- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Gurulunk, WAZE?!
- bitpork: MOD Júni 13 Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Argos: Szeretem az ecetfát
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fichtner
tag
Érdekes, máshol meg architektúrát írtak, hogy azt jelöli. De én is találtam erre infot amit írtál, hogy a memóriamodulok mennyiségét jelöli. Pentium 3 nál azért újabb a gép, talán megeszi... A slot kiosztás mindegy? Úgyis a gyorsabb visszaveszi a sebességet a lassabbhoz, vagy számít melyik van melyik slot-ban?
-
Archer
őstag
Nincs nálam a gép de küldött róla egy képet, elég nehéz leolvasni, de úgy látom 6463-Y66, amire azt találtam, hogy Intel 965 Express nevű csoda van benne, akkor én is úgy nézem, hogy az kell bele, amit írtál.
Elméletben akkor ez jó lehet nekem igaz? Van ezekben a kis kávédarálókban minőségi különbség vagy ugyanolyan gagyi mind? Illetve még egy kérdés, a cseréhez ki kell szerelni a komplett hűtő blokkot vagy csak kipattintom a régit, vissza az újat? (úgy nézem, nincsenek csavarok). -
-
-
-
Nem a 945GM lát 3.2GB-ot, hanem a 32bites oprendszer. Így akartad mondani, ugye?
A chipsethez passzoló Core Duo CPU-k ugyan csak 32bitesek, de a Core 2 processzorok (T5ezer, T7ezer) azok már rendelkeznek 64bites kiterjesztéssel is, így akár mehet bele 4GB ram is.
Az viszont valóban tény, h ezekbe 3GB-nál többet nem biztos, h érdemes rakni, a processzor számítási kapacitása úgyis behatárolja a gép felhasználhatóságát.
-
"egyébként úgy, hogy már jó pár éve drágábbak a PATA notivinyók, mint a SATA-k"
Ez így van
ezért gondoltam, h talán "beragadt" az Asusnál, és csaknem eladhatatlanná vált egy nagyobb tétel belőle, a diákoknak meg lényegében tanulás céljára ugye mindegy mekkora a háttértár, csak az oprendszer férjen el rajta kényelmesen.
Legalábbis ha én az Asusnál lennék gyártástechnológus, akkor az RM megkeresésére hirtelen megkönnyebbültem volna, h ahhá, azt a 80ezer régi, alig eladható 40-60-80gigás IDE merevlemezt legalább ki tudjuk szórni..A topicban már volt szó erről a notiról régebben, legalábbis úgy emlékszek valaki kérdezett már felőle egyébként, ezért volt ismerős.
-
RM mobil one 945
Az RM egy angol cég, akik RM néven hoznak forgalomba diákok számára termékeket. Az Asus EEE PC-it pl. RM néven kapták meg a diákok.
Ez amúgy ilyen ütésálló laptop, elég egyedinem tudom ez is az Asustól származik-e, ennyire nem ismerem a céget.
Én is furcsállom a Pata merevlemezt, de az tény, h ilyen kis méretű merevlemezek még többnyire IDE felületűek voltak, amikor a Sata elterjedt, akkor már többnyire azért nagyobb kapacitásúakkal szerelték a laptopokat.
Az is tény, h a 945-ös chipkészlet már bőven a Sata éra alatt jelent meg. (Nekem pl. a Centrinos Pentium M-hez a 915-ös chipsethez is Sata volt.)
Google többnyire IDE-t ír, de találtam SATA feliratot is.. :/ (gondolom téves)
Biztos jó okuk volt rá, h Pata merevlemezt tegyenek bele - talán valahol megmaradt pártízezer kis kapacitású Pata HDD, és ide jó áron el tudták passzolni. A 945-ös chipset mellett ICH7-es déli híd van, az még tartalmaz ATA csatolót is a Sata mellett, a 8-astól vették ki az ATA támogatást teljesen (965-ös chipsetektől felfelé).Pl. ha Orbánék azt a 4milliárdot odaadnák az Asusnak, h tervezzenek mondjuk narancssárga notikat (golflabdamintával, h hasonlítson a narancsra) egyedi felszereltséggel, és aztán FN megnevezéssel (FN, mint FideszNoti) idehaza ezt osztogatnák az arra rá(nem)szorulóknak, akkor az ugyan ilyen termék lenne.
-
amdathlonxp
aktív tag
-
davidcsaba93
aktív tag
Az elsődleges szempont a teljesítmény növelése lenne ha lehetséges, olcsón. Az energiatakarékosság már kevésbé mert egy éve asztali netezős gépnek van használva mert többe kerülne egy új akksi mint amennyit ér az egész
Az a párszáz mhz amit nyerni lehetne a cserével már nem sokat számítana? -
Peterhappy
őstag
Hát... vagy a MOD béna, vagy én
Most kapott egy új windowst a lelkem, még rádobok egy tűzfalat és kipróbálom a D2-t, hátha most jobban fog neki tetszeni a dolog.
De ha egy SW játék vígan elszalad a notin, ezzel sem lehet gond!Mindenesetre köszönöm szépen a segítséget, ha nem javul a helyzet, jövök
Az eGPU-nak utánanéztem, az tényleg nem játszik most, de köszönöm a tippet, nem is tudtam, hogy ilyen létezik!
Péter
-
Peterhappy
őstag
Szia Tim,
Köszönöm a gyors választ! Megnézem amit írtál, bárha nem fér bele a keretbe, szerintem nem fogom erőltetni, de mindjárt megnézem, köszönöm!
Nem írtam el, annyit "elfelejtettem említeni", hogy "High resolution pack" is van a D2-n, de az csak annyival jár, hogy 800*600 helyett nagyobb felbontásban tudom futtatni, de az 1280*800(?) már nem ízlik neki, ezért gondoltam arra, hogy az integrált VGA lehet a ludas...
Péter
-
-
A_ScHuLcZ
addikt
Szia!
A procis mondatod végéről ha jól sejtem lemaradt valami: "ezek amúgy a ..."
Memóriából azért csak 4 van benne, mert ennyit támogat az alaplap, hiába teszek bele többet, és ezt is csak 667MHz-en.
A HDD adapterben egyetértünk, ott inkább az SSD lehet húzósabb árban, nem tudom milyet érdemes manapság választani, de úgy gondolom, hogy már a legolcsóbbak is ugrásszerű növekedést hoznak a HDD-hez képest.Újrapasztázás és takarítás (teljes szétbontással) nyáron megvolt, ez sajnos nem emiatt hangos.
Új vásárlása esetén ha számlásat veszek, akkor az áfát le tudom róla iratni. Bár főképp az nem tetszik az újakban, hogy kicsi a felbontásuk (1366x768, 1440x900), ha pedig nagy felbontást szeretnék, akkor nagy gépet kell választanom. Viszont 14-nél nagyobbra szerintem nincs szükségem, fontosabb a mobilitás, pl folyosón kézben is tudjam használni wifi hálózat méréshez, stb.
-
Ja..
Ez érdekes, Intelék akkor meg miért ragaszkodnak a 4gigájukhoz?
Google találatai valóban adnak 8GB-os gépekről találatokat.
Csak pár linket nyitottam meg, de mintha csak azokban a gépekben működne a dolog, amelyekhez a gyártó ad BIOS frissítést a 8GB-hoz.ebeni95:
Mindenesetre azt nem árt tudnod, h a 4GB-os DDR2-es laptop-memóriák aránytalanul drágák, 2-ről 4-re még megérhet egy beruházást, de kető négy gigás modul az.... pppfffff.. esetleg ebayen nézd meg, ott ki lehet fogni egy-egy olcsó(bb) hirdetést. -
koop6
tag
Köszi Timi82, ki fogom próbálni a 750-est is, szerencsére ugyan az az eladó!
Ugyanakkor én azt hittem, hogy a Radeon Xpress 200M csak a megjelenítésért felel, vagyis az a lapra hegesztett VGA.
Így viszont felmerült bennem, hogy VGA szinten van e lehetőség előrelépésben, vagy még így sincs. Értem úgy, hogy valamilyen felületen hozzákötni egy dedikált kártyát, erre keresgéltem annó a neten, de nem találtam választ, mármint hogy ennek az alaplapnak van e PCI foglalata, vagy valami, ahol ilyen szinten bővíthetem.Üdv,
koop -
-
-
janaman01
addikt
értem.... ha már ennyire benne vagyunk
, akkor tisztelettel megkérdem még, hogy ami benne van, az 400 on megy , sok hirdetést láttam ami mondjuk M 1,8 mhz L2 és 533 ,az akkor jó bele (az 533) miatt, vagy azt sem eszi már, csak a 400-at?
meg ilyet is láttam : M745 1.8Ghz cpu 2M Centrino , a centrino az mit jelöl ugyan...?
és ha beleteszek egy ilyet , fogok e tapasztalni sebesség növekedést ?
-
ravail
senior tag
Nem is válasz amit írok, csak a gondolatmenet folytatása. A szakirodalom meg a tesztprogramok is az eltérő modulméret esetén létrejött "üzemmódot" "Dual Channel Asymmetric"-nek nevezik. Ez az oldal ugyan német nyelvű, de hirtelen ezt találtam meg, és nem az angol nyelvűt.
-
Így van, most, h mondod, VIA vezérlő van benne.
Fene, erre én is rákereshettem volna már.. :/
Van olyan régi SSD-m, ami még csak Sata1-es, azt hiszem azzal még nem próbáltam, hallod, ha sikerült a rejtélyt megoldanod, megy a Milka.Egyébként főleg a hőtermelés miatt akartam bele SSD-t rakni, mármint, h ha esetleg SSD lenne benne, nem fűti majd a gépet a merevlemez.
-
Ezt már megkérdeztem pár helyen, de érdemi választ nem adtak rá, csak beszélgettek egymással tovább az adott topicokban..
Intel 915-ös chipset.
Sata csatlakozós merevlemez helyek.Beleraksz egy HDD-t, indítod a telepítést, ott a meghajtó.
Beleraksz egy SSD-t, indítod a telepítést, a telepítő nem talál meghajtót.
Se az XP, se a Win7.
Most már nem emlékszem rá, egyáltalán a BIOS látta-e, vagy a Post képernyőn még ott volt-e az SSD.Két HDD hely van, egyik se látja az SSD-t. Egyébként ez a gép az. (Pentium M770, 2GB DDR2 533, 8600M GT, eleinte 2×120GB HDD volt benne RAID0-ban, de már csak egy 120-as van benne.)
BIOS-ban csak SATA, vagy RAID módok vannak (IDE nincs), ezt csak úgy tájékoztatásul írtam, de lényegtelen, nem találtam rá eddig még magyarázatot.
Pedig szerettem volna "felturbózni" a régi SSD-im egyikével. (Igen, többet is belepróbáltam, de egyiket se látta).A rejtély megoldója kap egy nagy tábla Milkát.
-
A gép adatlapja mást is mutat:
http://pdfs.icecat.biz/pdf/20826601-6241.pdfViszont nem tudom, a chipset mit csinál a 667-es FSB-vel?
Visszaveszi 533-ra?
Mert akkor viheti akár a nagyobb órajelűeket is:
http://hu.wikipedia.org/wiki/Socket_M -
Arkennys
addikt
Akkor szerintem azt fogok keresni, inkább ráköltök kicsit többet, mint rettegjek, hogy egyszercsak feladja a küzdelmet, mint teszem ezt a mostaninál... Majd körül is nézek, amint lesz rá keretem, és ha megjön a processzor is, és átcseréljük, onnantól már szerintem nem is fogok rákölteni többet.
A WD-ból remélem találni kb 160-as IDE-set... Azért ha valakinek akad elfekvőben jó állapotú, azt is megköszönném ha szólna
Egyébként pedig köszi a választ. Ha egyszer meglesz az új, remélem, ki is tudom cserélni magam. Asztaliban cserélgettem már, de a laptop egy eléggé más világ.
-
Arkennys
addikt
Még egy jó hír
Na mindegy, valahol majd csak lelek HD sentinelesen vizsgált 100/100 as kondíciósat. Nézelődtem, ugyanekkorát láttam olyan 6-7 ért is néhol. Szerintem olyasmi lesz belőle, mikor lesz egy kis bevételem rá. Köszi a választ mindenesetre
IDE csatlakozó csak azokon van, amiknél gondolom ki is van emelve ez a tulajdonságuk, igaz?
-
Zirowe
nagyúr
Sziasztok, végre kicseréltem a gépemben a wifi kártyát.
Egy 3945abg-t cseréltem le egy 4965agn-re.
Gépet szétszedtem, és nagy meglepetésemre a két csatlakoztatott antenna mellett volt egy harmadik be nem kötött antenna is 3. jelöléssel (rákerestem neten, és kiderült, hogy a gépemnek volt olyan verziója, amiben n-es wifi volt, msi gx600).
Ennek nagyon megörültem, hiszen így nem kell 3. antennát beépítenem, bár nem is akartam, a két antennás sebesség is megfelel nekem.Viszont, miután helyreraktam mind a 3 antennát az új modulon és rendesen beraktam, a win7 csak 130Mbps-nek mutatja az új hardver sebességét a 300Mbps helyett, mintha csak két antenna lenne csatlakoztatva, pedig mind a 3 antenna csatlakozva van.
Mi lehet a probléma?
-
Zirowe
nagyúr
Nekem a fő okom a váltásra az lenne, hogy utp kábelen 30mbit-el jön a net, wifin meg max 19-20-al, ezt szeretném javítani mindenképpen.
Szóval akkor nem kell a 3. antenna?
Ez jó hír, köszönöm.
Bár, és nem tudom, hogy hasznos lehet-e, a gépemnek elvileg van egy dvb-t tunerrel szerelt verziója, és ehhez van egy antenna kivezetés a házon külöső csatlakozáshoz.
Mivel az enyémben nem volt tuner, ezért tudom azt az antennát nélkülözni.
Ha azt kiszedem és a helyébe rakom a 3. antennát, az lehetne egy jó megoldás?Bár ha hozza a 110/130-at, az nekem már bőven elég.
-
Így van janami.
Mindkét proci 100°C-os Tjmax. értékkel bír.
TDP: Celeron 21W, Pentium 27W Ezek közt nincs olyan égbekiáltó különbség.
A Celeron azonban nem rendelkezik az Intel Speed Step technológiájával.A Speed Step az, amikor egy proci órajelét a gép az éppen aktuális terhelés függvényében változtatgatja. Magyarán a 740-es Pentium amikor épp nem csinál semmit, akkor (6-os szorzóval) 800MHz-en jár, terhelés hatására aztán (egészen 13-as szorzóig) nő a teljesítménye 1.73GHz-ig.
Ezzel szemben a Celeron egyfolytában 1.5GHz-en jár, és így folyamatosan fűt. -
-
-
-
eketomy
senior tag
Igen, ez egy teljesen kimerítő válasz volt, az enyém csak átfogó (jóval tömörebb) de végülis én odaírtam hogy általában, persze vannak eltérések a DDR2 ill. DDR3-as ramok esetében, van olyan DDR2-es lap ami kezelne 2x4GB-ot, de beszerezni so-dimm-ből 4GB-os modult nem egyszerű ráadásul az ára az egekben.
Szal általánosságban úgy van ahogy írtam, de igen te pontosabb, kimerítőbb választ írtál! -
atesss
addikt
Próbáltam keresgélni a témában, de sajnos a chipsetről nem nagyon találtam infót, van ahol 940GML-t, van ahol 943GML-t írnak, az Aida és más rendszer-infó programok detektáló rutinjai nem tudom ezt mi alapján olvassák ki.
Viszont találtam egy lengyel fórumot, ahol elég sok mindent írnak a procicseréről:
[link]
Ugyanez google translate-ben: [link]
Ez alapján - ha jól fordított a google a lényeget tekintve - van aki sikeresen belerakott egy
T5600-at. De abból is csak az első steppinggel (B2) megy, mert a következőhöz nincs benne a Biosban a CPUID.
"Ma tettem a helyére a Celeron M 520 Intel Core 2 Duo T5600 SL9SG (CPU ID 0X6F6)"
Amit én találtam, azt megkérdeztem az eladótól, és pont ilyen, úgyhogy mindenképp kipróbáljuk.
De azért jó lenne pontosan tudni mit is írnak itt, nem tud valaki lengyelül ?Viszont találtam egy MMTool nevű programot is, amivel AMI Bios-okat lehet szerkeszteni.
Ezzel meg lehet nézni, hogy milyen CPUID-ket tartalmaz a Bios.
Ennek a T5600-nak, és a jelenleg benne lévő Celeron M520-nak ugyanúgy F6F-es.
Vagyis úgy néz ki a Microcode szempontjából stimmel a dolog.
A fő problémát így valószínűleg az FSB jelentheti.Viszont szeretném tudni, hogy a Bios-ban lévő CPUID-k alapján pontosan milyen procikat is támogat, ehhez keresnék egy Intel CPUID listát.
Core 2-ről találtam is a wikipedián: Stepping-ek és CPUID-k, sajnos csak Core 2-nél
De sajnos Core-ról nincs ilyen. Illetve az összes Yonah és Merom prociról kellene (Core Solo, Core Duo, Pentium Dual Core, Celeron M (ha jól sejtem két sorozat, a 400-as és az 500-as), Core 2 Duo) ilyen lista.
Mondjuk lehetne külön a procik steppingjeire rákeresni, de azért az eltartana egy darabig. Főleg hogy nehéz is találni infót egy adott proci CPUID-jéről, pl. a CPU World-ön is sok helyen nincs kitöltve.
De mutatom a többi wikipedia listát is, amit néztem:
List Of Intel COre 2 (Dual-Core Notebook processors-tól)
List Of Intel Core (Core Duo-tól)
List Of Intel Celeron (Yonah 512-től)
List Of Intel Pentium Dual Core (Mobile-tól) -
A bubik.cz-n működő processzorlista mikor szűnt meg?
Vagy nem szűnt meg, csak én nem találom?
-
atesss
addikt
Most látom csak, hogy te is válaszoltál.
"de csak miután meggyőződtem arról, hogy csak és kizárólag Intel 940GML-lel került piacra az Asus F2HF."
Erre te mit javasolsz ?
Azt mondjuk lehetne, hogy megnézni a chipsetet fizikailag, hogy mi van ráírva.
De mivel az sajnos nincs a fedlapos részen, le kéne bontani hozzá a noti alját.Én azon is gondolkoztam, hogy 667-es FSB-t nem-e tudna.
Így viszont egy T5600, vagy akár egy T7200 is mehetne bele.
Mivel azok tudják a VT-t:[link]
Viszont olyat nem találtam, ami Core 2 (Merom), 533-as FSB-je van, és támogatja a VT-t.
Illetve az ULV-k közt igen, de az tárgytalan már akár csak az ára miatt is (meg azért az az ~1,2Ghz sem túl sok, illetve ezt végképp kétlem hogy támogatná a Bios).Csak azért érdekelnének ezek a procik, mert jól jönne a VT támogatása (ahogy az előbbi hsz-emben is írtam). Meg inkább Core 2-t (Merom) szeretnék, mint Core (1)-et (Yonah).
Az hogy mekkora a cache, az FSB, és az órajel, igazából nem annyira érdekes.
Csak ugye az, hogy támogassa a noti... -
sagvary
aktív tag
Volt egy FS notim, amibe egy 725-ös procit tettél, annál is olvastam olyasmit, hogy max 80 vagy 120-as hdd-vel gyártották. Tettem bele egy 160-ast, de csak kb 127 GB-t látott a win xp. Intelchipsettes volt a notiban az alaplap. Az IBM jobban fejleszthető gépeket rak össze valszeg, mint az FS.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bittorrent topik
- Óra topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Kerékpársportok
- Fotók, videók mobillal
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Azonnali fotós kérdések órája
- Diablo 3
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480s - i7-8GEN I 16GB I 256GB I 14" WQHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Lenovo Legion 5 15ACH6 Az ár irányár, komoly érdeklődés esetén van lehetőség egyeztetésre
- AKCIÓ! Gigabyte B650M R7 7700X 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Cooler Master H500P WHITE 750W
- Samsung Galaxy Xcover 5 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xbox Game Pass Ultimate kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól! - AUTOMATA BOLT
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest