- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- MasterDeeJay: Noname 1TB-os SATA SSD teszt
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- hcl: MS Office365 Linuxon
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- erkxt: A Roidmi becsődölt – és senki nem szól egy szót sem?
- sziku69: Szólánc.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
roland.nagy #14389 üzenetére
Sajnos ez egy gyakori hiba.Sztatikus feltöltödés miatt elöfordul,hogy szétszedés közben a lapot megfogva kisülsz.Ez tönkreteheti a hidakat és a vga chippet is.Ez a zöld villogás is tipikusan ezt jelzi.
-
Csaba.no1
tag
Sziasztok!
Adott egy régi fujitsu siemens amilo notebook, aminek csak lámpafény alatt látható halványan a kijelzője és kikapcsolásnál 1-2 vastag függőleges csík is látható. Az lenne a kérdésem, hogy ez így mindenképp kijelző, vagy szalagkábel hiba? Esetleg más?
A válaszotokat előre is köszönöm,
Üdv,
Csaba -
törölt tag
válasz
#38742016 #14290 üzenetére
Tényleg nem tudja senki, mi lehet ez? Tegnap este 9 órától ma reggelre 21%-ot merült az akku, a gép ki volt kapcsolva.
Meg van még az a hiba, hogy random felmegy a BCLK órajel pár másodpercig 101-102-re, a CPU-t, GPU-t és a RAM-ot is viszi magával (a RAM volt párszor 700-750mhz 666 helyett), nem instabil a gép, de érdekes...
-
_Berci_
aktív tag
válasz
roland.nagy #14391 üzenetére
Szia
Jobb akkor nincs, szedd szét a gépet megint, s nézd meg alaposan, h minden a helyén van-e
Illetve még össze rakás előtt szétszedett állapotban próbáld beröffenteni -
RedCactus
senior tag
válasz
roland.nagy #14389 üzenetére
Próbáld resetelni a klasszikus módszerrel.
-
roland.nagy
csendes tag
Sziasztok,
Van egy HP 8510w notebookom. Szét lett szedve portalanítás miatt, de összerakás után nem kapcsol be.
A HDD LED-je háromszor zöldet villog, majd narancssárgát. Ez ismétlődik.
Amit próbáltam:
RAM csere, helycsere.
HDD csere
Külső monitort rákötni
Semmi változás!
Valakinek valami tipp?Köszi előre is!
-
Nyám-nyám
csendes tag
Sziasztok!
Diagnosztikai program a HDD-re a következő hibákat írja:
ID Attribute Description Threshold Value Worst Data Status
05 Reallocated Sector Count 50 100 100 8 OK: Value is normal
C5 Current Pending Sector Count 0 100 100 24 OK: Always passes
Emiatt kell e aggódni, vagy mehet tovább? Illetve az akksira 70%-os elhasználódottságot írt...ez okozhat az akksi működésképtelenségén túl egyéb hibát, problémát? Gondolok itt savszivárgásra.
-
mielikki6
újonc
Üdv!
Tegnap vettem egy Asus Zenbook UX305CA laptopot a MediaMarktból, Windows 10-zel.
Egy kicsi problémám van vele, a touchpad két szélén, kb. egycentis függőleges sávban nem érzékel minden érintést (föl-le tudom mozgatni, illetve ha a touchpad közepétől húzom az ujjam a széle felé, az is működik ott). Egyedül akkor nem érzékeli a mozgást, amikor onnan kezdem elhúzni az ujjam a belseje felé.
Minden más jónak tűnik, multitouch rendben van. Google-ben nem találtam hasonló problémát.A kérdésem, hogy rendben van-e ez így, visszavigyem-e kicserélni, vagy meg tudom-e oldani ezt itthon, illetve érdemes-e egyáltalán (nem akadályoz ez a probléma semmiben).
Köszi előre is! -
lajtika
aktív tag
Üdv. A következő problémával fordulok hozzátok. Van egy lenovo T500 Laptop,intel vga van benne. Az álló kép néha meg zavarodik. Ha rá megyek egérrel a területre ahol a hiba van,egyből megszűnik a hiba. És nem mindig jelentkezik a probléma, csak pár percenkén. Néha csak pár mappa ilyen fura néha mindegyik. Film lejátszás közben nem jön elő a probléma.
Mi lehet a gond? -
_Berci_
aktív tag
válasz
Pandimakaay #14379 üzenetére
Helló
Próbáld meg ezt feltenni
-
mmaattee90
tag
BIOS frissítéssel megoldódott
-
Pandimakaay
aktív tag
sziasztok, újraindul gépem magától cnext.exe hibára hivatkozva, nem kékhalál. Előtte volt kékhalál probémám azt megoldottam a megfelelő sorrendben driver telepítéssel. Esemény neve bex64. Valami ötlet?
Köszönöm előre is.
-
sirkope
tag
válasz
mmaattee90 #14376 üzenetére
Windows gomb + P
Próbáltad már?
-
mmaattee90
tag
sziasztok, Dell laptopra lett telepítve win10 és ugye magától frissül a rendszer, de ha lefrissítem akkor a kép megszűnik és csak monitoron tudom használni a gépet. Elvieg a jelet a vga kimenetre küldi, a bootolás még a laptopon nézhető, de amint betölt a rendszer már kapcsol is át külső monitorra, ha meg nincs bedugva akkor feketeség honol a képernyőn, valaki tudna segíteni benne, hogy miként háríthatom el a problémát?
-
edem20
csendes tag
Sziasztok.
Acer Aspire v11 touch-ot szeretnék telepiteni pendrive-ról.
Viszont ha a bot mod-ot UEFI-n hagyom akkor nem kezd el botolni pendrive-ról.
Mi lehet a gond?
Ha átállitom Legacy-ra akkor botol.
Telepités sikeres utána bugol a rendszer 1-2 ójrainditás után pedig besem botolja a rendszert. -
sirkope
tag
Sziasztok,
Van egy HP Compaq Presario CQ62 AMD procis notebookom dedikált AMD videókártyával, az aktuális hibajelenség: fut a kép az LCD-n.
Ha HDMI porton rákötöm TV-re ott jó. Ha a kijelzőt a teljes kihajtástól al alvó üzemmódba váltásig csukom le, nincs változás a kijelzőn.
Korábban volt egy olyan hibája, hogy random időközönként kifagyott, a képernyő teljesen elsötétedett, és csak a táp és akku ki/be segített rajta, Volt hogy egy nap többször előadta ezt, volt, hogy 1-2 napig jó volt.
Próbáltam windows 10-re frissíteni, hátha szoftveres a hiba, de 4 alkalommal sem sikerült, mindíg belefagyott és visszarakta a windows 7-et.
Kb három éve már cseréltek északi hidat, akkor úgy adta meg magát, hogy külső monitoron sem volt kép.Amióta fut a kép a kijelzőn, HDMI portról stabil, 2-3 napja nem jön elő a kifagyás/fekete kijelző.
Okozhatta a romló kijelző(csatlakozás?) a kifagyásos hibát, vagy most már két hibája van a gépnek?Anno 110e volt a gép, 35e már rá lett költve, új kijelzőt ~25-30e körül láttam, nem tudom érdemes-e javíttatni?
-
Manky956
tag
Sziasztok,van egy T410es laptopom , és olyat csinál hoyg lila , rózsaszín lesz a kijelző, meg mintha meg duplázódna , képeket rakok fel. A kijelzőt hiába mozgatom , nem használ neki , úgy vettem észre ha hidegbe van akkor jön inkább elő ez a hiba vagy ha táskában viszem mozgatom , ha csak a helyén van töltőn és úgy használóm hibátlan. Jó lenne ha valaki tudna segíteni ,mert általában mindig akkor szórakozik amikor legjobban kéne. A hiba mindig úgy oldódik meg hogy újrainditgatom és egyszer csak jó a kép.
-Lenovo T410
-I5-540M
-6giga ddr3
-80gigas SSD
-NV3100 vgahibáról a képek itt vannak : [link]
Köszönöm a segítséget!
-
_Berci_
aktív tag
válasz
Kristof_94 #14367 üzenetére
Nem olyan, mint egy profi szenzor, de +- néhány °C lesz csak
Ha max 50-et ír az már jó
-
_Berci_
aktív tag
válasz
Kristof_94 #14365 üzenetére
Na ez már biztató...
Tedd vissza nyugodtan, csak nem húzod meg szakadásig, csak úgy, tartson -
Kristof_94
nagyúr
Na. Sikerült a maradék csavarokat kiszedni egy konyhakéssel (!!!), viszont nem bírtam lepattintani a gép alját, meg nem is erőlködtem, mert nem tudom mi hol van, mihez van rögzítve. Viszont kiszedtem a fedőlap tetejét rögzítő 2 kis csavart (ahol a bekapcsoló gomb, meg a kis fények vannak) és ott hozzáfértem a ventilátorhoz, óvatosan tisztítottam és most néha beindul, majd leáll és így tovább. A speedfan 40 fok körül jelez, eddig nem ment 50C fölé. Ez jó jel, nem?
Vagy ez csak azért lehet, mert még nem csavaroztam rá a kis tetőpanelt? Rá van téve, csak még nincs rögzítve.
Most már erősen elgondolkodom rajta, hogy érdemes-e visszatennem az összes csavart... -
_Berci_
aktív tag
válasz
Kristof_94 #14362 üzenetére
Mert aki össze rakta egy vadbarom
-
_Berci_
aktív tag
válasz
Kristof_94 #14360 üzenetére
Óvatosan, mert ha szétnyírod a csavarok fejét akkor elég nehéz lesz szét szedni ....
-
Kristof_94
nagyúr
válasz
_Berci_ #14359 üzenetére
Jelenleg éppen ezen vagyok, viszont jelenleg van 6 kis csavar, amit egyszerűen semmivel nem tudok kicsavarozni, ami érdekes mert a többit pár perc alatt kiszedtem... Ez van már vagy 1,5 órája és mindenféle méretű csavarhúzót megpróbáltam... Hihetetlen, hogy ezzel kell bénázni.
-
_Berci_
aktív tag
válasz
Kristof_94 #14357 üzenetére
Szia
Azonnal szétszedés venti csekk, lehet, h be szorult vmi, vagy csak simán meghalt!
-
mazza
tag
válasz
RedCactus #14343 üzenetére
Megoldódott a probléma, de csak így sikerült:
iobit driver boosterrel frissítettem 2015 márciusról 2015 szeptemberre a wifi vezérlőt, majd az eszközkezelőben a wifi tulajdonságok, speciális részén a 802.11n bandwidth-t átállítottam 20MHz/40MHz Auto-ra. Frissítés előtt nem volt ilyen lehetőség.
-
Kristof_94
nagyúr
Sziasztok!
Nem vagyok szakértő, szóval mint egy egyszerű felhasználó próbálom leírni a dolgokat.
Úgy érzem, hogy valami gond lehet a laptop ventilátorral. Ha több fül volt megnyitva a böngészőben, videót néztem, stb., akkor mindig hangosan működött a ventilátor. Most viszont egyáltalán nem hallom, még alapszinten sem, viszont ha közel rakom a "rácsos" részhez a fülem, akkor valami kis működést mintha hallanék. Letöltöttem a SpeedFan nevű programot és jelenleg az alábbi hőmérsékleteket írja:
Temp1: 75C
Core1: 73C
Core2: 73CKb. 10 perce simán 80 felett volt, sőt a 90-et is elérte...
Újraindítottam, de továbbra sem hallom normál távolságból a működést. Lehet vétettem egy hibát, mert nagyon hangos volt, én pedig hallgattam volna valamit és oldalról egy kis levegőt fújtam rá, gondoltam hátha segít némilegNormális, hogy ilyen magasak a hőmérsékletek? Hiába indítok el videókat, nem hallom a nagy "zúgást" és ez aggasztó...
-
megema
őstag
Sziasztok!
Eddig még nem foglalkoztam alaplap javítással (egy USB port átforrasztást leszámítva, ami elsőre jól sikerült), de most látható hibával rendelkező gép került a kezeim közé, kipukkant kondikkal. Rendeltem bele azonos paraméterűeket annyi különbséggel, hogy az újak low ESR-esek. Átforrasztottam mindet, de ugyanúgy se kép, se hang. Töltő bedugásra nem világít egy LED sem (pedig az akku töltésnek mindenképp kéne, másik gépben ugyanazzal az akkuval és töltővel világít).
Mi lehet a gond? Mit és hogy ellenőrizzek? A kondik polaritása biztos jó, odafigyeltem. Annyit nem ér a dolog, hogy szakemberre bízzam. Hobbi/tanulás céljából akarom megjavítani.
-
_Berci_
aktív tag
válasz
attila199207 #14352 üzenetére
Diver hiba lesz valószínűleg, Asus oldalról szedjél le mindent
-
NEMO1968
őstag
válasz
mkristof97 #14350 üzenetére
Szia!
Nem ismerem ugyan a WIN 8.1-et, de nincs valahol elállítva valami az energiagazdálkodásban?
Energiaprofilban a fényerő, képernyőhalványítás X idő után, ilyesmire gondolok pl... -
attila199207
tag
Sziasztok Asus K501UX notebookomon nem megy a billentyűzet világítás, mikor kikapcsolom az utolso pár másodpercre bekapcsol mielött leáll. És mikor bekapcsolom akkor is világít amíg nem jön be a windows logó. De használat közben nem lehet bekapcsolni. FN+F3 vagy FN+F4 nem reagál
-
_Berci_
aktív tag
válasz
mkristof97 #14350 üzenetére
Helló
Próbáld meg, h a gyártói oldalról szeded le a drivereket
Új hozzászólás Aktív témák
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Építő/felújító topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen autót vegyek?
- Lexus, Toyota topik
- Eredeti játékok OFF topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- VR topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- További aktív témák...
- Asus Zenbook flip13 2in1 touch screen
- Dell Latitude 5450 Intel Core Ultra 5 135U 4nm 32GB DDR5 érintőképernyős laptop Dell gari 2027.09.hó
- Dell Latitude 5400 / i5-8365u / 8Gb DDR4 / 256Gb SSD / FHD IPS / Excellent akku
- Asus Rog Strix Scar 17
- MACBOOK PRO 2021 14.2" M1 PRO (8/14 mag 16GB 500GB, 68 ciklussal, Üzletből ,. garanciával
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
- LG 27GR95QL - 27" OLED / Limitált LoL Edition / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged