- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gurulunk, WAZE?!
- lezso6: Nem látszik a kurzor Chrome alatt a beviteli mezőkben?
- sziku69: Szólánc.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Argos: Szeretem az ecetfát
Új hozzászólás Aktív témák
-
easy...rider
őstag
válasz
Thunderzolee #13967 üzenetére
Nem is gondoltam a P szériára. Bár tudom nem a legpontosabb, de elég jó viszonyítási alap a cpubenchmark.net és itt hasonlítotam őket össze
A P8600 nem lett volna akkora előrelépés szerintem, P9600 vagy P9700 lett volna jó választás.
P9600 picit gyengébb, ezt kb 5100Ft-ért találtam, (TDP 25W)
P9700 szimpi, teljesítménye alapján, ez 8100Ft lett volna (TDP 28W)
T9600 igaz TDP-re magasabb, de 3100Ft volt. (TDP 35W)Igaz picit melegedősebb, de olcsón megúsztam és nem 100%on fog pörögni úgysem
főként filmezés meg netezés megy rajta. 8k-t nem biztos hogy rászánnék most a projektre.
-
Tim82
félisten
válasz
Thunderzolee #13967 üzenetére
35 W TDP-s a jelenlegi processzor is (T4500), amit T9600-ra cserél, másrészt meg nem, nincsenek ugyanott teljesítményben, érezhetően gyorsabb egy T9400 pl. egy P8600-nál. Azért az a dupla méretű L2 cache számít egy kicsit..A fenti cserét én két Thinkpad T500-on is elvégeztem, nem érzékeltem egyik esetben sem, hogy számottevően jobban melegedne a gép a T9400-as procitól.
A P9*** felérne a T9*** széria hasonló órajelű darabjaival, de az nem kétezer forintos tétel, mint a P8600.
A proci fogyasztásának leszorítására vannak szoftveres lehetőségek (pl. volt Logout-on jó pár éve cikk az RMClock-ról, hogy csak egy példát említsek: [link]), a 35 W TDP sem jelent amúgy óriási fogyasztást/hőtermelést.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen egeret válasszak?
- Microsoft Excel topic
- Porszívók - akkus és klasszikus vezetékes
- Vírusirtó topic
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- További aktív témák...
- DELL T40 EMC Szerver
- Samsung 840 SSD 120GB újszerű, 100/100
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch SE/Apple Watch SE 2 (2022)
- LG 65C3 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest