- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Argos: Szeretem az ecetfát
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- Gurulunk, WAZE?!
- eBay-es kütyük kis pénzért
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
aszti93 #9146 üzenetére
Ha GLE960-as, akkor az csak Celeronokat visz.
Ezeket:
http://www.cpu-upgrade.com/mb-Intel_%28chipsets%29/GLE960_Express.htmlDe elég gyakori, (ha visszaolvasol, rengeteg esetet találni), h a gépben nem GLE960 van, hanem a chipset család teljes értékű GM965-ös chipsete, viszont a chipsetet kiolvasó alkalmazások GLE960-nak jelenítik meg.
Ezt csak úgy lehet kideríteni, ha beleraksz egy 800-as FSB-s processzort, és ha kezeli (és 800MHz-en fut az FSB), akkor öröm és boldogság, ha nem, akkor meg valóban csak GLE960-as chipkészlet van benne.Egyébként ezek a hozzá való processzorok:
http://hu.wikipedia.org/wiki/Socket_PNe keverd össze ezzel, mert ez az előző generáció.
-
válasz
aszti93 #8758 üzenetére
De lehet, h ki lehetne cserélni másik ventilátorra, csak nem tudom milyenek kompatibilisek vele, ezért nem szoktam ilyenhez tanácsot adni.
Max ha valaki keres, akkor megírom, h a kiszedett ventilátor típusszáma alapján keressen hozzá másikat.Más egy processzort kicserélni, mert azoknak adott foglaltuk van, de ventilátorok ahány noti annyi féle méret.. Aztán lehet, h ezek közt is van szabvány, és amit én eddig ezer félének tartottam, az valójában csak 4-5 fajta, de nem ismerem őket.
Esetleg BIOS-ban van valami menüpont, ami erre vonatkozik, h minimum fordulatszám, de nem minden gép BIOS-a tartalmaz ilyet. Ezeknél többnyire a ventilátor fordulatszámát szabályozni tudó programok se működnek, mert nem férnek hozzá a vezérléshez. (Mint pl. az én gépemben sem.)
"az everest ugye kiírja.."
Ez érdekes, a CPU magok többnyire magasabb hőfokokon üzemelnek, mint ami a CPU. De én pl. ki szoktam venni a pipákat a magok elől, nekem elég ha magát a CPU-t mutatja. Gondolom nem arra irányult a kérdésed, h CPU mag 1, és cpu mag 2 mit jelent ==> kétmagos a processzor.47 fok az rendben van, terhelésnél valamivel feljebb megy, de ez az alja annak a típusnak, úgy látszik.
-
válasz
aszti93 #8753 üzenetére
Ja igen, nem kerestem vissza írtál-e már.
Ventilátos nem minden gépnél halk alapból, nekem pl Probook4330s-em van, ennek is elég hangos alapból is, folyton suhog, ha meg még terhelem is, akkor még följebb megy értelem szerűen a hangereje, de olyan igazai csendes üzemmódja nincs, mint ami a legtöbb notinak van.
Az az RM meg gondolom azért megy folyton, mert elég masszív gépháza van, sok gumival, ami nem adja le a hőt egykönnyen, ezért folyamatosan hűteni kell.
Tervezhettek volna bele halkabb hűtést is, de ez van.Gondolom előtte is ilyen volt, mielőtt szétszedted, és kitakarítottad/pasztáztad. Szóval nem a paszta okozza, amiatt ne aggódj.
-
válasz
aszti93 #8745 üzenetére
A hőfok az rendben van.
A decibel is talán, ha felpörög a ventilátor, nekem is annyi.Milyen gép ez?
Takarítva mikor volt a lamelláknál? -
Tim82
félisten
válasz
aszti93 #8702 üzenetére
Holtbiztos, hogy IDE az a vinyó?
Egyébként nálam segített. A 3 GB RAM-nak kb. 60%-a foglalt, így már elég tartalék van (Win 7 32 bit + Opera sok füllel + Total Commander + torrentkliens általában, meg vírusirtó, ill. Lenovo segédprogik, SkyDrive-, iCloud- és Dropbox-kliensek a háttérben stb.). Ebből már érdemes egy kicsit le is csípni RAM drive-nak a böngésző számára.
-
válasz
aszti93 #8699 üzenetére
A T5750-es Socket P-s foglalatú, az nem jó a gépedbe.
A tiédhez a Socket M-es processzorok jók:
http://hu.wikipedia.org/wiki/Socket_M
Kollega lejjebb fel is sorolt párat.Az, h a jelenlegi 32bites processzor helyére egy ugyanolyan, de 64bitest tennél, semmiféle előnnyel nem járna számodra. Egy újabb utasításkészlettel (SSSE3) tudnak többet a Core 2 Duok a Core Duo-nál, az meg pont egy olyan utasításkészlet, aminek a meglétét alig lehet észrevenni.
A 32, és a 64bit között meg inkább memóriakezelésénél van jelentős különbség, tudniillik a 32bites rendszerek csak max. 4GB memóriát tudnak kezelni, amiből ráadásul a video-memória is lejön még. Ha 4GB-ot, vagy többet használunk, akkor 64bites oprendszert kell feltenni.
De mivel ez nálad nem áll fenn, ezért felesleges a csere, mivel önmagában nem gyorsítana semmit.
No igen, a 64bitre optimalizált alkalmazások jobban teljesítenek 64bites rendszeren, de ilyenekből alig van, pláne az ilyen netezés, filmnézés, zenehallgatás, office programok nem ebbe a körbe tartoznak.A másik, h ha most a T2500-at átcseréled egy ugyanilyen tulajdonságokkal rendelkező, de 4MB L2 táras processzorra, akkor se fogsz észrevenni sok különbséget, mivel a T2500 2MB-os L2 tára többnyire épp elég azokhoz az alap dolgokhoz, amire a géped használod; mivel gondolom nem tömörítesz , játszol, renderelsz egész nap (ezek használnák ki az L2 tár többletét).
Mekkora merevlemez van a gépben?
Hány tányéros?
Mekkora a chace? 8MB megvan?
Fordulatszáma 5400RPM, vagy 7200?Memória 2GB van benne legalább?
Egy SSD biztosan sokat gyorsítana, bár nem biztos, h megéri belefektetni ennyi pénzt.
A másik megoldás egy Tiny Win7 oprendszer, az kevesebb erőforrást igényel, régebbi gépekhez jó választás. -
Tim82
félisten
válasz
aszti93 #8696 üzenetére
Kezel, de csak 667 MHz-es FSB-s procikat: T5500, T5600, T7200, T7400, T7600. Egy ugyanilyen chipsetes, T7400-zal szerelt Thinkpad-et használok.
64 bites Windowst így sem lesz érdemes rátenni, az 4 GB RAM-tól felfelé "érzi jól magát", ez a chipset meg nem kezel le ~ 3,2-3,4 GB RAM-nál többet.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Dell Precision Graphics Card Nvidia Quadro P3000 N17E-Q1-A 6GB GDDR5 gyári szám: NYM27
- ÚJ Lenovo ThinkPad világítós MAGYAR billentyűzet X280 A285 X390 X395 L13 Yoga S2 5th S2 Yoga 5th X13
- BAZÁR Laptop Notebook billentyűzet BILL használt és új 1hét garancia POSTA ON
- Baseus laptop állvány 11-17" állítható ezüst (LUJS000012)
- ÁRCSÖKKENTÉS Lenovo ThinkPad P51s, P52s, T570, T580 eredeti Lenovo, belső akkumulátor eladó
- Csere-Beszámítás! Gigabyte Aorus Elite RX 9070 XT 16GB Videokártya! Bemutató darab!
- 127 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080 (ELKELT)
- Samsung Galaxy J6 2018 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iKing.Hu - Apple iPhone 13 Pro Max - Graphite - Használt, újszerű
- Lenovo ThinkCentre M720q/ Dell OptiPlex 3060- 3070/ Hp EliteDesk 800 mini, micro PC-Számla/garancia
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest