Új hozzászólás Aktív témák

• SkyLine3000

addikt

Van a családban egy (most már parkolóba tett) Fujitsu Lifebook E8310-es noti. Mostanában kezdte csinálni, hogy néha elsötétül a kijelző, vagyis kikapcsolnak a ledek, mert lehet látni alatta sötéten a windows felületet. Lehajtom, majd vissza és rendbe jön. Van, hogy gyakrabban csinálja, van, hogy napokig nem.
    Inverterre gyanakszom. Ha rossz, akkor annál fordul elő ez a led lekapcsolós jelenség. Aki jártas ebben, erősítse meg a gyanakvásomat. :)
    Asszony gépében évekkel ezelőtt már cseréltem invertert. Mintha ott is ilyesmi hibajelenség lett volna...
    Amúgy nagyon egyben van a gép kora ellenérte. Teljesen hibátlan. Keveset van/volt nyitogatva is, mivel asztali gépnek lett használva.

Más. Nekem van egy Samsung Series 3 Np350e5x notim. Asszem 3 éves, de lehet,már 4. :) Mostanában vettem észre, hogy a kijelző bal fele (szemből) a zsanérnál kicsit lóg és furcsán mozog. Egy ideig bírtam csak, majd pár napja nekiugrottam és szétkaptam az egész notit. A sejtésem beigazolódott. Ami a noti alján volt 3 csap, amibe a zsanér csavarjai mennek bele, mind a három le volt törve az aljáról és rajta voltak a csavarokon. Magyarán nem tartotta semmi a zsanért, ezért lötyögött, ami egyébként nagyon erős ezért is törhettek ki a helyükről a csapok. Ahogy néztem, a bal fele ezmiatt elég elbszott egy konstrukció. A jobb fele jól meg van csinálva, ott nem lesz ilyen gond. Csak úgy tudtam megcsinálni, hogy 2 helyen átfúrtam a noti alját és átmenő csavarral+anyával rögzítettem a zsanért. Most atom stabil. Mindkét csavar fejére vágtam kis fekete matricát. Ha megfordítom, gyakorlatilag alig látszik valami a beavatkozásból. De most legalább frankó.
    Nem tudom, ha valakinek van ilyen notija, járt-e már így? Pedig ez sincs sokat hajtogatva, mert ezt is asztaliként használom. Azért ilyen hibát nem várnék egy ilyen notitól. Bezzeg a 10 éves Acer Aspire 7720G noti a mai napig hibátlan, ami 8 éve van a családban...

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés