Új hozzászólás Aktív témák

• baalika

tag

Sziasztok!

Van egy MSI GE70 2PC laptopom. Tökéletesen muzsikál, két villámgyors ssd meg egy nagy hdd van benne win 10 pro, kb 3 éves, utoljára nagyjából 1-másfél éve állítottam rajta utoljára, reinstalltam, szépen beállítottam és azóta csak élvezem, egyetlen problémáját egy hete vettem észre, hogy nem tudom elérni rajta a bios/uefi-t. Restartnál del gombbal, vagy win 10 alól a troubleshooting/ "uefi firmware settings" restarttal ugyanazt a problémát hozza elő. Fekete képernyő bal közép felül egy nem villogó vonalkurzorral. Innen csak power gombbal tudok menekülni. De utána továbbra is perfekt 5 másodperces windows bootot produkál.
    Próbáltam összes hdd sdd ki, ugyanez.
    Táp, aksi kihúz, power gomb 30 másodpercig, vissza, ez elvileg bios reset lenne, de ugyanígy nem adja. MSI help center program szerint a bios verzió a legfrissebb honlapon található. Csináltam EC firmware frissítést, tökéletesen végigment, de továbbra sem érem el a bios menüt.

Nem emlékszem már, hogy legacy bios-t állítottam e neki de most kicsit meg vagyok kavarodva az uefi-bios különbségeken ha alaplap/bios/uefi hiba lenne nem teljesen értem hogy hajlandó bootolni, honnan tudja a boot sorrendet? Csináltam egy usb-s win10et, a troubleshooting menüből tudom erre bootoltatni a gépet. (?!) Az oprendszer ssd-men pedig van 100 megás efi particio gondolom erről találja meg magát de honnan tudja a sorrendet? Szóval belezavarodtam a mitmiértbe.
    Win10 factory reset, vagy inkább usb-ről full letisztázós reinstall az egyetlen amibe még nem mentem bele, de ez varázslat lenne nem értem az uefi/bios chipet miért hozná elő.

http://forum.notebookreview.com/threads/black-screen-when-trying-to-go-into-bios-or-stuck-at-msi-screen.789775/

ehez hasonló a problémám de más laptop/bios verziom van, az enyém elvileg nem flashelhető windowsból.
    Mivel próbálkozhatnék még?

"helpmeobiwankenobi you'remyonlyhope"

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés