Új hozzászólás Aktív témák

• Pano

addikt

Sziasztok!

Bár nem túlzottan pörög a topik, de remélem valaki tud nekem iránymutatást adni.

Érintett: HP Probook 440 G3 (P5S53EA). Intel HD verzió, dedikált VGA nincsen.
    Életkor: ősszel tölti a 3 évet.

Olyan gondom -vagy első körben inkább aggodalmam- van, hogy néha megcsapja az orrom egy kis műanyagszag, ami a ventilátor nyílásból érkezik. Általában terhelésnél, vagy hosszabb használat után. Ahhoz hasonlítanám, mint amikor ezt a dekorációs elektromos ragasztópisztolyt használja az ember, csak enyhébben érződik.
    A ventilátor nem zörög, nem zajos (terhelésnél hozza a normál zajszintet), a levegő jár rendesen ahogy eddig. A megszokottnál nagyobb melegedést sem érzékelek sem a nyílásból jövő levegőben, se a burkolaton.
    Teljesen darabokra szedtem a kicsikét, a ventilátor kifogástalan, rendesen forog. Holtjátéka sincs. Meglepetésemre még kosz se volt benne egy deka se. Levettem a ventilátor fémtakaróját, de ott se volt semmi idegen test. Ha már szétszedtem csináltam egy teljes újrapasztázást is, ennyi idő után illett.

Egy nagyon enyhe barna foltot (inkább színátmenet) találtam a bal oldali aljzatok (USBm kártyaolvasó és jack) szalagkábelén, de ez gyárilag is a heatpipe fölött fut, ahogy ez a hivatalos HP szétszerelési könyvben is illusztrálják:

Arra gondoltam, hogy esetleg ez hevül a hőelvezető csőtől és annak a szagát érzem, de a kézikönyvben ugyan így helyezkedik el a kábel, tehát annak úgy kell lennie és évekig kapta ugyan úgy a hőt. Három éve megy napi 13-14 órákat a noti, így a folt könnyen adódhat abból is, de nagyon jól bírja a mai napig.
    Eddig jutottam. Igazából kifogástalanul működik, csak piszkálja a csőröm, hogy mi okozhatja ezt a jelenséget és szeretném megelőzni ha lehet vagy kell.

Új hozzászólás Aktív témák