már csak a szintet, ezek érik meg maradéktalanul a pénzt.
A mennyiség nem mindig a minőséget jelzi, azért remélem ezt tudod.
(#80298) Devid_81
Igaz nem aknázta ki anno a Crysis se a hardvert teljesen, de az PC exkluzív volt, ami átalakult szép lassan, az volt az utolsó ilyen merész dolog, és manapság ilyen egész biztosan nem várható.[ Szerkesztve ]
-
Devid_81
félisten
-
nagyúr
válasz cyberkind #80294 üzenetére
És még mindig nincs értelmes játék PC-re a Gta 5 Witcher 3 páros óta.
Azt azért hangsúlyozzuk,hogy Neked.
És akit nem Cyber-nek hívnak az csak f@s játékokkal játszik..
Nem baj,hogy sok-sok millióan játszank azzal amivel te nem,mert annak semmi értelme.
[ Szerkesztve ]
Az Amd a jövőbe mutat...De amikor az a jövő jelenné válna akkor az a jelen már régen a múlté... :DDD ....Na meg a horpadós ájemdééé
-
cyberkind
félisten
válasz FollowTheORI #80295 üzenetére
Kimarad az mert a kontroller szar meg nem játékra való és hasonlók.
-
nagyúr
válasz cyberkind #80294 üzenetére
Jó de az meg már tartalmi kérdés... bár igaz, hogy ez is belepiszkít a PC képébe az elköltött pénzmennyiség vs visszakapott élmény indexében.
De akinek van pénze gamer PC-re, annak van/lesz konzolra is nem? Nem maradhat ki...
Párezer dollár mellé mi az a másik 4-500 már.
[ Szerkesztve ]
Steam/Origin/Uplay/PSN/Xbox: FollowTheORI / BF Discord server: https://discord.gg/9ezkK3m
-
cyberkind
félisten
válasz akoska07 #80292 üzenetére
HDR nélkül is kakává teszi a PS a PC-t nem egyszer az évben, ez idén is megtörtént legalább 3x, a másikra meg azt tom' írni, hogy nemcsak a leszbiket, én mindenkit bírok ha nem egy ipari hulladék az ember. De itt nem ez a lényeg, ez a csókjelenet iszonyat munka, nemhogy PC-n, de másban nem volt ilyen minőség, de a PC ebből is ki fog maradni, ahogy az Uncharted 4 féle átvezetőkből is kimarad(t).
(#80293) Falu111
És még mindig nincs értelmes játék PC-re a Gta 5 Witcher 3 páros óta.[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz cyberkind #80289 üzenetére
Tehát azt akarod mondani,hogy 2018-ban még nincs HDR ?
Meg azt,hogy mennyire bírod a leszbiket ?
Idéznék Falu kollégától IS :
Te mondd, hogy rablótámadás, a te hangod mélyebb!
Amúgy én aztán kvra támogatom őket,több,mint 3 éve nem nyúltam a géphez (csak a vizet cserélem évente).
Csak a 1080Ti-t húztam be,ami még kb 1.5 után is odab@sz,és még sokáig így is lesz.---
#80291 FollowTheORI :
Rengeteg Digital Foundry videó alapján kijelenthető szerintem, hogy általában high-very high körül van a konzol a PC-hez nézve.
Akkor hol van még az ultra-ultra és AMD-nél az Über...
[ Szerkesztve ]
Az Amd a jövőbe mutat...De amikor az a jövő jelenné válna akkor az a jelen már régen a múlté... :DDD ....Na meg a horpadós ájemdééé
-
nagyúr
válasz akoska07 #80287 üzenetére
Azt azért vitatnám, hogy nagyon le van maradva.
Pont ez a pláne, hogy már nincs. Mármint a legjobb elérhető grafikában persze. Nem az alapgépekre gondolva csak.Rengeteg Digital Foundry videó alapján kijelenthető szerintem, hogy általában high-very high körül van a konzol a PC-hez nézve.
Nyilván a többi igaz... mármint a legjobb még mindig a PC, csak igen... sokszoros áron. RTX ON.
[ Szerkesztve ]
Steam/Origin/Uplay/PSN/Xbox: FollowTheORI / BF Discord server: https://discord.gg/9ezkK3m
-
cyberkind
félisten
válasz akoska07 #80287 üzenetére
Jah, tényleg le lenne, sőt le van maradva a konzol.
Másrészt ha neked megéri az a kis plusz a 20x pénzt, akkor támogasd tovább az NV Intel párost.
-
nagyúr
-
snecy20
nagyúr
válasz FollowTheORI #80283 üzenetére
Igazán jól kinéző grafika csak a PS3 óta van konzolon, előtte utcahosszal vezetett a PC megjelenítés terén kb. 10x évig.
Az Oroszországnak küldött iráni drónszállítmányok csak elnyújtják a háborút.
-
nagyúr
válasz ScomComputer #80279 üzenetére
Jut eszembe...
Neked miért nincs még ilyened ?Az Amd a jövőbe mutat...De amikor az a jövő jelenné válna akkor az a jelen már régen a múlté... :DDD ....Na meg a horpadós ájemdééé
-
Raymond
félisten
válasz FollowTheORI #80283 üzenetére
Hat, volt tegnap az Amazon-on akcio amin mar en is elgondolkodtam:
Xbox One X + FH4 + RDR2 = 449EUR
Nyitva volt a tab egesz keso esteig, de aztan lehiggadtam es hagytam az egeszet. Van eleg sima es VR jatek amit meg el se inditottam, nem kell ide meg egy gep
Privat velemeny - keretik nem megkovezni...
-
nagyúr
válasz Habugi #80249 üzenetére
Szerintem ez a PC gamerség, ha a tendenciát nézzük olyan lesz, mint a Maserati, Porsche, Ferrari, Audi S8/R8... BMW M sorozat stb...
Szóval mindenki nézi majd az út széléről, hogy de jó lenne ilyen meg olyan... irigykedik majd egy szűk rétegre, aztán szépen hazamegy és betolja a konzoljába ugyanazt a játékot...
Szóval lesz egy szűk réteg aki megengedheti majd magának ezeket, a többség meg ha játékról lesz szó szépen konzolozik.
Amúgy nekem teljesen más emlékeim vannak a kozolokról régről... igen a PC drágább volt, de a játékok is jobbak voltak rá, mind grafikában, mind játékmenetben.
Én magam is emlékszem hogy a legtöbb konzol játék mennyire szarul nézett ki... másrészt meg Crysis-ok, Half-Life-ok, stb jöttek PC-re. Emellett a konzol prüntyögős játékozás volt.Aztán persze elindult egy folyamat, hogy a konzolok egyre jobbak lettek, egyre népszerűbbé is váltak... és egyre több kiadó számára lettek emiatt fő platformok. Meglejentek új játékformák is, pl az FPS... és kvázi szinte mindenben eltűnt a PC kiváltsága.
Persze egészen a közelmúltig (én még emlékszem erre) mindig volt 1-2-3 évente egy cikk hogy a 400-500 dolláros konzol vs ugyanennyibe kerülő PC-ből mit lehet kihozni... és többnyire az volt a megállapítás, hogy a PC jobb ár/értéket ad... jobb volt a grafika és minden más azonos áron.
Aztán kb 3-4 éve... vagyis inkább úgy tenném a XBOX One és a PS4 megjelenése körül, igazán más fokozatba kapcsolt a konzolpiac. A fenti mutatókban egyre inkább teret vesztett a PC, még volt egy pici előny de egyre kevesebb... aztán 2 kb éve jött a drágulás, memória, kripto valuta boom, az ezekhez belőtt piaci árak és viszonyok... stb.
Szükülő piac (átveszik a tabletek, mobilok és a konzolok a PC szerepét sok embernél) ezért méginkább áremelések vannak, kevesebb emberen kell beszedni az egyre drágább gyártási és fejlesztési költségeket.Közben megjelent egy One X és PS4 Pro... és én ezt az időszakot tartom a forduló pontnak a kettő viszonyában. Ma már nem lehet azt elmondani hogy egy 500 dolláros konzol és egy 500 dolláros PC közül a PC a jobb.
Egy 500 dolláros One X-en 4K-ban, HDR-el, közel PCs high-very high grafika körül tudsz játszani (vagy 60 fps FullHD), egész tűrhetően.
Nomost ehhez képest egy 500 dolláros PC-ből még a FullHD 60fps-t is köhögve tudod néha már kihozni, sőt lassan nincs is 500 dolláros gamer PC.Én ezért írtam nemrég vagy itt vagy egy másik topicban, hogy szerintem most van az inflexiós pont a kettő viszonyában.
És a tendencia folytatóni látszik... én nem látom azt, hogy a PC újra olcsóbb lenne, tovább fog inflálódni minden.
A konzol is biztos picit drágább lesz, de nem ennyire.
És bizony a konzolok jobbak lesznek, mint egy középkategóriás PC, fele-harmad áron.
Szóval szerintem a régi és a mostani szitu között ez az óriási különbség van.[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz ScomComputer #80279 üzenetére
csak írtam,hogy jönnek már az egyedi tesztek!
Hát ez akkor így se úgy se ért egy k***p sz*rt se.
De köszönjük az infót.
-
Devid_81
félisten
válasz #59036672 #80275 üzenetére
Kb, azon is veletlenul rajta felejtett az intel egy Engineering/Quality Sample 'nyomot' az utokornak
A tobbi avagy a kereskedelmi verzio meg pont ugyan ezt fogja tudni csak 1.35+ al
Es persze csak az elso hullam, a kesobbi reviziok azok mar 4800at mennek termeszetesen, azt is 1.4Volton es olyan lesz mint csillagszoro 3 perces uzem utan...
-
nagyúr
válasz ScomComputer #80273 üzenetére
Majd egy óra múlva frissítést kérünk ugyanerről a folyamatos tesztről.
Amúgy meg indíts egy Division-t az majd megmondja a tuti,hamarabb,mint bármilyen teszt.
Ha ott stabil lesz@rhatod az összes himi-humi tesztet,ez 1000%.[ Szerkesztve ]
-
Devid_81
félisten
-
ScomComputer
veterán
válasz Devid_81 #80271 üzenetére
Írtam még hozzá..persze,hogy nem lesz semmi gond,bírja ez mint állat....
"Pontosabban inkább nevezzük úgy,hogy 4+2fázis fázisonként 2teljesítményfokozattal.."
Meg ugye ezek a lapok vannak a hardcore oc-soknál is,akik 7ghz-ig is tornásszák az órajelet,gondolom nem egy mahinált vrm van azokon a lapokon..[ Szerkesztve ]
-
Devid_81
félisten
válasz ScomComputer #80269 üzenetére
Naah de most akkor ez 4fazis es fazisonkent 50A vagy 8fazis?
Vagy 4 de duplazott?De megis hogy kell ezzel szamolni?
Szoval ha 8x50A akkor meg kb vasalot is rakothet az ember akkor sem lesz baja a VRM-nek, max kell egy kis szello es kb a VRM lesz az utso ami kiesik a korbol.
Hamarabb elegnek az erintkezok a foglalatban mintsem a VRM feladja a harcot.
Amire 100% sor fog majd kerulni sokaknal 1151 mellett+9900k...
-
ScomComputer
veterán
válasz proci985 #80258 üzenetére
(#80257) Devid_81:
400A az 8db 50A +van még 2db az igpu-nak...
Pontosabban inkább nevezzük úgy,hogy 4+2fázis fázisonként 2teljesítményfokozattal..(#80259) Keldor papa:
Szerintem jó lesz..én is rákérdeztem,hogy kell a hero vagy elég a Gaming F,mert vrm-ben ua. a kettő,nekem meg nem kell a csili-vili világítás meg a 20 venti csatlakozás,de azt írták,hogy minden lapnál ha oc van itt keményen hűteni kell a vrm-t,igaz nálam most is így van,meg így is volt van rajta külön venti...[ Szerkesztve ]
-
keIdor
titán
válasz DeckardCain #80266 üzenetére
A ma élő franciák már nem tehetnek semmiről, meg 100 éve is csak a politikai elitet hibáztattam volna. Ettől független még jó, hogy Orbánt károsabbnak tartom Junckernél Európára nézve, de mindkettő megéri a pénzét. (takarodjon el mindkettő)
¡GLORIA A LAS PLAGAS!
-
törölt tag
válasz DeckardCain #80266 üzenetére
Ide? 🤣😂😂😂[link]
-
törölt tag
Beszörpözött a pali.
"Erdély és Románia egyesülésének centenáriuma nemcsak román, hanem európai ünnep is"– jelentette ki Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke Strasbourgban"
-
snecy20
nagyúr
válasz DeckardCain #80263 üzenetére
Van, de az pont nem a prohardver-es olvasóközönség.
-
snecy20
nagyúr
Ennek a cikknek a tartalmán, illetve a konfig részegységein jót mosolyogtam. 800 pénz, és csak imitt-amott mondható hogy csúcs-alkatrész lenne benne.
-
keIdor
titán
válasz ScomComputer #80256 üzenetére
Akkor minden rendben lesz, eleve gyári TDP alá megyek az alulfeszelés miatt. Szívem szerint megtartanám a Maximus VIII-at, ha menne benne...
¡GLORIA A LAS PLAGAS!
-
proci985
MODERÁTOR
oke, erre kivancsi vagyok.
asus forumon mondjuk nyilvan nem fogjak beismerni, hogy ize, a 350 euros tuninglapon a ledekert meg az aluminium kinezetu szornyu hatasfoku bordakert fizetsz.
a vezérlő a terhelésnek megfelelően felváltva kapcsolgatja őket
ez egy legalabb 10 eve hasznalt feature pcs consumer alaplapokon.[ Szerkesztve ]
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
Devid_81
félisten
Szoval akkor osszesen 200A-rol beszelunk itt?
Ami 1.35V mellett 270W, kb ennyi feszultseggel kell szamolni egy atlagos 'tuninghoz'...
-
ScomComputer
veterán
válasz proci985 #80255 üzenetére
Rosszul tudja....mert igazából 4x2 fázisú az is, a vezérlő ua. mint a XI-n...
De az asus fórumon megírták,hogyan is működik ez,olyan mintha valódi 8 fázis lenne...van 1a1b,2a2b,3a3b,4a4b,ez egyenként 50A-os és a vezérlő a terhelésnek megfelelően felváltva kapcsolgatja őket...
Most karbantartás van az asus fórumon ha müxik majd linkelem a lényeget.. -
proci985
MODERÁTOR
válasz keIdor #80252 üzenetére
8 fazisu der8auer szerint.
igazabol en az overclockers z370 / z390 VRM topikjaban neznek korbe, ott szokott lenni teardown (es eleg hozzaerto user). esetleg rakerdezni a milyen alaplapot vegyekbe. milyen Xet vegyekbe itt a forumon is szokott lenni legalabb 1-2 ember akit a highend erdekel.
[ Szerkesztve ]
-
Puma K
nagyúr
Kikapcsolt lapozó fájlal és 19 órával a bekapcsolás után, ez idő alatt más-más játékokat indítva, az utolsó címnél ezt látom kilépéskor a RAM használatnál:
Mass Effect Andromeda, maximalizált 61 FPS-el... eléggé dolgoztatja a kártyát, de így már csak módjával.
[ Szerkesztve ]
"Cuccok: csattogós lepke és tiki-taki" └[ʘヘʘ]┘
-
keIdor
titán
válasz Habugi #80251 üzenetére
Sok mindenben egyetértek Veled, mondom ezt konzol és PC tulajként egyaránt.
S3 Savage vagy Trio, első 3D gyorsítóm, régi szép idők... már ha jól emlékszem egyáltalán, volt vagy 20 éve már... 2MB vramja volt.Kajakra a Te hozzászólásaid szeretem a legjobban olvasni az egész fórumon, jól írsz nagyon, ha Te írnád a hardver vagy szoftver cikkeket, visszaszoknék PH lapcsalád teszt olvasásra.
¡GLORIA A LAS PLAGAS!
-
Habugi
addikt
válasz TTomax #80250 üzenetére
A magam részéről a korok / "érák" összehasonlításával próbálkoztam meg, mellévéve a hozzájuk tartozó reálkereseteket. Nyilván most a 2080Ti a minden idők legdrágább VGA-ja, akár reál alapján is de a Voodoo is az volt a maga korában. A raytracing vonalat egyébként hasonlíthatjuk korszakalkotás szempontból hasonlónak mint anno a 3D gyorsítózást, persze van még út előtte és tenni való, a "3d gyorsítókkal" is így volt.
Én arra próbáltam vezetni az egészet, hogy az áttörésekre való törekvések s igény talán annak is betudható volt, hogy növelni szerették volt a piacot PC-s játék fronton, annak népszerűségét.
Mostani állapotában pedig túl van egy olyan gyártók és fejlesztők szempontjából érzékelhető érdek sweetspoton, ahol foglalkozni kéne vele. Ha visszaesne a népszerűség kvázi a bevétel ez alá a sweetspot alá akkor talán megint előállna egy olyan állapot amikor megérné nekik újra korszakalkotással és úttörő játékok készítésével foglalkozni, anyagi érdekük lenne.Nyilván 20év alatt lefolyt némi víz a Dunán.., teljesen más világ van, vadkapitalizmus és elfogyasztóállatiasodás. Ez egy oylan kor/időszak amikor az emberek szemrebbenés nélkül ugranak bele egy-egy 200-300K Hufos mobiltelefon részletfizetésébe pusztán azért, hogy "az elvárásoknak megfelelve" kicsaphassák azt a munkehelyen az asztalra, ugyanakkor bégetnek amikor a hobbygépbe való VGA-k ára fél-egy évre 100-ról 150K-ra drágul pl a bányászat miatt.
Nézz rá bármilyen PC komponensre és pillanat alatt meg fogod érteni ki a célközönség a gyártók és fejlesztők szemében. RGB van lassan mindenen, egy-két év és a prideos kamionok oldalára alaplapokat fognak sorbakötni..
Ilyen állapotok közepette engem nem lep meg, hogy kartelleznek és mit engednek meg maguknak RAM, CPU vagy akár VGA szinten, felháborít sokszor de meglepni.., na azt nem tud.
Beszélgettünk már erről/ezekről a dolgokról korábban is.., erre a síkra lazán behozható még pl a játékok előrendelgetése is, ugye az el-NEM végzett munka után önszántunkból a kezükbe adott fizetség (te kapsz pénz olyan termékért/munkáért ami egyelőre nem létezik, én nem, valamit rosszul csinálunk.. ), a vakon vásárlás a semmiért kész termék hiányában és hogy mégis min háborgunk vagy mit várunk el tőlük, miért lepődünk meg amikor bughalmaz hulladékokat adnak ki ?! Ugye..
Fizetős béták ugyan ez.., Tarkov, vagy hogy mást ne mondjak StarCitizen.Képzeld magad az ő helyükbe és próbáld meg felmérni kiket látnak "bennünk", szerintem az a csoda hogy nem hallatszik a Holdig a röhögésük..
Ezért is nyugodtan elmehet konzolra az emberek kétharmada, nagy számok törvénye.., minél többen húznak el annál kisebb az esélye h marad akkora réteg az "RGB-t mindenre mert Gamer vagyok és tetszik, preOrdert nyomok rá mert kúlság volt a non-engineTrailer.." táborból, akik miatt ezt megéri csinálni mert megveszik s megeszik.
Érted, abban az érában ahonnan a PC-s játék elindult még elképzelhetetlenek lettek volna ezek a dolgok.Volt demo verzió CD-ről/innen onnan, eldöntötted tetszik-e és/vagy láttad-e hogy szeméthegy. Milyen érdekes, hogy a szélessávú internet beköszöntekor eltűntek a demo verziók nem?!
Pedig mi sem lett volna egyszerűbb és tisztább mint megtartani az egy-egy pályákat és kidobni a népnek netre tőccsék aztán ha tetszik vegyék. Ez az egész "állapot" nagyban összefügg és tetszik nem tetszik az ahol most tartunk az naaaagyban a "mi" sarunk, az az a vásárlóké.[ Szerkesztve ]
..játékokban a Depth of Field bizonyos szempontból olyan mint a zöldborsó.., szükség idején valami állat kitalálta hogy ehető...
-
TTomax
félisten
válasz Habugi #80249 üzenetére
Néhány hibát elkövetsz a gondolt menet futtatása során.Szépen sorban...
Az,hogy valamikor a magyar realkersethez képest mibe került egy vga nem tükrözi azt,hogy a 2080Ti minden idők legdrágább vgaja,söt az egész széria úgy ahogy van.Ráadásul akkoriban komoly áttörések voltak pcn,volt persze akkor is már mókusvakítás amiből nem lett semmi,de mégsem akkora mint ami most megy,plusz még verseny is volt,nem egy kétszereplős kartellként működött a piac.Akkoriban voltak úttörő játékok,amik most nyomokban sem találhatóak meg.Akkoriban a konzol olyan volt mint a "zöldborsó" .Az út amerre jelenleg a pc ipar tart,valóban a saját maga halálához vezet.Lassan,semmi,de semmi nem marad ami miatt megéri pct venni,és ez ahhoz vezet hogy mint gaming platform szépen lassan elsorvul,el nem tünik csak "zöldborsóvá" válik,ami mint tudjuk szükség esetén ehető,mindezt jó drágán...[ Szerkesztve ]
★★★★★ I got too much soul, rhythm and blues R&B ya see, all that's cool, but hip-hop and rap yeah that's where my heart's at Even back when I used to break on a box ★★★★★ "Chief Rocka"
-
Habugi
addikt
A "drága minden" ill. a mi lesz így a "PC-s játékkal" téma margójára elmorzsolnék most pár gondolatot, mert napok óta olvasom az idevonatkozó eszmecseréket itt is illetve a Vs-ben is..
Szóval drágulnak a cuccok az igaz, mindig más miatt persze de amikor ez a téma szóba jön és/vagy belehúz valaki én még mindig csak annyit szoktam erre mondani, hogy oké az évekkel ezelőtti mihez képest alapján lehet háborogni az árakon deeeee..
Szóval én ált. iskolásként megéltem a "PC géjming" első harmadának utolsó fázisát, emlékszem még hogy az akkori keresetek mellett mennyire számított drágának pl egy Diamond 3Dfx Voodoo1-2 kártya.., szóval ahhoz képest lehet hogy röhej de még mindig nem dráma ahol tartunk.
Nem, ezzel nem azt akarom mondani hogy ez így most jó, vagy szentesíteni vagy bármit, pusztán csak annyit hogy volt "ez" már rosszabb is..Ezért is kár temetni, hogy majd most ez meg az lesz, átmennek az emberek konzolra.., menjenek, kit érdekel?
Ugye a fenti említett "helyzetből" és árakról nőtte ki magát a PC-n való játék, SNES-ek és SEGA-k mellől.Jóval nagyobb tábora volt a konzoloknak és sokkal de sokkal olcsóbbak voltak mint egy "Apu lécci" érzelmi zsarolásokon felhízlalt PC.
Ráadásul akkor még a konzolok is konzolok voltak, megvolt az a kompaktságuk amit mára lassan teljesen elvesztenek. Betette az ember a "kazettát" / lemezt, kézbevette a kontrollert és játszott.
Mára mi maradt ebből? Lassan semmi, teljesen identitásukat és funkciójukat vesztik / vesztették.Hikomat van a tárhellyel, a letöltéssel, megvan az FPS-nincs meg az FPS..
4-5 éve tán h hasonszőrű témában a Vs-ben óvatosan megpróbáltam szóvá tenni, miszerint véleményem szerint a konzolok a jelenlegi vonalon (amit a Sony/M$ tudatosan választott) abszolúte zsákutca kategóriásak.
Marha egyszerű okból.., "ha fejlődni akarnak akkor PC-vé kell válniuk..!"Mára hol tartunk, bill & egér támogatás?!
Szóval na.., tőlem aztán 10/8 ember átmehet konzolra az árakra vagy bármi másra hivatkozva, a helyzet az hogyha a múltat és annak gyakorlatát nézzük, az a kép rajzolódik ki hogy addig jöttek igazán epic címek és korszakalkotó igényes munkák PC-re, amíg a konzolos tábor/mag (kvázi az akkori nagy-nagy többség) egy része át nem áramlott.
Azóta is a PC-s tábor növekedésének mértékével egyenes arányban növekedett az ide "játék" címszóval kitermelt ipari veszélyes-hulladék mennyisége.Komolyan nagyon kíváncsi lennék rá mi történne akkor, ha akár az árak akár bármi más miatt de 3-5év intervallumra újra előállna az a súlycsoport/népszerűség beli eltérés, ami az akkori időket jellemezte.
A változatosság kedvéért próbáljon senkit semmit nem magára venni, nem vitázni szeretnék a témában (véleményem szerint egyébként nincs is min..), csak gondoltam elfér itt 1db ilyen jellegű post is..
Mindentől és mindettől függetlenül én totál megértem azokat akik megunják a jelenlegi helyzetet és át vagy visszanyergelnek konzolokra, még magam is elgondolkoznék rajta de akkor és csakis akkor ha a "konzol" mint olyan azt és úgy képviselné amit 20évvel ezelőtt mert enélkül szerintem teljes félreértés az egész, értelmetlen, hozzátéve persze az egyértelműt miszerint ez szubjektív..
[ Szerkesztve ]
..játékokban a Depth of Field bizonyos szempontból olyan mint a zöldborsó.., szükség idején valami állat kitalálta hogy ehető...
-
proci985
MODERÁTOR
válasz snecy20 #80247 üzenetére
a titan z 3000 usdn nyitott, igaz azt nem vette senki.
a 295x2 is 1500 usdn, igaz par honap utan mar elegge akcioztak. 700 korul egyaltalan nem volt rossz vetel (szigoruan eyefinityre / 4Kra, alatta jellemzoen nem volt ertelme).
[ Szerkesztve ]
-
snecy20
nagyúr
válasz proci985 #80246 üzenetére
Elvileg a 2x680 499$-os árával arányban volt.
De azért mégiscsak, két GPU-s csúcskártya ment olcsóbban, mint manapság az 1GPU-s csúcs.
De emlékeim szerint a Radeon HD 7990 MSRP-je is 999$ volt.
Jó világ volt, csak nem tudtunk róla.[ Szerkesztve ]
-
proci985
MODERÁTOR
válasz snecy20 #80244 üzenetére
But not this time: The NVIDIA GeForce 8800 Ultra is an utter waste of money.
mondjuk ott a baj inkabb az volt, hogy nem volt eleg gyors az arahoz kepest
[ Szerkesztve ]
-
Devid_81
félisten
AMD Navi graphics cards are already being lab tested, says report
Amen
...
-
snecy20
nagyúr
Olvasgatok régi cikkeket 2011-12-ből...
Érdekes, hogy a 2GPU-s GTX 690 999$-os ára miatt ajvékolt a közvélemény.
Nekik meg kéne mutatni, hogy mi zajlik 2018 végén a VGA piacon.Az Oroszországnak küldött iráni drónszállítmányok csak elnyújtják a háborút.
-
Puma K
nagyúr
Ehh a Logitech egerem driver-e nem engedi a kártyát 2D órajelekre átállni Windows-ban, hanem 3D low-on hajtja...
Amint kilépek a tálcáról a SetPoint-ból, azon nyomban beállnak az órajelek 2D-re....
Nem gondoltam volna, hogy ilyet tud egy egér driver-e...
"Cuccok: csattogós lepke és tiki-taki" └[ʘヘʘ]┘
-
proci985
MODERÁTOR
válasz Milka 78 #80240 üzenetére
z390 godlike, mondjuk ez meg nem er 600 usdt. cserebe 16 fazisos.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
-
Milka 78
nagyúr
válasz Raymond #80239 üzenetére
Bizony igaz, mert bár a lapgyártók is bék@phatják, de egy alpból elcseszett terméken nehéz segíteni pusztán azzal, hogy csilliárdokért gyártunk hozzá lapot, miközben a deszkásba van amikor 3-5 ropiért közelharcot kell vívni a vevővel, pedig most 30-35 ropis lapokról beszélünk.
Mondjuk a Giga 24 fázisos,egyedi pcb-s lapja is létezik...vicc
Az én K6-om pl aktiv hűtéssel, alapon elviszi a 9900k-t,de oc alatt, max 1.280-1.300v (de közel van ez az alapfeszhez) amit mernék neki adni pedig ez egy 57 ropis lap aka Phantom Gaming 6 ami lesz vagy 65 ropi és mindezért korlátozottan ajánlott oc-s, 9900k alá.
Mi lenne ha az válaszonám mindenre, hogy MSI Z390 Goodlike és hogy magyarázzam el,hogy miért is került be a proci qvl-be a 9900k egy H310,B360 vagy egy 40 ropis Z-s deszkába és ugyan miért fog droppolni már alapon is ez a proci?
Itt szó nincsarról hogy lehozták a 8 magot mainstrem szintre, inkább azt tolták föl HEDT szintre ami meg van "olcsó" deszka az alkalmatlan a feladatra.[ Szerkesztve ]
-
Devid_81
félisten
válasz proci985 #80235 üzenetére
Koszi az infot, ezt mindenkeppen jo tudni.
Valoszinuleg nem megyek feljebb amugy sem 9900k iranyba, mert kb olyan erzesem van azzal kapcsolatosan mint az RTX 2080 Ti, avagy azert a 'keves' teljesitmeny tobbletert nagyon borsos arat kernek.Majd jovoben szeretnek 8 magos procit, de 99%, hogy AMD lesz most mar
...
-
Milka 78
nagyúr
válasz DeckardCain #80234 üzenetére
És ezek ugyan úgy duplázott (vagy még az sem) fázisok aminek köze sincs a valódi fázisokhoz.
A ma kapható összes deszka 4+1,4+2,5+1,5+2 vagy éppen 6+2-es kiosztású.
Asus 4 fázis és a Rog Maximus XI Extreme ami 5 valós fázissal operál.
Giga 4-el belépő szinten,5-el közép szinten és az Auros Elit-től fölfelé megy a 6 fázis.
MSI 4 és 5 fázisozik és a Godlike állítólag 8+2 fázis (rá kíván si lennék,hogy pusztán a fázisok növelésével előre tudnak e lépni a problémával kapcsolatba).
Asrock alapon 4, Extreme 4-től fölfelé 5 fázis a Taichi-ig.
Ezen belül is gyártónként is mint az Asrock használ 5 fázisú Fairchild és felső kategoriában TexasInstruments vrm-et tehát, tehát pusztán a fázisokbból kiindulni sem jó semmire,de ez minden gyártónál így van és pl az Asrocknál még régiónként is variálták a Z370 Extreme4/Fatal1ty K6-ot.
Pl a Taichi-nak bika vrm-je van...ami több tesztben is túlmelegedett magas vcore-nál,mert vagy a borda tré vagy a kötés a vrm és a bordák közt (lehet kezdeti hiba is amit orvosolnak). E téren a szidott Asus lapjai is jobban muzsikáltak,pedig ott van ugye 4 fázisos is.
Sok esetben segitett egy 12cm-es venti és az így kapott aktív vrm hűtés aka isten hozott a az FX korszakba Intel módra
Az a nagy igazság,hogy a 9900k egy végletekig kifeszített szörnyszülött és bár sok esetben fejlődtek a 390-es lapok vrm részei ezen változtatások még sem tudják sok esetben kompenzálni azt a tényt,hogy a 14nm sweet spot-ja a 8700k esetleg ha nagyon kukacoskodunk a 9700k (nekem vannak kétségeim a 8/8 vs 6/12 ügyben,de ez más tészta).8 mag agyrém ezen a dizájnon, de másuk meg nincs az amd ellen.
Ez alá is mehetett volna rendes 8,10,12 fázisos lap duplázva,rendes vrm hűtésselés. Ott meg ment volna a sírás,hogy 80-tól fölfelé kezdődnek a deszkák.[ Szerkesztve ]
-
ScomComputer
veterán
Köszi szépen mindenkinek az infókat de ezeket már én átnyálaztam,ezek vannak a neten nincs semmi új..
-
proci985
MODERÁTOR
válasz Devid_81 #80233 üzenetére
ahany lap annyi fele.
ami a lenyeges: van a VRM vezerlochip, ez adja meg a fazisok szamat. egy vezerlochip mehet vagy teljesen a CPUnak, vagy a CPUnak es az integralt GPUnak. felsokategorianal diszkret VGAval ugye az integralt gpu nem erdekes. en ezt a videot ajanlanam kezdeni, eleg szajbaragos es eleg egyertelmuen latszik a lapon, hogy mi hova megy.
attol fuggoen, hogy hogy neznek ki az aramkori elemek, azt szokas mondani, hogy VRMhutes nelkul fazisonkent 25W meg oke (p35 eraban a q6600ak miatt eleg extenziv tapasztalatok voltak), normalis VRMhutessel ez 30W. duplazas valamennyit javit. digitalis VRM mas teszta, de Volterra digi VRMet utoljara a DFI X58nel es a 6970 refnel lattam. a pontos amper / watt a felhasznalt komponensektol is fugg.
ami miatt ez erdekes:
- idotallosag. 30+W fazisonkent dupla fazis es alacsony legmozgas (csend / idiota uveghaz / vizhutes) mellett azt jelenti, hogy ket ev alatt leeghet a VRM. nem veletlenul nekem van a ryzen topikban az egyik leginkabb tulmeretezett lapom, hiaba nem tuningolok mar (marmint az akcion kivul).
- drop: tobb fazis jellemzoen stabilabb feszultseget jelent, illetve kevesbe dolgozik kemenyen a VRM (hidegebb -> jobb marad az effektivitasa). ugye nem mindegy, hogy mennyi feszt kell adni. LLC van, de az LLC ideiglenes tuskek ellen nem ved amik viszont degradalassal jarhatnak.Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
DeckardCain
senior tag
válasz ScomComputer #80229 üzenetére
-
proci985
MODERÁTOR
válasz ScomComputer #80229 üzenetére
passz, engem az z390 nem nagyon izgat, utoljara X370en es elotte x79en astam magam bele, hogy mit erdemes venni
de 4x2 fazis 350 euroert az tisztan lehuzas. ennyi penzbol en attol fuggoen, hogy mire van szukseg elgondolkodnek X299 / X399en. vagy egy 1800X egy felsokategorias kifuto X370 lappal is megall csak a lap arabol. lassabbnak lassabb, de harmadaron megall a cpu + lap kombo.
-
nagyúr
válasz ScomComputer #80223 üzenetére
Ez a videó újra eszembe jutatta a 7820X procit.
Inkább azt vennék,mint 9900K-t.
Azok is mennek 5GHz.Az Amd a jövőbe mutat...De amikor az a jövő jelenné válna akkor az a jelen már régen a múlté... :DDD ....Na meg a horpadós ájemdééé
-
proci985
MODERÁTOR
válasz ScomComputer #80226 üzenetére
innentol a ROG Hero szeriat el kell felejteni. tuningra alkalmatlan, a tuning featureoket leszamitva meg hasonloan jol felszerelt lap meg van fele-harmadennyiert is.
egyebkent kb ugyanaz a helyzet mint anno a 970nel. ott az orajelektol, hutestol es a VRMtol fuggoen siman volt 20-25% diff a kartyak kozott teljesitmenyben es ennel is tobb fogyaszasban.
[ Szerkesztve ]
-
proci985
MODERÁTOR
egy 350 euros laprol beszelunk, duplazott negyfazisu VRMmel.
oke, asusrol lehet tudni, hogy az olcsobb lapjaik nagyon sporolosak (jellemzoen ott, ahol nem latszik nem szakmabelinek -> VRM es bekotes), de egy 350 euros tuninglaprol lesporolni a VRMet azert eleg vicces.
-
Devid_81
félisten
Zen 2@7nm-en kovetkezo evben, ha ram hallgatsz.
Mivel volt 8700k-d igy oda nem terelnelek mar visszaEz van, ev vegere a nagy gyartoknak sikerult a legelb...abb hardwareket elenk rakni brutalis felarral, es tulajdonkeppen beta teszt allapotban mindezt.
Nincs ertelme elorelepni ha egy jol mukodo rendszered van...
-
ScomComputer
veterán
Ez a videó,elindított egy lavinát a z390-s vrm-k világában...
Úgy tűnik valamit nagyon elb@sztak,sorra derülnek ki a turpisságok.. -
Devid_81
félisten
válasz keIdor #80218 üzenetére
Igazsag szerint nincs kulonosebb bajom a mostanival sem.
Tele van ventivel, szerintem szellozes szempontjabol kihoztam belole a maximumot.
Csak epp ma lattam a P3-asnak a hajlitott teteju verziojat es hirtelen jott az ihlet...mi lenne ha...
De maradok a mostaninal, egyetlen hatranya, hogy picit talan pici, ugyeskedni kell benne amikor epp szereles alatt all....
-
Raymond
félisten
válasz ScomComputer #80213 üzenetére
"..időbe telik még softá alakítja.."
Ez egyenfuggo, van akinel 1-2 percig tart csak...
...hehehe - fuggo
Privat velemeny - keretik nem megkovezni...
-
Habugi
addikt
válasz ScomComputer #80213 üzenetére
Hát apukám.., amit én kedvelek azt egy örökkévalóság alatt shem tudná softá alakítani..!
Shadowplay beállításaival ismerkedem, próbálgatom mennyi utómunkát igényel Premiereben és hát noh, kicsit túllőttem a bitratet, így lett ~2óra 60GB..
Legszívesebben újra átdolgoznám de hogy 4magon bele nem kezdek megint az is biztos, ilyet legközelebb majd az új procival.
Főleg azt nézegetem, hogy a Gsync On de a felvétel 60FPS limit kontra YT féle VariableRefreshRate miképp hatnak egymásra. Egy Arma3-as dedikált server első tesztje volt, nincs benne túl sok érdekes dolog de majd privátban áttolom.
Következő hasonló SP tesztnél szerintem megelégszem majd ~5percnyi anyaggal is, lol.
[ Szerkesztve ]
-
Habugi
addikt
válasz ScomComputer #80165 üzenetére
Szerinted mennyi idő a YT-nak mire egy 60GB-os videó a feldolgozás után elérhető lesz másban is mint 360p-ben?!
-
nagyúr
válasz proci985 #80206 üzenetére
Most írjam neked is,mint Devid-nek ?
---
#80207 Devid_81 :
A szállítás természetesen már a £80-ban is benne volt.
De régi ismerettségünket tech-intve elfogadom az ajánlatot.Az Amd a jövőbe mutat...De amikor az a jövő jelenné válna akkor az a jelen már régen a múlté... :DDD ....Na meg a horpadós ájemdééé
-
nagyúr
Másik topikban linkeltek egy ilyet :
Nekem dobott egy ilyet...
Igaz nem tuda mutatni a valós túlhajtást ami 150% lenne a 130% helyett.
GPU-t ki sem számoltam mennyi a túlhajtás csak választottam egyet.Az a memória ajánlás elég érdekes tőle...
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Új Lenovo Yoga 7 ProX Gamer Tervező Ultrabook -50% Ryzen 7 6800HS 32/1TB AMD 4GB + 3050 4GB 3K 120Hz
- HP EliteBook 840 G6 Fémházas Tartós Laptop 14" -70% i5-8365U 4Mag 16GB 512GB SSD FHD IPS
- Eladó JURA ENA 5 Svájci Kávéfőző gép
- AOC CU34G2X 34" 144Hz 21:9, ivelt Gaming monitor, monitorváltás miatt eladó!!
- Logitech G Pro X Superlight + Corepad Skatez PRO & Soft Grips
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest