Hirdetés
- Klímaváltozás, természetszennyezés
- Ninebot Max G30E II elektromos rollerrel Hajdúszoboszlóról Berettyóújfaluba
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Amiga A500 - A régi barátnő
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Digitális Állampolgárság Program
- Miért ne vegyél gagyi kínai LED izzósort...
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Devid_81
félisten
válasz FollowTheORI #81499 üzenetére
4 konzol arabol egy konzolnyi teljesimenyt is kaphatunk most ajandek giga ray-ekkel!
...
-
nagyúr
-
Devid_81
félisten
válasz keIdor #81494 üzenetére
Nem is skalazodik jol, egyedul a low-nal van kulonbseg a tobbihez merten.
De ha low igy pofanveri a sebesseget akkor ez az egesz paraszt vakitas a giga ray-ekrol, egy nagy nulla az egesz semmi tobb.
Ezt valahol sokan sejtettuk, de en naivan azt hittem, hogy legalabb egy low vagy medium mellett majd 'talan megeri' bekapcsolni...de ez egy az egyben kerulendo lesz a jelenlegi hardware-ekkel....
-
Puma K
nagyúr
Erről mi a véleményetek?
Ismerkedős-kezdő víznek végül is jó?
EK-KIT S280 water cooling kit includes:
- Universal CPU water block: EK-Supremacy MX UNI (incl. thermal material)
- Radiator: EK-CoolStream SE 280 (Slim Single)
- Radiator size: 320 x 140 x 28mm (L x W x H)
- Radiator fan: EK-Vardar EVO 140ER Black (500 - 2000rpm) (2pcs)
- Water pump-reservoir combo: EK-XRES 100 SPC-60 MX PWM (incl. pump)
- Tubing: EK-DuraClear 9,5/12,7mm (3/8'' - 1/2'') (2 meters)
- Compression fittings: EK-ACF Fitting 10/13mm (3/8'' - 1/2'') - G1/4 Nickel (6 pcs)
- Coolant concentrate: EK-CryoFuel Clear Concentrate (100mL; for 1L of coolant)
- EK-Cable Y-Splitter 2-Fan PWM (10cm)
- EK-UNI Pump Bracket (140mm FAN)
- EK-Cable Pump testing adapter
- ATX bridging plug
- User manual
- Allen Key 8This water cooling kit is compatible with the following CPU sockets:
- Intel LGA-1150/1151/1155/1156
- Intel LGA-2011(-3)
- Intel LGA-2066
- AMD Socket AM4Esetleg más alternatíva?
[ Szerkesztve ]
"Cuccok: csattogós lepke és tiki-taki" └[ʘヘʘ]┘
-
Devid_81
félisten
válasz cyberkind #81492 üzenetére
Hat Ooo ize
Sztem ahogy az asszonysag reggelente hanyosra veszi a figurat rogton lesz kiadas masra...
Kb a szet-mokolt RTX sz@rom ott lesz ebayen, mindegy mennyiert csak vigyek mert kell a penz
Addig elem sokadik gyermekkorom, kicsit megkestem ugyan, de muszaj mert van mit bepotolni[ Szerkesztve ]
...
-
Devid_81
félisten
válasz cyberkind #81488 üzenetére
De csak azert mert a penzem visszajott az RMA-zott GTX 1080 Ti-bol, es amikor vettem (meg mindig £760 korul van a legolcsobb helyen, kiveve ebay) akkor £715 is csak egy atlagos GTX 1080 Ti lett volna, abbol meg sajna volt eleg
Bar mar egyre kevesebb helyen lehet beszerezni de egy jo FTW3 meg mindig dragabb mint amennyiert en ezt a foskazant vettem...
-
Devid_81
félisten
Battlefield V with RTX Initial Tests: Performance Halved
Our initial test results are shocking. With RTX enabled in the "ultra" setting, frame-rates dropped by close to 50% at 1080p.
These may look horrifying, given that at its highest setting, even an RTX 2080 Ti isn't able to manage 1080p 120 Hz.
Nah erre aztan megerte kiadni az RTX 0.1 beta hardware-t,
Koszonjuk EmeseSzerk: update a forumbol:
btarunr
Editor & Senior Moderator
Update: we are experiencing a lot of system instability, including CTDs, screen blackouts (requiring reboots), etc. None of our cards are overclocked beyond whatever factory OC.Oh igen...tokeletesen kihasznaltak az idot azzal az egy honapos csuszassal az idot ugy tunik
Avagy a 25.-ik javitas utan mar talan mukodni is fog, ahogy ezt mar a Dice-tol megszokhattuk[ Szerkesztve ]
...
-
snecy20
nagyúr
válasz Devid_81 #81485 üzenetére
A freki olyan sokat nem nyom a latba játékoknál, az viszont igen, hogy tudom ezt járatni CL16-on.
Szóval lehet hogy akkor még nem lesz csere, limitekbe még nem futottam, elvileg még egy darabig jó kell hogy legyen a 16GB.[ Szerkesztve ]
Az Oroszországnak küldött iráni drónszállítmányok csak elnyújtják a háborút.
-
Devid_81
félisten
válasz snecy20 #81484 üzenetére
Azok jobban ki vannak centizve, de tutira van abba meg valami kis maradek
Bar annyira nagy kulonbseg sztem amugy se lenne, meg 4000 rol vissza 3466-ra sem hiszem, hogy barmit eszre veszel majd, max Aida memtest-el fogod latni.
De amugy meg egyszeru a helyzet, a mostani 4000-est vedd vissza proba erejeig 3466-ra, nezd meg, hogy jatekokban, vagy barmiben erzed-e a kulonbseget....
-
Devid_81
félisten
válasz snecy20 #81475 üzenetére
Ha mindenkeppen kell a sok ram akkor megeri.
Par % elteres lesz csak FPS-ben, eszre sem fogod venni.
Viszont a dupla annyi ramot annal jobbanEgyebkent erdemes megnezni a 3466-os ramokat, hogy nem Samu b-die e?
Mert akkor konkretan a 3600-4000 is kijon belole ha nem felted megkuldeni oket 1.4V+ mellett...
-
keIdor
titán
válasz snecy20 #81481 üzenetére
Agyaltam az MG279Q-n is, ugyanaz mint a fenti, csak nincs G-Sync és fele annyiba kerül, mint ez került.
Inkább az nVidia engedélyezhetné a FreeSync-et. (nem fogja)
Én be se kapcsoltam a 165Hz OC-t, 1080Ti úgyis kevés hozzá, BF5: 2560x1440, Ultra 110-120fps-re elég. Nekem mondjuk ez is bőven elég, 100Hz felett alig látom a különbséget asztalon, játék alatt egyáltalán nem.
Most egy i7-8700K-t vennék észre még szerintem, azt kellett volna vegyek 300€-ért amikor annyiért mentek. Többet nem ér sajnos. (jelenlegi árát nem fogom kifizetni, az i9 is vicces)
[ Szerkesztve ]
¡GLORIA A LAS PLAGAS!
-
snecy20
nagyúr
válasz keIdor #81480 üzenetére
Nekem is alakítanom kellett az asztalon, ezt egy jó 20-25cm-rel hátrébb kellett tennem, mint az előzőt.
Böngészésnél kijön hogy nem teljesen homogén ez a hajlított VA, de filmekhez a feketéje baromi jó, és hát játékokhoz elég impozáns a 165Hz@G-Sync.
Persze még mindig drágán mennek ezek, és én könyörtelenül lennék AMD-s ha lennének igazán gyors VGA-ik, mert ezeknek a monitoroknak a FreeSync-es társai sokszor 50-70k-val is olcsóbbak.Az Oroszországnak küldött iráni drónszállítmányok csak elnyújtják a háborút.
-
keIdor
titán
válasz snecy20 #81479 üzenetére
Nekem volt már minden, PG278Q, PG279Q, PG27AQ és most ez, PG279Q-ban is ugyanez a panel volt.
Nagyon jó példányt fogtam ki, nulla IPS Glow-t látok.
Azt is néztem egyébként, meg ugye VA, csak túl nagy, nem tudom hova rakni, vagyis nem tudnám.
[ Szerkesztve ]
¡GLORIA A LAS PLAGAS!
-
keIdor
titán
No végül beadtam a derekam: Acer Predator XB271HUBMIPRZ lett az új és most egy ideig final monitor.
¡GLORIA A LAS PLAGAS!
-
Devid_81
félisten
válasz ScomComputer #81476 üzenetére
Jovan' Te nem sirtal, csak siman megvetted
Amugy jol szuperal?
AMD rol a csere megerte?Most sikerult 55-56 fok korul megfogni vegre full terheles mellett ezt a fos kazant.
Nem tudom ez mennyire szamit jonak egy 120as radival+2venti es a kartya ~270W korul kajalgat csucson.
Neten persze vannak suhancok akiknek 45 fokot sem er el hasonlo fogyasztasu GPU ilyesmi felallasban...nem tudom mennyire lehet igaz, mert se kepet, se videot nem lattam meg olyanrol...
-
snecy20
nagyúr
válasz Devid_81 #81474 üzenetére
Lényegében igen, de szerintem egy 3466-os RAM is felküldhető 3600-3700 környékére, faragva az időzítésen.
2x16GB-ból amúgy nem léteznek még nagyon ilyen 4000Mhz körüliek, meg ha van is 1-2, rohadt drága... ez a 3466-os HyperX viszont tűrhető árban lenne.[ Szerkesztve ]
-
snecy20
nagyúr
2x8GB 4000Mhz-es Ramot (ami CL16-ra állítva megy) megéri szerintetek lecserélni 2x16GB 3466-ra?
-
Devid_81
félisten
válasz akoska07 #81471 üzenetére
Hozni nem hoz, de mint 'fejlesztes' legalabb elorelepes...
Elorelepes loph@szt, regen is tudtak forrasztani amikor akartak, csak aztan ment a pofatlansag mert nem volt konkurenciaBy the way a kave-to topik tele van 9900K tulajokkal...ahhoz kepest, hogy mindenki sirt az arak miatt
...
-
Devid_81
félisten
válasz akoska07 #81469 üzenetére
Kicsi a csalad nah
Szerk: tenyleg nagyon kifogytak az otletekbol intelek.
Nagyon kellene nekik az a 10nm node.
Kulonben elobb utobb kiadnak valami ujat de mar csak 70% orajelen fog menni az elodjehez kepest.
Ott tartunk hogy kb a forrasztott kupak az egyetlen elorelepes mostansag.[ Szerkesztve ]
...
-
nagyúr
Az Amd a jövőbe mutat...De amikor az a jövő jelenné válna akkor az a jelen már régen a múlté... :DDD ....Na meg a horpadós ájemdééé
-
Devid_81
félisten
Most meg en is kuzdok vele azert.
Mondjuk en csak jatekvizezek ez azert mas.
Most sokadik atszerelesre sikerult 55-56 fok kornyeken tartani, itt az OC scanner altal belott gorbet hasznalom, ~2040mhz korul stabilan megvan, neha visszaugrik 2025-re amikor mar 55 fok felett van.
Persze neten van par huszar akinek allitolag -10 fok ehhez kepest, akar Ti full OC-val es 120-as radival mindez...El nem tudom kepzelni, hogy az igaz ~300wattos kartyaknalMeg gondolkodom azon is, hogy lokok ra 120-as helyett egy 240-es radis H105-ot, viszont azt a radit csak hazon belul tudnam mar elhelyezni, akkor meg adtam megint a sz@rnak egy pofont.
Azonkivul a H55 minden inditasnal nyomja nekem a buborek hangot...nem tudom mennyire akarom ezt megtartani, bar ha menne igy eveket akkor pont lesz@rom, felolem aztan buborekolhat a levego a rendszerben...
-
ÁdiBá
veterán
válasz Devid_81 #81417 üzenetére
Kapton ragasztószallag, hőállóba és szigetelőbe, azzal oldottam meg a CPU-t én is, de én a helyedbe szilikon mentes pasztát vennék, több ilyen van.
Innovation Cooling Diamond 7 Carat pl én most ilyet rendeltem a legközelebbi átszerelésre, ami nem most lesz.Én is átszereltem a vizet a kártyámra, de azt hozzá kell tenni melegebb mint az átlag.
1080Ti pedig kissebb GPU volt ergó kissebb felületen kellett azonos teljestiményt elvezetni, még is úgy érzem, hogy a 2080Ti melegebb jóval.
Levegővel elérte a 88 fokot a GPU az ASUS gyári hűtésével kitolt TDP-vel.
Jelenleg 25-35 fok között hozzott a viz, de a szemét láda folyamatosan boostol felfelé, egyszerűen nem megy 1920-1950 mhz alá.[ Szerkesztve ]
ÁdiBá
-
proci985
MODERÁTOR
válasz akoska07 #81462 üzenetére
vizes topikban ezt tobben tapasztaltuk. milyen csovet hasznalsz?
egyebkent ilyen 2l koruli folyadek van a rendszerben, szoval havi szinten ezrelekes szinten se beszelunk.
nalam ha szuper vagyok karacsony korul lesz egy atepites ketkorosre, ha mar a cucc megvan hozza.
[ Szerkesztve ]
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
nagyúr
válasz proci985 #81461 üzenetére
Annal a rendszernel vmi nem kerek.
Nekem mar tobb,mint egy eve megy a rendszer es sosem kellett utana tolteni.
Az elozo eves takaritasok alkalmaval folyadek cserenel sem kellett utana tolteni egy ev utan sem.Ugyanott all a vizszint a tartalyban egy ev utan is.
Amugy lehet nem takaritom most a rendszert,elozo takaritasoknal sem volt retek a rendszerben.
Kulso portalanitas termeszetesen van tobbszor egy evben,az nagyon jot tesz a rendszernek.
Jo minosegu folyadek kell.
[ Szerkesztve ]
Az Amd a jövőbe mutat...De amikor az a jövő jelenné válna akkor az a jelen már régen a múlté... :DDD ....Na meg a horpadós ájemdééé
-
TTomax
félisten
válasz proci985 #81458 üzenetére
Én ezt már sokszor olvastam,de nekem még eddig soha nem sikerült olyan vizet építenem amiből akár egy év után is látható lett volna hogy fogyott valami.
★★★★★ I got too much soul, rhythm and blues R&B ya see, all that's cool, but hip-hop and rap yeah that's where my heart's at Even back when I used to break on a box ★★★★★ "Chief Rocka"
-
Puma K
nagyúr
válasz DiszNóÓl #81457 üzenetére
Az lemaradt az irományomból, hogy blokk-pumpa részt ma leszedtem a CPU-ról és forgattam-mozgattam, sőt a procira visszatéve működés közben megkocogtattam-kopogtattam a tetejét, de semmi.
Nemrég néztem meg a radiátort, hogy azon nincs-e valami sérülés-lyuk de szintén semmi. Azért köszi a tippet!
[ Szerkesztve ]
-
proci985
MODERÁTOR
válasz Puma K #81456 üzenetére
vizhutesnel a csovek nem zarnak hermetikusan, meg ha zart is a rendszer. a gyakorlatban a hutofolyadek eltunik a rendszerbol az ido folyaman meg ha nem is folyik/szivarog a rendszer. epitett viznel ugye ez latszik es idonkent ra kell tolteni, AIOknal egy ido utan viszont nem marad eleg folyadek a hutesben es ilyenkor szokott leegni a pumpa a kenes / hutes hianya miatt. allo rendszer eseten meg hiaba szabalyoz le a a CPU mondjuk 100 fokon, a blokk felmehet 60-70 fok fole, ott meg jo esellyel meglagyul a cso es elkezd ereszteni a cucc ami elaztathatja a tobbi komponenst.
ld a kommentem, hogy max belegyogyul a blokkba a csatlakozo, az O gyuru nalam ezt csinalta az EK supremacy LTXem tetejevel amikor a DCP2.2 egy autoztatas utan nem tudta megmozditani a vizet a rendszerben mert a blokkok telementek levegovel.
epitett vizesben rakerdezhetsz, hogy az a lerakodas mi, nekem ugy tunik elkezdett lebomlani a radiator.
[ Szerkesztve ]
-
Puma K
nagyúr
válasz Devid_81 #81453 üzenetére
Tegnap ugye próbálgattam a Noctua ventit felülre és elöl a házban.
A VGA-t is kiszedtem az egyszerűbb szerelhetőség miatt. Mert az AF 240 radiátorára raktam plusz 2 ventit (1db SilentWings 3-mat és 1db SWiF2 800-zat), hogy szendvicsben legyen, és jobban mozogjon a levegő a VGA-nál.
Ha már jobb légmozgás a VGA-nál, akkor alulról a gyári Thermaltake 140-es ventit vissza raktam a CPU magasságába kifelé fújóra ahogy alapból volt, és a maradék kihasználatlan 2db Coolink SWiF2 800 3 PIN ventiket meg beraktam alulra.
Viszont alulra ventit tenni úgy a legegyszerűbb ha felfordítom a házat és kívülről a rácson át csavarozom. Alulról a porszűrőket kiszedtem, ventiket beraktam és kész is volt a történet ezen része és vissza is fordítottam a házat a lábaira.
Az AIO CPU-n lévő részéhez egyáltalán nem nyúltam.
Mindent visszaraktam majd egy idő után netezés közben a gép lelőtte magát teljesen váratlanul. Ismét bekapcsoltam, de néhány perc után újfent lelőtte magát. Na nekem ennyi elég volt a gépből tegnap így a tápnál áramtalanítottam a gépet és mentem aludni.
Ma akkor gondoltam megnézem mi a helyzet ezzel a lekapcsolgatással.
Gép be, megy x percig majd megint puff le... vártam néhány percet majd ismét bekapcsoltam Windows-ba belép de nem sokra rá megint eldobja magát... jó leviszem a kutyát sétálok-levegőzök... visszajövök gép be HWiNFO-ra ránézek és lám-lám a CPU hőfokai semmi terhelés mellett vörösen vannak kiírva... a hőmérséklet pedig 98-99°C-ot mutat. Szegénykém még megvárta amíg megmutatja mi a baja, de nem vártam meg míg lelövi magát így lelőttem én a házról.
Jó oké valami NAGYON nem kerek.
Vártam egy jó félórát hogy visszahűljön, majd toltam egy BIOS resetet kikapcsolt állapotban az alaplapról jumperrel. Még vártam kicsit majd irány a BIOS. Nézem a BIOS-ban a CPU hőmérsékletét: 30... 31... 32... 33... 34.. stb és így szépen lépdelt felfelé.
Ránéztem a ventilátorokra és nem mutat fordulatot a pumpára csak annyit, hogy N/A... nah fasza.
Gép kikapcs, a pumpa csatlakozását megnéztem minden oké, mert nem nyúltam hozzá nem is mozdult meg ugyan úgy van mint hetek-hónapok óta és ahogy szoktam használni akár több órán keresztül.Most már úgy indítottam el, hogy a kezemmel néztem a tetejét érzek-e valami rezonanciát ami remélhetőleg a belsejéből fog jönni, de semmi.
Az alaplapon átdugtam minden létező FAN csatlakozóra a pumpát, és minden csatlakozót ellenőriztem ventilátorokkal, de mindegyik megy-jelez állítható és kikapcsolható mint ahogy az lennie kell.
Elővettem a Zalman ZM-MFC1 Plus-t amivel 3 PIN-es ventiket vezéreltem anno előlapról, de azzal se csinál semmit, sőt be sem kapcsol a Zalmanon a kis led, hogy valami áramfelvétel lenne vagy bármi.
Rákerestem a neten a témára és találtam egy olyan videót amiben homokot talált az ipse a megdöglött majd kibelezett AF 240-esében... A videóban lévő 9 hónapig működött, de már 6 hónap után észrevette, hogy megemelkedett a hőmérséklet a korábban tapasztalthoz képest. Másnak szintén 9 hónapig működött és utána döglött meg...
Na jóól van meg vagy jegyezve!!
A kőbalta is jó fegyver és mindig bevethető, de egy minigun azért hatásosabb
Figyeldoda hogy adja ki magából a másodpercenkénti demokráciát!
Mi a gond forrása az AIO-k esetén... a homokon kívül ... a hőmérséklet nyírja ki a pumpákat amit kapnak a proci felől, mert hogy rajta csücsülnek a blokkon?
[ Szerkesztve ]
-
Habugi
addikt
válasz Raymond #81388 üzenetére
Arma3 & Stellarisban elvétve.., illetve Divisionben de utóbbiban büntet, ráadásul a Gsync is fullban nyomja a kretént.
A 399.07 nálam hibátlan, sztem mindegy melyik sub400-ast használja az ember, hasonlóképp problémamentes lesz.
..játékokban a Depth of Field bizonyos szempontból olyan mint a zöldborsó.., szükség idején valami állat kitalálta hogy ehető...
-
Puma K
nagyúr
Ismeritek azt a viccet, hogy behal a CPU AIO hűtőd pumpája?
[ Szerkesztve ]
-
ScomComputer
veterán
Zoli élőben tolja most..ASRock Z170M OC + Intel Gen 9 Core i9-9900K....
Elmondta mit kell és hogyan átkötni az elején..[ Szerkesztve ]
-
cyberkind
félisten
Hó hó hó... A Last Jedi egyáltalán nem azért rossz mert túl bátor. Meglepő fordulatai vannak, de nem mindegy, hogy pizzát rendelsz és palacsintát hoznak, vagy pizzát rendelsz és beleszarnak a pizzába.
Top komment az újkori filmekkel kapcsolatban.
-
Devid_81
félisten
válasz proci985 #81440 üzenetére
A "kis" Red Devil maradt a csaladban, en csak megvettem mert itt olcsobb volt mint otthon, majd teszteltem.
De vagany kis kartya komolyan mondom
Fem hutokeret, az egesz egg massziv cucc, latszik, hogy van benne anyagEzekre az "uj" 590-esekre nagyon kivancsi leszek, gondolom ez a gyarilag 1575-1600-as OC mar ezeknek is a nagyon veguk lesz, de szerintem meg lesz az alaporajeles GTX 1070 szint mar
Ha mar "uj" kartyakrol van szo,
Mindekozben nVidia kiadja a GTX 1060-at GDDR5X-el, nah es hogy lett kompatibilis a GPU/mem vezerlo ezzel?Sehogy, fogtak a GTX 1080-at (GP-104) es lecsaptak belole par nem mukodo cuda core-t, de meg az SLI csatlakozo is maradt a PCB-n.
Igenyes munka...
-
Puma K
nagyúr
-
proci985
MODERÁTOR
válasz Devid_81 #81437 üzenetére
nekem anno 7850bol volt PCS+om (gyakorlatilag az akkori red devil) es TULon belul a 290Xbol van egy Club3d X (kb szinten a red devil alatt egyel), mindketto massziv hutesu, remekul osszerakott kartya volt. es alapvetoen en leghutok tekinteteben thermalrightokhoz vagyok szokva.
red devilekre alapvetoen amiatt szoktak panaszkodni, mert alapbol hangos a ventivezerlesuk, cserebe amd vonalon gyarilag ezeken van az egyik legmagasabb OC.
korabbi szeriaknal jellemzoen sapphire toxic-vapor / his iceq szintre voltak pozicionalva, pl az asus matrixnal jobbak szoktak lenni.
egyebkent a red dragon 580 8GB epp 250 eur, annyiert nem rossz, bar kb stock clockokon megy.
[ Szerkesztve ]
-
Devid_81
félisten
válasz ScomComputer #81438 üzenetére
Ugye hogy ugye...ha Division 2 lesz az es a kartya nem $/€/£499 akkor mar erdekes lehet.
Ugyis mostansag jonnek mennek nalam itt a kisebb gepek eladasra, max az egyikhez mar meglesz a VGA kartya...nekem meg a jatekok...
-
Devid_81
félisten
-
törölt tag
A 2080 ti drága?
1700 dollárért hajtogathatjuk a Samsung hajtogatós telefonját. És ez egy szaros telefon. [link] -
Devid_81
félisten
PowerColor Red Devil RX 590 8GB GDDR5
Red Devil RX 590 comes with Resident Evil 2, Devil May Cry 5 and The Division as part of 3 game bundle worth 180$ available on selected eTailers worldwide on the 15th.
A kepen Division 2 van...de amugy meg k.pjak be, lehet veszek egy ilyen kartyat, aztan eladom jatek kodok nelkul picit kevesebbert, uj bontatlankent
De csak akkor ha Division 2-vel jon[ Szerkesztve ]
...
-
VTom
veterán
válasz Puma K #81428 üzenetére
A 200-asok felfogatása általában egy 180-as ventiének felel meg (ha jól emlékszem)
Minden másra ott a kábelkötegelő... Nem csak a felfogatási pontokon lehet átfűzni, a lényeg az, hogy ne lógjon bele a ventilapátok útjába, a többi a kreativitásodra van bízva.
Everybody has a plan until they get punched in the mouth.
-
Devid_81
félisten
válasz Puma K #81428 üzenetére
Ezzel most jo otletet adtal nekem...
Kiszedtem a plexi lapot az oldallapbol, meg nem tudom jo otlet volt-e vagy sem, mert ez altal oda a huzat a gephazban, viszont a proci es a VGA is huvosebben megy azota...
Lehet az oldallapra a plexi helyere felkokanyolok vagy 2 ilyet, hogy tolja befele a levegot
Nem mintha annyira nagy szukseg lenne ra...
-
Puma K
nagyúr
Tegnap jutottam el oda, hogy a pénteken átvett 200-as Noctua ventilátort megnézzem, hogyan lehet beszerelni a Thermaltake Core V71-ben, mert nem hittem el, hogy a Noctua szerint nem fér el...
Igazuk volt:
Az áttetsző ventilátor egy Thermaltake Thunderblade 20 Plus, az alatta lévő pedig egy Noctua NF-A20 PWM.
A probléma forrása onnan eredeztettethető, hogy jelenleg sincs szabványosítva a 200-as ventilátorok felfogatása.
Esetemben ha rögzíteném a ventilátort a ház külső részére a lepattintható front és felső részek közé, akkor nem tudnám visszarakni a leszedhető házelemeket, mert olyan lyukakra lóg rá, amibe a lepattintott elemeknek rögzítői mennek.
Noctuáék fogták, és felnagyították a 140-es ventilátorukat 200-as méretre és raktak rá +3 felfogatási pontot az alap mellé.
Igen ám, csak így már akkora a ventilátor kerete, hogy az problémás sok házban.
Más gyártók a TT által is használt felfogatást használják: [AeroCool], [NZXT], [CoolerMaster] stb-stb.
A TT 200-as ventilátora gond nélkül elfér oda ahova szánják házon belül és házon kívül és minden más gyártóé is akik követik ezt a dizájnt. Én meg szeretném ezt a ventilátort használni, így kollégám felajánlotta, hogy ha berajzolom hogy mi az a rész ami nem kell, akkor marógéppel lemarja a "felesleget".
Egy ventilátornál megnézem milyen lesz a gyakorlatban a végeredmény.
Aztán döntök, hogy jöjjöne-e a másik 3db 200-as Noctua és azok is átessenek-e a beavatkozáson.Más PWM-es 200-as méretű ventilátor, ami ilyen tulajdonságokkal rendelkezik jelenleg nem kapható.
[ Szerkesztve ]
-
VTom
veterán
válasz keIdor #81421 üzenetére
Tehát akkor jöhet egy azonos vagy valamivel nagyobb teljesítményű, alacsonyabb fogyasztású, esetleg dupla mennyiségű memóriával szerelt generáció, ami ráadásul még olcsóbb is?
Szerintem veszek is gyorsan egy 2080Ti-t!Everybody has a plan until they get punched in the mouth.
-
Devid_81
félisten
válasz proci985 #81423 üzenetére
Most a gyari OC-s 590-esek szerintem megkozelitik majd az 1070 szintet.
Mar ilyen ~1600MHz koruli orajelrol beszelnek a gyari OC-s kartyaknal.
Ha az AMD bevallalos lett volna ezt a Polarist kihozzak tesztre 7nm-en mint elso fecskek egyike asztali fronton.
Benne lett volna a 2GHz egyik masikban.
Ezenkivul ha mar GDDR5 akkor legalabb vmi izmosabb sebessegbol is kerulhetett volna az 'uj' Polarisra, eleg nagy a memoria savszel ehseg azon a cuccon eleve.
Nyilvan az ar szabott hatart nekik, de jelen esetben +$50 senkit nem erdekelt volna ha veletlen a Polaris 1070Ti/1080 sebesseg kozelebe kerult volna.De majd a heten meglatjuk mi sult ki ebbol a 12nm-es implentaciobol
Hatha lesz meg IPC javulas is az orajel mellett (kotve hiszem)...
-
proci985
MODERÁTOR
válasz keIdor #81411 üzenetére
nem lenne hulyeseg.
a kov amdre ("680") 1080 teljesitmenyt pletykalnak 300usd korul az 580 fogyasztasa mellett, ami az 590 alapjan valszeg realis is lesz. a 2070 die sizera pont a duplaja a jelenlegi 580nak. elvileg le tudnak vele menni 300 usd korulre (mint anno az AMD is a kb egyezo meretu es magasabb fogyasztasu 290Xel), de kerdes, hogy ott mennyi profit marad.
-
Devid_81
félisten
En konkretan annyira meghuztam a csavarokat most, hogy meglatszott a PCB-n hatulrol nezve a hullam a GPU korul...
Ket agyverzest is kaptam amikor meglattam
Ezert lazitottam rajta inkabb, aztan eltunt a hullam, lehet veszitettem ezzel 5 fokot...de inkabb menjen a VGA tovabb mint -5 fok es par nap mulva megszakadjon vmi a PCB-ben
Foleg hogy az RTX szeria maga az idozitett bomba amugy is...
-
Devid_81
félisten
Passz komolyan, annyira mindenki azt mondja mennyire jo, hogy kezdem erezni tenyleg hulye vagyok egy egyszeru paszta felkenesre, amit az MX4 hasznalata megcafol
Egyedul azt tudom elkepzelni hogy pechemre egyetlen egyszer nem fekudt fel rendesen a GPU a hutore amikor ezzel a Hydroval probalkoztam.
Es ezt a gyari huto visszarakasa konkretan jo parszor megerositette bennem, ugyanis azt is csak MX4-el tudtam "gyarira" visszahozni hofokokban.Mostani szerelesnel eleg rendesen meghuztam a csavarokat a pumpanal, szinte fullon amit engedett, majd kb negyedet visszaengedtem mind a 4 csavarbol, nem akartam, hogy nagyon nagy nyomas alatt legyen a GPU+a PCB.
Kulfoldi forumokon is irt egy csavo ilyet, hogy meg kell tepni a csavarokat, de azert a full elott erdemes picivel megallni.
Egyelore hagyom az egeszet a pitsaba, a vegen azzal b.com el a VGA-t hogy halalba kinozom a sok szerelessel.Jah masik okossag, most neztem hogy ramsunik nem igen fognak felferni a Kraken pumpa kerettol...konkretan lesz par ram modul aminek kb a felere megy majd fel rendesen...VRM...az szinte egy az egyben a pumpa keret korul van, szinte lehetetlen lesz oda barmit bevarazsoljak
[ Szerkesztve ]
...
-
Devid_81
félisten
válasz snecy20 #81415 üzenetére
Biztos nem, de hozott -10 fokot, az azert nem sz@r eddig.
Meg majd lehet igazitok az egeszen mert szerintem meg mindig magasabb a hofok mint masoknal hasonlo hutovel, de egyelore nem bantom tovabb.Majd egyszer ha nagyon bator leszek akkor CLU hozhatna el a vilagbeket szerintem, tippre abban benne lenne a kovetkezo -10, de akkor mar korbe kellene festegetni azt a raklapnyi SMD-t a GPU korul vmi szigetelo anyaggal.
...
-
Devid_81
félisten
válasz akoska07 #81409 üzenetére
Ha' mondom nincs meg a doktorim (meg) pasztakenesbol... ...de az otsoo' MX4 kenterbe veri a Nemet gyerek altal agyon hype-olt fulzsirt az biztos
En ezt a Hydrot kentem X-be, nagy kulaba a GPU kozepen minden formaban, tulajdonkeppen 3 lehetoseget is adtam neki, es mindig durva elteres volt az MX4 hez kepest hofokban.
Valoszinuleg vmelyik nap a procirol is letakaritom es megy majd ra MX4...
-
keIdor
titán
Már el is indultak a 7nm GeForce pletykák... 2019, de ez várható is volt.
¡GLORIA A LAS PLAGAS!
-
VTom
veterán
válasz Devid_81 #81408 üzenetére
Én nem tudom Te milyen hydro-t kaptál, de nálam február óta van a procin, és a GPU-n, kifogástalanul teszi a dolgát, előtte másfél évig volt a procin, ill. anno a 980Ti-met is azzal kentem, és az 4790K-t is, szintén probléma nélkül.. Egyiken sem kentem, nyomtam rájuk egy bogyót, oszt kész.
Ha dunsztosüvegben adták, az gyanús..Everybody has a plan until they get punched in the mouth.
-
Devid_81
félisten
válasz akoska07 #81407 üzenetére
Mivel kicsit korabban kelltem ma is mint kellene (soha ne oregedj meg, csak jo tanacs! ) megneztem mit rontottam el.
A Hydro takony gyonyoruen elterult a GPU-n ahogy kell, es megse csinalt lof@szt sem.
15 perce megy a Heaven teszt full OC es 52-53 fokos csucsnal van a kartya, jah es MX4...I dunno man!
Most vagy nekem adtak el sz@r pasztat vagy tenyleg el kell majd menjek egy paszta felkeno egyetemre megszerezni a doktorit....
-
Devid_81
félisten
válasz Devid_81 #81403 üzenetére
41 fok terhelve es amikor eloszor elb@cta akkor 51 fok volt a csavonak egy Ti-al, 140mm radival.
Ehhez kepest en 2 ventivel 65 foknal jarok, ma amikor 22 fok volt a szobaban.
Nah jo majd holnap szetrobbantom a cuccot ujra[ Szerkesztve ]
...
-
Devid_81
félisten
válasz TTomax #81400 üzenetére
Ah sajna nem neztem el a ventiket, bar az lenne
Sztem ujra "elpasztaztam" az egeszet, holnap hazajovok melobol es lebontom majd tolok ra MX4-et, eleg volt a Hydrobol, valoszinuleg nem terult el vekonyan, pont ahogy egy pasztanak kellene.
Mondjuk nagyon nem is mertem meghuzni a csavarokat a GPU-n nehogy nagy baj legyen, vagy netalan lesarkazzam a GPU-t...attol be is sirnek...
-
ScomComputer
veterán
válasz TTomax #81398 üzenetére
Na az lehet...de most már mindegy...
(#81399) Devid_81:
Igen ,nálam a gyári ventik vannak,én nem szedem szét minek nagyon jók a hőfokok 23fokos szobában produkálta ezt...
De nekem nagyon jó házam van felül van 2db 20cm-s venti, ez húzza kifelé a meleget a többi mind csak befelé tolja, a hátsó is... -
TTomax
félisten
EA a gusztustalanságnak nincs határa....[link]
[ Szerkesztve ]
★★★★★ I got too much soul, rhythm and blues R&B ya see, all that's cool, but hip-hop and rap yeah that's where my heart's at Even back when I used to break on a box ★★★★★ "Chief Rocka"
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Új Lenovo Yoga 7 ProX Gamer Tervező Ultrabook -50% Ryzen 7 6800HS 32/1TB AMD 4GB + 3050 4GB 3K 120Hz
- HP EliteBook 840 G6 Fémházas Tartós Laptop 14" -70% i5-8365U 4Mag 16GB 512GB SSD FHD IPS
- Eladó JURA ENA 5 Svájci Kávéfőző gép
- AOC CU34G2X 34" 144Hz 21:9, ivelt Gaming monitor, monitorváltás miatt eladó!!
- Logitech G Pro X Superlight + Corepad Skatez PRO & Soft Grips
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest